اصطلاحات سئو، زبان مشترک سئوکاران

امروز با شرکت ریراکو سئو یک جلسه داشتیم تو این جلسه راجع به هر آنچه که به سئو مربوط بود صحبت کردیم، بگذریم از اینکه جلسه ی ۲ ساعتی ما ۴ ساعت و نیم طول کشید و باز هم کلی حرف ناگفته باقی ماند که قرار شد در جلسه های بعدی راجع به آنها مفصل بحث کنیم ( این اتفاق تقریبا در تمام جلسات ما می افتد) نکته ی جالب این جلسه این بود که تقریبا همه ی تیم ما به یک نقطه مشترک در خصوص اصطلاحات سئو رسیدیم که می خواهم آن را با شما به اشتراک گذارم.

بهینه سازی برای موتورهای جستجو با روش ها و شیوه های بسیار زیادی تعریف می شود که بعضا در سطوح بالا طبقه بندی می شوند. برای تعریف و پرداختن به دانش هر چیزی، قالبا از اصطلاحات و واژه های متنوعی بهره برده می شود که تخصصی و یا بومی است. اگر بخواهیم اصطلاحات سئو را به هر نحوی توصیف کنیم، کتابخانه واژگان سئو می تواند بهترین نام برای این مجموعه عظیم باشد.

تصویر-اول-بکگراند-اصطلاحات-سئو

آنچه حاصل از جلسه ی تیم سئو بود

طی مذاکراتی که در این جلسه داشتیم و اختلاف نظر های همیشگی اعضای تیم سئو، که وجود همین اختلاف نظر ها باعث شده تیم ما در یک سو و محور حرکت نکند و تمامی جوانب را در نظر گیرد و به نحوی این مسئله نقطه ی قوت تیم ما محسوب شود در یک نقطه اتمام یافت،

جالب بود که تمام اعضای تیم به یک نقطه ی مشترک رسیدند و این نقطه ی مشترک این بود که چیزی که سایت ما نیاز دارد یک فرهنگ واژه سئو و یا یک دیکشنری برای اصطلاحات سئو است!

آیکن-نیاز-به-یک-فرهنگ-واژه-سئو

چرا به یک فرهنگ واژه سئو نیاز داریم؟

در دنیای سئو واژه ها و عباراتی وجود دارد که مختص همان دنیای سئو می باشدکه آن را به عنوان اصطلاحات سئو می شناسیم و درک آن برای افرادی که نسبت به سئو نا آشنا هستند سخت و گاهی آزار دهنده می باشد و از آنجا که بسیاری از مشتریان ما که صاحبان وب سایت های معتبری هستند علاقه دارند که با دنیای ما آشنا شوند و درک بهتری از اتفاقاتی که در درون سایت آنها می افتد داشته باشند لازم دیدیم که در وب سایت خود این فرهنگ لغت را برای آنها فراهم آوریم.

آیکن-مخاطبین-فرهنگ-واژه-سئو

چه کسانی به این فرهنگ لغات نیاز پیدا می کنند؟

هر فردی که بنا به هر دلیلی نیاز دارد تا با سئو دست و پنجه نرم کنند لازم است که واژگان، اصطلاحات سئو و عبارات مرتبط با بهینه سازی سایت را بشناسد و درک درستی از آن داشته باشد در نتیجه این مقاله می تواند برای افراد مبتدی که نیاز دارند سئو را آموزش بینند مفید واقع شود و علاوه بر آن افرادی که صاحبان کسب و کاری هستند و قسمت مارکتینگ آنلاین خود را به یک تیم سئو سپرده اند و حال علاقه مند شده اند تا متوجه شوند که چه اتفاقاتی در سایت آنها رخ داده که توانسته بیزینس آنها را موفق تر نماید می توانند به مطالعه ی این مقاله بپردازند.

اصطلاحات پرکاربرد سئو

هر شخصی در هر جایگاهی هم که باشد، چه یک کارشناس سئو و چه کارفرمای پروژه بهبود و توسعه، نیاز است تا از این عبارات مطلع باشد. معمولا افراد علاقه مند هم اطلاعات خوبی از واژه های فوق دارند که همگی به درک بهتر و تصمیم گیری در جهت انجام یک کار کمک می کنند. حتی یک شخص ساده که صاحب کسب و کاری است، اگر هم برای موضوعات فوق دست به برون سپاری زده باشند، باز هم نیاز است تا در جلسات سئو و از همه مهم تر بیان خواسته ها از این عبارات اطلاع داشته باشد. بیایید با هم به بررسی تعداد از آنها بپردازیم.

تگ HTML

زبان html پایه و اساس یک صفحه است که با شناسه های مختلف نشانه گذاری می شود. اینجا یک قطعه کد داریم که با تگ html مشخص شده است.

مهم ترین تگ های HTML عبارتند از:

H

تگ اچ

برای نوشتن تیترها و سر تیتر ها به کار می رود

B

تگ بی

متن هایی که قرار است پررنگ تر باشند در این تگ قرار می گیرند

P

تگ پی

برای نمایش پاراگراف در صفحه از این تگ استفاده می شود

Title

تگ تایتل

شامل عنوان صفحه در مرورگر و یا نمایانگر آن برای موتورهای جستجو است

Style

تگ استایل

عناصر HTML چگونه و با چه استایلی در مرورگر نمایش داده شوند

تگ H

تیترهای مربوط به نوشته های داخل صفحه با این شناسه مقدار دهی می شوند. تگ های اچ در سئو بسیار موثر هستند. از H1 به عنوان مهم ترین تیتر استفاده می شود و هرچقدر این تگ بیشتر باشد، در صفحه با آرایش متفاوتی شناخته می شود. به عنوان مثال تگ های H3 را می توان در تیترهای داخلی استفاده کرد.

تگ Meta Description

یکی از مهم ترین تگ های صفحه که مستقیما با سئو ارتباط دارد، تگ متا دسکریپشن است. توضیحات متای صفحه و محصول یا مقاله در این بخش نوشته می شود. در سرپ گوگل، متادسکریپشن همان توضیحاتی است که زیر عنوان نشان داده می شود.

زبان CSS

زبان CSS که به عنوان نقش مکمل زبان HTML برای مسایل مربوط به طرح و رنگ بکار گرفته می شود. زبان CSS مشخص می کند چه چیزی به چه طرح و رنگی کجا باشد.

زبان BACK END

زبان های بک اند مانند PHP همان کدهایی هستند که برای اجرای عملیات و فرآیندها به کار گرفته می شوند. آنچه که یک کاربر می بیند با زبان فرانت اند-FRONT END ایجاد می شود که می توان به HTML و CSS اشاره کرد. تمام فعالیت های پشت صحنه توسط زبان های پایه یک سایت صورت می پذیرد.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

همانطور که از نام آن پیدا است، این سیستم ها برای مدیریت راحت محتوای سایت استفاده می شوند. سیستم های مدیریت محتوا مانند یک نرم افزار هستند که بر روی آنها می توان در یک محیط بصری به تعامل پرداخت. در واقع بهمه چیز درست در دستان مدیر سایت است و نرم افزارهای جانبی نیز به سهولت کارها کمک می کنند. وردپرس را می توان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا عنوان کرد.

سرچ کنسول – google search console – GSC

کنسول جستجوی گوگل یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که در آن می توان اطلاعات تحلیلی و آماری سایت را مورد ارزیابی قرارداد. با آموزش کنسول جستجوی گوگل می توانید تمام ویژگی های این سیستم بی نظیر را در جهت تسلط بر کسب و کار و سایت به گار بگیرید.

گوگل آنالیتیکس – google analytics

وقتی در خصوص آمار و ارقام صحبت می کنیم، آنجا که انتظار داریم تا بدانیم چه افرادی به چه شکلی در سایت ما رفت و آمد دارند و یا اهداف را دنبال می کنند. باید سراغ گوگل آنالیتیکس بروید. یک ابزار بسیار حرفه ای و تخصصی که تقریبا هرکاری از دست آن بر می آید. آنالیتیکس به شما اجازه می دهد تا بتوانید مسیر سفر یک مشتری را دنبال کرده و آن را جهت دهید، هرچند توصیف این ابزار در کلام نمی گنجد.

تبلیغات گوگل – google ads

ترافیک مبتنی بر کلیک و پرداخت را می توان با گوگل ادز بدست آورد. تبلیغات گوگل یک پلتفرم اختصاصی است که به وسیله ان قادر هستید سایت تان را برای کلمات کلیدی اختصاصی به نتایج سرپ آورد. گوگل ادز جایگاه اول نتایج را در اختیار دارد و همیشه در بالاترین سطح ممکن نشان داده می شود.

لینک بیلدینگ – Link Building

لینک سازی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود. این عبارت را به عنوان مهم ترین عامل رتبه بندی در نظر بگیرید زیرا نقشی که لینک در یک سایت دارد، رگ ها در بدن انسان دارند. لینک ها به موتور جستجو می گویند که این محتوا به چه بخش هایی از سایت ارتباط دارد. یک کاربر می تواند بر اساس کلمات کلیدی و لانگ تیل ها به سایر مطالب دست پیدا کند. همچنین لینک سازی خارجی که اساس اعتبار سایت است، جزو شاخص های اعتبار و اعتماد نیز است. وقتی شما یک منبع محتوا باشید و یا برای تصدیق یک مطلب به منبعی معتبر لینک دهید، یعنی به حقوق دیگران احترام می گذارید و یا منبع قابل اعتمادی هستید.

مناسب برای موبایل – amp

صفحات amp از یک فناوری پیروی می کنند که محتوا را به شکلی بسیار ساده و بدور از بارگذاری استیال ها و بسیاری از نشانه ها برای موتورهای جستجو آماده می کنند. صفحاتی که با amp لود می شوند بهترین حالت ممکن برای نمایش موبایل هستند که سابقا از محبوبیت بالایی نیز برخوردار بودند.

شبکه PBN

یک روش کلاه سیاه بسیار خطرناک که مورد تایید گوگل و موتورهای جستجو نبوده و باعث می شود تا در صورت لو رفتن جریمه شوید. با این مقدمه به مجموعه سایت ها و وبلاگ هایی که از طریق لینک سازی مصنوعی به هم متصل شده و به سایت شما لینک می دهند pbn گفته می شود. این سیستم لینک سازی باعث تضییع حقوق کاربران و مخاطبین سایت شما می شود زیرا به مطالبی دسترسی دارند که با روش های طبیعی به شما نرسیده اند.

کش سایت – Cache

کش در سایت کمک می کند تا وقتی یک کاربر به سایت مراجعه می کند دیگر نیاز نباشد تا تمام عنصار بصری و غیره مجدد لود شوند زیرا این داده ها در هاست ذخیره شده اند. کش چیزی مانند همان عکس هایی است که در پیام رسان های موبایل وجود دارد و مجدد لود نمی شوند. افزونه های بهینه سازی سایت این کش را برای افزایش کارایی سایت پاک و یا مدیریت می کنند.

کوسایتیشن – Co Citation

کوسایتیشن Co-Citation به قابلیت درک محتوای اطراف لینک توسط گوگل گفته می شود. افزایش انکرهای مستقیم نشانه اسپم بودن لینک ها است و گوگل بر روی این موضوع بسیار حساس است. در کوسایتیشن، یک لینک با یک انکر تکست مانند لطفا کلیک کنید و یا کلماتی که معنای وجود یک پیوند دارند مثل “منبع”در کنار یک لینک، از کلمات کلیدی مرتبط بصورت متن عادی استفاده می شود. در این حالت موتور جستجو متوجه ارتباط بین لینک و آن کلمه می شود. در این حالت ارزش آن صفحه نیز منتقل شده و انکر هم در کانسپت لینک وجود خواهد داشت.

خرده نان – Breadcrump

بردکرامپ به پیمایش بهتر صفحات و مطالب کمک می کند. مسیرهای خرده نان همان بخش هایی هستند که معمولا در بالای صفحه وجود دارند و عمداتا از دسته بندی اصلی طبعیت می کنند.

داستان بردکرامپ/خرده نان چیست؟

قصه ی هانسل و گرتل را به خاطر می آورید؟ برادر و خواهری که از نقشه ی نامادری شان که می خواست آنها را در جنگل رها کند، تا خودش و همسرش غذای بیشتری برای خوردن داشته باشند باخبر شدند. آنها تصمیم گرفتند در طول مسیر رفت، خرده نان هایی به جای گذارند تا با دنبال کردن آنها بتوانند راه بازگشت به خانه را بیابند.

تصویر-مفهوم-خرده-نان-در-اصطلاحات-سئو

کال تو اکشن – Call To Action

کال تو اکشن ها کاربران را به انجام کاری دعوت می کنند. CTA در دیجیتال مارکتینگ بسیار مورد اهمیت قرار گرفته شده است، به عنوان مثال در لندینگ پیج ها کاربر را نسبت به محتوای موجود در سایت، خدمات و محصولات به اشتیاق می آورند. برای مثال وجود دکمه هایی مانند بیشتر بخوانید، کلیک نمایید، در قرعه کشی شرکت نمایید، شانس خود را امتحان کنید ویا عضو شوید نمونه هایی از آنها هستند که با طراحی های مختلف و عبارات متنوع دیده می شوند. انتخاب کلمات درست رمز موفقیت یک کال تو اکشن است و هرچقدر بهتر نوشته شود، قابل اعتماد تر خواهد بود.

تصویر-مفهوم-کال-تو-اکشن-در-اصطلاحات-سئو

سئو – SEO

بهینه سازی برای موتورهای جستجو – Search Engine Optimaztion به تمام کارهایی گفته می شود که برای بهبود جایگاه سایت در نتایج سرپ موتورهای جستجو صورت گرفته و محتوای مناسب هدف و رضایت کاربر به ارمغان می آورد.

آیکن-مفهوم-سئو-داخلی-سایت-در-اصطلاحات-سئو

سئوی داخلی – On Page SEO

به تمام کارهایی که در داخل سایت جریان دارد و جزو فرآیندهای سئو می باشد، آن پیج سئو گفته می شود.

آیکن سئو تکنیکال

سئوی تکنیکال – Technical SEO

سئوی تکنیکال یکی از فنی ترین و مهم ترین بخش های سئوی سایت است. وقتی می گوییم تکنیکال سئو یعنی زنجیره ای از فرآیندها که رعایت و اجرای شان جزو پایه و اساس ماهیت و ساختار سایت است. تکنکیال سئو شامل این بخش ها است.

  • بهینه سازی سرعت سایت
  • نقشه سایت
  • فایل robots.txt
  • صفحات AMP
  • محتوای تکراری
  • امنیت سایت
  • بردکرامپ
  • راه اندازی سایت مپ
  • بهینه سازی برای موبایل
  • صفحات 404 و لینک‌های شکسته
  • داده های ساختاریافته، اسکیما
آیکن-مفهوم-سئو-خارجی-سایت-در-اصطلاحات-سئو

آف پیج سئو – Off Page SEO

سئو خارجی به فعالیت هایی گفته می شود که در بیرون از سایت در جریان است. از جمله موارد سئوی خارجی می تواند لینک سازی خارجی، سوشال و برندینگ باشد.

تصویر-اصطلاحات-سئو-کلاه-سفید

سئو کلاه سفید – white hat seo

سئوی کلاه سفید به تمام راهکارهایی اشاره دارد که در جهت قوانین موتورهای جستجو و روش های اصولی و استاندارد می پردازد. توصیه می کنیم استراتژی سایت را با این شیوه ها در جهت رضایت مشتری پیش ببرید.

تصویر-اصطلاحات-سئو-کلاه-خاکستری

سئو کلاه خاکستری – gray hat

سئوی کلاه خاکستری هم به نوعی بلک هت است اما بر پایه سئوی کلاه سفید پیش می رود. بدین ترتیب برای رتبه بندی بهتر در حالیکه به استراتژی اصولی سایت ادامه می دهید، در بعضی بخش ها از روش های غیر استاندارد بهره برداری می شود. این شیوه سئو نیازمند دانش و تجربه سطح بالا دارد و در صورت لو رفتن حتی استراتژی سئوی سفید را نیز در سایت از بین برده و باعث پنالتی و جریمه سایت می شود.

تصویر-اصطلاحات-سئو-کلاه-سیاه

سئو کلاه سیاه – black hat seo

شیوه های بلک هت شامل راهکارهایی است که با تکنیک های غیر اصولی و با شگردهای مبتنی بر فریب در جهت رتبه بندی و رضایت استفاده می شود. در واقع این موضوع باعث رنکینگ سریع خارج از محدوده زمانی مورد انتظار می شود و در صورت لو رفتن می تواند باعث نابودی یک کسب و کار و جایگاه سایت شود.

ایندکس – Index

ایندکس یا نمایه سازی به فرآیندی گفته میش ود که در آن، محتوای سایت بعد از خزش، در پایگاه خود قرار داده و سپس تصمیم می گیرد در نتایج جستجو نشان دهد یا خیر. موتورهای جستجو ابتدا یک پیوند را یافته و آن را در صورت آزاد بودن دسترسی خزش می کنند. سپس در صورتیکه محتوا از ارزش بسیار بالایی برخودار باشد، برای رتبه بندی، ایندکس می شوند. در نظر داشته باشید، ایندکس به منزله حضور در نتایج جستجو نیست.

نوایندکس – NO-INDEX

زمانی که صفحه ای را از دید ربات های موتور جستجو پنهان کنید تا ایندکس نشوند، نوایندکس انجام شده است. برای نوایندکس صفحات می توانید از پلاگین های سئو استفاده کنید.

دی ایندکس – DE-INDEX

دی ایندکس به معنی حذف محتوایی است که در گوگل ایندکس شده است. این کار باعث حذف از نتایج جستجو می شود.

محتوای تکراری – Duplicate Content

وقتی از یک محتوا در چندین صفحه و یا چندین سایت استفاده شود، گوگل متوجه این امر شده و برای سایت های متخلف جریمه هایی در نظر خواهد گرفت. مشاهده ی مطالب تکراری برای کاربران خوشایند نیست، پس اگر به این فکر افتاده اید که یک محتوا را کپی کرده و در صفحات وب سایت خود قرار دهید بهتر است به عواقبی که گریبان شما را در آینده خواهد گرفت بیاندشید. محتوای تکراری در عصری که دستخط نویسنده برای گوگل قابل شناسایی است اصلا ایده خوبی نیست. هرچند نشر و به اشتراک گذاری اطلاعات بسیار عرف است اما باید برای آنها لینک منبع در نظر بگیرید.

در سایت ممکن است چند محتوا با هم تکراری در نظر گرفته شوند. اینکه چگونه مشکل محتوای تکراری را در سایت حل کنیم بستگی به ماهیت محصولات و مطالب دارد و روش های زیادی برای مدیریت و جلوگیری از همنوع خواری وجود دارد.

تصویر-مفهوم-محتوای-تکراری-در-اصطلاحات-سئو

نرخ تبدیل – CONVERSION RATE

به آمار کاربرانی که از سایت شما بازدید می کنند و به هدف شما می رسند، نرخ تبدیل گفته می شود. این شاخص در دنیای دیجیتال مارکتینگ ابعاد مختلفی دارد و در سطح وسیعی به آن پرداخته می شود. اگر به سایت شما 100 نفر وارد شوند و تنها 20 نفر از شما خرید کنند، این یعنی نرخ تبدیل سایت شما 20 درصد است.

تصویر-مفهومنرخ-تبدیل-در-اصطلاحات-سئو

آیکن-مفهوم-نرخ-کلیک-در-اصطلاحات-سئو

نرخ کلیک / CTR

نرخ کلیک – Click Through Rate نشانگر میزان کاربرانی است که با سرچ یک موضوع در نتایج، سایت شما را مشاهده و بر روی لینک شما کلیک می کنند. CTR یک شاخص خوب برای ارزیابی کیفیت و ارزش صفحه است که بصورت درصد در کنسول جستجوی گوگل نمایش داده می شود. در صورتیکه افراد یک کوئری را جستجو ولی بر روی سایت شما کلیک نکنند، به آن ایمپرشن گفته می شود. مشاهده سایت در نتایج از آمار بالایی برخوردار است و هرچقدر که کلیک کمتری دریافت کنید، باید بر روی سئوی سایت وقت بگذارید.

آیکن-مفهوم-اعتبار-دامنه-در-اصطلاحات-سئو

اعتبار دامنه / DA / Domain Authority

اعتبار دامنه – DA یکی از شاخص های ابداعی توسط شرکت ماز است که اعتباری بین عدد ۰ تا ۱۰۰ برای آن در نظر گرفته می شود. فاکتور های دامین آتوریتی به موضوعاتی همچون تعداد بک لینک ها، اعتبار دامنه، سوشال سیگنال و کیفیت محتوا اشاره دارد. DA فاکتور رتبه بندی نیست و گوگل بر اساس آن به سایت رنک نمی دهد.

آیکن-مفهوم-زمان-ماندگاری-در-اصطلاحات-سئو

زمان ماندگاری / Dwell Time

گوگل رفتار های کاربران را برای آنچه که جستجو می کنند تحت نظر می گیرد. فرض کنید فردی با جستجوی کلمه ای به پیشنهادات گوگل دست پیدا کرده و حال از میان گزینه های انتخابی، سایت شما را برگزیده است ولی هنگامی که وارد سایت شما می شود، محتوای مرتبط با سرچ خود را نمی یابد. در ادامه با بازگشتبه نتایج، وب سایت دیگری را برای جستجو در خصوص کلمه ی کلیدی خود انتخاب می کند. زمان ماندگاری رابطه ی مستقیم با کاربردی بودن محتوای شما دارد در نتیجه نمی توان آن را بی اهمیت شمرد.

آیکن-مفهوم-لینک-نوفالو-در-اصطلاحات-سئو

لینک فالو و نوفالو / follow و nofollow

تگ های فالو و نوفالو به موتورهای جستجو می گویند که این پیوند باید دنبال شود یا نه. وقتی بر روی یک لینک از تگ نوفالو بهره برده می شود، بات گوگل می داند که نباید آن را برای بررسی مقصد دنبال کند. لینک های نوفالو هیچ ارزشی را انتقال نمی دهند.

آیکن-مفهوم-کلمات-کلیدی-طولانی-در-اصطلاحات-سئو

کلمات کلیدی طولانی / Long Tail Keywords

انتخاب کلمه کلیدی مناسب از مهم ترین اصولی است که برای پیاده سازی سئو در سایت باید آن را دانست. در صورتیکه باین کلمه بیشتر از یک واژه باشد، به آن لانگ تیل گفته می شود. کلمات کلیدی طولانی معمولا انطباق بیشتری با جستجوهای کاربران دارند و بر روی کوئری بخصوصی تمرکز می کند. به عنوان مثال اگر خرید گوشی موبایل را یک کلید واژه بنامیم، خرید گوشی موبایل شیائومی می نوت، یک لانگ تیل است. این کلمات برای صفحات هدف و حوزه های بخصوص بی نهایت مهم و سرنوشت ساز هستند.

آیکن-مفهوم-الگوریتم-های-گوگل-در-اصطلاحات-سئو

الگوریتم گوگل / Google Algorithm

گوگل به منظور رضایت بیشتر کاربران از نتایج جستجو، از الگوریتم هایی استفاده می کند که فاکتورهای مربوط به رتبه بندی و غیره را مورد پایش قرار می دهند. الگوریتم ها دارای انواع مختلفی هستند که یک نمونه آن کمک می کند کاربران بجای ورود به سایت های اسپم و بدرد نخور، به بهترین نتیجه ممکن برسند. انواع الگوریتم های گوگل با نام های متنوع شناخته می شوند که بر روی لینک ها، محتوا، جلوگیری از فریب و از این قبیل می پردازند.

هدف جستجو – Search Intent

سرچ اینتنت به معنی تولید محتوایی است که بر اساس نیت و هدف کاربر انجام می شود. این موضوع به معماری سایت بستگی داشته و جزوی از استراتژی یک برند است. سرچ اینتنت یا هدف از جستجو به 3 دسته اصلی تقسیم می شود.

جستجوی اطلاعاتی – informational search intent

حدود 80 درصد از تمام کوئری هایی که در در موتورهای جستجو مورد کاوش قرار می گیرند، دارای هدف اطلاعاتی هستند. این موضوع نشان دهنده قصد کاربر برای یافتن داده هایخاصی است که نیاز به دانستن را برآورده کرده و یا به یک چالش جدید منتهی می شود.

جستجوی ناوبری – navigational search intent

این نوع جستجو نشان دهنده تمایل کاربر به یافتن یک برند خاص و یا سازمانی است که درباره اش آگاهی دارد. جستجو گر نام شرکت را می شناسد و تلاش می کند درباره محصول، خدمات و هرچیزی، به هدف اش دست پیدا کند. به عنوان مثال می خواهید در سایت آمازون یک کالا را یافته و خریداری کنید.

جستجوی معاملاتی – transactional search intent

در جستجوی معاملاتی، کاربران با هدف یافتن منبعی برای خرید آنلاین به جستجو می پردازند. کوئری های از قبیل “حراج آنلاین یک برند” و یا “خرید دوره آموزشی دبیرستان آموزشگاه یک برند” می تواند از این قبیل باشد.

آیکن-متن-جایگزین-اصطلاحات-سئو

متن جایگزینی / Alt Text

متن جایگزین تصویر کمک می کند تا اگر یک عکس نشان داده نشود، فضای آن تصویر خالی نباشد و مخاطب متوجه وجود یک عنصر بصری باشد. این نوشته به موتور جستجو کمک می کند تا درک بهتری از عکس شما بدست آورد.

آیکن-مفهوم-لندینگ-پیج-در-اصطلاحات-سئو

لندینگ پیج (صفحه فرود) / Landing Page

لندینگ پیج ها صفحات شاخص و هدفمندی هستند که به منظور خاصی طراحی می شوند هدف از طراحی این سایت ها یا برگه ها، تبدیل بازدیدکننده به مشتری است. معمولا در این صفحات نیاز است تا کاربران اطلاعات خود را وارد نمایند و در ازای آن از خدمات و یا کالایی بهره مند شوند. در طراحی سایت وجود لندینگ پیج ها از اهمیت زیادی برخوردار است. وجود کال تو اکشن ها در صفحات لندینگ می تواند به موفقیت صفحات فرود کمک کند.

آیکن-مفهوم-صفحه-نتایج-موتورهای-جستجو-در-اصطلاحات-سئو

صفحه نتایج موتورهای جستجو/ SERP

سرپ – SERP مخفف Search Engine Results Page و به معنی صفحه ی نتایج موتورهای جستجو است. زمانی که یک کاربر، واژه و یا عبارتی را جستجو می کند، لیستی از نتایج نشان داده می شود که شمال فیچرها و بخش های مختلف است. صفحه نتایج بر اساس بهترین و نزدیک ترین محتوا و محصولات به هدف کاربر رتبه بندی شده و با ویژگی های متعددبه کوئری مخاطب پوشش می دهد. گراف دانش یکی از فیچرهای سرپ گوگل است و در آن اطلاعات اخصی برای جستجوهای خاص نشان داده می شود.

آیکن-مفهوم-کلمات-کلیدی-در-اصطلاحات-سئو

کلمات کلیدی / Keywords

کلمه کلیدی به واژه ای گفته می شود که یک محتوا بر مبنی آن تولید می شود. برای پیدا کردن کلیدواژه منساب نیاز است تا تحقیق کلمات کلیدی صورت پذیرد. برای این منظور نیاز است تا میان مرتبط ترین کلمات که بر سر آن رقابت وجود دارد به جستجو پرداخت و بهترین و منطبق ترین آنها را برای مطالب، عنوان ها و دسکریپشن ها در نظر گرفت.

آیکن-مفهوم-تگ-عنوان-در-اصطلاحات-سئو

تگ عنوان / Title Tag

انتخاب یک تگ عنوان مناسب برای صفحات مختلف وب سایت شما می تواند بازدید از سایت شما را افزایش دهد چراکه کاربران در نتایج جستجوی خود آن چیزی که شما برای تایتل تگ صفحه ی محتوایی خود نوشته اید را مطالعه می کنند و در صورتی که فکر کنند با ورود به این سایت و مطالعه و مشاهده ی محتوای فراهم شده در آن پاسخی برای سوالات خود به نسبت آنچه سرچ کرده اند دریافت خواهند کرد بدون شک وارد سایت شما خواهند شد و از مطالب موجود در صفحه استفاده خواهند کرد در نتیجه لازم است که به نسبت انتخاب کلمات و جملات در تگ عنوان حساسیت به خرج داده و تلاش نمایید که به بهترین گونه در این قسمت خود را به کاربرانتان معرفی نمایید.

آیکن-مفهوم-کلمه-کلیدی-به-همراه-نام-برند-در-اصطلاحات-سئو

کلمه کلیدی به همراه نام برند / Branded keyword

انتخاب کلمه کلیدی درست یک پروسه زمان بر و بسیار حیاتی است. این کلیورد ها با منظورهای مختلفی انتخاب و یا استفاده می شوند. کلمات کلیدی که به نام برند اشاره می کنند برندد کیورد نام دارند. در انکر تکست ها نیز به عبارات دارای نام برند، انکر برند گفته می شود زیرا در بر گیرنده نامی به همین هدف است.

آیکن-مفهوم-مزرعه-محتوا-در-اصطلاحات-سئو

مزرعه محتوا / Farm Content

تولید محتوای بی ارزش و بدون اعتبار در سایت که باعث بوجود آمدن حجم وسیعی از مطالب بدرد نخور می شود، مزرعه محتوا گفته می شود. سایت هایی که محتوا کپی شده را از سایر سایت ها برداشته و با کمی تغییر منتشر می کنند، از جمله این دسته هستند و صدالبته بسرعت توسط موتور جستجو شناسایی شده، زمینه جریمه و خروج از نتایج را نیز برای خود رقم می زنند.

 
آیکن-مفهوم-کیوورد-استافینگ-در-اصطلاحات-سئو

کیورد استافینگ / Keyword Stuffing

عبارت Keyword stuffing به معنی پر کردن صفحه از یک کلمه ی کلیدی به منظور رتبه بندی بهتر است. هرچند این ایدئلوژی منسوخ شده است و دیگر هیچکس بدان نمی پردازد، اما لازم است بدانید که کیورد استفاینگ، معنای یک محتوا را از بین برده و موتور جستجو را برای رنک بیشتر فریب می دهد.

آیکن-مفهوم-طراحی-سایت-در-اصطلاحات-سئو

تجربه کاربری در طراحی سایت / UX

تجربه کاربری در طراحی سایت – UX از جمله مواردی است که به رفتار کاربران در سایت مربوط است و نشان می دهد یک سایت چقدر برای افرادی که از آن استفاده می کنند مفید بوده و مخاطبین در آن تجربه خوبی بدست می آورند. در UX، ظاهر وب سایت اولویت نیست، بلکه عملکرد اهمیت بیشتری دارد. UX تاثیر بسزایی در بیاد ماندن سایت در ذهن مخاطب دارد.

آیکن-مفهوم-E-T-A-در-اصطلاحات-سئو

فاکتور های تخصص، اعتبار و اعتماد – E.A.T

یک وب سایت باید بتواند برای نتایج جستجو معتبر و قابل اعتماد باشد. همچنین در سایت هایی که با جسب و سلامت افراد سروکار دارند، لزوم وجود یک شخص متخصص بسیار حیاتی است. E.A.T عبارت است از:

  • تخصص / Expertise
  • اعتبار / Authority
  • اعتماد / Trust
آیکن-مفهوم-محتوای-همیشه-سبز-در-اصطلاحات-سئو

محتوای همیشه سبز – Evergreen Content

تولید محتوا بر پایه دانش امکان پذیر است و هر کسی نمی تواند در نشر محتوایی مفید و جذاب موفق باشد. محتوای همیشه سبز نوعی از محتوای هوشمندانه است که همیشه برای کاربران جذاب است. برای مثال اگر امروز یک سلبریتی کاری انجام دهد که بر اساس محتوای شما بتواند باعث رتبه بندی بالایی شود، قطعا طی چند هفته تیتر یک نتایج و مورد نیاز مخاطبین خواهد بود. اما بعد از مدتی این بحث منقضی و دیگر مورد توجهی هیچکس نخواهد بود. مطالب همیشه سبز، در هر زمان باعث جلب توجه مخاطبین هستند و وابسته به زمان خاصی نخواهند بود.

آیکن-مفهوم-طراحی-سایت-ریسپانسیو-در-اصطلاحات-سئو

طراحی واکنش گرا – ریسپانسیو – Responsive Design

کاربران ممکن است با صفحات نمایش مختلفی به جستجو در صفحات سایت شما بپردازند. از این رو نیاز است تا سایت به گونه ای طراحی شود که به بهترین وجه ممکن در هر دستگاهی نمایش داده شود. بی توجهی به این نکته فوق العاده مهم، می تواند به بقای کسب و کارتان صدکه بزند. بخش بزرگی از جستجوگران در سرتاسر وب با تلفن های همراه شان کار می کنند. موتور جستجو نیز ایندکس صفحات را با اولویت موبایل در نظر میگیرد که برای اطمینان از انطباق، می توان از ابزار موبایل فرندلی بهره برد.

آیکن-مفهوم-پنالتی-در-اصطلاحات-سئو

پنالتی گوگل / Penalty

سایت هایی که بر خلاف گایدلاین ها و قوانین قدم بر می دارند و عمداتا به روش هایی روی می آروند که باعث فریب موتور جستجو مخاطب می انجامد، از طرف این برند جریمه شده و از نتایج حذف می شوند. هر روشی که باعث تخطی از این شیوه ها شود در کنسول جستجو با توضیحات کامل آن نشان داده می شود.

 

سند باکس – Google Sand Box

فرض کنید شما یه مربی شنا هستید و به کودکان آموزش شنا می دهید، مسلما در روزهای اول آموزش در استخری با عمق زیاد نخواهید بود. در ابتدا به آنها در قسمت کم عمق آموزش خواهید داد تا آمادگی لازم را برای بهتر شدن بدست آورید. این کاری است که گوگل با وب سایت های تازه تاسیس انجام می دهد و تعداد زیادی از سایت ها را در بدو شروع به فعالیت به قسمت کم عمق استخر هدایت می کند. گوگل در ابتدای شروع کار یک وب سایت آن را در سند باکس قرار می دهد که رتبه زیادی نصیب محتوا و محصولات آن نمی شود.

تصویر-مفهوم-سند-باکس-گوگل-در-اصطلاحات-سئو

لینک های داخلی – Internal Links

هرگاه یک لینک در صفحه ای از سایت شما وجود داشته باشد که کاربر با کلیک کردن بر روی آن به یک صفحه ی دیگر از سایت شما ارجاع داده شود و از آن بهره ببرد می توان گفت که شما در سایت خود از لینک های داخلی استفاده نموده اید، که این کار سبب می شود کاربران به صفحات دیگر موجود در وب سایت شما مراجعه نمایند و از آنها استفاده نمایند. می دانیم که هدف ما از سئوی سایت رضایت کاربر است حال اگر کاربر نسبت به آنچه سرچ نموده است بتواند محتوای با ربط دیگری را مطالعه و مشاهده نماید هم کاربر راضی و خشنود خواهد شد و هم شما به اهداف خود نزدیک تر خواهید شد. در نتیجه پیشنهاد ما به شما برای داشتن یک سئو موفق و سایتی پر بازدید، این است که از اهمیت این لینک های داخلی به هیچ عنوان غافل نشوید.

تصویر-بکگراند-لینک-های-داخلی.

لینک های خارجی – External Links

وجود لینک ها چه داخلی چه خارجی از مهم ترین مواردی است که هر سئو کاری باید به آن دقت نماید. لینک های خارجی که آنها را با نام External Link می شناسیم می تواند سبب شود که بازدید کاربران از سایت شما افزایش یابد. این لینک ها در واقع در سایت های دیگر قرار می گیرند و کاربران با کلیک بر آنها می توانند به صفحه ی سایت شما ارجاع داده شوند و در صورت مرتبط بودن این لینک با آنچه هدف اصلی کاربر است این افراد قادر خواهند بود مدت زمانی را به مشاهده ی و مطالعه ی محتوای شما بپردازند در نتیجه نمیتوان از اهمیت آنها غافل شد چرا که وجود آنها می تواند به اعتبار وب سایت شما بی افزاید که این عمل از دید ریز بین گوگل مخفی نخواهد ماند و فاکتوری برای ارتقای رتبه ی وب سایت شما در نظر گرفته خواهد شد.

تصویر-بکگراند-لینک-های-خارجی

ریدایرکت – Redirect

وقتی صفحه ای در سایت حذف می شود، برای جلوگیری از ورود کاربر به صفحه ای که وجود ندارد، اصطلاحا آن را ریدایرکت یا انتقال مسیر می نامیم. این راهکار برای انتقال ربات های موتور جستجو نیز کاربر دارد و باعث می شود تا کراولر ها و کاربران از ورود به سایت ناامید نشوند.

صفحه 404 – Error 404

به صفحاتی که در سایت وجود ندارند، کد وضعیت 404 تعلق میگیرد. سرور در برابر درخواست هایی که از سمت کاربر می آید، پاسخ های متنوعی می دهد و اگر یک پیوند دارای چیزی نباشد، این موضوع یک مشکل در نظر گرفته می شود.

لینک شکسته – Broken Link

بروکن لینک یا لینک های شکسته، پیوندهایی از سایت هستند که به صفحات 404 در سایت شما و یا سایر صفحات 404 در سایت های دیگر می روند. در واقع پیوندهایی که مقصد مفیدی ندارند و چیزی را با خود حمل نمی کنند، لینک شکسته گفته می شود و بر روی سئوی سایت تاثیر منفی زیادی هم دارند.

بک لینک – back link

بک لینک به لینک هایی گفته می شود که از یک منبع معتبر و مرتبط به سایت شما هدف گذاری می شوند. وقتی شما یک مقاله تحقیقاتی می نویسید و یا منشتر کننده خبری دست اول هستید، سایر سایت ها مطلب شما را منتشر و به عنوان منبع به شما لینک می دهند. به این لینک ها که از خارج سایت می آیند، بک لینک گفته می شود و باید بصورت طبیعی شکل بگیرند.

آپدیت هسته گوگل – Google Core Updates

گوگل برای اطمینان از عملکرد و همچنین بالا بردن سطح کیفیت جستجو ها به آزمایش الگوریتم ها و بروزرسانی شان می پردازد. انی عمل می تواند در نتایج جستچو تاثیر زیادی بگذارد.

کراولر – Crawler

کراولر یا بات های زنده، ربات های موتور جستجو هستند که برای بررسی و خزش در صفحات سایت فعالیت می کنند. خزنده ها باعث پیدا کردن مطالب جدید و یا آگاهی از بروزرسانی محتوا هستند.

بودجه خزش – Crawl Budget

بودجه خزش به تعداد دفعاتی گفته می شود که بات های خزنده قصد دارند از سایت شما بازدید کنند. بودجه خزش به کیفیت میزبانی هاست و کشش آن بسیتگی زیادی دارد و در سایت های بزرگ با چندین هزار محتوا نقش حیاتی بازی می کنند.

ضریب خروج – Bounce Rate

مدت زمانی که کاربر بعد از ورود به صفحه می گذارند و سپس خارج می شود، بانس ریت گفته می شود. وقتی مخاطب شما مطلبی را از نتایج یافته و سپس بدون صرف وقت از آن خارج می شود، یعنی یا محتوای شما مطنبق با عنوان نبوده و یا شک مشکل فنی باعث این مهم شده است. ضریب خروج باعث افت در رتبه می شود.

انکر تکست – Ancher Text

به کلمات و عباراتی که در لینک های یک صفحه قرار داده می شود تا کاربر بتواند به واسطه آن به صفحه هدف برود انکر تکست می گویند. انکر تکست به موتور جستجو در درک بهتر صفحه مقصد نیز کمک می کند. این کلمه یا عبارت مفهوم و تعریفی از جایی که کاربر و ماشین می خواهند بروند را مشخص می کنند. انکر تکست باید بر اساس نیاز کاربر و ماهیت صفحه هدف در نظر گرفته شود.

گایدلاین های گوگل – GOOGLE GUIDELINES

قوانین گوگل یا گایدلاین برای پیروی صاحبان سایت ها از دستورالعمل هایی است که گوگل برای اطمینان از پیروی از خط مشی های کیفی و فنی در نظر گرفته شده. در گایدلاین گوگل به موردی چون پرهیز از خشونت، عدم نشر اکاذیب، جلوگیری از فریب و یا نظرات خصمانه و بسیاری موارد دیگر پرداخته شده است.

بهینه سازی از دید کاربر / HEO

واژه HEO مخفف عبارت Human Eye Optimization به معنای بهینه سازی از دید کاربر است. نیاز است در طراحی سایت، سئوی سایت و محتوای موجود، در درجه ی اول رضایت کاربر در نظر گرفته شود. این همان چیزی است که ربات های گوگل به منظور رتبه بندی بهتر از دید کاربران در نظر می گیرند و باعث می شود نتایج واقع گرایانه تری بوجود آید.

تصویر-بکگراند-بهینه-سازی-از-دید-کاربر

سرعت صفحات / Page Speed

یکی از فاکتور های مهم در رتبه بندی سایت ها سرعت لود شدن صفحه برای کاربر است. وقتی یک صفحه با تاخیر باز می شود، موجب نارضایتی کاربر بوده و موتور جستجو نیز این مهم را با استفاده از فاکتورهای وب وایتالز اندازه گیری می کند.

تصویر-بکگراند-سرعت-صفحات

آیکن-مفهوم-پیج-رنک-گوگل-در-اصطلاحات-سئو

پیج رنک گوگل / Google Page Rank

پیج رنک گوگل در حقیقیت امتیاز و رتبه ای بین عدد صفر تا ده است که گوگل برای اعتبار سایت و محتوای شما در نظر می گیرد که به نسبت مابقی سایت ها این رتبه به وب سایت شما و محتوای موجود در صفحات آن تعلق می گیرد. از سال ۲۰۱۷ گوگل تصمیم گرفت که از نمایش عمومی این عدد و یا امتیاز خودداری نماید اما این بدان معنا نیست که گوگل از این الگوریتم پیج رنک دیگر استفاده نمی نماید، این امتیاز همواره می تواند نشان دهنده ی اعتبار هر سایت و محتوای موجود در آن باشد از این رو لازم دیدیم که این اصطلاح را در مبحث اصطلاحات سئو برای شما به صورت مختصر عنوان نماییم و متذکر شویم که غفلت از اهمیت آن می تواند عواقب ناخوشایندی برای شما داشته باشد.

آیکن-مفهوم-هوش-مصنوعی-رنک-برین-دراصطلاحات-سئو

هوش مصنوعی رنک برین / Rank Brain

گوگل روز به روز درحال پیدا کردن روش های جدید است تا به واسطه ی آنها بتواند بین وب سایت های خوب و کاربردی و سایت های غیر کاربردی و بدون اعتبار تمایز قائل شود و این بار با مطرح کردن الگوریتم رنک برین توانست بهتر از هر زمان دیگری ماموریت خود را به بهترین وجه ممکن انجام دهد. در این روش رفتار های کاربر به هنگام ورود به یک سایت به واسطه هوش مصنوعی نظاره می شود و در صورتی که کاربر پاسخ تمام سوال های خود را در آن سایت پیدا نماید برای گوگل به این منظور برداشت می شود که این سایت به هنگام سرچ کاربر در خصوص همان کلمه و عبارت خاص مفید واقع شده است و بهتر است که رتبه های بهتری به آن تعلق گردد و در اختیار کاربران بیشتری قرار گیرد، در صورت نارضایتی کاربر از محتوای سایت برعکس این موضوع اتفاق خواهد افتاد.

آیکن-مفهوم-کلمات-کلیدی-سمنتیک-دراصطلاحات-سئو

کلمات کلیدی / LSI (Latent Semantic Indexing)

همه ی ما از گذشته اهمیت کلمات کلیدی را می دانستیم و نقشی که بر موفقیت سئو می توانست داشته باشد را می شناختیم و دقیقا به همین دلیل بود که محتوای خود را با این کلمات پر می کردیم چراکه موتورهایی جستجو انقدری هوشمند نشده بودند که بتوانند کلمات مشابه با کلمه ی کلید ی و یا عبارات کلیدی را بیابند اما امروزه دیگر لازم به این کار نیست گوگل به راحتی قادر خواهد بود که ارتباط معنایی بین کلمات و عبارات را درک کرده و تنها ملاک، برای این موتورهای هوشمند جستجویی، کلمات کلیدی نخواهد بود. برای مثال اگر شما محتوایی با کلمه ی کلیدی باشگاه ورزشی دارید کلماتی همچون مربی ورزشی در باشگاه ورزشی، تمرینات ورزشی در باشگاه ورزشی، چربی سوزی و لاغری در باشگاه ورزشی، دستگاه های ورزشی در سالن های باشگاه ورزشی و … حائز اهمیت خواهند بود.

اصطلاحات سئو که باید بدانید

سخن پایانی درباره اصطلاحات سئو

اگر در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) تازه کار هستید، ممکن است به سرعت با اصطلاحات گسترده مرتبط با آن غرق شوید. مانند هر صنعت تخصصی، به معنای واقعی کلمه صدها اصطلاح SEO برای یادگیری وجود دارد، و سال ها طول می کشد تا درک عمیقی از هر تعریف ایجاد کنید و در سئو متخصص شوید.

بهینه سازی موتور جستجو می تواند بسیار شبیه به یک زبان خارجی به نظر برسد، به خصوص اگر یک مفهوم جدید برای شما باشد. اگر به فکر استخدام در یک آژانس بازاریابی دیجیتال برای کمک به بهینه‌سازی هستید، باید برخی از اصطلاحات اولیه سئو را بدانید تا در مورد نکات داخلی و خارجی سایت خود بمانید.

در این لندینگ، تمامی اصطلاحات سئو پوشش داده نشده، اما در کل یک لیستی از اصطلاحات پرتکرار را در نگاه اول می توانید سریع پیدا کنید. با این اصطلاحات، برخی از پیچیدگی های تحقیق و تجزیه و تحلیل SEO را اسان می کند.

با شناخت اصطلاحات سئو راحت تر می توانید با توسعه دهندگان وب ارتباط برقرار کنید و درک عمیق تری از نحوه کار اینترنت داشته باشید.