محتوای یونیک چیست و چگونه تولید می شود؟

محتوای یونیک چیست؟

محتوای یونیک چیست؟ محتوای منحصر به فرد چه قدر برای گوگل مهم است؟ در این راهنما می خواهیم درباره اهمیت محتواهای یونیک صحبت کنیم. اما احتمالاً بزرگ ترین چالش شما هم مثل خیلی از سایت ها این است که چطور محتواهای جدید و اختصاصی خودمان را تولید کنیم؟ شاید با وجود هزاران و حتی میلیون ها وبلاگ، به نظر برسد که تمام موضوعات محبوب به اندازه کافی پوشش داده شده اند. اما ما اینجاییم تا راه های تولید محتوای یونیک را به شما نشان دهیم. پس همراه ما باشید.

محتوای یونیک چیست؟

محتوای یونیک، محتوایی است که به صورت اختصاصی برای یک وب سایت تولید و ساخته می شود و مشابهش در منابع دیگر پیدا نمی شود. البته قطعاً محتواهایی هستند که عنوان، تیترها و محتوای کلی آنها شبیه به محتوای یونیک ما باشند؛ اما نوع دقیق تیتربندی، ساختار محتوا و جملات و کلماتی که در محتوای یونیک ماست، جای دیگری دیده نمی شوند.

وقتی می گوییم محتوای یونیک، بیشتر منظورمان مقاله های منحصر به فرد هستند؛ اما یونیک بودن فقط محدود به محتواهای متنی نیست. همه انواع محتوا (تصاویر، ویدئو، پادکست و …) می توانند یونیک یا در مقابل، کپی شده باشند.

محتوای یونیک چه قدر برای گوگل مهم است؟

محتوای تازه و بِکر به اندازه ای برای گوگل مهم است که فقط به همین خاطر رتبه شما را تا حد چشمگیری افزایش می دهد. در مقابل، اگر بفهمد که در صفحاتتان از محتواهای کپی شده استفاده کرده اید، شما را به طور جدی جریمه می کند. حتی اگر میزان کپی بودن محتواها از یک سقفی عبور کند، ممکن است سایتتان پنالتی شود! پنالتی یعنی به طور کل از نتایج گوگل حذف شوید (یعنی حتی در رتبه های پایین هم نشان داده نمی شوید).

الگوریتم پاندا، نماینده گوگل برای بازرسی محتواها

الگوریتم پاندا، نماینده گوگل برای بازرسی محتواها

محتوای باکیفیتِ وب سایت ها همیشه و از ابتدا جزو اولویت های گوگل بوده است. اما سال 2011 بود که گوگل رسماً الگوریتم پاندای خود را معرفی کرد. کار این الگوریتم دقیقاً این است که محتوای سایت ها را رصد کند و اگر بین آنها محتواهای ضعیف، کم حجم و کپی شده ببیند، به گوگل گزارش تخلف بدهد. از همین سال بود که بحث کپی نبودن محتواها بسیار داغ تر شد و سایت ها برای تولید محتوای یونیک به تکاپو افتادند.

نکته: برای آشنایی کامل با این الگوریتم، می توانید مقاله «الگوریتم پاندا چیست؟» را در ریراکو مطالعه کنید.

تفاوت مقالات بازنویسی شده با محتوای یونیک چیست؟

برای پاسخ به این سؤال بیایید ساز و کار محتواهای بازنویسی شده را مرور کنیم. برای بازنویسی مقالات (که به آن پارافرایز هم می گویند)، اول مقالات مشابهِ مرتبط با موضوع مد نظرمان را پیدا می کنیم. سپس ساختار کلی همان مقالات را پیش می گیریم و جمله ها و کلمات را تغییر می دهیم.

بنابراین در بازنویسی مقالات، ساختار تیترها و سِیری که محتوا طی می کند بسیار نزدیک به مقاله مرجع است. این در حالی است که محتواهای کاملاً یونیک، آن محتواهایی هستند که صفر تا صدش را خودمان می نویسیم و تیتربندی ها و مسیر محتواها را هم خودمان تعیین می کنیم.

بر این اساس، محتواهای بازنویسی شده را می توان نوعی محتوای یونیک دانست که کیفیت آن به اندازه محتواهای کاملاً جدید و منحصر به فرد نیست. شایان ذکر است که در این مقاله هر جا که از عبارت «محتوای یونیک» استفاده می کنیم، مقالات بازنویسی شده را جزو آن نمی دانیم و منظورمان دقیقاً محتواهایی هستند که کاملاً منحصر به فردند.

نظر گوگل درباره محتواهای بازنویسی شده چیست؟

با وجود این که محتواهای کاملاً یونیک بسیار ارزشمندتر از محتواهای بازنویسی شده هستند، گوگل محتواهای بازنویسی شده را نیز غیرِ کپی حساب می کند و مشکل خاصی با آنها ندارد. البته به شرط این که واقعاً برای بازنویسی وقت گذاشته باشید و تمام جملات مقالات اصلی را تغییر داده باشید. همینطور کلمات به کار رفته را هم تا جای ممکن به معادل آنها تبدیل کرده باشید.

یادتان باشد که نحوه تشخیص کپی بودن محتواها توسط پاندای گوگل، بر اساس میزان شباهت جمله ها به یکدیگر است. پس در بازنویسی مقالات هرچه جملات و کلمات را بیشتر تغییر دهید، سایتتان را از خطر دورتر می کنید. البته الگوریتم پاندا در تشخیص محتواهای فارسی زبان کمی ضعیف است؛ اما باز هم هرگز نباید ریسک محتواهای کپی را قبول کنیم.

در کدام صفحات نباید به سراغ محتواهای بازنویسی شده برویم؟

فرض کنید فرصت یا هزینه محدودی دارید و نمی توانید برای تمام صفحات سایت محتواهای یونیک تولید کنید و می خواهید در بعضی از صفحات از مقالات بازنویسی شده استفاده کنید. در این صورت اولویت برای استفاده از محتواهای یونیک برای کدام صفحات است؟

هر صفحه ای از سایت که برایتان مهم تر است را در اولویت قرار دهید و برای آن محتوای کاملاً منحصر به فرد تولید کنید؛ ازجمله صفحات دسته بندی، محصولات، خدمات، صفحه اصلی و صفحات محتواهای مهم و خاص. این صفحات ستون سایت شما هستند. بنابراین اگر در آنها محتوای باکیفیتی داشته باشید، خیالتان راحت است که پایه های سایت را محکم کرده اید.

روش های تولید محتوای یونیک چیست؟

روش های تولید محتوای یونیک

تولید محتوای یونیک کار سختی نیست و اگر به آن عادت کنید، بسیار هم برایتان لذت بخش خواهد بود. کافی است یک سری فوت کوزه گری و شگرد ساده را با کارتان ترکیب کنید. در ادامه باهم می بینیم که تکنیک های ساده و جذاب خلق محتوای یونیک چیست.

1/ اول رقبا را بررسی کنید

یکی از بهترین نقاطِ شروعِ تولید محتوای یونیک این است که اول به رقبا سر بزنید. موضوع مدنظرتان را در گوگل وارد کنید و صفحات برتر را ببینید. چک کنید که آنها چطور مقاله را شروع کرده اند و دقیقاً چه تیترهایی دارند؟ سعی کنید مقدمه و تیترهای متفاوتی داشته باشید.

نکته مهم تر این که دقت کنید که این صفحات چه گوشه هایی از این موضوع خاص را پوشش نداده اند؟ این دقیقاً می تواند برگ برنده شما باشد! پس مباحثی که کمتر به آنها پرداخته شده را هم در محتوای خود پوشش دهید.

2/ به محتوا شاخ و برگ بدهید

فرض کنید می خواهید درباره «روش های تولید محتوا» بنویسید. در این صورت می توانید غیر از خودِ روش ها، یک سری نرم افزار و ابزار آنلاین تولید محتوا را هم معرفی کنید. همینطور می توانید به منابع معتبر بین المللیِ آموزش تولید محتوا هم اشاره کنید. یا حتی درباره ترِندهای روزِ محتوا و بازخورد آنها هم صحبت کنید. تمام این شاخ و برگ ها، محتوایتان را اختصاصی تر می کنند.

3/ از تجربیات شخصی تان بگویید

حتماً برایتان پیش آمده که درباره چیزی نوشته اید که خودتان هم تجربه ای (هرچند کم) در آن حوزه داشته اید. در این مواقع حتماً از تجربیات خودتان هم بگویید. یکی از دلایل شبیه بودن محتواهای وب به یکدیگر این است که اکثراً از تجربیات دیگران می نویسند و نه از چیزی که خودشان پشت سر گذاشته اند!

اگر دستتان در نوشتن باز است و این مجوز را دارید که به زبانِ اول شخص بنویسید، می توانید مستقیماً بگویید که «من» این تجربه را دارم. اما گاهی لحن محتواهای سایت طوری نیست که بتوانید تجربه خود را اینگونه مطرح کنید. در این صورت می توانید تجربه خود را از زبان دیگران بگویید. یا حتی آن را نه به عنوان یک تجربه، بلکه به عنوان یک واقعیت مطرح کنید.

مثلاً اگر از بازار کار سئو تجربه ای دارید، می توانید آن را به شکل های زیر بازگو کنید:

  • طبق تجربه ای که من، به عنوان یک متخصص سئو دارم…
  • طبق گفته بعضی از متخصصین سئو…

4/ مثال بزنید

چه در آموزش های جامع و چه در محتواها، مثال ها معجزه می کنند. حتی در توضیح مسائل ساده هم از مثال زدن دریغ نکنید؛ چه برسد به توضیح مسائلی که سنگین تر و پیچیده تر هستند. اگر کمی در اینترنت جست و جو کنید، احتمالاً مثال هایی را از موضوعی که مد نظر دارید پیدا می کنید؛ اما سعی کنید تا جای ممکن مثال های جدید و مختص خودتان را بزنید تا درصد یونیک بودن محتوایتان را بیشتر و بیشتر کنید.

5/ قدرت ضرب المثل را دست کم نگیرید

ضرب المثل ها علاوه بر این که منظورتان را بهتر می رسانند، به یونیک بودن محتوایتان هم کمک می کنند. بنابراین سعی کنید ضرب المثل ها را بیشتر در ذهنتان مرور کنید تا بتوانید سر بزنگاه از آنها استفاده کنید. البته در نوشتن ضرب المثل ها زیادی روی نکنید و در هر محتوا به یک ضرب المثل بسنده کنید.

6/ فیلم ببینید!

مشاهده ویدئو تکنیکی برای تولید محتوا

اگر اهل دیدن فیلم و سریال نیستید، باید بدانید که این سرگرمیِ جذاب، می تواند توانایی شما را در نوشتن محتواهای یونیک هم بیشتر کند! چطور؟ کافی است در جایی از محتوایتان به یک سکانس یا کاراکتر معروف ارجاع دهید یا یک دیالوگ مرتبط را بیاورید. با همین کار ساده، هم امضای شخصی خودتان را پای محتوا زده اید و محتوا را برای کاربران جذاب تر کرده اید.

7/ هرگز از Google Translate کپی نکنید!

اگر بپرسید که یکی از نقاطِ مقابلِ تولید محتوای یونیک چیست، می گوییم کپی کردن ترجمه! شاید تصور کنید که اگر مقالات انگلیسی را در گوگل ترنزلیت (یا سایر مترجم ها) بزنید و معادل فارسی آنها را کپی کنید مشکلی پیش نمی آید. اما موضوع اینجاست که سایت های دیگر هم این کار را امتحان می کنند! بنابراین عملاً محتوای شما با محتوای سایت دیگری که هر دویتان ترجمه مقالات را کپی کرده اید، یکسان خواهد بود. پس کپی کردن ترجمه، فرقی با کپی کردن محتوای سایت های دیگر ندارد.

8/ کامنت ها و نظرات مردم را بخوانید

در  وب سایت رقبا و شبکه های اجتماعی (مثل اینستاگرام و توئیتر)، موضوعاتی را که می خواهید درباره آنها بنویسید پیدا کنید. سپس نظرات و کامنت های کاربران را بخوانید. کامنت ها داده های بسیار ارزشمندی را به صورت رایگان در اختیارتان قرار می دهند.

مثلاً در قسمت «Tags» اینستاگرام، عبارت «ابزارهای سئو» را وارد کنید. سپس وارد پست ها شوید و کامنت ها را بخوانید. احتمالاً کاربران درباره این ابزارها سؤالاتی پرسیده اند یا نظراتی داده اند که می توانند خوراک محتوای شما باشند.

9/ موضع بگیرید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید موضع گرفتن در محتوا برای کاربران بسیار جذاب است؛ به خصوص اگر موضعتان برخلاف نظر اکثریت باشد! البته نه این که صرفاً به دنبال مخالفت باشید؛ بلکه جایی که واقعاً مخالفت کردن با نظر عموم درست است، موضع مخالف خود را اعلام کنید. حتی می توانید این موضعِ مخالف را در تیتر هم بیاورید تا کاربران برای خواندن آن کنجکاو شوند.

10/ عمیق تر شوید

اگر رقبایتان درباره یک موضوع خاص اطلاعاتی سطحی داده اند، شما آن کسی باشید که اطلاعات عمیق آن مبحث را به خوانندگان می دهید. پس در منابع بیشتری بگردید و سعی کنید یک موضوع خاص را از زوایای مختلف بررسی کنید.

11/ تصایر و گرافیک را چاشنی کار کنید

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، یونیک بودن فقط مختص متن ها نیست! تصاویر و گرافیک ها هم می توانند کپی شده یا برعکس، منحصربه فرد باشند. فرض کنید کاربران تصویری را در محتوای شما می بینند که عین آن را در محتوای سایت رقیب هم دیده اند. در این صورت ناخودآگاه حس می کنند که این محتواها تکراری هستند.

برای پیدا کردن محتواهای تصویری و گرافیکی، کمی بیشتر در فضای وب جست و جو کنید. اگر امکان خرید اشتراک وب سایت هایی مانند Freepik، iStock و … را دارید، می توانید از تصاویر و گرافیک هایی که پولی هستند استفاده کنید (طبیعتاً سایت های کمتری از آنها استفاده می کنند و اکثراً به سراغ گزینه های رایگان می روند).

اما اگر بپرسید که قدم طلایی برای تصاویر و گرافیک های محتوای یونیک چیست، می گوییم هزینه کنید و یک طراح گرافیک استخدام کنید. یا اگر خودتان این مهارت را دارید، وقت صرف کنید و تصویرسازی، اینفوگرافیک و … منحصر به فرد خود را خلق کنید.

12/ سریع عمل کنید

اگر ایده جذابی دارید، دست دست نکنید! شاید این ایده به ذهن دیگران هم رسیده و آنها زودتر از شما اجرایش کنند. البته لازم نیست مضطرب شوید یا انقدر سر خودتان را شلوغ کنید که فرصت ایده یابی جدیدی نداشته باشید. فقط سعی کنید تولید و انتشار محتوای بِکر خود را بدون دلیل عقب نیندازید.

13/ ویدئو، تاج طلایی دنیای محتوا

ویدئو، تاج طلایی دنیای محتوا

آیا امکان تولید محتوای ویدئویی دارید؟ پس ویدئوی خاص خودتان را تولید کنید و از بابت یونیک بودن محتوایتان آسوده خاطر باشید. این ویدئو می تواند فردی باشد که درباره موضوعی صحبت می کند یا فقط صدای ضبط شده ای باشد روی تصویر یک محصول یا حتی یک ویدئوی گرافیکی (مانند موشن گرافیک).

در آخر

ما با محتواها یاد می گیریم، سرگرم می شویم و زندگی می کنیم. هرچند که خواندن و دیدن محتواها هم بسیار لذت بخش است؛ اما وقتی خودمان منبع این محتواهای یونیک و جذاب باشیم، دنیای شیرین دیگری را تجربه خواهیم کرد.

در آخر لازم است اشاره کنیم که اگر برای کسب و کار خود به محتواهای منحصر به فرد و سئوشده نیاز دارید، می توانید صفر تا صد کار را از تدوین استراتژی محتوا تا تولید محتوای یونیک، به خدمات تولید محتوا ریراکو بسپارید. همکاری با شما افتخار ماست.

یک نظر در مورد “محتوای یونیک چیست و چگونه تولید می شود؟

  1. یاسر

    سلام، جا داره از شما ی تشکر ویژه کنم که محتویات شما آدم رو میکشه به سمت خودش و هر چی بیشتر می‌خونی باز تشنه تر میشی، مرسی از شما

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *