تعرفه تولید محتوا چه قدر است و چگونه محاسبه می شود؟

تعرفه تولید محتوا

در عصر حاضر، محتوا برای موفقیت یک کسب و کار در فضای آنلاین، عنصری حیاتی است. تا جایی که 81% از بازاریابان معتقدند که محتوا بخش مهمی از استراتژی های سازمان آنهاست. از طرفی پروژه های بازاریابی در سرتاسر دنیا به صورت میانگین حدود 25% از کل بودجه خود را صرف تولید محتوا می کنند. اما تعرفه تولید محتوا چه قدر است؟ هزینه محتواها چگونه محاسبه و پرداخت می شوند؟

تعرفه تولید محتوا چگونه محاسبه می شود؟

اول باید دقیقاً مشخص کنیم که منظورمان از خدمات تولید محتوا چیست. اولین موردی که باید مشخص شود این است که آیا فقط نیاز به «تولید محتوا» داریم یا «مدیریت محتوا» هم قرار است بخشی از این خدمات باشد. در ادامه درباره هر دوی این خدمات بیشتر صحبت می کنیم.

خدمات تولید محتوا

تولید محتوا به معنی نوشتن، طراحی یا ساخت محتواهای جدید، مختص کسب و کار شماست. اما در این نوع خدمات، موارد زیر باید توسط خود شما تعیین شوند:

  • چه محتواهایی با چه عناوینی تولید شوند؟
  • در محتواها از کدام کلمات کلیدی استفاده شود؟
  • آیا محتوای جدید تولید شود یا محتواهای قبلی آپدیت شوند؟
  • و … .

درواقع شما همه چیز را تعیین می کنید و تولیدکننده محتوا فقط طبق مشخصاتی که شما در اختیارش قرار داده اید، محتواهای باکیفیتی را برایتان خلق می کند.

نحوه محاسبه هزینه تولید محتوا

در حال حاضر 4 روش رایج برای محاسبه هزینه تولید محتوا وجود دارد:

1- کلمه ای/ثانیه ای:

در این روش یک مبلغ را برای هر کلمه (برای محتوای متنی) یا هر ثانیه (برای محتوای ویدئویی، مثل موشن گرافیک یا ویدئوی ضبط شده) در نظر می گیرید. سپس آن عدد را ضرب در تعداد کل کلمات یا تعداد ثانیه های محتواها می کنید. معمولاً هزینه ها به صورت ماهانه محاسبه می شوند. برای مثال یک رسید از کل محتواهای تولیدشده در ماه گذشته را تهیه کرده و بنا به عددی که طی کرده اید، هزینه یک ماه را پرداخت می کنید.

باید اشاره کنیم که روش پرداخت کلمه ای مورد پسند بسیاری از تولیدکنندگان محتوا نیست! چراکه فرآیند تولید محتوا خیلی بیشتر از تایپ کردن تعدادی کلمه است. حتی اگر صحبت از محتواهای ویدئویی باشد، باز هم ضبط کردن یا ساختن ویدئو، فقط بخشی از ماجراست؛ نه همه ماجرا!

فرآیند تولید محتوا اول از همه به تحقیق و جست و جو نیاز دارد. شاید یک تولیدکننده محتوا 10 دقیقه برای هر محتوا تحقیق کند و شخص دیگری 1 یا 2 ساعت. اما اگر هر دوی این تولیدکنندگان، محتواهای 1000 کلمه ای تولید کنند، دستمزد آنها یکی خواهد بود و این چندان منصفانه به نظر نمی رسد.

از طرف دیگر، اگر روش دیگری غیر از پرداخت کلمه ای/ثانیه ای را انتخاب کنید، خودتان نیز به عنوان کارفرما آسوده خاطر خواهید بود که هیچ نویسنده ای با قصد افزایش دستمزد، تعداد کلمات را زیاد نمی کند.

2/ ساعتی:

روش دیگری که پیش رو دارید، محاسبه هزینه ها به صورت ساعتی است. اما طبیعتاً این روش در شرایطی که تولیدکننده محتوا دورکار است و در یک جا کار نمی کنید کمی چالش برانگیز است. اگر روش های کلمه و ساعتی را نمی پسندید، می توانید نگاهی به روش بعدی بیندازید.

3/ تعیین هزینه ثابت:

روش بعدی محاسبه تعرفه تولید محتوا این است که ابتدای پروژه، حجم مشخصی محتوا را تعیین کرده و برای این حجم نیز عدد ثابتی را به عنوان دستمزد تعیین کنید (مثل کاری که برای مدیریت محتوا انجام می دهیم که در ادامه اشاره می کنیم).

مثلاً می توانید تعیین کنید که در هر ماه 20 محتوای متنی بین 1500 تا 2000 کلمه ای برای شما تولید شود. یا مثلاً در مورد محتوای اینستاگرام، در هر پکیج 20 پست و 60 استوری طراحی شوند. شما هم x تومان (که عدد ثابتی است) به تولیدکننده محتوا پرداخت می کنید.

در این صورت درواقع هزینه تحقیق و جست و جویی که برای محتوا انجام شده را هم پرداخت می کنید.

مدیریت محتوا

وقتی می خواهید از خدمات حوزه محتوا استفاده کنید، این گزینه را دارید که مدیریت محتوای خود را هم برون سپاری کنید. اما مدیریت محتوا دقیقاً شامل چه مواردی می شود؟

  • تحقیق کلمات کلیدی
  • لیست کردن عناوین برتر برای محتواها
  • تعیین کردن نوع محتواها
  • تعیین کردن Call to Action برای هر محتوا
  • تدوین تقویم محتوایی
  • تقسیم کردن محتواها بین تولیدکنندگان محتوا
  • تصمیم این که کدام محتواهای قبلی باید آپدیت شوند؟
  • زمانبندی محتواهای تولید شده

نحوه محاسبه هزینه مدیریت محتوا

هزینه مدیریت محتوا جدای از هزینه تولید محتواست. بنابراین در هر ماه هزینه ای (معمولاً ثابت) به مدیر محتوا پرداخت می شود و هزینه ای (معمولاً متغیر) به تولیدکنندگان محتوا. تهیه صورت حساب محتواهایی که تولید شده اند نیز به عهده مدیر محتواست.

عدد دقیق دستمزد مدیر محتوا به حجم کاری بستگی دارد که از او می خواهید. همینطور هر چه مدیر محتوا تخصص بیشتری داشته باشد نیز معمولاً تعرفه بالاتر خواهد بود.

چه فاکتورهایی روی تعرفه محتوا تأثیرگذارند؟

“تصویر هزینه تولید محتوا”

  • نوع محتوا
  • طول محتوا (تعداد کلمات، ثانیه ها و …)
  • سئو بودن یا نبودن محتواها
  • میزان ارزشی که به کسب و کار مربوطه اضافه می کنند
  • حوزه فعالیت کسب و کار

منظور از ارزش اضافه شده به کسب و کار چیست؟

کمی بالاتر ذکر کردیم که تعرفه تولید محتوا می تواند بر اساس ارزشی محاسبه شود که آن محتواها به کسب و کار اضافه می کنند. به این معنی که سرمایه ای که قرار است به واسطه این محتوا برای کسب و کار ایجاد شود تخمین زده شده و ارزش محتوا بر این اساس تعیین می شود.

این ارزش برای یک ماه محاسبه می شود. سپس همه یا نصف این ارزش به عنوان کل هزینه آن محتوا یا محتواها لحاظ می شود. البته هر چه محتواها تخصصی تر و تولید آنها دشوارتر باشد، تعداد ماه ها بالاتر می روند.

مثلاً اگر برای یک برند، محتواهای ویدئویی تخصصی تولید شود، گاهی ارزشی که آن محتوا در 6 تا 12 ماه آینده دارد به عنوان کل تعرفه تولید محتوا در نظر گرفته می شود.

نکته: این روش محاسبه تعرفه تولید محتوا را بالاتر ذکر نکردیم چون هنوز چندان رایج نیست. هزینه اکثر پروژه ها بین کارفرماها و تولیدکنندگان محتوا، به یکی از همان 3 روشی که بالا اشاره کردیم تعریف می شود.

تعرفه تولید محتوا در کدام حوزه ها بالاتر است؟

همانطور که اشاره کردیم، تعرفه تولید محتوا در حوزه های مختلف متفاوت است. طبیعتاً حوزه های اختصاصی تر تعرفه بالاتر و حوزه های عمومی تر تعرفه پایین تری خواهند داشت.

برای مثال حوزه هایی که با مسائل مالی یا سلامتی ارتباط دارند، حساس تر هستند. بنابراین تولیدکننده محتوا باید برای نگارش یا تولید محتوا در این حوزه ها زمان بیشتری را صرف کند.

همینطور حوزه های علمی یا تخصصی دیگری هم که تولید محتوا برای آنها تحقیق بیشتری را می طلبد، هزینه بیشتری به همراه خواهند داشت؛ مثل برنامه نویسی، ماشین آلات، سخت افزارها و … .

این در حالی است که تولید محتوا در موضوعاتی مانند پوشاک، تهیه غذا، بعضی زیور آلات و … معمولاً زمان کمتری می برند و به هزینه کمتری هم نیاز دارند. البته این بدان معنی نیست که خلق محتوا در این حوزه ها راحت است و به تحقیق نیاز ندارد؛ بلکه فقط به نسبت حوزه های تخصصی، زمان کمتری می برد. تولید محتوای باکیفیت در همه حوزه ها، به تمرکز و وقت کافی نیاز دارد.

هزینه تولید محتوا در دنیا چه قدر است؟

در سرتاسر دنیا بعضی تولیدکنندگان محتوا دستمزد خود را به صورت کلمه ای و بعضی به صورت قطعه ای دریافت می کنند. برای مثال هزینه نوشتن یک مقاله برای وبلاگ سایت در ایالات متحده و بریتانیا بین 200 تا 750 دلار برای مقاله ای حدوداً 1000 کلمه ای است. با این حساب، هر کلمه حدود 0.3 تا 0.9 دلار محاسبه می شود.

در کشورهایی نظیر هند و فیلیپین نیز تعرفه تولید محتوای متنی برای یک مقاله 1000 کلمه ای، بین 100 تا 300 دلار است. بنابراین هزینه هر کلمه بین 0.1 تا 0.5 دلار حساب می شود.

البته باید اشاره کنیم که هزینه محتوای کپی رایت بیشتر است. این نوع محتواها که به آنها تبلیغ نویسی هم گفته می شود، حجم کمتری به نسبت مقاله های وبلاگ دارند، اما به دلیل اهمیتی که دارند، دارای تعرفه بالاتری هستند.

در کنار اینها، هزینه ماهانه تولید محتوای رسانه های اجتماعی در ایالات متحده و بریتانیا برای 3 تا 7 پلتفرم، عددی بین 800 تا 5000 دلار است. در هند نیز میانگین تعرفه تولید محتوا با همین مشخصات، بین 400 تا 2000 دلار است.

نکته: اعداد بالا مربوط به سال 2022 هستند.

هزینه تولید محتوا در ایران

در ایران در اکثر پروژه های تولید محتوا هزینه ها به صورت کلمه ای محاسبه می شوند. در حال حاضر هزینه یک کلمه مقاله برای وبلاگ، حدوداً از 70 تومان شروع می شود. حالا بسته به این که موضوع محتواها چه قدر تخصصی باشند و کیفیت محتواها چه قدر بالا باشد، تعرفه نیز بیشتر می شود.

هزینه تولید محتوا برای اینستاگرام نیز معمولاً به صورت پکیج محاسبه می شود. مثلاً پکیجی که شامل 15 پست و 30 استوری است، می تواند هزینه ای حدود یک میلیون و خرده ای داشته باشد. به طور کلی بیشتر پکیج های تولید محتوای اینستاگرام بنا به تعداد پست ها و استوری ها و جزئیاتی که دارند، بین 1 تا 6 میلیون تومان هزینه دارند.

نکته: اعداد بالا مربوط به سال 1401 هستند.

کارفرما چه انتظاراتی می تواند از خدمات تولید محتوا داشته باشد؟

به عنوان یک کافرما باید بدانید که وقتی از خدمات تولید محتوا استفاده می کنید، چه انتظاراتی حق شماست. مواردی مانند تحویل به موقع مقالات، پاسخگو بودن و … می توانند جزو انتظارات عمومی شما باشند. اما توقعاتی که می توانید به طور ویژه از خدمات تولید محتوا داشته باشید، شامل موارد زیر هستند.

منحصر به فرد بودن محتواها

بدون تردید مهم ترین و بدیهی ترین انتظاری که کارفرما می تواند از تولیدکننده محتوا داشته باشد، یونیک و منحصر به فرد بودن محتواست. محتواهایی که تکراری یا حتی نسبتاً تکراری باشند، ارزشی ندارند. اصل مطلبِ خدمات تولید محتوا این است که برند شما بتواند محتواهای یونیک مختص خود را داشته باشد که در منابع دیگر دیده نمی شود.

در مورد محتواهای متنی باید به یک نکته اشاره کنیم. همانطور که می دانید این محتواها شامل یک سری تصویر هم هستند. در محتواهای متنی فارسی زبان، می توان از تصاویر موجود در وب استفاده کرد و این موضوع در سئو بلامانع است.

اما اگر ترجیح شما این است که تصاویر محتواهای متنی نیز منحصراً برای شما تولید شود، باید این موضوع را حین قرارداد ذکر کنید. چراکه در حالت پیش فرض در محتواهای متنی از تصاویر موجود در وب استفاده می شود.

همخوانی محتواها با لحن برند

هر برندی لحن خاص خود را دارد. این لحن بر اساس پرسونای مخاطبِ همان برند مشخص می شود. مثلاً کسب و کاری را تصور کنید که پوشاک نوزاد می فروشد. مخاطبان این برند پدر و مادرهایی هستند که می خواهند برای نوزاد خود پوشاک بخرند. اما کسب و کاری که در حوزه تعمیر قطعات کارخانه ای فعالیت دارد، با قشر کاملاً متفاوتی رو به روست. حتی اگر هم با همان قشر سروکار داشته باشد، مخاطبین از این برند انتظار لحن متفاوتی را دارند به نسبت یک فروشگاه پوشاک نوزاد!

پرسونای هر کسب و کار باید در تمام اِلِمان های آن دیده شود. از لوگو گرفته تا اسم برند، رابط کاربری سایت و … . اما شاید بتوان گفت مهم ترین جایی که لحن برند خودش را نشان می دهد، محتواها هستند.

لحن برند حال و هوای محتواها را کاملاً تعیین می کند؛ این که محتواها عامیانه باشند یا رسمی، از کلمات ساده و عامی استفاده کنند یا شامل اصطلاحات تخصصی باشند و … .

پیدا کردن پرسونای برند به عهده تولید کننده محتوا نیست. شما به عنوان کارفرما باید این پرسونا و لحن را به تولیدکننده محتوا ارائه بدهید. اما رعایت کردن این لحن در سرتاسر محتوا، چیزی است که می توانید از تولیدکننده محتوا انتظار داشته باشید.

سئو بودن محتواها

اگر محتوایی که سفارش می دهیم مختص وب سایت باشد، قطعاً یکی از مهم ترین اهداف آن، سئو شدن سایت است. بنابراین برای این که این امر به درستی محقق شود، باید اصول سئو روی محتواها پیاده شوند.

از آنجایی که اهمیت سئو کردن محتوا امروزه بر همه روشن شده، اکثر تولیدکنندگان محتوا نیز با این قواعد آشنا هستند و آنها را رعایت می کنند. اما با این حال، باز هم سئو بودن محتواها جزو مواردی است که باید قبل از شروع پروژه حتماً قید شود.

آیا محتوای ارزان واقعاً به صرفه است؟

پاسخ این سؤال به اهداف و انتظارات شما بستگی دارد. اگر فقط قصد دارید که سایتتان را با محتوا پُر کنید، محتواهای ارزان هم می توانند همین کار را انجام دهند. اما اگر قصدتان از انتشار محتوا سئوکردن سایت و تعامل با کاربران است، قطعاً محتوای ارزان شما را به اهدافتان نمی رساند.

اما شاید بپرسید که محتوای ارزان چه تفاوتی با محتواهای دیگر دارد؟ اگر جایی هزینه تولید محتوا را پایین تر از تعرفه معمول تعیین کرده باشد، طبیعتاً فاقد یک یا چند تا ویژگی های محتوای باکیفیت است.

برای مثال ممکن است بخشی از محتوا کپی شده باشد. یا تمام محتواها فقط بازنویسی شده باشند. دقت کنید که محتوای بازنویسی شده با محتوای یونیک متفاوت است. در نوع اول، محتوا از روی منابع دیگر نوشته شده و فقط جملات و کلمات تغییر کرده اند. اما در نوع دوم، ساختار کلی محتوا و تمام جملات به صورت متفاوت و از اول خلق می شوند.

تفاوت بعدی می تواند در میزان رعایت نکات نگارشی باشد. محتواهای ارزان تر معمولاً دارای ایراداتی در املا یا نگارش هستند. یکی دیگر از تفاوت های رایج نیز به میزان سئو بودن محتوا مرتبط است. طبیعی است که محتواهای سئونشده از محتواهای سئوشده ارزان قیمت تر هستند.

سفارش تولید محتوا

قبلاً هم به این نکته اشاره کردیم و باز هم تأکید می کنیم که تولید محتوا هزینه نیست؛ بلکه سرمایه گذاری است. محتواها اگر متناسب با برند شما تولید شوند و اصول سئو نیز در آنها رعایت شده باشد، می توانند جایگاه کسب و کار شما را در فضای آنلاین، روز به روز بالاتر ببرند.

اگر قصد سفارش خدمات تولید محتوا را دارید، می توانید با ریراکو سئو همکاری کنید. مجموعه ما گروهی از تولیدکنندگان محتوای باتجربه را گرد هم آورده تا تمامی انتظارات شما را به عنوان کارفرما، به بهترین شکل برآورده کنند. برای شروع همکاری کافی است اطلاعات خود را در فرم صفحه «خدمات تولید محتوا» وارد فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *