7 تاثیر وبلاگ بر سئو

7 تاثیر وبلاگ بر سئو که شما را به رتبه های برتر می رسانند!

تاثیر وبلاگ بر سئو از مهم ترین مباحثی است که باید از دنیای سئو بدانید. بیشتر مردم تقریباً به دنبال هر چیزی که باشند، اول از همه به سراغ گوگل می روند. اما اگر شما آنجا نباشید چی؟ اگر قبلاً برای موضوع مد نظر آنها محتوا تولید نکرده باشید چی؟ جذب کاربران بیشتر از طریق وبلاگ فقط یکی از تاثیرات وبلاگ روی سئوست. در این راهنما همراه ما باشید تا سایر تاثیرات محتواهای وبلاگ روی سئو سایت بیشتر آشنا شوید.

آیا وبلاگ باعث افزایش رتبه بندی می شود؟

بله، قطعاً! البته به شرط این که محتواهایتان مفید، کپی نشده و سئوشده باشند. محتواهای وبلاگ برای گوگل ارزش فوق العاده ای دارند و بهترین بهانه هستند تا شما را در رتبه های برتر نشان دهد. پس شاید درست تر باشد که بپرسیم آیا سئو بدون محتوا امکان پذیر است؟ پاسخ منفی است!

حتی اگر وب سایتی داشته باشید که همه فاکتورهای سئو را (به جز انتشار محتوا در وبلاگ) داشته باشد، باز هم جای خالی محتوا با هیچ چیز دیگری پُر نمی شود. مثلاً اگر سایتتان فوق العاده سریع و تجربه کاربریتان عالی باشد، اگر موارد امنیتی را در سایتتان رعایت کرده باشید یا حتی اگر بک لینک های نسبتاً خوبی گرفته باشید، تا زمانی که محتوای خوبی نداشته باشید، سئو شدن بسیار سخت و زمانبر خواهد بود.

اما باز هم یک سؤال مهم پیش درباره تاثیر وبلاگ بر سئو می آید؛ آیا وبلاگ برای رسیدن به رتبه های برتر «کافی» است؟ خب باز هم باید بگوییم خیر. اگر مثلاً سایتی کُندی داشته باشید که مشکلات تکنیکال زیادی دارد، برجسته کردن محتواهای این سایت به مراتب ساخت تر خواهد بود.

اما اجازه دهید یک جمع بندی داشته باشیم. سئو کردن سایتی که از فاکتورهای سئو فقط «بلاگینگ» را دارد و برای سایر ابعاد سئو تلاش کافی نکرده، راحت تر از سئوی سایتی است که همه فاکتورها را دارد غیر از بلاگینگ. سئوی هر دوی این سایت ها زمان زیادی می برد؛ اما رتبه بندی سایتی که فاقد محتواهای بلاگ است، به مراتب سخت تر و زمانبرتر خواهد بود.

تاثیر وبلاگ بر سئو

اما چرا می گوییم راه اندازی وبلاگ راه سئو را هموارتر می کند؟ در ادامه می بینیم.

1- می توانید دائم جلوی چشم مخاطب باشید

همه مشتریان بالقوه شما قرار نیست با عباراتی مثل «خرید دوچرخه» یا «خرید موبایل میان رده» به شما برسند. اکثر عباراتی که در گوگل سرچ می شوند با هدف کسب اطلاعات یا Informational هستند. یعنی کاربران گاهی قصد خرید ندارند و می خواهند درباره تعمیر دوچرخه بدانند یا لیستی از بهترین گوشی های روز بازار را ببینند.

اینجاست که اگر وبلاگ داشته باشید و قبلاً برای این موضوعاتِ محبوب محتوا تولید کرده باشید، جلوی چشم مخاطبان خواهید بود. یا طبق ضرب المثل رایج دنیای سئو، قلاب های بیشتری برای صید ماهی خواهید داشت.

2- تازه نگه داشتن وب سایت

سایت هایی که منزوی هستند یا صاحبان آنها فقط هرازچندگاهی بهشان سر می زنند، نمی توانند توجه گوگل را جلب کنند. گوگل اصلاً مایل نیست که اطلاعات قدیمی به کاربرانش نشان دهد. همچنین غیر از خود گوگل، حتی کاربران هم وقتی وارد سایتی می شوند که می بینند مدت هاست به روزسانی نشده، معمولاً اعتماد خود را از دست می دهند.

در مقابل، سایت هایی که دائماً محتواهای جدید منتشر کرده یا محتواهای قبلیشان را آپدیت می کنند، این سیگنال را به گوگل می دهند که زنده و پویا هستند.

ضمناً هر چه بیشتر سایتتان را آپدیت کنید، ربات های گوگل هم زود به زودتر به شما سر می زنند و بودجه خزش بیشتر می شود. این باعث می شود که هرگز از رادار گوگل خارج نشوید.

3- افزایش Time On Page

Time On Page به معنی زمان سپری شده توسط کاربر در صفحات سایت است. هر چه این پارامتر بیشتر باشد، گوگل شما را بیشتر دوست خواهد داشت. چون بالا بودن این عدد نشان می دهد که کاربران چیزی که می خواستند را در سایت شما پیدا کرده اند (یا حداقل چیزی نزدیک به نیازشان را در سایت شما دیده اند).

اولویت شماره یک گوگل، همین است که وقتی یک کاربر وارد سایت شما می شود، پاسخ نیاز یا سؤالش را بگیرد. بنابراین، وقتی مثلاً یک کاربر روی اولین لینک کلیک می کند و بعد از 5 ثانیه دوباره به گوگل برمی گردد، گوگل می فهمد که این سایت نتوانسته این کاربر را راضی کند. در مقابل، اگر یک کاربر مثلاً بعد از گذشت 1 دقیقه آن صفحه را ترک می کند، نشان می دهد که این صفحه توانسته خوراک مفیدی به کاربر بدهد.

نکته اینجاست که افزایش Time on Page از رایج ترین نقاط تاثیر وبلاگ بر سئو است. وقتی کاربر محتواهای پر و پیمان و خوبی را در یک صفحه می بیند، انگیزه بیشتری برای ماندن در آن صفحه دارد. حالا هر چه یک پست کامل تر و جامع تر باشد، کاربر زمان بیشتری را در صفحه خواهد ماند. لازم به ذکر است که میانگین تعداد کلمات مقالات سایت های اول گوگل، حدود 2000 کلمه است.

4- پوشش دادن راحت تر کلمات کلیدی دُم بلند

کلمات کلیدی بهترین راه ارتباطی شما با موتورهای جست و جو هستند. اگر بتوانید کلمات درستی را هدف قرار دهید، راه زیادی از مسیر سئو را رفته اید.

اما اگر یک کسب و کار نسبتاً تازه باشیم، رقابت بر سر یک سری کلمات محبوب بسیار سخت است. پس چه کنیم؟ می توانیم به سراغ کلمات کلیدی طولانی یا دُم بلند (Long tail keywrods) برویم.

این نوع کلمات کلیدی خاص تر هستند و مخاطبان محدودتری را هم هدف قرار می دهند. اما در عوض سرعت رسیدنتان را به رتبه های برتر بیشتر می کنند. در این میان یکی از موارد تاثیر وبلاگ بر سئو این است که می توانید برای پوشش دادن این نوع کلمات کلیدی، از محتواهای بلاگ استفاده کنید.

مثلاً مقاله هایی با عناوین «چگونه دوچرخه خود را تعمیر کنم؟» یا «بهترین گوشی های میان رده مقرون به صرفه»، کلمات کلیدی طولانی ای هستند که می توانید در وبلاگتان برای آنها تولید محتوا کنید. اگر با کلمات کلیدی طولانی زیاد آشنا نیستید، می توانید سری به راهنمای « long tail keywords چیست» بزنید.

5- ترغیب کردن سایت های دیگر برای لینک دادن

بالاتر هم به بک لینک ها اشاره کردیم. بدون تردید بک لینک ها از مهم ترین اِلِمان های دنیای سئو هستند که جایگاه بسیار ارزشمندی برای گوگل دارند. اما در این میان، بک لینک های طبیعی چند پله بالاتر از بک لینک های ساختگی هستند. منظور از بک لینک های طبیعی آنهایی هستند که سایت های دیگر بدون دریافت پول و بنا به تصمیم خودشان به شما می دهند.

بهترین راه برای دریافت بک لینک های طبیعی این است که سایتتان را با محتواهای کاربردی و منحصر به فرد پر کنید. در این صورت وقتی سایت های دیگر می خواهند اطلاعات ارزشمند دیگری را درباره موضوعی به مخاطبانشان بدهند، به شما لینک خواهند داد.

“طبق تحقیق HubSpot وب سایت هایی که وبلاگ دارند تا 97% بک لینک های بیشتری می گیرند.”

شایان ذکر است که اگر در بک لینک سازی برای سایت خود به کمک نیاز دارید، می توانید از خدمات «طراحی استراتژی لینک سازی» ریراکو سئو استفاده فرمایید.

6- لینک سازی داخلی قدرتمندتر

اگر بخواهیم فقط سه تا از مهم ترین فاکتورهای سئو را نام ببریم، باید بگوییم: محتوا، بک لینک و لینک سازی داخلی. لینک های داخلی از دو جهت معجزه می کنند. اول این که ربات های گوگل را از صفحه ای به صفحه ای دیگر منتقل می کنند تا آنها سایت را سریع تر وارسی کنند. دوم این که کاربران را در بهترین مسیر ممکن، بین صفحات هدایت می کنند.

خود صفحه اصلی سایت و صفحات محصولات و خدمات هم برای لینک سازی داخلی خوب و مفیدند. اما محتواهای وبلاگ فرصت های فوق العاده ای را برای لینک سازی ایجاد می کنند.

مثلاً می توانید از محتوای «چگونه دوچرخه خود را تعمیر کنم؟» به محصولاتی که برای تعمیر دوچرخه می فروشید لینک بدهید. یا از «بهترین گوشی های میان رده مقرون به صرفه» به صفحه موبایل های میان رده خود لینک بدهید. یادتان باشد که در همه این لینک سازی ها، Anchor Text درستی را انتخاب کنید. انکر تکست در هر صفحه، باید دقیقاً کلمه کلیدی صفحه مقصد باشد.

7- تعامل با مخاطبان؛ طلایی ترین تاثیر وبلاگ بر سئو

همیشه گفته ایم و باز هم می گوییم که کاربران باید اولویت شما باشند. اگر بتوانید به رضایت کاربران برسید، قطعاً رضایت گوگل را هم خواهید داشت. رضایت کاربر شاید مثل بک لینک ها روی سئو تاثیر مستقیم نداشته باشد؛ اما می تواند منجر به نرخ تبدیل بیشتر، به اشتراک گذاری بیشتر پست ها، ترافیک بالاتر و … شود.

اگر کاربری یک بار محتوای مناسبی در سایتتان ببیند، دفعه بعدی هم که شما را لیست نتایج گوگل می بیند، ترجیح می دهد شانسی دوباره به شما بدهد. وقتی گوگل می بیند یک سری کاربرانِ تکراری حاضرند بارها سایت شما را ببینند، حدس می زند که تعامل خوبی با کاربران برقرار کرده اید.

از طرف دیگر هدف فقط رسیدن به رتبه 1 گوگل نیست، با محتواهای وبلاگ می توانید کاربران جدید را به همراهان همیشگی خود تبدیل کنید و این از بزرگ ترین دستاوردهای کسب و کارهای آنلاین محسوب می شود.

جمع بندی

ما نمی گوییم تمام وقت و بودجه خود را برای تولید محتوای وبلاگ بگذارید؛ اما تاثیر وبلاگ بر سئو به اندازه ای است که قطعاً باید بخش زیادی از بودجه تان را صرف آن کنید. یادتان باشد که قدرتمندترین سلاح برای رقابت با سایت های دیگر محتواست. پس یا خودتان وقت صرف کنید و محتواهای مرتبط و جدیدی را برای وبلاگ تولید کنید، یا این بخش از سئوی سایت خود را برون سپاری کنید.

اگر ترجیح می دهید که با یک گروه باتجربه برای تولید محتوا همکاری کنید، می توانید از خدمات «تولید محتوا» در ریراکو سئو استفاده کنید. تیم ما انواع محتواهای سئوشده و منحصر به فرد را با هزینه مقرون به صرفه برای وب سایت شما آماده خواهند کرد.

یک نظر در مورد “7 تاثیر وبلاگ بر سئو

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *