پیلار کلاستر

پیلار کلاستر چیست

هرچند کلمات کلیدی نقش اصلی را در کیورد ریسرچ ایفا می کنند، با این حال کاربران جستجوگر رفتار متفاوتی را دنبال می کنند. به گفته گوگل جستجوگران به نوعی از کلمات طولانی تر استفاده می کنند گویی با ماشین ها صحبت می کنند. این یعنی نحوه بکار بردن واژه ها و عبارات طولانی و راحت تر.

آنها با اهداف و ایده های بخصوصی به موتور جستجو مراجعه می کنند و صرفا یک جستجو تمام چیزی نیست که بدنبال اش هستند. در واقع زمانی که با واژه اینتنت مواجه می شویم، نه یک نیاز، بلکه مجموعه ای از نیازها اهمیت پیدا می کنند. در این مقاله شما را با معماری متفاوتی از محتوانویسی آشنا می کنیم که در آن مطالب سایت با هدف و ساختار بخصوصی طراحی می شوند.

محتوای پیلار کلاستر – pillar cluster

وقتی در خصوص سمنتیک سرچ صحبت می کنیم، به آن بخشی از وب اشاره می کنیم که در آن پردازش اطلاعات علاوه بر کاربران، باید برای ماشین هم قابل درک باشد. این همان ایده ای است که بر اساس آن موتورهای جستجو دائما در حال بروزرسانی هستند. الگوریتم هایی که جستجوها را تحت تثایر قرار می دهند، هدف شان نمایش نتایجی است که مناسب با هدف کاربران است. شما به عنوان یک جستجوگر قصد دارید دقیقا به چیزی برسید که به دنبال اش هستید و این یعنی محتوای غنی و ارزشمند که بدرستی هدف گذاری شده است.

وقتی رفتارکاربران در نتایج تغییر می کند، به موازات آن نیز الگوریتم ها تغییراتی را در ساختارخود ایجاد می کنند. هرچقدرهم که بهینه‌سازی با تمرکز بر روی کلمات کلیدی یا تولید محتوا انبوه صورت پذیرد، این چیزی نیست که انتظار اش را خواهید داشت، اینجاست که متد متفاوتی از ساختار محتوایی به نام پیلار و کلاستر اهمیت پیدا می کند. هرچند موتورهای جستجو قادرهستند زمینه موضوعی جستجوی کاربر را بفهمند، با اینحال برای بهترین نتایج ممکن بخش بزرگی از ماجرا داخل وبسایت در جریان است که نقش الگوریتم های رنک برین و مرغ مگس خوار را نمی توان نادیده گرفت.

تولید محتوای خوشه ای

“Topic Cluster” یا تولید محتوای خوشه‌ای مفهومی است که در زمینه سئو (بهینه‌سازی موتور جستجو) و مارکتینگ محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مفهوم بر پایه ترتیب‌بندی و سازمان‌دهی محتوا به گونه‌ای است که کارایی سئو را افزایش دهد و تجربه کاربر را بهبود ببخشد.

در این رویکرد، محتواها به گروه‌ها یا “خوشه‌ها” تقسیم می‌شوند. یک خوشه معمولاً از یک صفحه اصلی (که ممکن است به آن “pillar content” یا محتوای ستونی گفته شود) و تعدادی محتوای جانبی تشکیل شده است.

  • محتوای ستونی (Pillar Content): یک مقاله یا صفحه جامع است که یک موضوع کلی را پوشش می‌دهد. این محتوا سعی می‌کند که به طور کلی و جامع به یک موضوع پرداخته و جواب سوالات اساسی کاربران را بدهد.
  • محتوای جانبی: این محتواها به جزئیات موضوعات مرتبط با محتوای ستونی می‌پردازند. آنها ممکن است یک زیرمجموعه یا جنبه خاص از موضوع اصلی را پوشش دهند.

تمامی محتوای جانبی به محتوای ستونی لینک می‌شود و بالعکس، این ساختار به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا رابطه بین محتواها را درک کنند و بهینه‌سازی سئو را افزایش دهد.

ایده اصلی این است که با سازمان‌دهی مناسب محتوا، موتورهای جستجو را قادر سازیم تا موضوعات مرتبط با یکدیگر و رابطه بین آنها را به راحتی تشخیص دهند. همچنین، با این روش می‌توان برای کاربران تجربه‌ای منسجم و مفهومی از موضوع اصلی ارائه داد.

سابقا یکی از استراتژی های محبوب این بود که مدیران سایت ها تلاش می کردند تا هر صفحه سایت در یک کلمه کلیدی اصلی جایگاه بگیرد. اما همانطور که اشاره کردیم، با تغییر رفتار کاربران، آنها دیگر قادر نخواهند بود به این شکل به چیزی که حقیقاتا بدنبال اش هستند برسند. از طرف دیگر از آنجاییکه امکان در دست قرار گرفتن محتوای تکراری زیادتر میشد، محتوای هدف به جستجوهای واقعی راه پیدا نمی کرد. اینجاست که با شکل متقاوتی از ساختار محتوا روبرو می شویم که پیلار کلاستر یا تولید محتوای خوشه ای نامیده می شود.

در ساختار تاپیک کلاستر، موضوعات ارزشمندی که اولویت کسب جایگاه هستند را انتخاب کرده و بر اساس کلیدواژه های بخصوص مربوط به موضوع اصلی، محتوای مرتبط تولید میشود. در نهایت این لینک سازی و انکرهای آن است که ماهیت پیلار کلاستر را شکل بخشیده و آنها را به هم متصل می کند.

پیلار – Pillar یا ستون های محتوای خوشه ای چیست؟

پیلار یا ستون‌های محتوای خوشه‌ای به محتواهای اصلی و جامعی اطلاق می‌شود که یک موضوع کلی و گسترده را پوشش می‌دهند. این محتواها به عنوان مرکزیت خوشه‌های محتوا شناخته می‌شوند.

ویژگی‌های یک “پیلار کانتنت” یا محتوای ستونی:

  1. جامع: یک محتوای ستونی باید به طور گسترده و کلی به یک موضوع پرداخته باشد، به طوری که پاسخ‌های جامعی به سوالات کلیدی کاربران ارائه دهد.
  2. طولانی: به دلیل جامع بودن، محتوای ستونی معمولاً طولانی‌تر از مقالات معمولی است.
  3. قابل به‌روزرسانی: به دلیل تغییرات در اطلاعات یا تکنولوژی، محتوای ستونی باید قابلیت به‌روزرسانی داشته باشد تا همیشه کاربران اطلاعات دقیق و به‌روزی را دریافت کنند.
  4. لینک به محتواهای جانبی: محتوای ستونی باید به مقالات جانبی مرتبط (که جزئیات یک زیرموضوع خاص را پوشش می‌دهند) لینک دهد.
  5. بهینه‌سازی برای جستجو: با توجه به اهمیت محتوای ستونی، باید به طور جامع برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی شود.

هدف از ایجاد یک محتوای ستونی این است که یک “مرجع” یا “منبع اصلی” برای یک موضوع خاص فراهم آورد. به این ترتیب، کاربران و موتورهای جستجو به آسانی می‌توانند به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کنند و با توجه به ساختار خوشه‌ای، درک بهتری از موضوع کلی و جزئیات آن داشته باشند.

کلاستر – cluster یا محتوای جزئیات چیست؟

کلاستر یا خوشه در مدل محتوای خوشه‌ای به مجموعه‌ای از محتواها اطلاق می‌شود که به جزئیات و زیرموضوعات مرتبط با یک موضوع کلی (که توسط محتوای ستونی پوشش داده شده است) می‌پردازد. این محتواها به عنوان “محتوای جانبی” یا “subtopics” نیز شناخته می‌شوند.

ویژگی‌های محتوای جزئیات در کلاستر:

  1. تخصصی: محتوای جانبی به یک زیرموضوع خاص یا جنبه‌ای محدود از موضوع اصلی می‌پردازد.
  2. لینک به محتوای ستونی: هر مقاله جانبی باید به محتوای ستونی مرتبط با آن لینک دهد، و بالعکس، محتوای ستونی نیز به محتواهای جانبی لینک می‌کند.
  3. بهینه‌سازی برای جستجو: هرچند که این محتواها به یک جنبه خاص از موضوع می‌پردازند، ولی باز هم باید برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی شوند.

هدف از ایجاد محتوای جانبی در یک کلاستر این است که به کاربران اجازه دهد تا با کلیک بر روی لینک‌ها، به یک درک عمیق‌تر از موضوعات و زیرموضوعات مرتبط با موضوع اصلی دست یابند. این ساختار از لحاظ سئو نیز موثر است، زیرا به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا رابطه بین موضوعات و جزئیات آن‌ها را بهتر درک کنند.

نقش تولید محتوای خوشه‌ ای در سئوی سایت

تولید محتوای خوشه‌ای یا Topic Clustering یکی از رویکردهای نوین در زمینه سئو (بهینه‌سازی موتور جستجو) است. این رویکرد بر پایه سازمان‌دهی و ساختاردهی بهتر محتوا با توجه به نحوه‌ی عملکرد موتورهای جستجو استوار است. در زیر به نقش این رویکرد در بهینه‌سازی موتور جستجو پرداخته‌ام:

  1. ساختاردهی بهتر وب‌سایت: تولید محتوای خوشه‌ای به سایت کمک می‌کند تا محتواها به صورت منظم و ساختارمند قرار گیرند، که این امر باعث می‌شود موتورهای جستجو به راحتی بتوانند محتواها را شناسایی و فهرست‌بندی کنند.
  2. ارتباطات داخلی قوی‌تر: با استفاده از محتوای خوشه‌ای، ارتباطات داخلی بین محتوای ستونی و محتواهای جانبی قوی‌تر می‌شود. این ارتباطات به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا رابطه بین موضوعات مختلف را درک کنند.
  3. افزایش میزان نگه‌داری کاربر: وقتی کاربر به یک محتوای جانبی مرتبط با موضوع اصلی وصل می‌شود، احتمال دارد که به دیگر محتواهای مرتبط نیز توجه کند، که این باعث کاهش نرخ جریان و افزایش زمان متوسط جلسات می‌شود.
  4. تقویت اعتبار دامنه: با ایجاد محتوای کامل و جامع در یک خوشه خاص، سایت می‌تواند به عنوان یک مرجع در آن زمینه شناخته شود، که می‌تواند به تقویت اعتبار دامنه کمک کند.
  5. پاسخگویی به پرسش‌های متنوع کاربران: چون محتوای خوشه‌ای به همه جوانب یک موضوع پرداخته است، احتمال مواجهه با سوالات و پرسش‌های مختلف کاربران بالا می‌رود، و این امر به سئو موثر است.
  6. کمک به جلوگیری از رقابت داخلی: وقتی محتواها به صورت خوشه‌ای سازماندهی می‌شوند، احتمال کاهش رقابت بین صفحات وب سایت برای کلمات کلیدی مشابه کمتر می‌شود، چرا که هر صفحه یک هدف خاص دارد.
  7. افزایش امکان نمایش در نتایج پرسش و پاسخ: با تولید محتوای جامع و دقیق، افزایش امکان نمایش در قسمت‌های ویژه موتورهای جستجو مانند “پاسخ مستقیم” یا “Featured Snippets” وجود دارد.

به طور کلی، تولید محتوای خوشه‌ای می‌تواند به بهبود سئو و دیده شدن بهتر در موتورهای جستجو کمک کند.

بهبود جایگاه نتایج منطبق با اهداف جستجو

با بهبود لینک سازی میان صفحات پیلار و کلاستر، جایگاه سایت در نتایجی که با اهداف جستجو انطباق دارد ارتقا پیدا می کند. مهم ترین نکته ای که وجود دارد، جستجوهایی است که جامعه مخاطبین بخصوص خود را دارد و افرادی که واقعا نیت و هدف شان با موضوع محتوای تان برابر است جذب خواهند شد.

موتورهای جستجو نیز قادر خواهند بود سطح وسیع تری از کوئری های سرچ شده را با محتوای سایت شما تطبیق دهند. به لطف یک محتوای اصلی و با کمک مطالب تخصصی تر که موضوعات مرتبط را با جزئیات پوشش می دهد، یک موضوع محتوایی با جستجوهای بیشتری ارتباط خواهد داشت.

افزایش سطح رضایت در تجربه کاربری

وقتی کاربران بتوانند علاوه بر یک موضوع بخصوص، سایر مطالب و محتوای سایت را نیز با میل و اشتیاق دنبال کنند، زمینه ای فراهم می شود که آنها را قادر می سازد بجز یک محتوا، انواع مطالب مرتبط با آن را نیز داشته باشند که تثایر زیادی روی ماندگاری و علایق شان دارد. ساختار پیلار کلاستر ارتباط مستقیم با تجربه کاربری دارد که بر روی رتبه بندی نیز تاثیر بسزایی دارد.

محتوای جامع راهی برای اعتبار و اعتماد

هرچقدر ساختار محتوایی شما بتواند در سطح وسیع تری به عرضه محتوای غنی بپردازد، رضایت بیشتری را برای مخطابین اش و همینطور موتور جستجو به ارمغان می آورد. مخاطبین شما قادر هستند اطلاعاتی بیشتر از آنچه که تصور می کردند بدست آورند، به همین ترتیب سایت شما را منبعی معتبر دانسته و به آن اعتماد کنند.

همانطور که اشاره کردیم پیلارکلاستر از تجربه کاربری بالایی برخوردار است زیرا بجای اینکه ر سایت های مختلف به تحقیق و بررسی بپردازید، می توانید با بررسی و مطالعه یک منبع قابل اعتماد، از اطلاعات ناب آن استفاده کنید.

پیلار کلاستر و افزایش نرخ تبدیل

پیلار-کلاستر (Pillar-Cluster) یکی از رویکردهایی است که در تولید محتوا و بهینه‌سازی محتوای سایت استفاده می‌شود. این مدل نه تنها می‌تواند به بهبود سئو و قابلیت‌پذیرش محتوا کمک کند، بلکه می‌تواند در افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate) نیز مؤثر باشد. در زیر به چگونگی تأثیر این مدل بر نرخ تبدیل پرداخته‌ام:

  1. ساختاردهی و سازماندهی محتوا: این مدل با ساختاردهی مناسب محتوا به کاربران کمک می‌کند تا به راحتی محتوای مورد نظر خود را پیدا کنند. کاربران زمانی به نتیجه مطلوب می‌رسند که محتوا قابل فهم و قابل دسترسی باشد.
  2. ارتباط بین محتواها: ارتباطات داخلی قوی بین محتوای ستونی و محتواهای جانبی می‌تواند کاربران را به سمت اقدامات مورد نظر (مانند خرید یک محصول) هدایت کند.
  3. پوشش جامع موضوعات: با پوشش جامع یک موضوع از طریق پیلار و کلاسترها، کاربران اطمینان حاصل می‌کنند که در یک منبع معتبر و جامع قرار دارند. این اعتماد به نامه می‌تواند افزایش نرخ تبدیل را تسهیل کند.
  4. محتوای مرتبط و کیفیت بالا: اگر کاربر پس از مطالعه یک محتوای جانبی با کیفیت به محتوای ستونی هدایت شود، احتمال این که به سایر بخش‌های سایت هم بازدید کند و تبدیل شود، بیشتر می‌شود.
  5. بهبود تجربه کاربری: کاربران می‌خواهند به سرعت به اطلاعات مورد نظر خود دست یابند. مدل پیلار-کلاستر با فراهم کردن یک مسیر منطقی و معنی‌دار برای جستجوی اطلاعات، تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد، و این امر می‌تواند به افزایش نرخ تبدیل کمک کند.
  6. افزایش مدت زمان بازدید: با وجود محتواهای مرتبط و با کیفیت، کاربران بیشتری ممکن است بخواهند بیشتر بمانند و بیشتر مطالعه کنند، که این امر می‌تواند به افزایش فرصت‌های تبدیل منجر شود.

در نهایت، استراتژی پیلار-کلاستر با فراهم کردن محتوای مرتبط، با کیفیت و خواندنی می‌تواند کاربران را تشویق به بیشتر ماندن، بیشتر مطالعه کردن و در نهایت انجام اقدامات مورد نظر (مانند خرید، ثبت‌نام یا درخواست خدمات) کند.

چگونه ساختار پیلار و کلاستر را در سایت خود پیاده کنیم؟

پیاده سازی پیلار کلاستر نیازمند برنامه ریزی دقیق و طراحی استراکچر منصحر بفرد است. این مثل معماری یک ساختمان است که در پلان های مختلف، نقشه های متفواتی دارد. معماری پیلار کلاستر از بخش های مختلفی تشکیل شده که باید به آنها توجه داشته باشید.

  • پیلار – ستون، شاخه اصلی: در معماری پیلار کلاستر، برای ایجاد ستون محتوا لازم است موضوعات جامع و کاربردی داشته باشید که قابلیت تجزیه شدن را داشته باشد. صفحات دسته‌بندی، لندینگ‌ ها، صفحات پربازدید و از این قبیل می توانند صفحات پیلار باشند.
  • کلاستر – صفحات کمکی: کلاسترها شامل صفحاتی هستند که موضوعات تخصصی‌ و مرتبط با پیلار را در خود جای داده اند. به عنوان مثال مقاله بهترین گوشی های سامسونگ می تواند پیلار و معرفی گوشی سامسونگ گالکسی اس 22 محتوای کلاستر باشد.
  • کلمه کلیدی هدف: برای این منظور باید مهم ترین و پرجستجو ترین کلیدواژه را انتخاب و روی آن کار کنید. به عنوان مثال کلمه کلیدی بهترین گوشی های سامسونگ دارای ارزش اقتصادی است اما گوشی سامسونگ اس 10 جستجوی پایین تری دارد. در پیلار کلاستر نباید از کلمات مهم و مرتبط چشم پوشی کرد زیرا استفاده از آنها در کلاسترها امکان پذیر است. این کلیدواژه ها شاید جستجوی زیادی نداشته باشند اما یکی از سؤالات کاربرانی است مه به هر دیلی دنبال آن هسنند.
  • لینک‌ سازی حرفه ای: برای شکل گیری ساختار پیلار و کلاستر، لازم است از لینک سازی صحیح و اصولی دو طرفه بهره برد. این به کاربران اجازه می دهد تا علاوه بر حضور بهتر در سایت و مطالعه انواع محتوا، ارتباط میان صفحات را برای موتور جستجو قابل درک کند.
  • در معماری پیلار کلاستر، هر صفحه کلاستر می‌تواند باعث تقویت پیلارهای مرتبط مختلفی باشد. این واقعیت وجود دارد که هر کلاستر صرفا مربوط به یک پیلار نیست و پیلارهای متنوعی در سایت وجود خواهند داشت که بین کلاسترها مشترک هستند. در این حالت وجود لینک سازی اصولی و قابل درک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا فرصتی را برای پوشش و تقویت چندین پیلار فراهم می کند. در واقع حتی هر پیلار می تواند کلاستر یک پلار دیگر باشد که در تدوین استراتژی سئو باید بدرستی معماری و مشخص شود.

مدل معماری محتوایی پیلار کلاستر، بین بخش های مختلف ارتباط معنایی برقرار می‌کند. این باعث می شود گوگل یک محتوا را صرفا براساس کلمه کلیدی‌ تارگت شده محتوا ارزیابی نکرده و ارتباطی که با محتواهای تولید شده دیگر وجود دارد را ارزیابی کند.

محتوای بریج – Bridge content

وقتی یک محتوا با یک یا چند پیلار ارتباط داشته باشد، به آن واسطه گفته میشود. محتوای بریج زیر مجموعه خوشه‌ محتوایی بوده و ارتباط معنایی میان انواع محتوای مربوط به خود را ایجاد می کند.

محتوای پرچم – Flag content

در معماری پیلار کلاستر، مطالبی که زمینه خوبی را برای کسب رتبه بالاتر و ایجاد ترافیک فراهم کند، محتوای پرچم یا فلگ گفته می شود.

هایپرلینک ها – HyperLinks

به لینک‌های داخلی دو طرفه که میان پیلارها و خوشه‌ها ارتباط بقرار می کنند، هایپرلینک گفته میشود. با ایجاد ارتباط میان کلاسترها و پیلار، موتورهای جستجو ارتباط بین انواع محتواهای کلاستر را با پیلارها بهتر درک خواهند کرد و معماری مفهومی شکل اصولی تری خواهد داشت.

جمع بندی

موتور جستجو یا پاسخگو، این موضوع باعث شده تا رقابت میان موتورهای جستجو همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. اینکه یک جستجو از چه هدفی برخوردار بوده و سایت ها چگونه می توانند اطلاعات کاملا منطبق داشته باشند، همان چیزی است که در نهایت مقصد نهایی همه سایت ها است. با بروزرسانی الگوریتم هایی که تمرکزشان بر روی محتوای غنی و کاملا مرتبط با نیاز جستجوگران است، توجه به ویژه به ساختار محتوا و معماری سایت از اهمیت بسزایی برخوردار است.

به لطف معماری پیلارکلاستر، سایت ها قادر هستند نتایج با کیفیت تری را داشته و جامعه مخاطبین شان را به بهترین شکل بیابند. از انجاییکه هدف جستجوی کاربر می تواند شکل های مختلفی داشته باشد، لذا پیلار کلاستر ضمن افزایش ترافیک، جستجوگرانی که به سایت شما راه پیدا کرده اند را حفظ می کنند. این یعنی اعتماد به نام یک سایت، برندینگ قوی و کمک به بهبود شاخص های EAT که در Page Quality تاثیر بسزایی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *