10 تا از رایج ترین دلایل شکست پروژه های سئو

رایج ترین دلایل شکست پروژه های سئو

چرا با وجود وقتی که برای سئو سایت خود می گذاریم به نتیجه نمی رسیم؟ چه کار کنیم که از شکست نخوردن پروژه سئو خود مطمئن شویم؟ خب باید بدانید که این سؤال بسیاری از کسب و کارها و حتی متخصصان سئو در سرتاسر دنیاست. شاید سئو به نظر آسان برسد؛ اما سر و کله زدن با الگوریتم های سخت گیرانه و متغیر گوگل آن چنان کار راحتی نیست. اما ما اینجا هستیم شما را با دلایل شکست پروژه های سئو آشنا کنیم. بنابراین اگر نمی دانید که مشکل نتیجه نگرفتن از استراتژی های سئو کجاست، این راهنما را دنبال کنید.

دلایل شکست پروژه های سئو

یکی از بزرگ ترین دلایل دلسرد شدن کسب و کارهای آنلاین این است که مدتی روی سئو سایتشان کار می کنند و برای آن وقت و هزینه صرف می کنند، اما به نتیجه نمی رسند. این دلسردی زمانی به اوج خود می رسد که نمی دانیم دقیقاً مشکل از کجای کار است. اما اگر چک لیست زیر را مرور کنید، احتمالاً دلیل شکست پروژه سئو خود را هم بین آنها پیدا خواهید کرد.

1- نداشتن گواهی SSL

وقتی یک کاربر وارد یک سایت بدون گواهی SSL می شود، گوگل یک اعلان هشدار قرمز رنگ با پیام “Not Secure” به او نشان می دهد. بعد هم موتور جست و جو به کاربران پیشنهاد می دهد که به صفحه SERP (صفحه نتایج جست و جو) برگردند. البته کاربران این گزینه را هم دارند که وارد آن سایت بدون گواهی شوند؛ اما در حالت نامعتبر. یعنی گوگل به هیچ عنوان اعتبار این سایت را تضمین نمی کند.

خب احتمالاً می توانید حدس بزنید که در چنین شرایطی چه اتفاقی میفتد؟ بله؛ اکثر کاربران ترجیح می دهند وارد آن سایت نشوند. بنابراین نداشتن گواهی SSL (Secured Socket Layer) هم مستقیماً کاربران را دفع می کند و هم نظر خود گوگل را راجع به سایت منفی می کند.

از آنجایی که فعال کردن این گواهی برای سایت کار بسیار راحتی است، دلیلی ندارد که بخواهید بیشتر از این بدون گواهی بمانید. کاری که گواهی SSL انجام می دهد این است که پروتکل سایت را از HTTP به HTTPS تغییر می دهد. در پروتکل HTTPS اطلاعات سایت در یک بستر ایمن تر بین سرور و مرورگرها رمزگذاری و رد و بدل می شوند.

“سایت های بدون SSL، جایی در رتبه های برتر گوگل نخواهند داشت!”

2- ایندکس نشدن سایت

ایندکس نشدن سایت

فرآیند رتبه بندی سایت ها به این ترتیب است که گوگل اول باید صفحات سایت را Index کند. در این صورت این صفحات در لیست شناسایی شده توسط گوگل ثبت می شوند. بعد ربات های آنالیزگر خود را (که Crawlerها یا خزنده ها هستند) وارد سایت کند تا ببیند این سایت چند مَرده حلاج است. بعد هم بنا به سطح کیفیت سایت، تصمیم می گیرد که چه رتبه ای را به این سایت بدهد.

حالا تصور کنید گوگل اصلاً سایت را ایندکس نکرده باشد. طبیعتاً کار اصلاً به جایی نمی رسد که گوگل بخواهد آن صفحه را رتبه بندی کند. به همین دلیل هم ایندکس نشدن صفحات سایت، می تواند یکی از دلایل شکست پروژه های سئو باشد.

برای حل این مشکل باید چک کنید که آیا صفحات سایتتان ایندکس شده اند یا نه. بررسی وضعیت کراول کردن صفحات، یکی از مهم ترین تکنیک های سئو فنی یا سئو تکنیکال سایت هاست.

برای این که ببینید کدام صفحات در لیست گوگل ثبت شده اند، می توانید این آدرس را در مرورگر وارد کنید:

site:yourwebsitename.com

مثل site:riracoseo.com. با این کار تمام صفحاتی که از سایت شما ایندکس شده اند را در گوگل می بینید.

البته برای چک کردن ایندکس شدن صفحات، می توانید از ابزار Google Search Console هم استفاده کنید. در این ابزار هم می توانید ببینید کدام صفحات مشکل دارند و هم می توانید آن صفحات ایندکس نشده را به صورت دستی اصلاح کنید.

3- نداشتن نقشه سایت

نداشتن نقشه سایت

نقشه سایت یا Site map یک فایل XML است که نقشه سایت شما محسوب می شود. این نقشه به ربات های خزنده گوگل کمک می کند که سایت را سریع تر بررسی کنند و هیچ صفحه ای را هم از قلم نیندازند. وجود این نقشه تا حدی مهم است که بدون آن نمی توانید در صفحه نتایج گوگل جایی داشته باشید.

برای بررسی این که آیا نقشه سایت دارید یا نه، آدرس زیر را در مرورگر تایپ کنید.

Yourdomainname/sitemap.xml.

اگر با یک صفحه 404 مواجه شدید، یعنی سایت مپ ندارید. پس باید اول نقشه سایت را بسازید تا بعد ربات های موتورهای جست و جو وارد سایت شوند.

اگر سایت شما از نوع وردپرسی است، ساخت سایت مپ بسیار راحت است. کافی افزونه “Yoast Seo” را روی وردپرستان نصب کنید تا از همه ابعاد سئو سایتتان مراقبت کند که ساخت نقشه سایت هم یکی از آنهاست.

4- کُند بودن صفحات

کند بودن صفحات

اگر صفحات سایت شما حداکثر تا 3 ثانیه بارگذاری نشوند، نرخ پرش سایتتان به طور چشم گیری بالا خواهد رفت. چراکه کاربران امروزی دیگر وقت و حوصله ماندن در یک سایت کُند را ندارند.

همانطور که می دانید، گوگل تجربه کاربری سایت ها را هم آنالیز می کند. از طرفی در آخرین آپدیت های Google Page Experience اشاره شده که سرعت لود شدن یک صفحه، یک عامل کلیدی در تجربه کاربری سایت است. بنابراین هیچ جای شکی نیست که کُند بودن بارگذاری صفحات، می تواند به تنهایی یکی از دلایل شکست پروژه های سئو باشد.

برای ارتقای سرعت سایت، کارهای زیادی هستند که می توانید انجام دهید. در این بین کارهایی مثل بهینه سازی فایل تصاویر و ویدیوها می تواند یکی از مهم ترین این کارها محسوب می شود.

5- داشتن چند صفحه “خانه”

کُند بودن صفحات

گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف پیش می آید که از صفحه “خانه” یا همان Home خود چند نسخه داریم. حتی ممکن است چندین نسخه HTTP و HTTPS را کنار هم داشته باشیم.

برای این که بدانید چه صفحه خانه از سایت شما ایندکس شده است، همان عبارتی که قبل تر اشاره کردیم را در مرورگر وارد کنید:

site:yourwebsitename.com

اگر دیدید که چند صفحه خانه دارید، یکی از به عنوان نسخه اصلی انتخاب کنید و باقی صفحات را با ریدایرکت 301 به همان صفحه اصلی ریدایرکت دهید. البته اگر هنوز صفحات سایتتان ایندکس نشده اند، آن صفحات خانه اضافی را حذف کنید. چون به طور کلی هر چه در سایتتان ریدایرکت کمتری داشته باشید بهتر است.

6- داشتن محتواهای تکراری

داشتن محتواهای تکراری

هنوز هم هستند سایت هایی که محتواهای سایت های دیگر را کپی می کنند تا فقط سایتشان را پر کنند و در هزینه ها هم صرفه جویی کنند. غافل ازاین که این تصمیم یکی از رایج ترین دلایل شکست پروژه های سئو است.

اگر در سایتتان محتواهای تکراری دارید که از سایت های دیگر کپی کرده اید، اصلاح این محتواها را در اولویت قرار دهید. محتواهای تکراری یک خط قرمز بزرگ برای گوگل هستند که باعث می شود نظر آن در مورد سایت شما به شدت منفی شود.

بنابراین اگر سایتتان را با محتواهای باکیفیت و مرتبط با حوزه خود غنی کنید، می بینید که چطور ترافیک و همینطور تعامل کاربران با سایتتان بیشتر و بیشتر می شود. ضمناً انتخاب موضوعات و کلمات کلیدی محبوب را در این محتواها فراموش نکنید. برای انتخاب کلمات کلیدی ایدئال، می توانید از “راهنمای جامع انتخاب کلمه کلیدی” کمک بگیرید.

اگر برای سایت خود محتواهای جدید باکیفیت و یونیکی نیاز دارید، می توانید از خدمات تولید محتوا ریراکو استفاده کنید.

7- قرار ندادن متن جایگزین برای تصاویر

قرار ندادن متن جایگزین برای تصاویر

عملکرد ربات های گوگل متن محور است. یعنی این ربات های فقط می توانند متن ها را بخوانند. پس وقتی به تصاویر می رسند چه می کنند؟ متن جایگزین تصویر (Alt Text) آن تصویر را می خوانند. حالا اگر شما برای تصویرتان متن جایگزین ننوشته باشید، این ربات های عملاً درکی از آن تصویر نخواهند داشت و این می تواند گوشه ای از دلایل شکست پروژه های سئو شما باشد.

تصاویر بدون متن جایگزین، تصاویر خراب یا شکسته به حساب می آیند. این در حالی است که گوگل عاشق محتواهای تصویری است. اما وقتی برای تصاویرتان ندارید، مثل این است که اصلاً تصویری در محتوایتان قرار نداده اید. پس چرا این فرصت طلایی را از دست بدهید؟

راحت ترین کار این است که برای تصاویر داخل محتواها، متن جایگزین بنویسید. متن جایگزین باید دقیقاً محتوای تصویر را شرح دهد. دقت کنید که برای نوشتن این عبارات هرگز به سراغ کلمات نامرتبط نروید.

مثلاً شاید فکر کنید ایده خوبی است که یک کلمه محبوب را که مربوط به یک موضوع دیگر است را برای این تصویر بنویسید. اما باید بدانید که گوگل میزان ارتباط این متن با محتوایش را تشخیص می دهد.

8- ویژگی های نامطلوب SERP

ویژگی های نامطلوب SERP

وقتی عبارتی را در گوگل سرچ می کنیم، وب سایت های زیادی را در SERP می بینیم. بیشتر این سایت ها مشابه هم نشان داده می شوند؛ اما بعضی از آنها هم ویژگی های خاص تری نسبت به بقیه دارند (مثل پرسش و پاسخ). اما بین همان سایت های مشابه هم ما روی آن سایتی کلیک می کنیم که به نظرمان مفیدتر می آید. حالا چه چیزهایی باعث می شود یک سایت به نظر کاربران مفید و جذاب باشد؟

  • عنوان محتوا
  • توضیح متا
  • ویژگی های خاص تری مثل پرسش و پاسخ، تصویر، ویدئو، تبلیغات و … .

درواقع اینها تنها اِلِمان هایی هستند که از سایت شما به مخاطب نشان داده می شود. پس کاربر فقط بر اساس همین اطلاعات تصمیم می گیرد که آیا وارد این سایت بشود یا نه.

بنابراین اول از همه برای محتوایتان یک عنوان جذاب بنویسید. همینطور سعی کنید عنوان کاملاً واضح باشد و به مخاطب بگوید که قرار است در این محتوا چه ببیند. مثلاً اگر عنوان یک محتوا “سئو سایت” باشد، مخاطب نمی داند قرار است دقیقاً با کدام بخش سئو محتوا آشنا شود. در عوض برای مثال عنوان “سئو سایت چیست؟” یا “6 راه برای ارتقای سئو سایت” را برای محتوایتان انتخاب کنید.

مورد بعدی توضیح متاست. شما این گزینه را هم دارید که خودتان برای توضیح متا چیزی ننویسید تا قسمتی از متن محتوا به صورت خودکار به عنوان توضیح متا نمایش داده شود. اما این یک اشتباه بزرگ است!

برای هر یک از محتواهایتان خودتان توضیح متا بنویسید و در آن فقط بخشی از محتوا را کپی نکنید! در عوض به مخاطب بگویید که دقیقاً قرار است در این محتوا راجع به چه چیزهایی توضیح دهید. یادتان باشد که توضیح متا باید شامل کلمه کلیدی خود محتوا هم باشد.

در آخر ویژگی های خاص تر SERP، مثل بخش پرسش و پاسخ را داریم. نمایش این ویژگی های خاص برای محتواها هم برای کاربران جذاب و کاربردی است و هم برای گوگل بسیار ارزشمند است.

9- عدم سرمایه گذاری کافی

ویژگی های نامطلوب SERP

سئو کردن یک سایت، نیاز به صرف هزینه دارد. البته منظور از این هزینه، عدد و رقم های گزاف نیست؛ اما اگر انتظار دارید که بدون صرف هزینه سایتتان را در صفحه اول گوگل ببینید، احتمالاً در آینده از پروژه خود دلسرد خواهید شد.

هزینه های سئو اول از همه مربوط به استخدام یک سئوکار ماهر می شود که بتواند استراتژی های استانداردی را برای مسیر سئو طراحی کند. اما در کنار آن، هزینه های دیگری هستند که لازمه رسیدن به یک سئو ایدئال به شمار می روند؛ مثل: چاپ رپورتاژ در سایت های دیگر، خرید CDN، تولید محتوا و … .

10- داشتن انتظار غیر واقعی از سئو سایت

گاهی اوقات این ما هستیم که فکر می کنیم سئو سایتمان شکست خورده است و دست از ادامه دادن تلاش های سئو برمی داریم. شاید باید به جای این که به دنبال دلایل شکست پروژه های سئو خود باشیم، فقط باید کمی صبر کنیم.

سئو شدن یک سایت و رتبه بندی آن، در اکثر موارد در بهترین حالت حداقل 6 ماه زمان لازم دارد. از طرفی این زمان بسته به فاکتورهای متنوع، می تواند بیشتر هم باشد. بنابراین اگر هنوز 6 ماه نیست که روی سئو سایتتان کار می کنید و از ادامه دادن آن دلسرد شده اید، باید بگوییم که کلید حل این مشکل فقط صبر و پشتکار است.

در آخر

با خواندن این راهنما حالا می دانید که دلایل شکست پروژه های سئو چیست و چرا همه پروژه های سئو به نتیجه مطلوبی نمی رسند. اما در کنار این موارد، یادتان باشد که الگوریتم ها و قوانین موتورهای جست و جو دائماً در حال به روزرسانی هستند. بنابراین شاید کاری که امروز یک قدم مثبت محسوب می شود، سال بعد یک امتیاز منفی برای سایتتان باشد. پس همیشه دانش خود را از دنیای سئو به روز نگه دارید.

اگر برای سئو کردن سایت کسب و کارتان به راهنمایی نیاز دارید می توانید از خدمات مشاوره ریراکو استفاده کنید. همینطور می توانید صفر تا صد سئو و بهینه سازی سایت خود را نیز به این مجموعه بسپارید.

یک نظر در مورد “10 تا از رایج ترین دلایل شکست پروژه های سئو

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *