تاثیر ctr (نرخ کلیک) بر نتایج سرچ گوگل بزرگترین رمز و راز الگوریتم گوگل

ctr چیست و چه تاثیری روی سئو دارد؟ اگر نمی دانید ctr چیست، پیشنهاد می دهیم که این راهنما را از دست ندهید. چراکه این پارامتر به ظاهر ساده، تأثیر فوق العاده ای روی سئو سایتتان خواهد داشت. همچنین فاکتور بسیار مهمی است برای تشخیص این که چه قدر می توانیم توجه کاربران گوگل را به خود جلب کنیم؟ در این راهنما بعد از پرداختن به مفهوم CTR، بررسی می کنیم که گوگل در طول سال های گذشته چه موضعی نسبت به این فاکتور داشته است.

فهرست

مهم ترین سؤال؛ CTR چیست؟

CTR مخفف عبارت Click Through Rate است. در فارسی به آن نرخ کلیک می گوییم که منظورمان «نسبت کلیک خوردن به دیده شدن» است. به زبان ساده، CTR یک عدد نسبی است که به ما می گوید چند بار از دفعاتی که در گوگل دیده شده ایم، توانسته ایم کلیک بگیریم.

مثلاً فرض کنید صفحه ای از سایتمان در ماه گذشته 100 بار در گوگل نشان داده شده است. از بین این 100 بار نیز 50 بار کاربران روی لینک این صفحه کلیک کرده و وارد سایت شده اند و 50 دفعه دیگر، کاربران روی آن کلیک نکرده اند و وارد صفحات دیگر شده اند.

لازم است یادآوری کنیم که به تعداد دفعات نمایش لینک صفحه در گوگل «Impression» می گوییم. بنابراین عدد 100 که بالاتر اشاره کردیم، تعداد Impression است.

در چنین شرایطی CTR از تقسیم عدد 50 بر 100 به دست می آید. یعنی:

CTR= Click/Impression ×100

در نهایت این عدد را در 100 ضرب می کنیم تا بتوانیم آن را به صورت درصدی مطرح کنیم. مثلاً بگوییم CTR 50 درصد است.

داستان CTR و سئو

وقتی که کاربر جست و جوی کلمه کلیدی را انجام می دهد، لیستی از پیشنهادات گوگل را می بیند و روی یکی یا چند تا از آنها کلیک می کند. گوگل متوجه می شود که هر یک از این لینک ها چند بار توانسته اند کلیک بگیرند.

هر چه تعداد این کلیک ها بالاتر باشد، گوگل تصور می کند که محتوای این صفحه بهتر توانسته کاربر را قانع کند که کلیک کند. بنابراین گوگل میل بیشتری برای افزایش رتبه آن صفحه دارد.

به عبارت دیگر، صفحاتی که CTR بالایی دارند و به نسبت دفعاتی که در گوگل نمایش داده شده اند، کلیک زیادی گرفته اند، شانس بیشتری برای رسیدن به رتبه های برتر را دارند. پس هر چه CTR بالاتر باشد، سئو آن صفحه بهتر است.

تأثیر زمان ماندن در صفحه و نرخ پرش بر سئو

در دنیای سئو، مفاهیمی را داریم که بسیار به هم نزدیکند. مثل «نرخ پرش» و «زمان ماندن در صفحه» که به اندازه CTR مهم هستند. به همین خاطر حالا که می دانیم ctr چیست، این دو فاکتور را نیز مرور می کنیم.

زمان ماندن در صفحه یا Dwell Time، به مدت زمانی گفته می شود که کاربر از صفحه نتایج گوگل (SERP) وارد سایت می شود و دوباره به SERP برمی گردد. طبیعتاً اگر این زمان کوتاه باشد، به این معنی است که محتوای آن صفحه برای کاربر جذاب نبوده است.

نرخ پرش یا Bounce Rate نیز یک عدد نسبی است که نشان می دهد کاربران چه قدر زود از یک صفحه خارج شده اند بدون این که به صفحه دیگری از سایت پیمایش کنند. فرض بر این است که اگر یک پرش خیلی سریع اتفاق بیفتد، کاربر محتوای صفحه را نامطلوب دیده است.

آیا CTR روی رتبه بندی تأثیر دارند؟

علیرغم اینکه بسیاری از افراد فعال در حوزه سئو معتقدند که CTR از عوامل رتبه بندی نیست، تجربه نشان می دهد که این نوع فاکتورها روی رتبه بندی تأثیر دارند. در نظرسنجی اخیری که Chris Silver Smith  در توییتر انجام داده،CTR  به عنوان جنجالی ترین فاکتور در بین تمام فاکتورهای رتبه بندی انتخاب شد.

به طور کلی دلایل خوبی وجود دارد که گمان کنیم گوگل از CTR به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده می کند. در ادامه در 7  مورد می بینیم که دلیل اثبات رابطه رتبه بندی و ctr چیست.

۱/ گوگل مدت هاست که کلیک روی لینک های خود را دنبال می کند

اگر به HTML نتایج گوگل نگاه کنید، احتمالاً شما هم متوجه می شوید که لینک ها در حال ردیابی هستند. پس باید به این فکر کنیم که اگر فاکتورهایی مثل CTR تأثیر خاصی ندارند، گوگل با این همه داده چه می کند؟

ضمناً باید اشاره کنیم که در یکی از آپدیت های وب مستر گوگل (که بعداً به گوگل سرچ کنسول تغییر نام داد)، امکان آنالیز صفحات سایت در صفحه نتایج گوگل به این ابزار اضافه شد. مدت هاست که می توانیم CTR را با جزئیات بررسی کنیم. بنابراین این می تواند نشانه اهمیت این فاکتور باشد.

2/ گوگل کلیک روی تبلیغات را ردیابی می کند

میزان کلیک روی لینک های SERP بر رتبه بندی آنها در بخش تبلیغات پولی تأثیر می گذارد. تعجبی نخواهد داشت اگر گوگل از همین روش مشابه در رتبه بندی های ارگانیک استفاده کند.

بیش از ۱۵ سال پیش، گوگل یک پارامتر خاص را تحت عنوان امتیاز کیفیت منتشر کرد که بر رتبه بندی لینک های تبلیغاتی در SERP تأثیر می گذارد و حالا شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد گوگل از همین معیارهای کیفیت در رتبه بندی های ارگانیک هم استفاده می کند.

3/ کلیک ها روی رتبه بندی نتایج در SERP شخصی سازی هر فرد تأثیر می گذارند

.گوگل در سال ۲۰۰۹ فاش کرد که کلیک روی نتایج جست و جو بر رتبه بندی تحت جست و جوی شخصی تأثیر می گذارد. یعنی اگر شما قبلاً روی لینکی در SERP کلیک کرده باشید، گوگل این کلیک را به خاطر می سپارد و این لینک را در دفعات بعدی هم در SERP شما بالاتر نشان می دهد.

بنابراین اگر  گوگل از این داده های کلیکی شما برای رتبه بندی نتایج جست و جوی شخصی سازی شده استفاده می کند، به وضوح می توان از آن برای نتایج معمولی نیز استفاده کرد.

4/ طبق آزمایش های انجام شده CTR می تواند روش خوبی برای رتبه بندی باشد

یک محقق مستقل تعداد کلیک‌ ها را به‌ عنوان یک عامل رتبه‌ بندی بررسی کرد و دریافت که روش بالقوه ارزشمندی است. دکتر تورستن یوآکیمز تعداد کلیک ها را به عنوان یک عامل رتبه بندی بررسی کرد و آن را یک روش بالقوه ارزشمند دانست. قابل ذکر است که وی دریافت:

“طبق آزمایش های انجام شده، این روش می‌ تواند به طور موثر عملکرد بازیابی یک موتور فراجست و جو را برای گروه خاصی از کاربران تطبیق دهد و از نظر کیفیت تنها پس از چند صد مثال آموزشی از گوگل بهتر عمل کند. ”
بنابراین، در یک مطالعه محدود، اثربخشی CTR در رتبه بندی سایت ها مشخص شده است. با توجه به این موضوع، چرا گوگل از آن استفاده نمی کند؟ پاسخ این است که احتمالاً گوگل هم از این پتانسیل آگاه است.

۵/ بینگ از نرخ کلیک و نرخ پرش به عنوان فاکتورهای رتبه بندی استفاده می کند

موتور جست و جوی مایکروسافت یا همان بینگ تأیید کرده که از کلیک و نرخ پرش به عنوان فاکتورهای رتبه بندی استفاده می کند. با این حال، آنها اخطار داده اند که از برخی فاکتورهایی که به تعامل کاربران مربوط است هم به طور جدی برای رتبه بندی استفاده می کنند.

موتورهای جست و جوی مختلف مطمئناً از سیگنال ها و روش های مختلفی برای رتبه بندی محتوا در نتایج جست و جو استفاده می کنند. اما با توجه به اهمیت CTR برای موتورهایی مانند Bing، می توان احتمال استفاده از آن توسط گوگل را هم در نظر گرفت.

6/ اعلام اهمیت CTR می تواند تعداد کلیک های مصنوعی را بیشتر کند

گوگل مدت‌ هاست که از فعالیت ‌های مصنوعی بیزار بوده و برای شناسایی چنین فعالیت ‌هایی تکامل یافته است. اما باز هم اگر اهمیت کلیک ها را اعلام کند، سایت ها فعالیت ربات‌ ها در نتایج جست و جو با هدف بهبود رتبه‌ بندی از طریق ایجاد کلیک‌ های مصنوعی را احتمالاً بیشتر و بیشتر خواهند کرد. این به طور بالقوه می تواند تأثیری منفی بر خدمات مشابه حملات DDoS ایجاد کند.

پس یکی از دلایل رد کردن Ctr چیست؟ اگر گوگل مردم را متقاعد کند که CTR یک عامل رتبه بندی نیست، جست و جوی گوگل را به عنوان هدفی برای فعالیت کلیک مصنوعی کاهش می دهد. یا به عبارت دیگر، اگر گوگل بگوید که CTR روی رتبه بندی تأثیر دارد، احتمالاً سایت های بیشتری برای افزایش رتبه خود به کلیک های مصنوعی روی می آورند.

بنابراین می توان گفت انگیزه قابل توجهی برای کم اهمیت جلوه دادن و رد کردن نقش میزان کلیک ها و CTR به عنوان عوامل رتبه بندی وجود دارد.

7/ سیستم ‌های هوش مصنوعی گوگل به طور بالقوه می ‌توانند از CTR استفاده کنند

وقتی صحبت از این است که گوگل چگونه می‌ تواند از یادگیری ماشینی برای ارزیابی کیفیت صفحات وب استفاده کند، حتماً فاکتورهای مرتبط با تعاملات کاربر مانند نرخ کلیک، می توانند در مدل‌ های یادگیری ماشینی برای یک سیستم امتیازدهی کیفیت گنجانده شوند.

بسته به اینکه گوگل چگونه سیستم‌ های یادگیری ماشین خود را می‌ سازد، احتمالاً همین حالا هم این الگوریتم ها از CTR برای رتبه بندی استفاده می کنند. تمام نقاط داده بالقوه در مورد وب سایت ها و صفحات وب را می توان در الگوریتم ریخت. چنین سیستمی می ‌تواند فاکتورهای رتبه‌ بندی را انتخاب و آنها را ارزیابی کند.

با چنین قدرت پردازش عظیمی برای ارزیابی عوامل رتبه ‌بندی، یک الگوریتم می ‌تواند از نظر تئوری تصمیم بگیرد که آیا CTR یک فاکتور مفید برای تعیین کیفیت صفحات وب سایت باشد یا نه.

این نوع الگوریتم ها می توانند مدل های رتبه بندی را برای هزاران نوع مختلف ترکیب صفحه وب و جست و جو ایجاد کنند. در چنین سیستمی، CTR  ممکن است برای رتبه بندی مقالات علمی لحاظ شود، اما برای مثال برای صفحات محصول نادیده گرفته شود.

تاثیر CTR در رتبه بندی؛ یک راز سر به مُهر

شاید بگویید که مورد سومی که بالاتر دیدیم، مشخص می کند که رابطه رتبه بندی و CTR چیست. چراکه وقتی گوگل از این فاکتور  برای رتبه بندی شخصی استفاده می کند؛ حتماً روی رتبه بندی عمومی هم تأثیرگذار است.

اما رمز و راز و این رابطه پیچیده تر از نتایج شخصی‌ سازی شده متمرکز است. بحث پیرامون این است که آیا CTR به عنوان سیگنال رتبه‌ بندی هسته استفاده می‌ شود یا خیر؟ این موضوع که CTR یکی از عوامل رتبه بندی SERP شخصی هر فرد است، در سال 2009 افشا شد (زمانی که اثرات شخصی‌سازی در جست و جو کمی آشکارتر به نظر می‌ رسید).

از آنجایی که مبنای معقولی برای این فکر وجود دارد که گوگل می ‌تواند از CTR به عنوان یک فاکتور رتبه ‌بندی به‌طور گسترده ‌تر و فراتر از تأثیر محدود در شخصی‌سازی استفاده کند، این زمینه را برای بسیاری از سئوکاران ایجاد می ‌کند که به راحتی باور کنند که CTR واقعاً یک عامل رتبه‌بندی اصلی است.

اول مرغ بوده یا تحم مرغ؟

یکی از بزرگ ‌ترین دلایلی که متخصصین سئو فکر می ‌کنند CTR یک فاکتور رتبه‌بندی است، این است که طبیعتاً همبستگی بالایی با رتبه‌بندی دارد. در واقع اینجا به نسخه پیشرفته این سؤال قدیمی می رسیم: اول مرغ بوده یا تخم مرغ؟

لینک‌های صفحه اول نتایج جست و جو اکثریت قریب به اتفاق کلیک ‌ها را برای هر پرس ‌و جو دریافت می کنند. در همان صفحه اول نتایج جست و جو هم رتبه‌ بندی های بالاتر معمولاً کلیک ‌های بیشتری نسبت به لینک های پایین ‌تر دریافت می‌ کنند. این امر CTR  را به عنوان یک عامل رتبه بندی اغوا کننده می کند.

سؤال واضح این است: آیا این همبستگی تصادفی است یا دلیلی دارد؟

بد نیست در پاسخ ایم سؤال نگاهی بیندازیم به آنچه که گوگل در طول زمان در مورد CTR به عنوان یک عامل رتبه بندی گفته است.

هر آنچه گوگل تا به حال در مورد CTR به عنوان یک عامل رتبه بندی گفته است

سال 2008

در این سال باید ببینیم که نظر مت کاتس، کارمند سابق گوگل در مورد ctr چیست؟ او اظهار داشت که این فاکتور یک عامل رتبه بندی نیست. همینطور اعلام کرد که این فاکتور می تواند هرزنامه باشد (به این معنی که حاوی داده های نامربوط زیادی است که برای تعیین رتبه بندی مفید نیستند).

سال 2009

در یکی از ویدیوهای Google Search Central، از Cutts پرسیده شد: “آیا تگ های عنوان و توضیحات برای افزایش CTR ارگانیک مفید هستند؟ آیا کلیک‌های ناشی از جست و جوی ارگانیک (بدون تبلیغات پولی) به نوبه خود به رتبه ‌بندی بهتر در جست و جوی شخصی کمک می‌ کند؟

او تنها به بخشی از این سؤال پاسخ داد و گفت که «…خیلی از مردم به رتبه ‌بندی فکر می‌ کنند و اهدافشان را به همین محدود می کنند…» و به فرد سؤال کننده توصیه کرد که عنوان صفحه، URL  و متن قطعه خود را بهبود بخشد تا به CTR خود کمک کند.

او از پاسخ دادن به اینکه آیا CTR می تواند بر رتبه بندی تأثیر بگذارد اجتناب کرد. البته این سؤال مخصوص جست و جوی شخصی بود.

9 ماه بعد، برایان هورلینگ، مهندس نرم افزار گوگل و متیو کولیک، مدیر محصولات گوگل، فاش کردند که همانطور که در بالا اشاره کردم، از کلیک روی لیست ها در رتبه بندی در جست و جوی شخصی استفاده شده است.

سال 2012

یک سند FTC Google Probe در وال استریت ژورنال فاش شد. بیانیه ای از رئیس سابق جست و جوی گوگل، اودی مانبر، ثبت شده است که می گوید:

رتبه ‌بندی تحت ‌تاثیر داده ‌های کلیکی قرار می‌ گیرد. اگر متوجه شویم که برای یک پرس و جوی خاص، برای مثال ۸۰ درصد افراد روی نتیجه شماره ۲ کلیک می ‌کنند و تنها ۱۰ درصد روی نتیجه شماره ۱ کلیک می‌ کنند، پس از مدتی متوجه می ‌شویم که احتمالاً نتیجه ۲ همان چیزی است که اکثر مردم می خواهند. بنابراین رتبه بندی آنها را تغییر می دهیم.”

سرگئی برین و اریک اشمیت تأیید می ‌کنند که داده‌ های کلیکی برای بسیاری از اهداف مهم هستند، از جمله ارائه «بازخورد» در مورد اینکه آیا الگوریتم‌ های جست و جوی گوگل نتایج با کیفیت بالایی را به کاربران ارائه می ‌دهند یا خیر؟

سال 2014

رند فیشکین با تماشای رتبه بندی یکی از پست های وبلاگ خود آزمایشی انجام داد تا ببیند رابطه رتبه بندی و CTR چیست. او از فالوورهای شبکه های اجتماعی خود خواست تا کوئری خاص او را جست و جو کرده و سپس روی صفحه مد نظر او کلیک کنند. در نتیجه این کار، صفحه مد نظر به رتبه برتر صعود کرد.

فیشکین اذعان کرد که این آزمایش این احتمال را که سایر عوامل رتبه ‌بندی باعث بهبود رتبه ‌بندی شده ‌اند را از بین نمی‌ برد، مانند پیوندهای تولید شده توسط پست رسانه‌های اجتماعی. اما توالی رویدادها همبستگی قابل توجهی را بین کلیک ها و تغییر رتبه نشان می دهد.

یک مقاله در سال 2015 درباره موضوع CTR به عنوان یک عامل رتبه‌بندی توسط مرحوم بیل اسلاوسکی با بازخورد فیشکین، نشان داد که قبل از شروع CTR در رتبه ‌بندی، باید به آستانه‌ مشخصی از کلیک ها رسید.

پست وبلاگ Slawski یک حق اختراع گوگل را که اخیراً اعطا شده بود مورد بررسی قرار داد که “بازخورد کاربر” را که به طور بالقوه می تواند کلیک در نتایج جست و جو باشد، به عنوان یک عامل رتبه بندی توصیف می کرد.

یک تفسیر از نتایج آزمایش فیشکین می‌ تواند این باشد که مواردی مانند مقالات خبری و پست‌های وبلاگ ممکن است پس از معرفی به رتبه ‌بندی ‌های بالاتر از معمولی دست پیدا کنند (به واسطه داده ‌های نرخ کلیک). اریک انج به طور مشابه این را در یک پست وبلاگی در سال ۲۰۱۶ به صورت تئوری مطرح کرد.

بنابراین، موضوعاتی که مدت کوتاهی پس از معرفی محبوبیت بیشتری پیدا می ‌کنند، مانند پست ‌های وبلاگ و مقالات خبری، ممکن است بتوانند به عنوان بخشی از جست و جوی جهانی برای دوره‌ های کوتاهی در رتبه های بالاتر ظاهر شوند. با این حال، چنین رتبه ای ممکن است دوام نیاورد و احتمالاً ممکن است به عنوان فاکتورهای رتبه ‌بندی به معنای وسیع که بر رتبه ‌بندی جست و جوی کلمات کلیدی در طولانی ‌مدت تأثیر می ‌گذارد، در نظر گرفته نشود.

سال 2015

در کنفرانس SMX Advanced، جنیفر اسلگ گزارش داد که نظر گری ایلیز از گوگل در مورد Ctr چیست. او اظهار داشته که “بسیاری از سایت ها سعی در ایجاد کلیک های مصنوعی دارند”. به همین دلیل، آنها معتقدند که استفاده از این نوع کلیک ها برای اهداف رتبه بندی خوب نیست.

این به طور مستقیم به این ایده اشاره می کند که گوگل ادعا می کند تعداد کلیک ها و CTR برایش مهم نیست تا سایت ها سعی نکنند سیگنال ها را دستکاری کنند.

در ادامه این بیانیه تأکید شده که گوگل در حال حاضر کلیک ‌های مصنوعی را در نتایج جست و جو می ‌بیند و از آنجا که این کمپین ‌های کلیکی را تشخیص می دهند، از این سیگنال ها استفاده نمی ‌کنند.

در این بیانیه افشای قبلی را تأیید می کند (مربوط به سال 2009 که    Google  از کلیک ‌ها به روشی محدود استفاده می ‌کند تا نتایج جست و جوی بازدید شده قبلی را برای افراد از طریق شخصی ‌سازی نشان دهد). او همچنین بیان کرد که از کلیک‌ها در نتایج جست و جو برای ارزیابی استفاده می ‌شود، مانند بررسی اینکه آیا تغییرات الگوریتم یا تغییرات UI بر سودمندی کلی نتایج جست و جو تأثیر گذاشته است یا خیر؟

جان مولر نیز بیان می‌ کند که نرخ کلیک برای بررسی الگوریتم‌ ها در سطح بالایی پس از ایجاد تغییرات استفاده می ‌شود تا ببیند آیا افراد همچنان آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا می ‌کنند یا خیر.

ˮاین چیزی است که در سطح بسیار انبوه، استفاده از آن برای ما منطقی است، اما در یک سایت بسیار دقیق یا سطح صفحه، سیگنال بسیار بسیار پیچیده اس است، بنابراین من فکر نمی‌ کنم که استفاده از آن واقعاً به عنوان یک فاکتور اصلی منطقی باشد.ˮ
در حالی که متن بیانیه کمی مبهم به نظر می رسد، به نظر می رسد مولر در تلاش است تا مخاطبان را متقاعد کند که استفاده گوگل از سیگنال به دلیل نویز بودن آن منطقی نیست. بنابراین، هیچ کس نباید در مورد آن به عنوان یک عامل رتبه بندی نگران باشد.

نزدیک به یک ماه بعد، مولر به «دستکاری  CTRو دستکاری زمان ماندن در صفحه» اشاره می ‌کند و می‌ گوید: «این چیزها ممکن است حتی کار نکنند» که باز هم کمی مبهم است.

اما، بسیار دیرتر در سال ۲۰۱۵، مولر در رابطه با نرخ پرش به طور مطلق بیان می کند:

ˮما از تجزیه و تحلیل کلیک ها به عنوان عامل رتبه بندی در جست و جو استفاده نمی کنیم. بنابراین از این منظر، این چیزی است که می توانید از آن صرف نظر کنید. ما گاهی اوقات از برخی اطلاعات در مورد کلیک های جست و جو برای تجزیه و تحلیل الگوریتم ها استفاده می کنیم. بنابراین وقتی سعی می ‌کنیم بفهمیم که کدام یک از این الگوریتم‌ ها بهتر کار می ‌کنند، کدام یک مشکل ایجاد می ‌کنند، کدام یک باعث ایجاد مشکل می‌ شوند، کدام یک باعث بهبود در نتایج جست و جو می ‌شوند و … اینجاست که آن را بررسی می‌ کنیم.ˮ
در اواخر سال ۲۰۱۵، یکی از کارمندان Google در تالارهای گفتمان راهنمای Google نوشت:

“یکی از مهم ترین عوامل رتبه بندی کسب و کارهای محلی سابقه جست و جو است.”
طبیعتاً این موضوع برخی از تفسیرها و توجهات را برانگیخت.

سال 2016

اما در سال 2016 نظر گوگل گوگل درباره ctr چیست؟ در کنفرانس SMX  در سن خوزه، مهندس گوگل پل هار یک ارائه کلی در مورد چگونگی توسعه رتبه بندی جست و جوی گوگل ارائه کرد. در ارائه اسلایدی او، دو اسلایدش در مورد استفاده از آمار کلیک برای ارزیابی تغییرات الگوریتم بود. یکی از مواردی که آنها هنگام آزمایش به‌ روزرسانی ‌های الگوریتم مد نظر قرار می دهند «تغییرات در الگوهای کلیک» است.

واضح بود که داده‌های کلیکی، همانطور که او توضیح داد، فقط برای ارزیابی تغییرات الگوریتم در مقابل استفاده به عنوان سیگنال‌ های رتبه ‌بندی هسته استفاده ‌شده است. اما برخی از شرکت‌کنندگان از مراجع کلیک در ارائه به ‌عنوان اثباتی استفاده کردند که گوگل از CTR برای رتبه‌بندی استفاده می ‌کند.

سال 2018

گری ایلیس از گوگل یک پرسش و پاسخ در Reddit انجام داد که  Darth_Autocrat  از او پرسید:

الگوریتم رنک برین: بسیاری از مردم مدام می ‌گویند که بخشی از سیستم RB شامل سیگنال ‌های UX، از جمله زمان ماندن، نرخ پرش، نرخ کلیک و … است. آیا می توانید تأیید یا رد کنید که آیا RB از هر نوع سیگنال UX استفاده می کند؟
ایلیز پاسخ داد:

“خیر، RankBrain یک جزء رتبه‌بندی یادگیری ماشینی روابط عمومی است که از داده‌های جست و جوی تاریخی برای پیش ‌بینی اینکه کاربر به احتمال زیاد برای جست و جویی که قبلاً دیده نشده است، روی چه چیزی کلیک می ‌کند استفاده می‌ کند. جست و جو بسیار ساده تر از آن چیزی است که مردم فکر می کنند.”

Illyes  با آزمایش‌ها/گزاره‌های قبلی فیشکین در مورد CTR به ‌عنوان یک عامل رتبه‌بندی در انکار سیگنال‌ های تجربه، پاسخ تندی دارد.  چنین تذکر تندی به یک شخص خاص از طرف کارمندان معمولی مودب، دوستانه و صبور Google بسیار غیرمعمول است. بنابراین این برخورد توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

او همچنین از CTR به عنوان “یک پارامتر چرند” یاد کرد. همینطور گفت در نظر گرفتن CTR به عنوان یک فاکتور رتبه بندی در آزمایش فیشکین بسیار عجیب و غریب بوده است.

بنابراین، آیا عصبانیت ایلیز به دلیل پاسخ دادن مکرر به سؤالات مربوط به یک عامل رتبه بندی جعلی بود؟ یا به این دلیل بود که فیشکین برخی از اثرات واقعی را نشان داد که اصرار Google را مبنی بر اینکه CTR  بر رتبه بندی اصلی تأثیر نمی گذارد، زیر سؤال می برد؟

سال 2019

بریتنی مولر، دانشمند ارشد SEO آن زمان در  Moz به مستندات  Google Cloud  اشاره کرد که نشان می داد نقش CT چیست و آن را یک عامل رتبه بندی است. در سند آمده بود:

“وقتی روی یک پیوند در جست و جوی گوگل کلیک می کنید، گوگل هنگام رتبه بندی آن نتیجه جست و جو در جست و جو های بعدی، کلیک شما را در نظر می گیرد.” با این حال، بری شوارتز به همه یادآوری کرد که به نظر می رسد این سند به پست وبلاگ سال ۲۰۰۹ اشاره دارد که نشان می دهد کلیک ها در جست و جوی شخصی استفاده می شوند.

سال 2020

در جلسه استماع ضدانحصار کمیته فرعی مجلس نمایندگان ایالات متحده که شرکت‌های بزرگ فناوری را بررسی می ‌کرد، گوگل متن بسیار جالبی در مورد نحوه استفاده از «کلیک‌های طولانی مدت» در مقابل «کلیک‌های کوتاه مدت» مطرح کرد. این که کاربرانی که روی پیوندهای تبلیغات کلیک کرده اند احتمالاً ارزشی را در صفحه مرتبط با آگهی پیدا کرده اند.

تغییرات در نمایش نتایج جست و جوی تبلیغات ممکن است بر کیفیت محتوای پولی یا ارگانیک تأثیر منفی بگذارد یا زمان کلیک کاربران بر روی نتایج جست و جو را افزایش دهد.

متن ارائه شده توسط گوگل به این شرح است:

“تغییرات در ارائه تبلیغات جست و جو به شدت در طیف گسترده ای از معیارها، از جمله تاثیر بر کاربران و تبلیغ کنندگان، آزمایش می شود. به عنوان مثال، یک تغییر پیشنهادی ممکن است منجر به “کلیک های کوتاه مدت” بیشتر شود که در آن کاربران به سرعت دکمه بازگشت را در مرورگر خود می زنند و «کلیک‌های طولانی» کمتر اتفاق میفتند (جایی که کاربران برای مدت نسبتاً طولانی در صفحه فرود آگهی‌ دهنده می‌ مانند و نشان می ‌دهد که آن آگهی یا وب‌ سایت مربوطه را مفید می ‌دانند.)

تغییر پیشنهادی ممکن است بر میزان زمانی تأثیر منفی بگذارد که طول می‌ کشد تا کاربران تصمیم بگیرند روی چه چیزی کلیک کنند (معروف به “زمان برای اولین کلیک”) یا بر مبادله کیفیت بین محتوای پولی و ارگانیک (معروف به “معیارهای کل صفحه”).”

اصطلاحی که شامل «کلیک‌های کوتاه» و «کلیک‌های طولانی» می‌شود، توصیفی از نرخ پرش و زمان ماندن برای تبلیغات است. نکته جالب در این مورد این است که گوگل ظاهراً نرخ پرش را در برخی زمینه ها مفید می داند. اما اگر برای ارزیابی اثربخشی یک تبلیغ مفید است، چرا لیست نتایج جست و جو را نمی‌ بینید؟

اما، همچنین واضح است که این به طور خاص به ارزیابی تأثیر ارائه کلی نتایج جست و جو و/یا تغییرات الگوریتمی اشاره دارد( یعنی بیان نمی‌کند که بر رتبه‌بندی تأثیر می‌گذارد).

همچنین قابل توجه است که این همان روشی است که گوگل برای استفاده از داده های کلیکی در نتایج جست و جو ارائه داده است. شوارتز در یکی از ویدیوهای Google Search Central با عنوان “Google از مارتین اسپلیت گوگل در مورد اینکه آیا موتور جست و جو از داده های کاربر از کروم و اندروید استفاده می کند یا خیر، پرسیده بود و اشاره کرد که چگونه موتور جست و جوی Direct Hit سال ها پیش از داده های کلیک برای رتبه بندی استفاده می کرد و توسط افرادی که برای دستکاری نتایج کلیک مصنوعی می کردند به خطر افتاد.

اسپلیت پاسخ داد:

“به عنوان منبع داده بسیار پرحاشیه و پیچیده است. وقتی می گویم، “نه، ما از آن برای رتبه بندی استفاده نمی کنیم،” دقیقاً منظورم همین است. البته ممکن است از آن برای تست A/B مختلف استفاده کنیم.”

سال 2021

و اما موضع گوگل در سال 2021 در مورد Ctr چیست؟ یک متخصص سئو این سؤال را برای مولر در توییتر ارسال کرد که “آیا CTR یک عامل رتبه بندی است؟”

مولر این پاسخ را در توییتر نوشت:

“اگر CTR باعث رتبه بندی جست و جو می شد، نتایج کاملاً طعمه کلیک می شد. من نمی بینم که چنین اتفاقی افتاده باشد.”

بنابراین، پس از بررسی برخی از برجسته ‌ترین اشاره‌ های گوگل در مورد CTR به‌عنوان یک عامل رتبه‌بندی در طول زمان، چه پیشنهادی دارید؟ به طور قطع، آیا این است یا یک عامل رتبه بندی نیست؟

در واقع هیچ رمز و رازی در مورد نرخ کلیک به عنوان یک عامل رتبه بندی وجود ندارد. گوگل در طول زمان در ارتباطات خود در مورد نحوه استفاده از کلیک ها در نتایج جست و جو کاملاً ثابت بوده است.

گاهی اظهارات مبهمی داشته و در موارد دیگر، افراد مختلف گوگل در ارسال پیام پیرامون موضوع ناهماهنگ بوده اند.

با توجه به اندازه بزرگ شرکت، تعداد نسبتاً کمی از کارکنان از ویژگی های سیستم رتبه بندی اطلاع دارند. جای تعجب نیست که اظهارات منسجم و مشخصی در این باره وجود نداشته باشد.

اما بخش بزرگی از این موضوع ناشی از درجاتی از معناشناسی و عدم ارتباط در مورد آنچه مردم هنگام بحث در مورد «عوامل رتبه‌بندی» هستند، ایجاد شده است. در گذشته بسیار واضح به نظر می رسد که وقتی گوگل می گویند که CTR یک عامل رتبه بندی نیست، به این معنی است که این یک “عامل رتبه بندی اصلی” قابل اعمال برای همه صفحات وب نیست.

برای مثال شاید یادتان باشد که قبل ترها پرسنل Google Maps/Google Local  بیان می‌ کردند که «نمرات رتبه‌ بندی بازبینی یک عامل رتبه‌بندی نیست». اما پس از چند سال موضع خود را تغییر دادند.

بنابراین نتیجه کلی این است که CTR یک عامل رتبه بندی در برخی زمینه های محدود است.

۳ موردی که CTR در آنها به احتمال زیاد فاکتوری برای رتبه بندی است

“تصویر نقش ctr بر سئو”

در این قسمت به عنوان جمع بندی مرور می کنیم که مهم ترین نقش CTR چیست و در چه واقعی می تواند رتبه بندی را تحت تأثیر قرار دهد.

۱. جست و جوی شخصی

گوگل کلمات کلیدی جست و جوی تاریخی شما و لیست نتایجی که روی آنها کلیک کرده اید را ثبت می کند. این سابقه جست و جو می‌تواند باعث شود که صفحاتی که قبلاً بازدید کرده ‌اید، دفعه بعد برای همان کلمه کلیدی در نتایج جست و جوی شما رتبه بالاتری کسب کنند. این مورد توسط گوگل تایید شده است.

2. موضوعات اخیر و پرطرفدار

هنگامی که جست و جوها و کلیک ‌ها روی صفحات وب خاصی افزایش پیدا کند،Google می‌تواند به طور موقت رتبه ‌بندی آن صفحات را افزایش دهد. با این حال، باید توجه داشت که این احتمال وجود دارد که کلیک ‌ها روی فهرست ‌ها به تنهایی روی افزایش رتبه اثر نگذاشته باشند و در کنار سایر فاکتورها باعث این رتبه بالاتر شده باشند.

Google ممکن است افزایش بازخورد و حاشیه در رسانه های اجتماعی و سایر منابع را همزمان تشخیص دهد. تحقیقات نشان داده است که قبل از افزایش رتبه باید به حداقل آستانه جست و جو و کلیک رسید. همچنین، این احتمال وجود دارد که این رتبه بندی بالاتر پس از مدتی از بین برود و به حالت قبل برگردد.

3. جست و جوی محلی و نقشه ها

زمانی که گوگل این موضوع را فاش کرد، دچار مشکل شد و سپس بیانیه خود را تصحیح کرد. با این حال، متن اصلاح‌ شده امکان استفاده از داده ‌های تعاملی فهرست ‌بندی را حذف نمی‌ کند. چراکه «تعداد دفعاتی که از لحاظ تاریخی مفید بوده است» فقط از طریق استفاده از فهرست ارزیابی می ‌شود.

تعامل کاربر با فهرست ‌های کسب ‌و کار، علاقه جست و جوگر را پس از مشاهده فهرست در نتایج جست و جو تأیید می‌ کند. کاربران می ‌توانند روی چندین عنصر بالقوه در فهرست ‌های محلی کلیک کنند، از جمله کلیک کردن برای تماس، دریافت مسیر، ذخیره فهرست، اشتراک ‌گذاری فهرست، مشاهده عکس ‌ها و موارد دیگر.

استفاده از کلیک ‌ها در نتایج محلی یا نقشه ها احتمالاً راحت تر و بی حاشیه تر است. چراکه رابط ‌ها ممکن است کمتر تحت تأثیر فعالیت ربات ها باشند. وجود نیروی کار ارزان برای انجام فعالیت ‌های تعاملی ممکن است با عوامل فناوری زمینه‌ی ای که استفاده واقعی را تأیید می ‌کند، امکان ‌پذیر نباشد.

داده های CTR مهم هستند!

موارد فوق مواردی هستند که ظاهراً گوگل از داده های کلیکی برای تأثیرگذاری بر رتبه بندی استفاده می کند. آنها اولین مورد را تأیید کرده اند که فقط می تواند بر نتایج جست و جوی افراد تأثیر بگذارد.

موارد تحقیقاتی مختلف، مانند مواردی که فیشکین انجام داده است، نشان می دهد که نمونه دوم نیز رخ می دهد، اما دامنه آن بسیار محدود است. همچنین برخی از  روش های رتبه ‌بندی محتوا را ثابت می کند که به رتبه بندی بالاتر مقالات پرطرفدار و پر حاشیه اشاره دارند. این کاملاً قطعی نیست، زیرا ممکن است برخی از این موارد بیشتر به دلیل ذکر، پیوندها و ارجاعات از طریق رسانه های اجتماعی رتبه بندی شوند.

مورد سوم به دلیل توالی افشای غیر عمدی در انجمن هایGoogle بسیار محتمل به نظر می رسد. همچنین برخی از شواهدی که از تجزیه و تحلیل نتایج سئو به دست آمده اند نیز پشتیبانی می شود.

در مقایسه با رتبه ‌بندی گسترده ‌تر همه صفحات وب، این سه مورد که بیشتر مورد تأیید هستند و می توان گفت به احتمال بسیار زیاد کلیک ها در هر سه مورد به عنوان فاکتور رتبه بندی در نظر گرفته می شوند. از نظر فنی، این فرآیندهای رتبه بندی شواهدی از CTR به عنوان یک عامل رتبه بندی اصلی را شامل نمی شوند.

به طور کلی همانطور که دیدید، پرسنل چندگانه Google به طور مداوم در طول زمان در بیان اینکه CTR یک عامل اصلی رتبه بندی نیست، صریح بوده اند.

آنها به طور کلی از آن برای تعیین رتبه ‌بندی صفحات وب استفاده نمی ‌کنند، اما از آن برای ارزیابی تأثیر تغییرات ایجاد شده بر نتایج جست و جو استفاده می‌کنند (چه تغییرات رابط کاربری نتایج و چه در رتبه‌بندی کلی). راهنمای کلی گوگل در این مورد در طول زمان در انکار CTR به عنوان یک عامل اصلی رتبه بندی کاملاً ثابت بوده است.

آیا گوگل با این الگوریتم های پیشرفته قدرت تشخیص کلیک های مصنوعی را ندارد؟

سؤال این است که آیا گوگل به عنوان شرکتی که با قدرت با هرزنامه‌ های وب مبارزه کرده است، نمی‌تواند تأثیر کلیک مصنوعی را فیلتر کند؟

یک فعال در حوزه سئو کلاه سیاه چند سال پیش اطمینان داد که کار کلاه سیاه را متوقف کرده است، چراکه به‌تدریج آنقدر سخت شده بود که به دنبال راه‌ های درآمد متفاوتی بود. بنابراین، گوگل هدف آسانی برای دستکاری مصنوعی نیست. در این مرحله سئو کلاه سیاه ناپایدار است.

گوگل کلیک های تبلیغاتی خود را دقیقاً برای این نوع دستکاری های جعلی کنترل می کند. توجه داشته باشید بسیار از شرکت ها در ازای ارائه این خدمت مبالغ زیادی را دریافت می کنند که هیچ ارزشی ندارد. بنابراین توصیه می کنیم از این شرکت ها دوری کنید. اگر قصد بهبود جایگاه در نتایج گوگل دارید توصیه حتما از متخصص جهت گرفتن یک استراتژی درست کمک بگیرید. می توانید با مراجعه به صفحه تدوین استراتژی سئو از متخصصان ریراکو کمک بگیرید.

در آخر: رابطه رتبه بندی و CTR چیست؟

گوگل تصمیم گرفته است که از CTR به عنوان یک عامل اصلی رتبه بندی استفاده نکند! چراکه مستعد دستکاری از طریق ربات ها و نیروی کار ارزان است و می تواند با روش های مصنوعی تغییر پیدا کند.

آنها این فاکتور را بیش از حد “پرحاشیه و نامطمئن” نامیده ‌اند. شاید هم به این دلیل که کاربران با سرعت ‌های زیاد و به دلایل زیادی روی صفحات کلیک می‌ کنند.

منبع : https://searchengineland.com/google-clicks-ctr-bounce-rate-ranking-388049

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *