الگوریتم فرشنس و تاثیر ان در سئو

الگوریتم فرشنس و تاثیر ان در سئو

بروزرسانی محتوا یکی از چالش های مهم و پرتکرار برای مدیران سایت ها و جزو اولویت های بالای سرچ انجین ها است. از طرفی با روی کار آمدن شاخص های E-A-T به عنوان فاکتور کیفیت محتوا، بروز بودن و بازبینی محتوای سایت بیش از هر چیز دیگری در کانون توجه است.

بسیاری از افراد بر این باورند که صرفا با تغییر یکسری اعداد و چند جمله یا کلمه می توان محتوایی را بروز کرد اما واقعیت این است که آپدیت محتوا چیزی فراتر از این حرف ها است. بخصوص در سایت های YMYL باید تمرکز خود را در این زمینه معطوف ساخت تا اطلاعات خوب و مفید که منقضی نشده به دست کاربران نرسد.

وقتی پای موضوعات مهم در میان باشد، قطعا موتور جستجوی گوگل برنامه هایی نیز برای اطمینان از صحت آنها خواهد داشت زیرا هر آنچه در سرچ انجین رخ دهد، مستقیما بر روی مخطابین تاثیر گذار است. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل آشنا کنیم که کانون توجه اش را برای بروز بودن محتوا بکار گرفته است.

الگوریتم فرشنس – freshness algorithm

به عنوان مدیر یک فروشگاه اینترنتی، شما بخشی به نام بلاگ برای تولید محتوای مرتبط با موضوع کاری تان دارید. به عنوان مثال اگر فروشگاه عرضه محصولات بهداشتی داشته باشید، طبیعاتا موضوعات سلامت و یا روش استفاده از انواع وسایل و کالای بهداشتی در سایت شما وجود خواهد داشت.

حالا تصور کنید بیش از چند میلیون سایت دیگر نیز وجود دارد که دقیقا محصولات شما را می فروشند و عینا درباره موضوعات موجود در سایت شما می نویسند. حال باید در نظر بگیریم این مطالب تا چه حد می تواند برای کاربران شما مفید و مثمر ثمر باشد تا چیز بیشتر و ارزش بالاتری را برای شان به همراه داشته باشد. این یک واقعیت است که هرچقدر هم محتوا نویس خوبی باشید، به هرحال در یک مقطعی انواع اطلاعات مورد نیاز مخاطبین شما در اختیارشان است و لزومی ندارد برای مطالعه چیزهای تکراری که در بلاگ رقبای شما است به سایت تان مراجعه کنند.

اینجاست که فاکتورهای رقابتی باعث می شوند وجه تمایز مورد نیاز برای متفاوت بودن فراهم شده و شما عناوینی را به مخاطبین تان بدهید که بهتر از مطالب مشابه است. یکی از این شاخص ها بروز بودن محتواست که اتفاقا نقش سرنوشت سازی هم در جذب و ماندگاری ترافیک پایدار دارد.

سال 2010 بود که پیش بینی شد حجم محتوای تولید شده در اینترنت تا سال 2017 بیشتر از اطلاعات منتشر شده طی 5 هزار سال قبل تر از آن باشد. این یعنی سایت شما در میان میلیاردها صفحه محتوا باید به نحوی پایش شود که عینا به مخاطب خود برسد. یک سال بعد یعنی اواسط 2011 الگوریتم فرشنس رونمایی شد که باعث ایجاد تغییرات زیادی در نتایج جستجو بود. با روی کار آمدن این الگوریتم حدود 40 درصد سایت‌ هایی که رتبه بندی خوبی داشتند تغییرات شدیدی را تجربه کردند که بسیار نگران کننده هم بود.

هرچند گوگل برای اطمینان از محتوای موجود در اینترنت راهکارهای زیادی دارد اما تا قبل از روی کار آمدن فرشنس کافی نبودند و همه چیز مسیر را برای تحولی جدید هموار کرده بود. فرض کنید می خواهید یک کتاب درسی را در اینترنت جستجو و دانلود کنید، براین منظور نیاز است تا عناوین مورد نیاز را جستجو و انتخاب های منطبق را بررسی کنید. حال این را تصور کنید که این نتایج شامل نسخه های قدیمی کتب درسی و ویرایش های منسوخ شده باشد.

مثلا کتاب ریاضی پایه می تواند نسخه سال 1380 و یا سال 1395 باشد اما خوب از کجا باید مطمئن شد بهترین و بروز ترین موضوعات به دست شما می رسد؟ اینجا بود که الگوریتم Freshness برای حل مشکل کاربران در برابر محتوای قدیمی پا به عرصه گذاشت. اینجاست که با جستجو در گوگل بروز ترین و نزدیک ترین نتایج به شما نمایش داده می شود.

الگوریتم Freshness تمام محتواهای بروز را رتبه بندی نمی کند

اینکه محتوای شما بروز است به این معنی نیست که حتما باید به عنوان محتوای بروز رتبه بندی شود. بسیاری از افراد بر این باورند که مثلا با یک بروزرسانی کار را تمام کرده اند در حالیکه اینطور نیست. سئو شامل فاکتورهای بسیار زیادی است که صرف نظر از موتور جستجو، بی شمار شاخص هم برای رضایت کاربران وجود دارد.

حال بیایید عبارت مدیرعامل اپل را جستجو کنید، هرچند همه ما استیو جابز را به عنوان این جایگاه می شناسید اما مهم این است که بدانیم امروز چه کسی تصدی مدیرعاملی اپل را دارد. همین جستجو برای مناسب رسمی هم کاربرد دارد و عبارت ها مشخص می کنند کاربر به دنبال چه چیزی است.

به عنوان مثال اینکه رییس جمهور آمریکا چه کسی است مهم تر از این است که نتایج مربوط به طرز پخت قرمه سبزی بخواهد بروز باشد. خوب شا قرمه سبزی را هروقت بخواهید به همان سبک ایرانی می پزید اما رییس جمهور کسی است که بصورت دوره ای عوض می شود و دانستن اطلاعات او مهم است.

اینجا وظیفه گوگل است که اهمیت یک جستجو را بخوبی متوجه شود بروز بودن کدام موضوعات را در اولویت قرار دهد. تمرکز الگوریتم فرشنس در این نتایج برای افزایش رتبه بندی محتوای جدید است که در سایت های با موضوعات زیر اهمیت بیشتری دارد:

  • سایت های خبری
  • صفحات مربوط به رویدادها
  • محتوای ویدئویی و سینمایی
  • جستجوهای دانلودی
  • اطلاعات پزشکی و رسمی

موضوعات ترند را می توان نقطه عطف این الگوریتم در رتبه بندی سایت دانست. گوگل در خزش صفحات سایت می تواند بخشی را بیشتر خزش کند. این موضوع اهمیت دارد زیرا وقتی کاربران وب بدنبال موضوعات داغ باشند، صفحاتی بیشترین شانس را خواهند داشت که حول محور آن محتوا بروز ترین اطلاعات را منتشر و یا با اطلاعات جدید بروز کنند.

در اینجا الگوریتم فرشنس نقش مهمی دارد و می تواند درک کند وقتی موضوعاتی ترند میشوند، کدام صفحات برای رتبه بندی موضوع بروز اولویت دارد. الگوریتم فرشنس برای ارایه بهترین و نزدیک ترین صفحات که اطلاعات جدید تری دارند رتبه بندی هوشمندانه ای دارد و سایت های دارای مطالب بروز را به نتایج می آورد.

به عنوان مثال اگر در گذشته ارگ بم را جستجو می کردید، علاوه بر تصاویر بسیار زیبای آن، تورهای گردشگری و جاذبه های ارگ بم برای شما به نتایج می آمد. منتهی در صورتیکه اگنون آن را جستجو کنید متاسفانه شرایط فرق خواهد کرد و حوادث پیش آمده یا خرابه بم را شاهد خواهید بود. حال فرض کنید وقتی زلزله بم اتفاق افتاد ناگهان نام این سرزمین به یک عبارت ترند تبدیل شد و سایت های زیادی شروع به تولید محتوا کردند. حال صفحاتی رتبه های بالا را دارند که در خصوص حادثه رخ داده و تصاویر بعد از خرابی اطلاعات را به اشتراک گذاشته اند.

توجه : در صورتی که خودتان دانش و تخصص کافی در رابطه با تولید محتوا ندارید به جد توصیه می شود پروسه تولید محتوای خود را به یک تیم متخصص برون سپاری کنید. شما می توانید جهت تولید محتوای سایت خود به صفحه خدمات تولید محتوا مراجعه کنید و تولید محتوایخ خود را به ریراکو سئو بسپارید.

بهینه سازی سایت با الگوریتم Freshness

الگوریتم Freshness فقط بر روی موضوعات ترند و خبری تمرکز ندارد و انواع مطالب دیگر را نیز تحت تاثیر تغییرات خود قرار می دهد. هدف این الگوریتم نمایش محتوای ارزشمند و مفید به کاربران است و فرصت رقابت را از مطالب قدیمی را هم نمیگیرد. در ادامه به بررسی راه هایی برای بهبود محتوا برای فرشنس می پردازیم:

محتوای سایت را بروزرسانی کنید

برای بهبود رتبه بندی محتوا و امکان رقابت با صفحات جدید، آپدیت مطالب است. شما باید مطمئن شوید که محتوای موجود صفحات تان، هم اکنون نیز برای کاربران تان مفید هستند. منظور از به‌روزرسانی محتوا صرفا اضافه کردن یک خط متن یا تصویر نیست. به عنوان مثال اگر شما مقاله ای راجع‌ به آموزش نرم‌افزاری نوشتید که نسخه سال 2021 است، پس از نشر نسخه جدید در سال 2022 بتیئ ویژگی ها و قابلیت های آن را نیز بروز کنید. این مضوع برای افزونه ها و قالب های وردپرس مهم تر است زیرا قابلیت های جدید اضافه می شود اما باگ هایی نیز هستند که رفع می شوند.

از جمله فاکتورهای الگوریتم helpful content توجه به محتوا نویسی برای کاربر است که همین رویکرد برای فرشنس نیز صحت دارد. الگوریتم فرشنس می خواهد محتوای خود را صرفا برای گوگل آپدیت نکنید بلکه برای کاربر بهینه سازی را انجام دهید. لازم است مطمئن شوید حتی کاربران سابق شما نیز بعد از مطالعه نسخه جدید محتوا، اطلاعات مفید جدیدی بدست می آورند.

شاید جالب باشد بدانید بروزرسانی محتوا می توانید از فاکتورهای الگوریتم پروداکت رویو بهره ببرید. پروداکت رویو می خواهد نویسنده تجربه ناب را به مخاطب القا کند و در محتوا از کلیپ فایل صوتی و عکس های منحصر بفرد استفاده کنید. وجود المان های بصری و مدیا به تجربه کاربری می افزاید و باعث رضایت آنها می شود که در نتیجه ترافیک پایدار را رقم می زند.

در اولین فرصت اطلاعات را آپدیت کنید

در خلال رویداد معرفی آیفون 14 در سال 2022، تمام سایت های فناوری می دانستند که تاریخ عرضه آن چه زمانی است. اما سایت هایی در نتایج جستجو برای معرفی آیفون پیشدست هستند که همزمان یا بلافاصله بعد از مراسم مشخصات گوشی و ساعت هوشمند جدید را معرفی و منتشر کنند. تمرکز و مانور بر روی موضوعات ترند دنیای دیگری است که حیات جاودانه را به کالبد صفحات سایت تان می دمد. مردم طوری به سایت شما راه پیدا می کنند که گویی به شما و نویسنده محتوا نیازی دیرینه دارند، این اعجاز محتوای بروز است که شما را به شگفتی وا می دارد.

شبکه های اجتماعی کلید ورود به نتایج

وقتی در شبکه های اجتماعی محتوایی را منتشر می کنید، این موضوع زمینه ساز جلب توجه کاربران و مخاطبین هدف شما است. وقتی سایرین درباره شما صحبت کنند این باعث می شود تا توصیه هایی برای معرفی برند تان شکل بگیرد و اینجاست که گوگل متوجه اشاره هایی که به شما می شود خواهد بود. انتشار محتوا در شبکه‌ های اجتماعی یکی از سیگنال‌ هایی است که روی رتبه سایت شما تاثیر گذار است.

اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی باعث می شود تا از کپی نوشته های شما نیز تا حد زیادی جلوگیری شود. از آنجاییکه سرعت ایندکس و رتبه بندی محتوا در سایت های رقیب می تواند بیشتر باشد، به این ترتیب آنها قادر هستند مطلب شما را برداشته و سریع تر هم به نتایج جستجو بیایند.

هرچند گوگل می تواند نویسنده محتوا را تشخیص دهد اما با اینحال برای نویسندگانی که از eat پایینی برخوردار هستند این امر شانس زیادی را به آنها نمی دهد. بنابر این وقتی محتوا را در شبکه های اجتماعی منتشر و به اشتراک می گذارید، این سیگنال را به سرچ انجین می دهید که مطلب فوق چه زمانی و کجا منتشر شده است.

بک لینک های طبیعی داشته باشید

این احتمال وجود دارد که محتوای سایت در ابتدای انتشار از منابع مختلفی لینک گرفته باشد. اما نباید به لینک های قدیمی اکتفا کنید زیرا رمز ماجرا در بهبود مستمر است. بک لینک ها نیز قدیمی می شوند زیرا منابع و صفحاتی که به شما لینک داده اند ممکن است محتوای قدیمی داشته باشند. هرچقدر این منابع و بک لینک ها بروز باشند ارزش بیشتری دارند و به همین مقدار هم اگر خیلی قدیمی باشند هم تاثیر زیاد خوبی نخواهند داشت.

محتوای همیشه سبز داشته باشید

محتوای همیشه سبز را بسیار جدی بگیرید زیرا خیلی کم پیش می آید که به بروزرسانی نیاز داشته باشد. به عنوان مثال وقتی محتوایی در خصوص الگوریتم پاندا یا پروداکت رویو نسخه 5 می نویسید، به این دلیل که مدت ها طول می کشد تا نسخه جدیدی از آنها بروز شود، دیگری لازم نیست تغییری در محتوا ایجاد شود و کاربران هم همیشه آن را می خوانند.

اهمیت و جایگاه محتوای همیشه سبز به رفتار کاربران نیز بستگی دارد. زمان ماندگاری کاربران در یک صفحه و بازگشت مجدد آنها همواره می تواند سیگنال مورد اعتماد برای مفید بودن یک محتوا باشد اما هرگز دلیل قطعی نیست. اگر کاربران جدید و ترافیک ورودی برای مطالعه یک محتوا بازه زمانی نسبی را در سایت بمانند و برای اطلاعات بیشتر سراغ سایت های دیگر نروند، این یک نشانه از محتوای همیشه سبز است ولی فاکتور قطعی به حساب نمی آید.

جمع بندی

وقتی صحبت از محتوای بروز به میان می آید، این به معنی دست به ویرایش شدن و حذف یا اضافه کردن کلمات و عبارات نیست. همه چیز به یک برنامه ریزی خوب و هدفند نیاز دارد و شما را برای استراتژی های محتوایی تان همراهی می کند. خوب هرچند کلمه استراتژی برای بسیاری از ما صرفا یک حرف است اما در صورتیکه ایده خاصی در نظر ندارید، می توانید یک اکسل باز کنید و ببینید طی روزهای خاص برای چه موضوعاتی می توانید دست بکار شوید.

محتوای تکراری و چیزهایی که در هر سایتی پیدا می شود چاره شما نیست و این موضوع یا بهتر است بگوییم حقیقتی که پیش روی شماست با سر زددن به سایت رقیب کاملا مشهود است. آیا آنها عکس دیگری دارند و یا کلیپ یوتیوب را در آپارات بارگذاری کرده اند؟ اینها فاکتور مقایسه ای نیستند و لازم نیست یک کلیپ را در هاست بارگذاری کنید. نه اینکارها هیچ نتیجه ای برای شما ندارد و فرقی هم اصلا برای کاربر ندارد.

شما نیاز دارید میکروفون را بردارید و نکات خلاصه وار محتوا را برای مخاطبین تان صحبت کنید تا زمینه را برای گوش دادن به محتوا فراهم سازید. چرا می گوییم سراغ پروداکت رویو بروید؟ زیرا این الگوریتم مملو از راهکارهای بسیار ارزشمند برای تولید محتوا غنی است.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *