چگونه گوگل وب سایت ها را رتبه بندی می کند

چگونه گوگل وب سایت ها را رتبه بندی می کند

در فضای آنلاین پررقابت امروزی، کسب‌وکارها و وب‌سایت‌هایی که در گوگل بالاتر ظاهر می‌شوند، بدون شک بیشترین توجه مشتریان و خوانندگان بالقوه را به خود جلب خواهند کرد. در نهایت، همه تلاش می‌کنند تا به آن جایگاه رتبه‌بندی شماره یک برسند. پس از تجزیه و تحلیل بیش از 5 میلیون نتیجه جستجوی گوگل، به راحتی می توان فهمید که چرا:

  • نتیجه جستجوی شماره 1 (به طور متوسط) 31.7٪ نرخ کلیک دارد و در مقایسه با رتبه 10، 10 برابر بیشتر احتمال دارد که یک کلیک کسب کند.
  • نتیجه جستجوی شماره 2 دارای نرخ کلیک 24.71٪ است
  • نتیجه شماره 3 دارای 18.66٪ نرخ کلیک است
  • تنها 0.78 درصد از جستجوگران روی چیزی در صفحه دوم کلیک کردند

گزارش سایت backlinko از میزان ctr با توجه پوزیشن

این واقعیت که سه موقعیت اول در گوگل تقریباً 75٪ از کل حجم کلیک را به خود اختصاص می دهد واقعاً نباید شما را آنقدر شگفت زده کند. به آخرین باری که چیزی را در گوگل جستجو کردید، فکر کنید. این یک شرط مطمئن است که فرض کنید مگر اینکه به دنبال یک وب سایت خاص باشید، احتمالا فقط به سه گزینه اول نگاه کرده اید و شاید فقط روی نتیجه اول کلیک کرده اید.

موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند؟

هدف اصلی گوگل همیشه یکسان بوده است: کمک به کاربران برای یافتن آنچه می خواهند در اینترنت.

آنها این کار را با ارائه بهترین نتایج ممکن برای هر درخواست خاص در قالب سیستم رتبه بندی انجام می دهند، جایی که مرتبط ترین وب سایت ها ابتدا نشان داده می شوند. قبل از اینکه بتوانیم بررسی کنیم که گوگل چگونه نتایج را واقعاً رتبه‌بندی می‌کند، مهم است که بفهمیم وقتی چیزی را در Google جستجو می‌کنید دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد.

یک فرض رایج این است که نتایج نشان داده شده در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) وب سایت های زنده هستند و نتایج “در لحظه” ارائه می شوند. بهرحال آن مورد مد نظر نیست. به گفته گوگل، جستجوی آن با استفاده از یک روش سه مرحله ای ساده کار می کند:

  • خزیدن: برای اینکه گوگل وب سایت ها را رتبه بندی کند، باید محتویات را مستقیماً در سرورهای گوگل دانلود کند. این کار با سیستم خزنده های وب به نام Googlebots انجام می شود. Googlebots به طور موثر وب سایت شما را اسکن می کند و محتویات آن را در سرورهای خود دانلود می کند. خزنده ها می توانند جستجوهای دسکتاپ و موبایل را شبیه سازی کنند. این اسکن ها به صورت دوره ای در هر بازه زمانی انجام می شود.
  • نمایه سازی: هنگامی که گوگل تمام مطالب را در اختیار داشت، محتوای سایت را تجزیه و تحلیل می کند. اگر وب‌سایت امن و مرتبط تلقی شود، محتویات وب‌سایت در پایگاه داده Index Google ذخیره می‌شود و آماده ارائه به کاربران در نتایج جستجو است.
  • نمایش نتایج: هنگامی که شخصی در گوگل جستجو می کند، الگوریتم گوگل آن جستجو را می گیرد و فهرست گوگل را برای همه وب سایت های مرتبط که با پرس و جو مطابقت دارند، بررسی می کند. سپس سایت ها را به ترتیب ارتباط و اهمیت همانطور که از الگوریتم در نظر گرفته شده است نمایش می دهد.
  • نتایجی که در SERP های گوگل نشان داده می شود در واقع فقط یک کپی از وب سایت است که در زمان نمایه سازی ظاهر می شود. گاهی اوقات، نتایج ایندکس شده سایت زنده را منعکس نمی کنند. اگر تا به حال روی نتیجه ای کلیک کرده اید و خطای 404 دریافت کرده اید، به همین دلیل است!

آیا می خواهید درباره نحوه کار جستجوی گوگل بیشتر بدانید؟ این ویدیوی پنج دقیقه ای را مستقیماً از منبع ببینید.

گوگل چگونه وب سایت ها را رتبه بندی می کند؟

علیرغم اینکه گوگل جزئیات دقیق فرمول الگوریتمی مخفی خود را مخفی می کند، مطمئناً در مورد عوامل رتبه بندی برتر که بر نحوه عملکرد نتایج رتبه بندی تأثیر می گذارد، پنهان کاری نکرده است.

ارتباط محتوا

وقتی در گوگل جستجو می کنید، هوش مصنوعی گوگل درخواست شما را می گیرد و معنای مناسب پشت جستجوی شما را تعیین می کند. در حالی که این یک مفهوم ساده به نظر می رسد، علم پشت آن فراتر از محدوده این مقاله است. تنها چیزی که باید بدانیم این است که گوگل این توانایی را دارد که با چند کلمه ساده جستجو کند و معنی و هدف را در پشت آنها برون یابی کند، مانند نمونه زیر.

از آنجا، گوگل نتایجی را نشان می دهد که ابتدا مرتبط با جستجو در نظر گرفته می شوند.

ارتباط با تجزیه و تحلیل محتوای روی صفحه برای کلمات کلیدی کوتاه و بلند و عباراتی که با پرس و جو مطابقت دارند تعیین می شود. این شاید ابتدایی‌ترین علامت ارتباط محتوا و ساده‌ترین علامت برای درک باشد. برای مثال، اگر به دنبال «تعمیر AC در Phoenix» هستید، صفحه باید حاوی «تعمیر AC در فونیکس» یا مشتقاتی باشد.

کیفیت محتوا

اگر فقط به ارتباط محتوا بر اساس کلمات کلیدی نگاه کنیم، وب‌سایت‌های خالی که «تعمیر AC در فونیکس» را بدون وقفه نشان می‌دهند، بالاتر از صفحات واقعی با محتوای آموزنده قرار می‌گیرند. برای جلوگیری از این امر، گوگل کیفیت کلی محتوا را تعیین می کند.

عوامل متعددی در رتبه‌بندی کیفیت محتوا وجود دارد، اما ایده اصلی این است که وب‌سایت‌هایی که تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن (EAT) را نشان می‌دهند نسبت به وب‌سایت‌هایی که فاقد آن هستند، کیفیت محتوای بالاتری دارند.

علاوه بر این، وب سایت هایی که دارای سیستم قوی برای ارجاع بک لینک هستند، کیفیت بالاتری دارند. هرچه سایت های قابل اعتماد بیشتری به محتوای شما مراجعه کنند، سایت شما قابل اعتمادتر به نظر می رسد.

قابلیت استفاده از صفحه

با در نظر گرفتن همه موارد، محتوایی که پیدا کردن و تعامل با آن آسان تر است، اغلب عملکرد بهتری دارد. به عنوان مثال، وب سایتی که برای دستگاه های تلفن همراه بهینه نشده است، برای رتبه بندی سایتی که به طور موثر برای گوشی ها و تبلت ها بهینه شده است، با مشکل مواجه می شود.

عامل دیگری که در اینجا مطرح می شود، معماری و طراحی صفحه است. تقسیم محتوا به بخش‌هایی با سرصفحه/تصاویر و سلسله مراتب سازمان‌یافته اطلاعات به مراتب در دسترس‌تر از صفحه‌ای است که دارای متن بدون توقف است.

سرعت صفحه نیز در اینجا موثر است. اگر صفحه ای از بارگیری در یک بازه زمانی خاص امتناع کند، دسترسی به آن آسیب می بیند. به عنوان مثال، بر اساس یک مطالعه، 53 درصد از مردم یک صفحه موبایل را در صورتی که بیش از سه ثانیه طول بکشد، ترک خواهند کرد.

متن نوشته

آخرین روشی که گوگل یک صفحه را رتبه بندی می کند به زمینه کلی مربوط می شود.

اطلاعات موجود در تاریخچه جستجو، تنظیمات، و موقعیت مکانی شما در مواردی که به شما ارائه می شود نقش دارند.

برای کسب و کارهای محلی، درک این موضوع مهم است. کاربری که به دنبال یک لوله کش است به احتمال زیاد نتایج نشان داده شده از منطقه جغرافیایی خود را دریافت می کند. اگر کلمات کلیدی جغرافیایی در محتوا یا ابرداده وجود داشته باشد، گوگل می تواند مناطق جغرافیایی را از یک وب سایت تعیین کند.

هیچ عاملی رتبه بندی را تعیین نمی کند

روشی که گوگل از طریق آن وبسایت ها را رتبه بندی می کند، درک نسبتا ساده ای است، اما چیزهای زیادی در آن وجود دارد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، بیش از 200 سیگنال مختلف وجود دارد که گوگل برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها از آنها استفاده می‌کند، بنابراین تعیین یک یا دو فاکتور اصلی رتبه‌بندی که یک گلوله نقره‌ای هستند غیرممکن است.

مهم است که به یاد داشته باشید که وب سایت هایی که به طور مداوم در سه نقطه اول برای کلمات کلیدی مختلف رتبه بندی می شوند، دائماً بر روی محتوای خود، بهینه سازی فنی سایت و خارج از صفحه کار می کنند تا به آن رتبه های بالا دست یابند.

در این تجارت، مسابقه ای برای رسیدن به اوج است، اما اغلب اوقات، گم شدن در علف های هرز با همه عوامل رتبه بندی مختلف آسان است.

در پایان روز، با تمرکز بر ارتباط محتوا و کیفیت محتوا، دسترسی به صفحه و درک زمینه – باید بتوانید به طور مداوم به اهداف رتبه بندی خود برسید.

یک نظر در مورد “چگونه گوگل وب سایت ها را رتبه بندی می کند

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *