چگونه از مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت استفاده کنیم؟

چگونه مقالات قدیمی خود را در راست بهبود اپدیت کنیم

اکثر تیم های محتوا، وقت خود را فقط برای تولید محتواهای جدید صرف می کنند؛ اما آیا از نقش آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت خبر دارید؟ آماری که سایت های مطرح و پربازدید از نتیجه آپدیت مقالات قدیمی می دهد واقعاً جذاب و خیره کننده است. مثلاً افزایش 75 درصدی ترافیک سایت در ازای آپدیت 24 مقاله قدیمی یکی از این دستاوردهاست. پس چرا شما هم از این راهکار ساده برای ارتقای بخش محتوای سایتتان استفاده نمی کنید؟ اما چرا، هر چند وقت یک بار و چگونه باید از آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت استفاده کنیم؟ اینجا با ما باشید تا پاسخ این سؤال ها را باهم ببینیم.

فهرست

آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت چه دستاوردهایی دارد؟

قبل از این که راه های استفاده از مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت را ببینیم، بد نیست باهم مرور کنیم که اصلاً چرا باید این کار را در استراتژی های محتوای خود بگنجانیم.

1- ایجاد حس وفاداری برای مخاطبان

اینجا صحبت از آن محتواها قدیمی است که هنوز هم دارند بازدید و کامنت خوبی می گیرند و ارزش این را دارند که روی آنها سرمایه گذاری کنیم. حالا تصور کنید یک کاربر به چنین مقاله ای سر می زند و می بیند که شما آن را به روز کرده اید. بله؛ در چنین شرایطی این کار به این نتیجه می رسد که شما یک منبع مورد اعتماد و به روز هستید.

“آپدیت نگه داشتن محتواها، یک روش ساده برای ایجاد حس اعتماد و وفاداری برای مخاطبان یک برند است. چراکه مخاطبان متوجه می شوند که هدف ما از تولید و انتشار محتوا، ارائه اطلاعات و راهنماهایی ارزشمند به کاربران است و نه فقط پر کردن سایت”

2- هماهنگ ماندن با استانداردهای به روز سئو

اگر حتی کمی با دنیای سئو آشنا باشید، احتمالاً می دانید که استانداردهای سئوی سال 2017 با استانداردهای امروزی متفاوت اند. چرا؟ چون گوگل و موتورهای جست و جوی دیگر، دائماً در حال تغییر و به روزرسانی الگوریتم های خود هستند. بنابراین اصول سئوی محتوا نیز دائماً در حال تغییر است.

مثلاً در سال 2010 می توانستید از روش های سئو کلاه سیاه برای لینک سازی استفاده کنید و ضرری هم برای سایتتان نداشته باشد. اما امروز اگر این کار را انجام دهید، گوگل جریمه ای جدی برایتان در نظر می گیرد!

البته این تغییرات ممکن است مربوط به تراکم کلمه کلیدی، نوع تیتربندی محتوا، نوع لینک سازی یا … مربوط باشد. در هر صورت یکی از برترین مزایای آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت این است که می توانید استانداردهای جدید سئو را هم روی آنها پیاده کنید.

ضمناً علاوه بر اصول سئو، کلمات کلیدی محبوب هر بازه زمانی هم دائماً در حال تغییر اند. مثلاً شما یک محتوا را دو سال پیش با کلمه کلیدی “مهم ترین اصول سئو” که همان زمان بسیار محبوب بوده اند تولید کرده اید. اما حالا امروز کلمه کلیدی “برترین استانداردهای سئو” تبدیل به یک کلمه کلیدی محبوب شده است. خب دیگر لازم نیست یک محتوای جدید برای این کلمه کلیدی بنویسید؛ بلکه می توانید همان محتوای قبلی را برای این کلمه کلیدی جدید هم سئو کنید. فوق العاده است نه؟

3- دریافت بک لینک های بیشتر

وقتی یک محتوایی را آپدیت می کنید و جزو معدود سایت هایی هستید که یک محتوای آپدیت شده در یک موضوع خاص، احتمال این که سایت های دیگر شما را برای لینک دادن انتخاب کنند بسیار زیاد است. چرا؟ چون هیچ سایتی تمایلی ندارد که به محتواهای قدیمی لینک دهد.

مثلاً فرض کنید یک پست درباره جوایز اسکار دارید که مربوط به سال 2021 است. حالا همین مقاله را آپدیت می کنید و نتایج سال 2022 را هم در آن می گنجانید. اگر جزو اولین سایت هایی باشید که این کار را کرده اید، سایت های دیگر هم شما را برای بک لینک دادن انتخاب خواهند کرد.

نکته:

اگر می خواهید بدانید که کدام سایت ها به رقبای شما لینک می دهند، می توانید از ابزارهایی مانند “Ahrefs” استفاده کنید. بعد هم می توانید به این سایت ها اطلاع دهید که مقالات به روزی دارید و این گزینه را دارند که به جای رقبا به شما لینک بدهند.

کدام محتواها را آپدیت کنیم؟

کدام محتواها را اپدیت کنیم

احتمالاً دارید به این فکر می کنید که کدام مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت می توانند انتخاب خوبی باشند. خب این فکر بسیار خوبی است که قبل از شروع کار محتواهایی را انتخاب کنید که پتانسیل بهتری دارند.

“آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت یک تکنیک طلایی است؛ اما فقط به شرط این که محتواهای درست را انتخاب کنید. در غیر این صورت فقط وقت و هزینه خود را هدر داده اید!”

اما نگران نباشید! برای انتخاب بهترین مقالات قدیمی، سه روش داریم.

روش اول: محتواهایی که لینک های زیاد و باکیفیت دارند

احتمالاً در سایت خود صفحاتی دارید که لینک های خوبی دارند، اما نتوانسته اند رتبه خوبی در گوگل داشته باشند. خب این صفحات پتانسیل فوق العاده ای برای رتبه بندی در گوگل دارند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که محتوای این صفحه را آپدیت کنید.

روش دوم: محتواهایی که بیشترین ترافیک را دارند

کدام محتواها بازدید و ترافیک زیادی گرفته اند؟ این محتواها را لیست کنید. بعد این لیست را بر اساس چند فاکتور اولویت بندی کنید. چه فاکتورهایی؟

  • محتواهایی قدیمی تر را اولویت قرار دهید.
  • به این فکر کنید که ترجیح می دهید کدام محتوای شما با کدام موضوع بیشتر در معرض دید باشد؟ وقت خود را برای آپدیت همان محتواها صرف کنید.
  • ببینید کدام موضوعات هنوز هم سر زبان ها هستند و همان محتواها را اول آپدیت کنید.
  • بررسی کنید که کدام موضوعات در این بازه زمانی تغییرات یا اطلاعات جدید بیشتری داشته اند. بدون شک این محتواها هم باید هر چه سریع تر آپدیت شوند.

روش سوم: محتواهایی که رتبه خوبی در نتایج نگرفته اند

محتواهایی که در نتایج سرپ رتبه دلخواه دریافت نکرده اند.

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، احتمالاً در سایت خود محتواهایی دارید که برای کلمات کلیدی خوبی سئو شده اند (یا به هر حال محتواهای محبوبی هستند) اما نتوانسته اند رتبه خوبی از گوگل بگیرند یا اصلاً رتبه بندی نشده اند. این محتواها هم می توانند گزینه های مناسبی برای آپدیت باشند.

اما چطور این محتواها را پیدا کنیم؟ یک راه ساده برای پیدا کردن آنها، استفاده از ابزار “Google Search Console” است. در این ابزار می توانید URLهای سایتتان را بر اساس وبلاگ فیلتر کنید. بعد ببینید محتواهای محبوبی که از رتبه بندی فاصله دارند کدام اند.

دقت کنید که محتواهایی که بین موقعیت های 6 تا 16 هستند می توانند بعد از اپدیت نتیجه خوبی داشته باشند.

نکته:

راه دیگر هم این است که از ابزار Ahrefs استفاده کنید تا آن محتواهایی که در صفحه دوم گوگل هستند را پیدا کنید. این محتواها این قابلیت را دارند که به صفحه یک برسند؛ پس روی آنها بیشتر کار کنید.

لازم است اشاره کنیم که اگر شناسایی محتواهای قدیمی و آپدیت آنها به طوری که بیشترین تأثیر را در سئو سایت داشته باشند نیاز به راهنمایی دارید، می توانید با تیم مشاوره ریراکو در تماس باشید.

چه قدر محتوای جدید به محتواهای قدیمی اضافه کنیم؟

نظر اکثر متخصصان سئوی محتوا این است که آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت زمانی تأثیرگذار است که حدود 15 تا 20 درصد محتوای قبلی، به آن محتوای جدید اضافه کنید. طبق تجربه، آپدیت های کم نمی توانند تأثیر چندانی در سئو داشته باشند.

هر چند وقت یک بار محتواهای قدیمی را آپدیت کنیم؟

بعد از این که پیدا کردید که کدام هر محتواهای قدیمی برای بهبود سئو پتانسیل خوبی دارند، باید برای آپدیت آنها زمانبندی داشته باشید. اما معمولاً هر چند وقت یک بار باید به فکر آپدیت محتواها باشیم؟

ببینید هیچ قانونی کلی و قطعی ای در این زمینه نداریم. می توانید محتواهایتان را به صورت هفتگی، ماهانه، فصلی، سالانه یا حتی بیشتر آپدیت کنید. اما نظر اکثر متخصصان سئو این است که آپدیت یک محتوا هر سه ماه یک بار می توانید حالت ایدئالی باشد.

اما اگر با مقوله “طول عمر محتوا” آشنا باشید، شاید انتخاب این بازه های زمانی برایتان راحت تر باشد.

طول عمر محتوا

بر اساس مطالعات انجام شده، حدوداً دو سال طول می کشد تا یک محتوا به بیشترین میزان Impression خود برسد (یعنی 99%). نکته دیگر این که طبق این مطالعات، هر محتوا در طول عمر خود سه مرحله دارد:

  1. 7 تا 10 روز اول که رشد تصاعدی دارد و به حدود 50% از Impressionهای خود می رسد.
  2. حدود 30 روز بعد از انتشار که به حدود 72% از Impressionهای خود می رسد.
  3. 30 تا 700 روز بعد که حدود 28% باقی مانده Impression خود را دریافت می کند.

حالا اکثر متخصصان سئو و محتوا معتقد اند که آپدیت یک محتوا در مرحله سوم عمر آن، می توانید ترافیک، کلیک و تبدیل بیشتری را جذب کند.

و حالا… چگونه از مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت کمک بگیریم؟

خب می رسیم به اصل مطلب. در ادامه 13 راه برای آپدیت مقالات قدیمی را با هم می بینیم.

1- محتواهای مشابه را ادغام کنید

در اکثر سایت ها محتواهایی وجود دارند که از نظر میزان ترافیک و رتبه بندی در سطح متوسطی قرار دارند. یعنی ترافیک می گیرند؛ اما نه خیلی زیاد! بهترین راه برای آپدیت این مقالات این است که بگردید و محتواهای مشابه با آن را در سایتتان پیدا کرده و آنها را باهم ادغام کنید.

این کار سه مزیت دارد:

  1. ترافیک این دو محتوا ادغام شده بیشتر می شود. از طرفی تعداد صفحات سایت کم می شود که این باعث سبک تر، تمیزتر و قابل پیمایش تر شدن سایتتان می شود.
  2. به جای دو محتوای مختصر، یک محتوای پر و پیمان خواهید داشت. گوگل محتواهای جامع و کامل را بیشتر از محتواهای خلاصه می پسندد.
  3. بحث ناکارآمدی کلمه کلیدی در سایت رفع می شود.

اما منظور از ناکارآمدی کلمه کلیدی چیست؟

ناکارآمدی کلمه کلیدی:

اگر در سایت خود دو یا چند محتوا دارید که کلمه کلیدی یکسان (یا بسیار شبیه به هم) دارند، این کلمه کلیدی ناکارآمد خواهد بود. چراکه با این کار درواقع گوگل را سردرگم کرده اید که کدام محتوا را برای این کلمه کلیدی رتبه بندی کند. به عبارتی دیگر برای محتواهای خود رقیب تراشیده اید که این رقیب هم از سایت خودتان است! در نتیجه شاید همه این محتواها رتبه بندی شوند؛ اما احتمالاً همه آنها نهایتاً در صفحه دوم گوگل باقی می مانند و به صفحه اول نمی رسند. چون درواقع موفقیت یک صفحه را بین چند صفحه تقسیم کرده اید.

در عوض می توانیم این محتواهایی که کلمه کلیدی مشابه دارند را باهم یکی کنیم تا تکلیف گوگل را با این کلمه کلیدی روشن کنیم. با این کار احتمال این که این یک محتوا به صفحه اول گوگل برسد، بسیار بیشتر خواهد بود.

2- سال جاری را به عنوان اضافه کنید

اولین چیزهایی که کاربران از یک محتوا می بینند، عنوان و توضیحات متاست. از طرفی نوشتن سال در عنوان مقاله، یکی از بهترین راهکارها برای جذب مخاطب است.

حالا فرض کنید شما در سال 2019 یک مقاله با عنوان “بهترین تکنیک های سئو 2018” نوشته اید. طبیعتاً اصول سئو از سال 2018 تا سال جاری تغییرات زیادی داشته اند.

توجه کنید که وقتی در عنوان یا توضیحات متا عدد سال را می نویسید و این عدد قدیمی است، گوگل اعتبار چندانی به این مقاله نمی دهد! پس بهترین کار این است که خیلی راحت عنوان همین مقاله را به “بهترین تکنیک های سئو 2021” تغییر دهید، عدد سال را در توضیحات متا به روز کنید و محتوا را هم طبق اصول سئو سال جاری آپدیت کنید. به این ترتیب نیازی ندارید که صفحه جدیدی بسازید و از اول روی رتبه بندی آن کار کنید.

3- متا دیتاهای محتواهایی با CTR پایین را به روز کنید

از ابزار ” Google Analytics” استفاده کنید تا ببینید کدام محتواها CTR پایینی دارد (CTR به معنی کلیک خوردن یک صفحه به نسبت تعداد دفعاتی است که به کاربران نمایش داده شده است). یعنی ببینید کدام صفحات دفعات زیادی به کاربران نشان داده شده اند، اما درصد کمی از کاربران وارد این صفحه شده اند.

بعد متا دیتاها، متا تگ ها و عناوین این صفحات را تغییر دهید تا برای کاربران جذاب تر باشند. لازم به ذکر است که برای آشنایی کامل با متا تگ ها، می توانید سری به مقاله “صفر تا صد متا تگ در سئو سایت” بزنید.

4- پاسخ به سؤالات رایج؛ راهکاری طلایی برای آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت

کلمه کلیدی هایی را قبلاً برای آنها محتوا تولید کرده اید را در گوگل سرچ کنید. بعد ببینید سؤالاتی که در حال حاضر کاربران در این مورد پرسیده اند کدام اند.

در قدم بعدی نیز به سراغ آن محتوا بروید و در انتهای محتوا یک بخش “سؤالات متداول” اضافه کرده و به آنها پاسخ دهید. این سؤال و جواب ها برای گوگل بسیار ارزشمند است. بنابراین یکی از بهترین راه ها برای آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت همین روش است.

5- لینک های داخلی محتواها را به روز کنید

اگر مثلاً یک محتوا را دو سال پیش منتشر کرده اید، قطعاً از آن زمان تا به حال صفحات جدیدی به سایتتان اضافه شده اند. صفحاتی که می توانند صفحه محصول، محتوا، خدمات یا … جدید باشند.

یکی از روش های تازه نگه داشتن محتواهای قدیمی این است که لینک این صفحات جدید را در آن محتواهای قدیمی بگنجانید. همینطور لینک این محتوای قدیمی را هم در محتوای جدیدتان قرار دهید. با این کار هم کاربران را بهتر در سایت خود راهنمایی می کنید و از این فرصت برای لینک سازی داخلی استفاده می کنید.

6- لینک های خارجی محتواها را به روز کنید

هیچ چیز مثل یک منبع یا لینک منسوخ شده نمی تواند محتوا را خراب کند. به خصوص وقتی صحبت از یک محتوای همیشه سبز و پرطرفدار باشد. فرض کنید یک کاربر روی یک لینک محتوای قدیمی شما کلیک می کند و مثلاً با یک ارور 404 مواجه می شود. در این صورت احتمالاً به این نتیجه می رسد که شما محتواهای قدیمیتان را کاملاً رها می کنید.

بنابراین محتواهای قدیمی خود را چک کنید و ببینید لینک های خارجی داخل آنها هنوز معتبر هستند یا نه. اگر صفحه این URL دیگر فعال نیست، آن لینک را از محتوا حذف کنید.

7- کدهای اسکیما را به محتواها اضافه کنید

کدهای نشانه گذاری اسکیما (Schema)  مثل یک راهنما برای ربات های گوگل هستند تا آنها بهتر بتوانند محتوای یک صفحه را درک کنند.  اگر هنوز این کدها را به صفحات محتواهای خود اضافه نکرده اید، به سراغ آنها بروید و کدهای مناسب اسکیما را اضافه کنید.

8- ساختار محتواها را آپدیت کنید

جالب است بدانید که الگوریتم های گوگل به ساختار محتواها هم دقت می کنند. به همین جهت استانداردهای ساختار محتوا نیز مثل سایر استانداردها هر از چندگاهی تغییر می کنند. بنابراین یکی از راه های آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت این است که ساختار محتواها را به روز کنید.

مثلاً می توانید:

  • لیست های Bullet یا لیست های ترتیبی جدید به محتوا اضافه کنید.
  • زیر عنوان های بیشتری بنویسید.
  • بخش هایی از متن را که مهم است و شامل کلمه کلیدی نیز هست Bold کنید.
  • نقل قول اضافه کنید.
  • و … .

9- از رقبایتان الگو بگیرید

این را به عنوان یک اصل گوشه ذهنتان داشته باشید: ” همیشه مراقب 5 رقیب برتر خود باشید”. رصد کردن رقبا در آپدیت کردن محتواها هم می تواند کمک کند که شکاف های محتواهای خود را پیدا و پُر کنید.

برای این کار کلمه کلیدی هایی را که قبلاً برای آنها محتوا تولید کرده اید را در گوگل سرچ کنید. بعد به سراغ 5 سایت اول بروید و ببینید آنها در این محتواها چه گفته اند که شما نگفته اید. همین مباحث را به محتواهای قدیمی اضافه کنید.

10- کلمه کلیدی های محبوب را اضافه کنید

محتواهای قدیمی شما درباره چه موضوعاتی است؟ آیا هنوز کلمه کلیدی آن موضوع، همان کلمه ای است که برای آن محتوا انتخاب کرده بودید؟ یا حالا کلمه کلیدی های دیگری برای آن موضوع محبوب شده اند؟

اگر همین وضوع کلمه کلیدی های محبوب جدیدی دارد، محتوایتان را آپدیت کنید و این کلمات را در آن بگنجانید. دقت کنید که لازم نیست کلمه کلیدی قبلی را حذف کنید. بلکه می توانید همزمان از چند کلمه کلیدی در یک محتوا استفاده کنید.

“اضافه کردن محتوای جدید به محتواهای قبلی برای اضافه کردن کلمات کلیدی های جدید، یکی از محبوب ترین و نتیجه بخش ترین روش های آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت است

نکته:

برای اضافه کردن یک کلمه کلیدی جدید به یک محتوا، می توانید برای آن کلمه کلیدی جزیره محتوایی بنویسید. یعنی کاری به کل محتوا نداشته باشید؛ در عوض یک یا دو پاراگراف به آن اضافه کنید و فقط همین پاراگراف ها را با این کلمه کلیدی جدید سئو کنید.

11- تصویر و ویدئو اضافه کنید

اگر بعضی از محتواهای قدیمی هنوز هم ترافیک خوبی می گیرند، سعی کنید تصاویر یا ویدئوهای مرتبطی را به آنها اضافه کنید. مخاطبان عاشق محتواهای بصری هستند و قطعاً با دیدن این نوع محتواها زمان بیشتری را در سایت شما صرف خواهند کرد. البته موتورهای جست و جو هم ارزش و جایگاه ویژه ای برای محتواهای تصویری و به خصوص ویدئوها قائل هستند. بنابراین با این کار با یک تیر دو نشان خواهید زد.

12- متن جایگزین تصویر را آپدیت کنید

یکی از مواردی که در آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت باید به آن توجه کنید، اپدیت کردن متن جایگزین تصویر (Alt text) است. یک متن تصویر خوب باید محتوای داخل تصویر را توصیف کند و کمتر از 125 کاراکتر باشد. دقت کنید که در این متن بهتر است از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید؛ اما هرگز یک Alt text را پر از کلمات کلیدی نکنید. این کار اصلاً مورد پسند گوگل نخواهد بود.

13- مقدمه را آپدیت کنید

مقدمه ای که برای محتواهای قدیمی نوشته اید را مرور کنید و تا جای ممکن آن را قوی تر بنویسید. این روزها اکثر کاربران ابتدا مقدمه را می خوانند و بعد متن محتوا را سریع اسکن می کنند تا به اطلاعات مهم خود برسند. بنابراین اگر نتوانید در مقدمه کاربران را قانع کنید که این محتوا مفید است، احتمالاً آنها را از دست خواهید داد.

نکات آخر

در آخر باید به چند نکته برای آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت اشاره کنیم.

  1. اگر بخواهیم دو تا از این روش ها را برتر از موارد دیگر بدانیم، باید به “پاسخ به سؤالات رایج” و “اضافه کردن اسکیما” اشاره کنیم. بنابراین بهتر است این دو روش را در اولویت قرار دهید و بعد به سراغ راهکارهای دیگر بروید. مطمئن باشید در آینده ای نزدیک، شاهد ترافیک و نرخ تبدیل بیشتری برای سایتتان خواهید بود.
  2. یادتان باشد که حتماً برای آپدیت محتوا زمانبندی داشته باشید (بر اساس طول عمر محتوا که با آن آشنا شدیم) تا بتوانید در هر بازه زمانی تعداد مشخص و مناسبی محتوا را آپدیت کنید.
  3. از تغییر دادن بیش از حد یک محتوا یا اعمال چندین و چند تکنیک اپدیت روی یک محتوا خودداری کنید! به خصوص وقتی صحبت از محتواهایی است که رتبه خوبی دارند، آپدیت کردن افراطی می تواند کار را خراب کند. سعی کنید فقط شکاف های آن محتوا را بشناسید و فقط همانها را پر کنید.
  4. تا جای ممکن لینک های (یعنی همان نامک) محتوای قدیمی را تغییر ندهید؛ مگر زمانی که به هر دلیلی ناچار به این کار هستید. این کار می تواند تمام زحماتی که برای رتبه بندی آن محتوا کشیده اید را تلف کند.

اگر شما هم نکته ای در مورد آپدیت مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت در ذهن دارید خوشحال می شویم که در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. لازم به ذکر است که اگر برای سئو کردن صفحات سایت خود نیاز به کمک دارید، می توانید از خدمات سئو ریراکو برای ارتقای چندبعدی سئو سایت خود بهره بگیرید.

2 نظر در مورد “چگونه از مقالات قدیمی برای بهبود سئو سایت استفاده کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *