15 تا از بهترین افزونه های سئو برای وردپرس

بهترین افزونه های سئو

اگر به دنبال بهترین افزونه های هستید، باید این نوید را بدهیم که گزینه های زیادی پیش رو دارید و ناچار نیستید به افزونه هایی انگشت شمار اکتفا کنید. اما شاید همین تنوع باعث شود در انتخاب بهترین گزینه کمی سردرگم شوید. به همین خاطر در این راهنما از ریراکو سئو تصمیم گرفتیم که بهترین پلاگین های وردپرس برای سئو را لیست کرده و کاربردهایشان را نیز مرور کنیم. همراه ما باشید.

آیا افزونه ها واقعاً می توانند به سئو وردپرس کمک کنند؟

بله، قطعاً! بهترین افزونه های سئو ساخته شده اند تا فرآیند سئو را برایمان به مراتب راحت تر کنند. نه فقط در مورد کارهای ساده تری مانند نوشتن توضیحات متا، عنوان سئو و … . بلکه حتی هنگام افزایش سرعت سایت، ساخت ریچ اسنیپت ها، ویرایش فایل Robots.txt و … هم این افزونه می توانند کار را تا حد چشمگیری راحت و بدون دغدغه کنند.

افزونه های سئو وردپرس هم می توانند یک سری قابلیت را مستقیماً روی صفحاتتان فعال کنند (مثل قابلیت Gzip) و هم می توانند راهنماهای فوق العاده ای باشند. برای مثال گزارش هایی بدهند از وضعیت سئو سایت و راه حل هایی برای بهینه کردن صفحات.

بهترین افزونه های سئو

1/ All in One SEO

All in One SEO یا به اختصار AIOSEO، افزونه ای برای بهینه سازی عمومی سایت است. این پلاگین مثل دستیار هوشمند کنار شماست تا تکنیک های سئو را سریع تر و راحت تر روی صفحاتتان پیاده کنید.

از جمله کارهای AIOSEO، تولید نقشه سایت XML و ارسال آن برای موتورهای جست و جو است. این کار را می توانید با چند کلیک انجام دهید و بعد مطمئن باشید که هیچ یک از صفحات سایتتان از چشم ربات های خزنده گوگل دور نمی ماند.

به علاوه این افزونه به هر یک از صفحات شما یک امتیاز RTuSEO می دهد. این امتیاز یک دید سریع از سئوی صفحات می دهد و این که چطور می توان
آنها را بهینه کرد.

از دیگر ویژگی های جذاب All in One SEO امکان ویرایش بسیار راحت robots.txt در آن است که می توانید به موتورهای جست و جو بگویید که وب سایت شما را دقیقاً در چه مسیری کراول یا خزش کنند.

خبر خوب این که این پلاگین از ویژگی های RiCh Snippets نیز پیشتیبانی می کند. ضمناً ابزارهایی مانند SEMRush را نیز می توانید ادغام کرده و کلمات کلیدی مرتبط را ببینید و حجم جست و جو و روند آنها را ردیابی کنید.

2/ Yoast SEO

Yoast SEO

اما مگر می شود که صحبت از بهترین افزونه های سئو باشد و راجع به یوآست سئوی معروف حرف نزنیم. این افزونه چنان عملکرد خوبی داشته که توانسته روی اکثر وب سایت های وردپرسی جا خوش کند.

تحلیل محتوا و بازگویی ایرادات آن و حتی راه حل آنها، احتمالاً شناخته شده ترین قابلیت این افزونه است. با یوآست سئو می توانید وضعیت سئو و خوانایی محتواهایتان را به راحت ترین شکل ممکن ارزیابی کنید.

دیگر قابلیت های Yoast SEO عبارتند از:

  • تولید و ارسال نقشه سایت XML
  • انتخاب یک کلمه کلیدی خاص برای یک محتوا تا این محتوا دقیقاً بر اساس همان کلمه کلیدی ارزیابی شود
  • اضافه کردن عنوان سئو، نامک و توضیح متا به محتوا
  • ارزیابی وضعیت کلی سئو سایت و دریافت پیشنهاداتی برای بهبود آن
  • تعیین URLهای ترجیحی یا متعارف برای جلوگیری از جریمه های گوگل
  • فعال کردن منوی براد کرامپ
  • دریافت پیشنهاداتی برای لینک سازی داخلی
  • امکان ادغام با گوگل سرچ کنسول
  • و …

Yoast SEO یا All in one SEO؟

قبل از آن که به سراغ ادامه معرفی افزونه سئو وردپرس برویم، بیایید به این سؤال پاسخ دهیم که بین این دو افزونه محبوب که کاربردشان بسیار شبیه به هم است، کدام گزینه بهتری است؟ یوآست سئو یا AIOSEO؟

اول باید بگوییم که هر دوی این افزونه ها کاربردهای فوق العاده ای داشته و مورد تأیید متخصصان سئو است. کاربردشان نیز بسیار نزدیک به هم است. اما در یک نگاه خلاصه باید بگوییم که All in one SEO از نظر سهولت استفاده، تجربه کاربری بهتر و کنترل بیشتر روی ویژگی های مختلف، برنده است!

با این حال، این یک نظر قطعی نیست و بسیاری از متخصصان سئو یوآست سئو را به AIOSEO ترجیح می دهند. پیشنهاد می دهیم هر دوی آنها را روی یک سایت آزمایشی نصب کرده و محیط کاربری آنها را چک کنید تا ببینید کار با کدام برایتان راحت تر است.

3/ SEOPress

SEOPress

سئو پرس دارای امکانات اولیه لازم را برای سئو صفحات است. برای مثال بهینه سازی عناوین، توضیحات متا و سایر اِلِمان های مربوط به محتواها را می توانید با این افزونه پیش ببرید.

تولید نقشه سایت XML نیز از دیگر امکانات این افزونه است. اگر نسخه پولی این افزونه را تهیه کنید، امکاناتی مانند ادغام تجارت الکترونیک، ردیابی لینک های شکسته و انواع داده های ساختاریافته را خواهید داشت.

درست است که عملکرد این افزونه در سئو درون صفحه و خارج از صفحه به اندازه افزونه های دیگر نیست؛ اما نسخه رایگان آن امکانات قدرتمندی دارد.

4/ MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights را می توان بهترین افزونه سئو دانست که عملکرد سایت را ردیابی می کند. این افزونه به شما می گوید که تا اینجای کار چه قدر در بهینه سازی سایت و افزایش نرخ تبدیل موفق بوده اید.

حالا که صحبت از ردیابی سئو است، احتمالاً نام گوگل آنالیتیکس به عنوان یک ابزار مستقل به ذهنتان بیاید. اما پیچیدگی این ابزار می تواند برای بعضی از کاربران یک نقطه ضعف محسوب شود.

به دلیل همین پیچیدگی بود که MonsterInsights طراحی شد تا گوگل آنالیتیکس را با سایت شما ادغام کند. به این ترتیب می توانید آمار Google Analytics را در داشبورد وردپرس خود ببینید و دیگر خبری از آن رابط کاربری تودرتو نیست.

برای مثال این پلاگین نشان می دهد که رفتار کاربران در سایت شما چگونه است. این داده ها می توانند پایه ها استراتژی های سئو بعدی شما باشند. از دیگر اطلاعاتی که این افزونه ارائه می دهد عبارتند از:

  • محبوب ترین محتواهای سایت
  • کلمات کلیدی برتر شما (اگر آن را به گوگل سرچ کنسول متصل کنید)
  • برترین سایت هایی که به شما بک لینک داده اند
  • برترین لینک های خروجی موجود در صفحات شما
  • گزارش دقیق از ترافیک موبایل (با Google AMP)

ضمناً این افزونه می تواند با افزونه های All in One SEO و Yoast SEO نیز ادغام شود.

5/ Automatic Image Alt Attributes

اینجا یک افزونه بسیار ساده و البته گاهی کاربردی سئو وردپرس را داریم با نام Automatic Image Alt Attributes. بله، این پلاگین متن جایگزین تصویر را به طور خودکار به تصاویر اضافه می کند. از آنجایی که ALt Text عنصر بسیار مهمی در سئو است، این افزونه می تواند در وقتتان صرفه جویی کند. فقط فراموش نکنید که نام فایل تصویر را قبل از آپلود آن، در وردپرس تگ کنید.

6/ Rank Math

Rank Math

Rank Math از بهترین افزونه های سئو است که قابلیت هایش بسیار نزدیک به All in one SEO و Yoast SEO است. اما محیط کاربری آن متفاوت بوده و بعضی از قابلیت هایش هم منحصر به فرد است.

این پلاگین توانایی ارزیابی و بهبود عناوین و توضیحات متا را دارد. اما ویژگی جذاب آن یک مؤلفه هوش مصنوعی به نام Content AI است که محتوای وب موجود را آنالیز کرده و پیشنهاداتی را برای بهبود رتبه بندی بالقوه سایت می دهد.

البته یکی از معایب این ابزار هوش مصنوعی این است که رایگان نیست. این که چند بار می توانید از این قابلیت برای محتواهایتان استفاده کنید، به سطح حسابی دارد که در این پلاگین دارید.

7/ Schema Pro

Schema Pro همانطور از نامش پیداست، مختص ساخت اسکیما یا همان ویژگی های Rich Snippet است. به کمک این پلاگین می توانید اطلاعات بیشتری را در قالب اسکیما برای صفحاتتان ایجاد کنید، بدون این که به کدنویسی نیاز داشته باشید.

پرسش های متداول، دستورالعمل های خلاصه و مهم، نظرات، محصولات و … از جمله اسکیماهایی هستند که می توانید به کمک Schema Pro برای صفحات خود بسازید.

8/ WP Rocket

WP Rocket هم از بهترین افزونه های سئو وردپرس است که در بسیاری از سایت ها (به خصوص سایت های بزرگ) فعال است. این افزونه به طور خاص روی سرعت سایت تمرکز دارد. از آنجایی که سرعت سایت از فاکتورهای حذف نشدنی سئو است، WP Rocket می تواند خیالتان را از این جنبه سئو سایتتان راحت کند.

قدرتمندترین ویژگی های این پلاگین شامل موارد زیر هستند:

  • فشرده سازی Gzip
  • کش صفحات و پیش بارگذاری آنها
  • قابلیت Lazy Loading برای تصاویر
  • ادغام با CDN
  • پیش واکشی DNS
  • و …

توصیه می شود برای بهینه سازی سایت خود صرفا به این پلاگین اکتفا نکنید و از متخصصین و توسعه دهنده ها نیز در راستای بهبود سایت خود کمک بگیرید شما می توانید با مراجعه به صفحه بهینه سازی سرعت سایت پروژه بهبود رغت ساین خود را به ما بسپارید.

9/ W3 Total Cache

این پلاگین نیز با هدف بهبود سرعت سایت طراحی شده است. برای مثال فشرده سازی فایل ها از جمله قابلیت های W3 Total Cache است. اما باید بدانید که راه اندازی این افزونه کمی زمانبر است و اگر اولین باری باشد که با آن کار می کنید، شاید لازم باشد که در اینترنت به دنبال آموزش راه اندازی آن باشید.

با این حال، این افزونه ارزش راه اندازی را دارد. به خصوص اگر وب سایتی با تعداد بازدید بالا دارید (مثلاً بیش از 500 بازدید در روز).

10/ Broken Link Checker

Broken Link Checker یکی از بهترین افزونه سئو و رایگان است که وجود لینک ها و تصاویر شکسته را در صفحاتتان بررسی کرده و کمک می کند که آنها را فوری و راحت برطرف کنید.

بعضی دیگر از افزونه های سئو، مانند MonsterInsights نیز به ردیابی لینک های شکسته کمک می کند. اما اگر به هر دلیلی (مانند سبک نگه داشتن سایت) نمی خواهید از آن افزونه ها استفاده کنید، می توانید فقط Broken Link Checker را نصب کنید.

11/ Premium SEO Pack

Premium SEO Pack برای بهبود صفحات و به طور خاص افزایش سرعت آنها طراحی شده است. بهینه سازی تصاویر ازجمله روش های این افزونه برای ارتقای سرعت است.

البته عملکردهای دیگری مانند بهبود لینک سازی داخلی و ساخت Rich Snippet نیز از امکانات این افزونه است. بنابراین به کمک Premium SEO Pack نیز می توانید صفحاتتان را در نتایج جست و جو برجسته کنید.

12/ WP Meta SEO

WP Meta SEO را می توان از بهترین افزونه های سئو و البته از ساده ترینِ آنها دانست. پیکربندی این افزونه بسیار راحت است و بعد از آن می توانید سئو سایت را از طریق یک داشبورد اطلاعاتی ردیابی کنید

مهم ترین مزیت این افزونه، قابلیت پردازش انبوه ویژگی های سئو است. این افزونه قابلیت ویرایش همزمان چند صفحه را به طور همزمان ارائه کرده و فرآیند بهینه سازی محتواها را سریع تر می کند.

13/ Squirrly SEO

این افزونه می تواند ابزار ایده آلی باشد برای کاربرانی که متخصص سئو نیستند. به کمک این پلاگین می توانید محتواهایتان را کاربرمحورتر کنید. از جمله ویژگی های Squirrly SEO عبارتند از:

  • ارائه آمار سئو
  • ممیزی سایت (Site Audit)
  • گزارش بهترین کلمات کلیدی برای سایت
  • امکان ادغام با یوآست سئو

14/ Really Simple SSL

همانطور که می دانید، گوگل وب سایت های HTTPS را به طور مطلق به وب  سایت های  HTTPترجیح می دهد.  بنابراین همه وب سایت در هر حوزه ای حتماً باید از HTTP به HTTPS مهاجرت کنند. اما نگران نباشید! این کار به لطف افزونه Really Simple SSL بسیار راحت است.

کافی است این افزونه را نصب کرده و بعد با چند کلیک گواهی SSL را که به پروتکل HTTPS مربوط است، روی سایتتان فعال کنید. با این کار آدرس صفحاتتان از این به بعد با HTTPS همراه خواهند بود.

15/ Anti Spam

اگر روزی در سایتتان نظرات زیادی گرفتید که شامل لینک ها یا کلمات کلیدی مد نظر دیگران بودند، راه حل را به افزونه Anti Spam بسپارید. به کمک این افزونه می توانید از ارسال این نظرات توسط کاربران جلوگیری کنید. این افزونه هرزنامه ها را به خوبی تشخیص داده و آنها را فیلتر می کند و کاری به باقی نظرات کاربران ندارد.

کلام آخر

درست است که بعضی افزونه ها از بعضی قابلیت های افزونه دیگر حوزه خودشان بی بهره اند؛ اما با وجود این باز هم پیشنهاد ما این است که برای هر بخش سئو، فقط یک افزونه را انتخاب و نصب کنید. یادتان باشد که نصب افزونه های متعدد علاوه بر افزایش احتمال ناسازگاری آنها، می تواند سایتتان را سنگین و سرعت آن را کم کند.

شما چه افزونه دیگری برای سئو وردپرس می شناسید؟ خوشحال می شویم که در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *