تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو و افزایش بازدید

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو و افزایش بازدید

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو بر اکثر کسب و کارها روشن است. با این حال، هنوز هم بعضی افراد بحث رسانه های اجتماعی را مستقل از سئو می دانند. درست است که شبکه های اجتماعی می توانند به تنهایی در دیجیتال مارکتینگ معجزه کنند؛ اما ارتباط فوق العاده آنها را با سایر حوزه های بازاریابی دیجیتال و به خصوص «سئو» نباید نادیده گرفت. اما این ارتباط چگونه است و سوشال مدیا چطور می توانند ترافیک و بازدید سایت را بیشتر کنند؟ در این مطلب باهم می بینیم.

یک سؤال مهم؛ آیا تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو «مستقیم» است؟

پاسخ مختصر این سؤال منفی است. در سال 2010 «دنی سالیوان» گزارش داد که گوگل مقوله ای به نام «سیگنال های اجتماعی» دارد که می توانند به رتبه بندی وب سایت ها در نتایج جست و جو کمک کنند. اما از همان زمان سخن گویان گوگل بارها اعلام کرده اند که پروفایل های شبکه های اجتماعی جزو فاکتورهای گوگل محسوب نمی شوند.

در طول این سال ها صحبت های زیادی در مورد تاثیر سوشال مدیا بر سئو شد. درنهایت امروز و بعد از گذشت بیش از 12 سال، قانون قطعی این است که سیگنال های شبکه های اجتماعی می توانند به صورت «غیر مستقیم» بر رتبه بندی سایت ها تاثیر بگذارند. اما چطور؟

سوشال مدیا چگونه روی سئو اثر می گذارند؟

مخاطب ما وب سایت هایی هستند که هدفشان بودن بین رتبه های برتر گوگل است. به موازات این که قواعد و اصول حیاتی سئو را روی سایتتان پیاده می کنید، بهتر است در شبکه های اجتماعی مختلف فعال باشید و برای آنها به صورت مستمر تولید محتوا کنید. چرا؟ برای رسیدن به دستاوردهایی که در ادامه می بینیم.

1- چند برابر کردن قدرت محتوا

از آنجایی که اینجا هستید تا راه های اضافه بر سازمانِ ارتقای سئو را بدانید، پس فرض را بر این می گذاریم که به اهمیت محتوا پی برده اید. پس احتمالاً جزو آن وب سایت هایی هستید که برای ایده یابی و خلق محتواهایشان به اندازه کافی وقت صرف می کنند. حالا به دنبال راهی هستند که کاربران را بیشتر و بیشتر به این محتوای باکیفیت جذب کنند.

خبر خوش این که سوشال مدیا راه فوق العاده ای برای قدرت بخشیدن به محتواها هستند. کافی است بعد از انتشار محتوا در وب سایت، لینک آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. مثلاً می توانید این لینک را در استوری آپلود کنید. یا می توانید یک پست برای آن بسازید و با یک تصویر یا گرافیک جذاب، به کاربران بگویید که در این محتوای جدیدی که در سایت آپلود شده درباره چه چیزهایی صحبت کرده اید (البته به صورت خلاصه).

در قدم بعدی باید کاربران را با یک CTA قوی تشویق کنید که به آن صفحه سایت بروند و محتوایتان را بخوانند یا ببینند. به همین راحتی می توانید میزان بازدید محتواهایتان را تا حد خیره کننده ای افزایش دهید (بنا به این که مثلاً در اینستاگرام چه قدر فالوور یا بازدید دارید).

نکته: اگر فالوورها یا بازدیدهای صفحه برندتان در رسانه های اجتماعی زیاد نیستند، می توانید از صفحات کاربران قوی تر کمک بگیرید! به این ترتیب که در اِزای پرداخت پول یا تبادل، از آنها بخواهید که لینک محتوای سایت شما را در استوری خود منتشر کنند. بخش زیادی از تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو می تواند از سمت پروفایل دیگران نباشد، نه خودتان.

2- دریافت بک لینک های بیشتر

کمیت و کیفیت بک لینک های سایت، تقریباً اولین فاکتوری بود که از سمت گوگل برای رتبه بندی سایت ها معرفی شد. آن زمان که الگوریتم «Page Rank» دستِ تنها سعی می کرد سایت ها را رتبه بندی کند، فرمولی برای رتبه بندی داشت که مهم ترین پارامتر آن «بک لینک ها» بودند.

هرچند فاکتورهای گوگل در این سال ها بارها و بارها عوض شدند، اما هنوز بک لینک ها اهمیت گذشته خود را دارند (یا حتی شاید مهم تر هم شده اند!). چراکه بک لینک ها نشان می دهند که منابع دیگر حاضر شدند به این سایت ارجاع دهند؛ پس می شود روی این سایت حساب کرد.

خوشبختانه لینک هایی که در شبکه های اجتماعی به سایت داده می شوند نیز بک لینک محسوب می شوند. اما غیر از این، اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی می تواند آن را در معرض دید سایت های دیگری قرار دهد که شاید مایل باشند حتی از سایت خودشان هم به شما لینک بدهند.

3- رتبه بندی پروفایل های شبکه های اجتماعی، میانبری تا رتبه های برتر

فرض کنید یک کاربر عبارت «خدمات دیجیتال مارکتینگ» را در گوگل سرچ می کند. طبیعتاً وب سایت هایی را می بیند که با این Keyword سئو شده اند. اما بین این سایت ها، پروفایل های اینستاگرام، فیس بوک و … این حوزه هم نشان داده خواهند شد.

مهم ترین راه سئو کردن پروفایل های شبکه های اجتماعی این است که کلمه کلیدی اصلی کسب و کار خود را در نام و توضیحات پروفایل بیاورید. با این کار این شانس را دارید که URL پروفایل های سوشال مدیای خود را در همان صفحه اول گوگل نشان دهید. یکی از جذاب ترین تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو همین است.

4- افزایش ترافیک وب سایت

افزایش ترافیک وب سایت از طریق سوشال

بالاتر به انتشار محتوا در سوشال مدیا اشاره کردیم. اما غیر از محتواها، ترافیک کل سایت هم می تواند به لطف سوشال مدیا بیشتر و بیشتر شود. شاید هنوز سئوی سایتتان به مرحله ای نرسیده که شما را به صفحات اول و دوم گوگل رسانده باشد. در این صورت به خصوص اگر یک کسب و کار نوپا هستید، یکی از مهم ترین نیازهایتان ترافیک است.

می توانید در شبکه های اجتماعی و در صفحه تجاری خود فعالیت مستمر داشته باشید و از این طریق برندتان را به مخاطبان معرفی کنید. نکته مهم این که دائماً به وب سایتتان اشاره کنید و URL آن را هم در قسمت توضیحات پروفایل (مثلاً Bio در اینستاگرام) قرار دهید. با این کار کاربران فقط با یک کلیک وارد سایتان خواهند شد. حالا این که چه قدر بتوانید آنها را ترغیب کنید که به سایتتان بیایند، به محتواها و CTAهایی که در سوشال مدیا می سازید بستگی دارد.

5- جلب اعتماد مخاطبان

یکی دیگر از نیازهای حیاتی کسب و کارهای آنلاین «اعتمادسازی» است. به ویژه اگر فعالیتتان را تازه شروع کرده اید یا صفر تا صد خدماتتان آنلاین است. در این صورت مشتریان بالقوه شما، دنبال ردپاها و نشانه هایی هستند که ببینند آیا می توانند به شما اعتماد کنند یا خیر؟

حضور آنلاینِ پررنگ می تواند این اعتماد را برای کاربران فراهم کند. در مقابل، نداشتن پروفایل های سوشال مدیا یا داشتن پروفایل های ضعیف، می تواند کاربر را از شما دلسرد کند. پس این فرصت را از دست ندهید و به کاربران نشان دهید که یک کسب و کار جدی و مورد اعتماد هستید.

در آخر

برای این که بیشترین استفاده را از تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو ببرید، بهتر است در چند پلتفرم متنوع فعالیت منظم داشته باشید. به علاوه برای تولید محتوای آنها هم برنامه ریزی کنید. اگر محدودیت زمان یا بودجه دارید، می توانید با محتواهای کمتر شروع کنید؛ اما هرگز محتوای بی کیفیت منتشر نکنید.

در نهایت یادتان باشد که هیچ چیزی نمی تواند جای عملکرد خوب خودِ وب سایت را بگیرد. شبکه های اجتماعی سکوی پرتابی برای رسیدن به رتبه های برتر هستند؛ اما فقط برای سایت های استاندارد با سئوی قابل قبول.

شما می توانید با مراجعه به صفحه خدمات سئو، تمامی پروسه سئو سایت خود را به تیم مجرب ریراکو سئو بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *