سئو تکنیکال یا محتوا؛ اولویت با کدام است؟

سئو تکنیکال یا محتوا

سئو تکنیکال یا محتوا؟ فرقی نمی کند که در حال سئوی وب سایت شخصی خود باشید یا کسب و کاری که می خواهد بودجه بندی هایش را مشخص کند. در هر صورت احتمالاً این سؤال شما هم هست که بین سئو تکنیکال و بازاریابی محتوایی کدام در اولویت است؟ برای کدام باید وقت و بودجه بیشتری صرف کنیم؟ در این راهنما کنار ما باشید تا پاسخ این سؤال را ببینیم.

سئو تکنیکال یا محتوا؛ پاسخ کوتاه!

تا چند سال پیش، محتوا تأثیر بیشتری در سئو داشت تا تکنیکال سئو (البته طبق تجربه متخصصین سئو). چرا؟ چون گوگل تازه الگوریتم هایی مثل «پاندا» را معرفی کرده بود و تصمیم گرفته بود وقت و دقت بیشتری برای بررسی محتواها صرف کند.

هنوز هم محتواها مهره اصلی و بی بدیل سئوی سایت ها هستند. اما یک نکته جالب وجود دارد و آن این که امروز سایت هایی از رقبا جلو می زنند که سئو تکنیکال بهتری داشته باشند. چرا؟ چون تقریباً همه سایت هایی که در رقابتِ صفحه اول نتایج هستند، می دانند که محتوا چه قدر مهم است. پس محتواهای یونیک تولید کرده و آنها را بادقت سئو می کنند.

بنابراین وجه تمایز سایت های 5 رتبه اول با سایت های دیگر نمی تواند محتوا باشد، چون همه این سایت ها این روزها محتواهای باکیفیتی دارند. پس وجه تمایزشان چیست؟ بله، سئوی تکنیکال. این که سایتشان چه قدر است سریع و چه قدر از نظر فنی بی نقص است.

نکته: باید اشاره کنیم که این موضوع در سایت های خارجی بیشتر دیده می شود. چون آنها وقت و دقت کافی را برای محتواها صرف می کنند و حالا دیگر رقابت بر سر سئوی تکنیکال است. اما هنوز هم سایت های ایرانی ای هستند که به اندازه کافی به محتوا اهمیت نمی دهند.

“محتوای خوب بدون شک لازمه بودن بین رتبه های برتر است؛ اما در کنار تولید محتوای خوب، سئوی تکنیکال می تواند برگ برنده شما برای رسیدن به 5 سایت اول باشد!”

سئو تکنیکال یا محتوا؛ پاسخ عمیق تر!

اما در دنیای سئو کمتر جایی می توانیم نظر قطعی بدهیم. چرا؟ به دو دلیل. اول آپدیت دائمی الگوریتم های گوگل که گاهی اولویت ها را کاملاً جا به جا می کنند. دوم نوع و اندازه خودِ کسب وکار (به تعداد کسب و کارهای آنلاین می توان استراتژی متفاوت طراحی کرد).

بنابراین پیشنهاد می دهیم که برای این که دید روشن تری نسبت به این موضوع پیدا کنید و بتوانید تصمیم درست تری بگیرید، ادامه راهنما را دنبال کنید.

مروری بر سئو تکنیکال

مروری بر سئو تکنیکال

برای درک بهتر سئو تکنیکال یا محتوا، بیایید سئوی تکنیکال را مرور کنیم. هدف همه اقدامات سئو تکنیکال دو چیز است:

  1. موتورهای جست و جو بتوانند صفحات سایتمان را راحت تر بخوانند.
  2. کاربران سایت تجربه کاربری فوق العاده ای داشته باشند.

عناصری که در سئو تکنیکال دخیل هستند، شامل موارد زیر می شوند.

نقشه سایت XML

نقشه سایت یک فایل XML است که شامل اطلاعات صفحات وب و جزئیاتشان است. ربات های موتورهای جست و جو از این فایل به عنوان نقشه راه استفاده می کنند تا مسیر پیمایش خود را راحت تر پیدا کنند. ضمناً هر صفحه ای که می خواهیم در لیست موتورهای جست و جو باشد و ایندکس شود، باید در این نقشه وجود داشته باشد.

فایل Robots.txt

یک فایل متنی که بین فایل های ریشه و اصلی وب سایت قرار دارد. اصل کار این فایل این است که به موتورهای جست و جو بگوید که چه صفحاتی را کراول کنند (بخزند) و چه صفحاتی را نه!

مثلاً می توانید محتواهای تکراری یا صفحات کم ارزشی که به اشتباه برای یک کلمه کلیدی سئو شده اند را در این فایل Noindex کنید تا موتورهای جست و جو کاری به آنها نداشته باشند و آن صفحات در صفحه نتایج نشان داده نشوند.

Structured Dara (داده های ساختاریافته)

داده های ساختاریافته (مثل RDF یا JSON-LD) به موتورهای جست و جو کمک می کنند که محتواهای هر صفحه وب را بهتر درک کنند. بنابراین نتایجی که به کاربران نشان داده می شوند دقیق تر خواهند بود. به دنبال آن، شما هم راحت تر به مخاطبان هدف خود دست پیدا خواهید کرد.

ریسپانسیو بودن وب سایت

گوگل نسخه موبایل و دسکتاپ وب سایت را جداگانه ایندکس می کند. بنابراین به همان اندازه که برای سئو نسخه دسکتاپ وقت می گذارید، باید برای نسخه موبایل هم وقت صرف کنید.

سرعت بارگذاری

و اما می رسیم به مهم ترین عاملی  که در سئوی تکنیکال حرف اول و آخر را می زند؛ «سرعت». اگر وب سایت کُندی داشته باشید، هرگز این فرصت را پیدا نمی کنید که محتواها، طراحی ها یا محصولات فوق العاده خود را به کاربر نشان دهید. چون قبل از آن کاربران سایت را ترک کرده اند!

با فناوری هایی مثل G-Zip، کَش وب سایت و Lazy loading می توانیم سرعت سایت را بیشتر کنیم. به علاوه هرازچندگاهی باید سئو تکنیکال سایت را چک کنیم تا موانع احتمالی پیش آمده برای سرعت را رفع کنیم.

جالب است بدانید که مهم ترین «فاکتور رتبه بندی» در سئوی تکنیکال که مستقیم روی رتبه تأثیر دارد سرعت است. باقی کارها به این اندازه در رتبه بندی تأثیر ندارند. برای مثال اگر دو وب سایت شرایط فنی کاملاْ یکسانی داشته باشند، سایتی که نقشه سایت XML دارد از سایتی که این نقشه را ندارد بالاتر نخواهد بود.

توجه : اگر دانش کافی برای بهبود سرعت سایت را ندارید شما می توانید از طریق متخصصان ریراکو سئو در جهت بهینه سازی سرعت سایت کمک بگیرید.

چرا سئو تکنیکال مهم است؟

گفتیم که در سئوی تکنیکال فقط سرعت است که رتبه را مستقیماً تحت تأثیر دارد. پس چرا این نوع سئو انقدر برایمان مهم است؟ اولاً سرعت به تنهایی غول فاکتورهای گوگل محسوب می شود. پس حتی اگر سئوی تکنیکال هیچ دستاوری غیر از سریع کردن سایت نداشته باشد، حتماً ارزشش را دارد.

دوماً سایر بخش های این نوع سئو (مثل عیب یابی های فنی، رفع ارورهای 505، رفع مشکل دسترسی ها و …( تأثیر غیر مستقیم زیادی بر سئو و همینطور تجربه کاربری دارند. حتی همان نقشه سایت که بالاتر اشاره کردیم، سرعت ربات های گوگل را در خزش صفحات بیشتر می کند. چراکه بدون آن ممکن است ربات ها کل بودجه خزش را صرف پوشه ای کنند که فقط پر از تصویر است.

درمجموع همانطور که قبل تر هم در مقایسه سئو تکنیکال یا محتوا اشاره کردیم، سئوی تکنیکال آن تصمیم هوشمندانه ای است که می تواند شما را از رقبا جلو بیندازد.

مروری بر بازاریابی محتوایی

مروری بر بازاریابی محتوایی

هدف بازاریابی محتوایی درگیر کردن کاربر برای پیش بردن او در مسیری است که می خواهیم. برای مثال با محتوای کاربردی و باکیفیت می توانیم توجه کاربر را جلب و نیازش را برطرف کنیم. سپس می توانیم با لینک سازی های درست، او را به سمت خرید سوق دهیم.

فرقی نمی کند که در کدام مرحله بازاریابی باشیم، آگاهی از برند یا وفادار نگه داشتن مشتریان قبلی؛ در هر صورت با محتوا می توانیم کاربر را یک قدم جلو ببریم. حالا این محتوا می تواند، مقاله، تصویر، ویدئو یا … باشد.

چرا بازاریابی محتوایی مهم است؟

چرا نمی توانیم بین سئو تکنیکال یا محتوا یکی را انتخاب کنیم؟ چون بازاریابی محتوایی هم با چند روش روی سئو تأثیر فوق العاده ای دارد که مهم ترین آنها را در ادامه می بینیم.

افزایش ترافیک

حدود 80% از جست و جوهای گوگل، با هدف کسب اطلاعات هستند! یعنی این کاربران وارد گوگل می شوند تا چیزی یاد بگیرند یا پاسخ سؤالشان را پیدا کنند. اینجاست که شما می توانید مثل غول چراغ جادو ظاهر شوید و نیاز کاربر را رفع کنید. اگر عنوان و توضیح مِتای خوبی هم داشته باشید، احتمالاً کلیک های زیادی از این کاربران خواهید گرفت.

دریافت بک لینک

احتمالاً با اهمیت بک لینک آشنایید. اگر واقعاً محتواهای خوبی داشته باشید، می توان پیشبینی کرد که منابع مرتبط زیادی هستند که حاضرند به شما لینک بدهند. چی بهتر از بک لینک های طبیعی و باکیفیت؟

سئویOn-Page

سئوی داخلی یا On-Page شامل لینک سازی ها، ریدایرکت ها، کیورد تارگتینگ و … است. اما مهم ترین ابزار برای این نوع سئو، محتواست. هیچ چیزی مثل محتوا نمی تواند کلمات کلیدی را هدف قرار دهد.

به علاوه به کمک محتواها می توان استراتژی های لینک سازی فوق العاده را طراحی کرد. با لینک سازی صفحات وب به یک شبکه قدرتمند تبدیل می شوند و اعتبار صفحات هم بین کل سایت تقسیم می شود.

جلب اعتماد و برجسته کردن محصولات

با محتوا می توانید به کاربر بگویید که یک سایت فعالید که مشتاقید نیازهای او را رفع کنید. همچنین می توانید روی ویژگی های محصولات یا خدمات خود مانُور دهید. محتواهایی مانند مقایسه محصولات، معرفی 10 محصول برتر و … به تصمیم گیری کاربر کمک کرده و تعاملتان را با او چند برابر می کند.

جمع بندی

بازاریابی محتوایی فاکتور حیاتی و غیر قابل حذف برای رسیدن به رتبه های برتر است. سئوی تکنیکال هم می تواند سکوی پرتابی در رتبه بندی باشد که محتواهای باکیفیت شما را به کاربران بیشتری نشان دهد.

لازم است اشاره کنیم که برای سئوی تکنیکال وب سایت یا بازاریابی محتوایی می توانید از خدمات سئو ریراکو استفاده کنید و همه چیز را به ما بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *