کاربردی ترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو

اکستنشن های گوگل کروم برای سئو معمولاً دو هدف دارند؛ یا کارهای سئو را راحت تر می کنند یا یک سری اطلاعات اضافه در مورد وب سایت ها به ما می دهند. بنابراین می توانند مثل یک دستیار هوشمند و همیشگی در مرورگر کنار ما باشند. لازم به ذکر است که همه اکستنشن هایی که در این راهنما می بینید را می توانید مستقیماً از خود فروشگاه وب گوگل کروم به صورت رایگان دریافت کنید. پس بیایید با 17 تا از بهترین این اکستنشن ها آشنا شویم.

1/ SEOquake؛ از پرطرفدارترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو

SEOquake

SEOquake توسط برند شناخته شده دنیای سئو، یعنی SEMRush طراحی شده است. قطعاً یکی از محبوب ترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو نیز همین گزینه است. چون علاوه بر کاربردی بودنش، استفاده از آن نیز راحت است. بنابراین حتی اگر در سئو تازه کار باشید هم این اکستنشن برایتان مناسب خواهد بود.

با این اکستنشن سئو می توانید فقط با یک کلیک یک نمای کلی از فاکتورهای سئوی سایتتان داشته باشید. از رتبه الکسا گرفته تا چگالی کلمات کلیدی در صفحه و اطلاعات مربوط به ایندکس سازی و … . به علاوه وقتی در گوگل برای کلمه کلیدی مورد نظرتان جست و جو می کنید، این افزونه اطلاعات دقیقی را درباره رتبه بندی هر سایت برای آن کیورد ارائه می دهد.

SEOquake داده هایش را در دسته تقسیم بندی کرده:

  1. فنی (Technical)
  2. محتوا (Content)
  3. اعتبار لینک (Link Authority)

قسمت جذاب ماجرا اینجاست که می توانید تنظیمات این افزونه را بنا به صلاحدید خود تغییر دهید. ضمناً اگر می خواهید داده های بیشتری از این اکستنشن سئو بگیرید، می توانید آن را با حساب SEMRush خود ادغام کنید.

2/ Meta SEO Inspector

Meta SEO Inspector

حتماً از اهمیت مِتا تگ ها در رتبه بندی سایت ها خبر دارید. این داده ها به گوگل می گویند که سایت شما دقیقاً درباره چیست. بنابراین اگر بهینه نباشند، می توانند رتبه بندی سایت را با مشکلاتی همراه کنند.

حالا کار Meta SEO Inspector این است که متا تگ های شما را بررسی کرده و بگوید که آنها را به خوبی تنظیم کرده اید یا نه؟ به عنوان مثال اگر تگ عنوان شما بیش از حد طولانی باشد یا اگر عنوانی نداشته باشید، این افزونه به شما گوشزد خواهد کرد.

3/ Redirect Path

Redirect Path

طبق پیشبینی ها در آینده ای نزدیک رقابت سایت ها بر سر سئوی تکنیکال است و آن سایتی که از لحاظ فنی بهینه تر است پیروز میدان خواهد شد. در این میان، این که دائماً حواسمان به همه لینک های سایت باشد، از مهم ترین بخش های سئوی فنی است.

از طرفی گاهی به دلایل مختلف تصمیم می گیریم که صفحات را به هم ریدایرکت کنیم. اگر این ریدایرکت ها درست انجام نشوند، احتمالاً یا کاربر با یک صفحه 404 مواجه می شود یا مشکل داپلیکیت بودن صفحات رخ می دهد.

خبر خوب این که Redirect Path یکی از جذاب ترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو است که می تواند دستیاری باشد برای رسیدگی به سئوی تکنیکال سایت. همانطور که از نام این اکستنشن پیداست، مسئولیت آن رسیدگی به ریدایرکت هاست. به کمک این اکستنشن می توانید بررسی کنید که آیا ریدایرکت هایتان درست کار می کنند یا نه.

4/ SEO Search Simulator

SEO Search Simulator

همانطور که می دانید، رتبه بندی سایت ها در مکان های جغرافیایی مختلف، متفاوت است. این موضوع به خصوص برای کسب و کارهایی که روی Local SEO کار کرده اند و خدماتشان محدودیت جغرافیایی دارد بسیار مهم است. پس بهترین کار برای چنین سایت هایی این است که دائماً بررسی کنند که سایتشان در جغرافیاهایی که برایشان مهم است چه وضعیتی دارد.

SEO Search Simulator به معنی شبیه سازی جست و جوی سئوست. با این اکستنشن می توانید کشور هدف خود را انتخاب کرده و ببینید که دقیقاً در همان کشور در چه رتبه ای هستید. این ابزار رتبه بندی سایتتان را مطابق با داده های خود گوگل شبیه سازی کرده و نشانتان می دهد.

5/ BuzzSumo

BuzzSumo

محتوای باکیفیتی که به طور گسترده در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود، شانس بسیار بیشتری در رتبه بندی بالا دارد. چون این اشتراک گذاری ها نشان می دهند که کاربران این محتوا را دوست داشته اند.

با اکستنشن BuzzSumo می توانید تعداد اشتراک گذاری های محتواهای خود را در شبکه های اجتماعی ببینید. همینطور می توانید ببینید که هر محتوا چند بک لینک طبیعی گرفته است.

علاوه بر این می توانید وارد سایت رقبایتان شوید و همین اطلاعات را درباره آنها هم ببینید. با این کار محتواهای باقدرت آنها را شناسایی می کنید.

6/ PageSpeed Insights

PageSpeed Insights

روزهایی که مردم صبورانه صفحات وب را بالا و پایین می کردند، گذشت. امروز دیگر با سرعت سرسام آور اینترنت و حداقل 60% جست و جوها که در موبایل انجام می شود، «سرعت» به مهم ترین حالت خود رسیده است. به همین خاطر نیز کُند بودن صفحات، رتبه سایت و نرخ تبدیل را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.

احتمالاً پیش از این نام PageSpeed Insights را بارها شنیده اید. هر جا که صحبت از تجربه کاربری و سرعت سایت است، این نام خودنمایی می کند. حالا یکی از اکستنشن های گوگل کروم برای سئو هم به همین نام، یعنی PageSpeed Insights است. این ابزار به طور دقیق به شما می گوید که برای بهبود سرعت سایتتان چه کارهایی می توانید انجام دهید.

این اکستنشن سئو به سرعت وب سایت شما امتیازی تحت عنوان «performance score» می دهد. همینطور مشخص می کند که آیا سایتتان برای موبایل مناسب است یا نه؟ اگر سرعت صفحاتتان مشکل داشته باشند، می توانید روی لینک «need more» کلیک کنید تا گزارش دقیق خطاها را ببینید.

به این اکستنشن Google PageSpeed Insights API نیز می گویند. درواقع این ابزار به واسطه تماس های API که دارد، می تواند سرعت سایت را در حالت Real-time یا بلادرنگ آنالیز کند.

نکته: با وجود این که نام این اکستنشن مشابه PageSpeed Insights گوگل است، اما متعلق به نیست.

7/ AMP Validator

AMP Validator

AMP مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages است. این استاندارد به سایت ها کمک می کند که صفحات خود را با بهترین تجربه کاربری ممکن به کاربران موبایل نمایش دهند.

کاری که AMP می کند این است که سعی می کند یک نسخه ساده و بهینه از نسخه دسکتاپ سایت شما را برای کاربران موبایل بارگذاری کند. بنابراین هم UX صفحات بهتر می شود و سرعت آنها.

AMP Validator به معنی اعتبارسنجی AMP است. پس کار این اکستنشن بررسی کردن وضعیت AMP سایت شماست. اگر صفحه ای در سایتتان داشته باشید که با این فناوری بهینه نشده باشد، یک علامت قرمز روی آیکون این اکستنشن در بالای مرورگر ظاهر می شود.

8/ Free Backlink Checker

Free Backlink Checker

لینک هایی که از سایت خود به منابع دیگر می دهید نیز مثل لینک های داخلی یا بک لینک ها به رسیدگی نیاز دارند. مهم ترین مشکلی که می تواند برای این لینک ها رخ دهد، شکسته شدن آنهاست. به این معنی که مثلاً اگر قبلاً به صفحه ای در سایت Example.com لینک داده اید، شاید امروز این صفحه ارور 404 داشته باشد. درست است که این ارور 404 بیرون سایت شماست؛ اما چون به آن لینک داده اید، دامن سئوی شما را هم خواهد گرفت.

یکی از راحت ترین راه های بررسی مداوم این لینک ها، اکستنشن Free Backlink Checker است. این ابزار به شما می گوید که کدام لینک های خارجی شکسته هستند. همچنین آنها را در دسته های مختلفی نیز طبقه بندی کرده و نمایش می دهد. دسته هایی مانند Follow یا No-Follow بودن لینک ها.

لازم است اشاره کنیم که می توانید از گزارش های این اکستنشن در قالب یک فایل XLSX یا CSV خروجی بگیرید.

9/ Page Analytics

Page Analytics

اکستنشن Page Analytics از حرفه ای ترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو است که توسط خود گوگل طراحی شده است. با این ابزار می توانید یک سری از مهم ترین فاکتورهای سئو را مشاهده کنید؛ مثل میزان بازدید از صفحه، بازدیدکنندگان فعال، میانگین زمان سپری شده در صفحه و نرخ پرش.

Page Analytics داده های Google Analytics را نشان می دهد. بنابراین لازم نیست دائم به گوگل آنالیتیکس سر بزنید و می توانید با همین اکستنشن فاکتورهای مهم را رصد کنید. تا زمانی که وارد گوگل آنالیتیکس خود شوید، می توانید با کلیک روی این اکستنشن وضعیت حال حاضر این فاکتورها را به صورت Real-time ببینید.

10/ SEO Peek

SEO Peek

اگر به یک دستیار باهوش برای رسیدگی به سئوی داخلی سایتتان نیاز دارید، SEO Peek منتظر شماست. این اکستنشن می تواند وضعیت ON-Page SEO شما یا رقبایتان را آنالیز کند و اطلاعاتی مانند موارد زیر را ارائه دهد:

  • وضعیت عناوین
  • توضیحات مِتا
  • وضعیت HTTP
  • و … .

11/ Hunter

Hunter

سئوی داخلی یک روی سکه است؛ روی دیگر این سکه سئوی خارجی است که عمدتاً شامل لینک سازی خارجی می شود. سایتی که بک لینک های باکیفیتی نداشته باشد، کارش برای رتبه بندی سخت تر از رقبا خواهد بود.

با اکستنشن Hunter می توانید فرصت های بالقوه بک لینک سازی را بشناسید. به این ترتیب که سایت هایی را که فکر می کند فرصت خوبی برای لینک سازی هستند لیست می کند. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که سعی کنید با این سایت ها همکاری کرده  شبکه بک لینک های خود را قوی تر کنید.

12/ SERPTrends

SERPTrends

سئو ماهیتی پویا دارد؛. یعنی شاید وضعیت صفحات ما درSERP امروز با فردا متفاوت باشند. اما بررسی هرروزه وضعیت رتبه صفحات سایت کار دشواری است. هوشمندانه ترین راه حل این است که برای این کار از یک ابزار استفاده کنیم. SERPTrends همان ابزاری است که نیاز داریم.

با نصب این اکستنشن می توانید تغییرات رتبه بندی صفحات خود را در SERP ردیابی کنید. تفاوتی ندارد که موتور جست و جوی مدنظرتان گوگل باشد یا بینگ؛ در هر صورت وقتی بعد از نصب این ابزار برای اولین بار رتبه خود را برای یک کلمه کلیدی مشخص جست و جو می کنید، این رتبه در این اکستنشن ثبت می شود. سپس اگر روز بعد یا هر زمان دیگری بروید و همان کلمه کلیدی را جست و جو کنید، رتبه بندی های جدید را با روز قبل مقایسه می کند.

شایان ذکر است که با این ابزار هم می توانید رتبه صفحات سایت خود را ببینید و هم سایت رقبا را.

13/ Tag Assistant

Tag Assistant

Tag Assistant از آن اکستنشن های گوگل کروم برای سئو است که ظاهر ساده ای دارد؛ اما کاربردش فوق العاده است. با Tag Assistant می توانید ببینید که آیا تگ های HTMK شما به درستی در کدهایتان قرار گرفته اند یا نه. اگر خطایی در تگ هایتان داشته باشید، این ابزار به شما اطلاع رسانی می کند.

14/ SimilarWeb

SimilarWeb

یکی از رایج ترین دلایل شکست پروژه های سئو این است که حواسمان به اندازه کافی به رقبایمان نیست. اما SimilarWeb یکی از جذاب ترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو است که وضعیت رقبا را برایمان روشن تر می کند.

این اکستنشن سایت مد نظرتان را آنالیز کرده و اطلاعات دقیقی مثل ترافیک، نرخ پرش، اطلاعات آماری مخاطبان و … را درباره آن گزارش می دهد. SimilarWeb اطلاعاتش را از داده های ISPهای مختلف و همینطور ربات های خزنده جمع آوری می کند.

لازم به ذکر است که SimilarWeb می تواند جایگزینی برای Alexa باشد. از آنجایی که سرویس الکسا مدتی است که موقف شده، می توانید از این اکستنشن به جای آن استفاده کنید.

15/ Wappalyzer

Wappalyzer

تحلیل رقبا، الگو گرفتن از آنها و تلاش برای بهتر بودن به خودی خود یک استراتژی سئو محسوب می شود. یکی از اطلاعاتی که می تواند آنالیز رقبا را راحت تر کند، ابزارهایی که آنها استفاده می کنند.

اکستنشن Wappalyzer به شما می گوید که رقبای مدنظرتان از چه فناوری ها و ابزارهایی استفاده می کنند؛ از سیستم های مدیریت محتوا گرفته تا ابزارهای تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس، نرم افزار سرور و … .

16/ User-Agent Switcher

User-Agent Switcher

رضایت کاربران موبایل امروزه به اندازه رضایت کاربران دسکتاپ و حتی بیشتر از آن برای گوگل مهم است. بنابراین اگر می خواهید در این زمانه سئوی خوبی داشته باشید، باید سایتتان را از دید کاربران دستگاه های مختلف بررسی کنید.

با اکستنشن User-Agent Switcher می توانید این کار را انجام دهید! این ابزار هیچ اروری ایجاد نمی کند و کار با آن بسیار راحت است.

17/ OpenLink Structured Data Sniffer

OpenLink Structured Data Sniffer

اگر مشتاقید که سئوی سایت خود را چند پله بالاتر ببرید، یکی از بهترین تکنیک ها آنالیز داده های ساختاریافته (Structured Data) است. کاری که اکستنشن OpenLink Structured Data Sniffer برایتان انجام می دهد.

داده های ساختاریافته سایت از طریق فایل های HTML قابل دسترسی است. با دستکاری این داده ها، می توانید ویژگی های جذاب تری در SERP داشته باشید. با این کار هم توجه گوگل را جذب می کنید و هم احتمالاً کلیک های بیشتری از کاربران می گیرید.

خوشبختانه با اکستنشن OpenLink Structured Data Sniffer می توانید داده های ساختاریافته را به راحت ترین شکل ممکن به صفحاتتان اضافه کنید.

چگونه اکستنشن های گوگل کروم برای سئو را به مرورگرمان اضافه کنیم؟

برای فعال کردن هر یک از اکستنشن های گوگل کروم برای سئو کار بسیار راحتی پیش رو دارید. ابتدا باید وارد صفحه آن اکستنشن شوید. در این راهنما می توانید روی نام اکستنشن مدنظرتان کلیک کنید تا مستقیماً وارد صفحه آن شوید.

سپس در صفحه ای که باز می شود، روی گزینه «Add to Chrome»  کلیک کنید. سپس اگر کادری بالای مرورگر باز شد، روی «Add extension» کلیک کنید. بعد از چند ثانیه، اکستنشن دانلود شده و مستقیماً به مرورگرتان اضافه می شود.

اضافه کردن اکستنشن به نوار اصلی مرورگر

ابتدا برای پیدا کردن اکستنشنی که تازه دانلود کرده اید، روی آیکون تکه پازل که بالا و سمت راست مرور است کلیک کنید.

اگر مایلید که این اکستنشن را به نوار اصلی مرورگرتان اضافه کنید تا دم دستتان باشد، کافی است روی آیکون پین که سمت راست آن است کلیک کنید.

نکته آخر

اگر روی سئوی سایت های وردپرسی کار می کنید، احتمالاً می توانید از یک سری از افزونه های وردپرس به جای اکستنشن های گوگل کروم برای سئو استفاده کنید.در این صورت دیگر نیازی نیست که بعضی از اکستنشن های بالا را نصب کنید.

اما اگر می خواهید تعداد افزونه های وردپرس را به حداقل برسانید تا جلوی سرعتش را نگیرید یا اگر وب سایتتان از نوع PHP و برنامه نویسی شده است، این اکستنشن ها می توانند چرخه کاری سئو را برایتان حرفه ای تر و سریع تر کنند.

یک نظر در مورد “کاربردی ترین اکستنشن های گوگل کروم برای سئو

  1. مرصانا

    مطالب بسیار خوب و این اطلاعات موجب ارتقای دانش سئوی مدیروبسایت ها خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *