راه کار مفید برای نویسندگان وب سایت

ده راهکار مفید برای نوبسندگان وبسایت

اگر نویسنده محتوا هستید و می خواهید در فصای وب و اینترنت، محتوایی داشته باشید که هم امضای خودتان پای آن باشد و هم از لحاظ سئو بتواند برای سایتی که محتوانویسش هستید امتیاز کسب کند، جای درستی آمده اید. در این راهنما 14 تا از راهکارهای تولید محتوا را می بینیم که باعث می شوند تمرکز بیشتری روی تولید محتوای سئو شده داشته باشید.

سئو برای محتوانویسان وب سایت ها یک الزام است و نه یک گزینه!

بیاید این واقعیت رو قبول کنیم که هر چقدر هم که نویسنده خبره ای باشیم و نوشته هایمان را با عشق و علاقه و دانش خلق کنیم، بدون سئو این احتمال وجود دارد که نوشته ما در صفحه ۵۰ گوگل گم شود و اصلاً هیچ کاربری نتواند به آن دسترسی پیدا کند. در این صورت زحماتی که برای نوشتن کشیدیم نقش بر آب خواهد شد!

می دانید این مثل چیست؟ مثل این که صادق هدایت هیچوقت کتاب هایش را منتشر نمی کرد و فقط برای خود می نوشت. یا علی دایی هیچ وقت برای بازی در تیم های کوچک تر داوطلب نمی شد تا استعدادش را نمایان کند. یا سلن دیون هیچ وقت این فرصت رو پیدا نمی کرد که در جمع شروع به آواز خواندن کند و بقیه صدایش رو بشنوند!

در دنیای دیجیتال امروزی نیز هر چقدر هم که نویسنده خوبی باشید، به هر حال برای این که کارتان در فضای وب دیده شود، باید به فکر تولید محتوای سئو شده باشید. در غیر این صورت نوشته هایتان در این فضا منزوی خواهند ماند.

راهکارهای تولید محتوای سئو شده، ساده اما پر اهمیت

روش ها و راهکارهای نسبتا ابتدایی اما پر اهمیت
روش ها و راهکارهای نسبتا ابتدایی اما پر اهمیت

رابطه خوب بین سئو و محتوا چیزی است که لازم نیست برای اثبات اهمیتش زیاد تلاش کنیم. احتمالاً شما همراهان عزیز هم به اهمیت آن پی برده اید که اینجا هستید. 14 تا از راهکارهای تولید محتوا که در ادامه می بینیم، به شما کمک می کند که بتوانید در قالب سئو محتوا تولید کنید.

یادتان باشد که تدوین استراتژی تولید محتوا پیش نیاز موفقیت در مسیر تولید محتواست. با نظر داشتن این نکته، در ادامه این 14 روش را باهم مرور می کنیم.

1- محتوایی مرتبط با نیاز مخاطبانتان تولید کنید

این نکته را به این خاطر به عنوان اولین مورد از لیست راهکارهای تولید محتوای سئو شده آورده ایم که با این که روش بسیار آسانی است، بسیاری از تولیدکنندگان محتوا به آن بی توجهی می کنند!

محتوای تولید شده درسایت شما باید مرتبط با هدف اصلی سایتتان باشد. اگر شما سایتی دارید که در آن مشغول فروش لوازم آرایشی هستید، مخاطبانتان نیاز دارند تا محتوایی مرتبط با لوازم آرایشی و محافظت از پوست ببینند، نه محتوایی در خصوص سایر مسائل روز که ربطی به لوازم آرایشی و بهداشتی ندارند. پس همیشه محتوای مرتبط تولید کنید و سعی کنید که از رقبای خودتان، بهتر و جامع تر بنویسید و تمامی سؤالات کاربران را در محتوای خود پاسخ دهید.

2- محتواها را تحت دامنه سایتتان محفوظ نگه دارید

با محفوظ نگه داشتن محتوای اصلی خود (تحت نام دامنه سایت) ترافیک و اعتباری را که شایسته وب سایت شماست و برای آن زحمت زیادی کشیده اید، دریافت خواهید کرد. حالا چطور محتوا را تحت دامنه اصلی خود محفوظ نگه داریم؟ اگر وبلاگی دارید آن را زیرمجموعه ای از دامنه خود قرار دهید؛ مثل: www.example.com/blog.

به طور کلی هر وقت که محتوایی در قالب ویدئو، اینفوگرافیک یا عکس تولید کردید، حتماً آن را در وب سایت خود آپلود کنید و بعد اگر خواستید آن را در جاهای دیگر به اشتراک بگذارید.

3- تیترهایی را انتخاب کنید که خواننده را میخکوب کند!!

تیترهایی انتخاب کنید که خواننده را میخکوب کند
تیترهایی انتخاب کنید که خواننده را میخکوب کند

حواستان باشد که شما تنها در حد چند کلمه فرصت دارید تا یا خواننده را میخکوب و برای خواندن محتوا ترغیب کند یا برعکس، کاربر را فراری دهید! هرگز از معجزه تیترها غافل نشوید. از تیترهای واضح و جذاب که دارای کلمات کلیدی غنی و پر جست و جو هستند، استفاده کنید (عین کلمه کلیدی محتواهایتان را بدون تغییر در تیتر بیاورید).

علاوه بر این شما باید مِتا دسکریپشن (توضیح متا) جذاب و مرتبطی هم داشته باشید. یادمان باشد که  این تایتل ها و متا دیسکریپشن های محتوای شما هستند که در نتایج جست و جوی کاربر نمایش داده می شوند. پس در انتخاب آنها برای تولید محتوای سئو شده سختگیرانه عمل کنید. چراکه همین دو فاکتور مهم به تنهایی می توانند ترافیکتان را افزایش دهند.

4- از عبارات قوی و با پتانسیل بالا به عنوان کلمات کلیدی استفاده کنید

از کلمات و عبارات کلیدی مرتبط با موضوع محتوای خود هم در کل محتوا و هم در تیتربندی ها استفاده کنید. فراموش نکنید که شما باید به صورت همزمان به کاربران و موتورهای جست و جو بگویید که موضوع محتوایتان چیست.

علاوه بر این حواستان باشد که از کلمات کلیدی بیش از حد استفاده نکنید. چون تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در طول محتوا باعث می شود که موتورهای جست و جو محتوایتان را هرزنامه یا اسپم بدانند و برای این کار امتیاز منفی در نظر بگیرند.

تصمیم هوشمندانه تر این است که کلمه کلیدی را در تراکم مناسب نگه دارید و بعد هر جا که لازم بود از کلمه کلیدی استفاده کنید، مترادف های آن را بیاورید (یا عباراتی که موضوعشان به کلمه کلیدی اصلی مرتبط است).

این کار نه تنها از اسپم شدن محتوایتان جلوگیری می کند؛ بلکه حتی برای سئو بسیار خوب است. این که شما برای یک محتوا چند کلمه کلیدی هم معنی داشته باشید، ازجمله موارد محبوب گوگل است. فقط دقت کنید که ارتباط معنایی بین این چند کلمه کلیدی حتماً حفظ شود.

5-  برای محتوای خود ساختار داشته باشید

در تولید محتوای سئو شده، باید خودتان را جای مخاطب بگذارید و ببینید محتوا چطور برای چشم کاربران آسان می شود به صورتی که راحت بتوانند آن را مطالعه کنند، بدون اینکه از خواندن خسته شوند.

بهترین راهکار این است که محتوای خود را بشکنید و برای هر پاراگراف تیتری واضح بنویسید. در این صورت کاربر می داند در هر پاراگراف با چه چیزی رو به روست. توجه داشته باشید که پاراگراف های شما نباید خیلی طولانی باشند.

ضمناً برای تیتربندی های خود از اصول سلسله مراتبی استفاده کنید. یعنی از تیتر 2 شروع کنید، برای آن زیرتیتر 3 بنویسید، برای این زیرتیتر نیز زیرتیتر 4 بنویسید و … .طبیعتاً موضوع هر زیرتیتر باید زیر مجموعه تیتر بالای خود باشد. مثلاً فرض کنید در طول محتوای خود  3 تا تیتر 2 دارید که هر یک از آنها تا تیتر 4 یا بیشتر خرد شده اند. به چنین ساختاری «ساختار درختی» می گویند.

6- از لیست ها و نقل قول ها استفاده کنید

در ادامه تولید محتوای سئو شده ای که خواندنش برای کاربران شیرین و راحت است، باید اشاره کنیم که لیست های ترتیب یا بولِتی (غیر ترتیبی) می توانند خوانایی متن را تقویت کنند. پس مواردی را که قابلیت لیست شدن دارند، به صورت لیستی بنویسید. ربات های گوگل هم این لیست ها را تشخیص می دهند و آنها را دلیلی بر اثبات خوانایی راحت متنتان در نظر می گیرند.

نقل قول ها هم از آن مواردی هستند که هم کاربران دوست دارند و هم ربات های گوگل. بنابراین اگر نقل قولی در موضوع محتوایتان سراغ دارید، آن را در یک پاراگراف جدا و بین کاراکترهای نقل قول (ˮ) بیاورید.

7- تصاویر را در محتوای خود بگنجانید

شبکه های اجتماعی را چاشنی کارتان کنید
شبکه های اجتماعی را چاشنی کارتان کنید

به طور کلی انسان ها به محتواهای بصری توجه بیشتری دارند و مشاهده تصاویر برایشان خوشایند است. پس قرار دادن عکس بین متن محتواها می تواند تأثیر زیادی روی کاربران شما داشته باشد.

اما در کنار کاربران، گوگل هم محتواهای بصری را دوست دارد. ربات های گوگل آنقدر پیشرفت کرده اند که حالا دیگر محتوای هر تصویر را هم متوجه می شوند. دقیقاً همینجاست که می توانید نظر این ربات ها را به خود جلب کنید.

در سئو کردن تصاویر به دو نکته دقت کنید:

  1. نام فایل تصاویر را تا جای ممکن عدد یا حروف بی معنی قرار ندهید. در عوض نامی برای آن بنویسید که نزدیک به کلمه کلیدی اصلی محتوا باشد.
  2. حتماً برای متن جایگزین تصویر متنی بنویسید. این متن باید محتوای تصویر را در چند کلمه توصیف کند.

اما حالا که صحبت از تصاویر است بهتر است اشاره کنیم که می توانید برای کسب و کار خود یک اکانت Pinterest بسازید و از شبکه های اجتماعی استفاده کنید تا با لینک کردن آنها به وبلاگ خود بتوانید کاربران بیشتری را به مشاهده صفحات وب سایتتان و خواندن محتوایی که برای تولید آن وقت گذاشته اید دعوت کنید.

8- شبکه های اجتماعی را چاشنی کارتان کنید

شک نکنید که رسانه های اجتماعی ابزاری قدرتمند برای اشتراک گذاری محتوا و بالا بردن میزان بازدید آن هستند. مخصوصاً این روزها که دیگر کمتر کسی را می توانیم پیدا کنیم که ساعاتی از شبانه روز خود را در این شبکه ها نگذراند.

بعد از تولید محتوای سئو شده، در اکانت شبکه اجتماعی خود، انتشار آن محتوا را اطلاع رسانی کنید. برای مثال در استوری اینستاگرام خبر دهید که این محتوا با این موضوع امروز منتشر شده و لینک آن را هم قرار دهید.

از آنجایی که قدرت رسانه های اجتماعی در اشتراک گذاری نهفته است، پس در کنار راهکارهای بالا، آیکون های به اشتراک گذاری محتوایتان را هم در سایت قرار دهید تا کاربران به راحت ترین شکل ممکن آنها را انتشار دهند.

9- از Google Authorship برای معرفی خود استفاده کنید

Google Authorship یک روش مؤثر و البته بدون دردسر و آسان برای مشخص کردن نویسنده هر محتوا است. برای این کار فقط باید یک اکانت گوگل پلاس داشته باشید. با انجام این کار مقالات شما موقع جست و جوی کاربران به واسطهRich snippets  (ویژگی های پیشرفته صفحه نتایج گوگل) به گونه ای ظاهر می شود که پیوندی بین متن محتوا و نویسنده آن محتوا وجود دارد. این کار می تواند سبب ارتقای نرخ کلیک شود. اگر نویسنده هستید، باید بدانید که با انجام این کار می توانید روی نام خود برندسازی کنید.

10- برای محتوای خود بک لینک بگیرید

روند تولید محتوای خود را دائما بررسی کنید
روند تولید محتوای خود را دائما بررسی کنید

بک لینک سازی از همان روز اولی که سئو متولد شد با او همراه شد. دلیل آن روشن است؛ چون بک لینک ها نشان اعتبار یک وب سایت هستند. از همان ابتدا اهمیت بک لینک ها اثبات شده بود و با گذشت زمان این اهمیت روز به روز هم بیشتر نیز شد. حالا دیگر همه ما می دانیم که لینک سازی و البته و کمیت و کیفیت بک لینک ها، می تواند نقطه عطف سئوی سایتمان باشد.

هر یک بک لینکی که بعد از تولید محتوای سئو شده برای آن می گیرید، احتمال رسیدن این محتوا را به صفحه اول گوگل بیشتر می کند. بنابراین باید سعی کنید که از راه های مختلف برای محتوای خود بک لینک بگیرید.

برای مثال می توانید از کامنت مارکتینگ استفاده کنید. به این ترتیب که در بخش نظرات سایت های مرتبط یا حتی شبکه های اجتماعی، لینک محتوای خود را قرار داده و کاربران را به خواندن آن تشویق کنید.

همینطور می توانید یک محتوای دیگر را به عنوان رپورتاژ در سایت های رپورتاژ آگهی منتشر کنید. سپس از این رپورتاژ به محتوای مد نظرتان لینک بدهید. چراکه همیشه قرار نیست از رپورتاژها به صفحه محصولات یا صفحه اصلی سایتمان لینک بدهیم. بلکه هدف از راه اندازی کمپین های رپورتاژ آگهی می تواند افزایش رتبه یک محتوای خاص باشد.

توجه: می توانید سری به راهنمای «بک لینک ها و سئو» بزنید تا با اهمیت این لینک ها بیشتر آشنا شوید.

11- به محتواهای خود رسیدگی کنید

وقتی یک دانه را در دل خاک می کاریم، باید به صورت مداوم به آب، نور و خاک آن رسیدگی کنیم تا این دانه به یک گیاه واقعی تبدیل شود. محتواها هم حکم همین دانه را دارند. باید مدام به آنها سر بزنیم و آپدیتشان کنیم؛ به خصوص محتواهایی که یا بازدید بسیار زیادی دارند یا در مقابل، بازدید بسیار کمی گرفته اند. هر دوی این محتواها پتانسیل بالایی برای جذب کاربران بیشتر دارند.

در هر آپدیت محتوا می توانیم چند کار انجام دهیم:

  • نرخ گزافه گویی را در آن کم کنیم.
  • اگر محتوایی داریم که کاربران سؤالاتی را در بخش نظراتش پرسیده اند، پاسخ آن سؤالات را در قالب پرسش و پاسخ به محتوا اضافه کنیم.
  • ببینیم کاربرانمان چند دقیقه برای خواندن این محتوا وقت می گذارند و اگر اصلاً وقت نمی گذارند مشکل از کجاست؟
  • هر چند وقت یک بار ارتباط محتوا را با هدف کاربر چک کنیم.
  • اگر محتوایمان به لیستی از مواردی خاص اشاره دارید، این لیست را با گذر زمان آپدیت کنیم.
  • رقبای خود را رصد کنیم تا اگر آنها محتوای پُر و پیمان تری از همین موضوع را منتشر کرده اند، از آنها عقب نمانیم و محتوایمان را کامل کنیم.

12- دانش محتوانویسی و سئوی خود را آپدیت کنید

همه ما شنیده ایم که آب اگر راکد بماند می گندد. شاید امروز و فردا نگندد، اما حتماً روزی به این سر انجام دچار خواهد شد. دانش ما هم چه در محتوانویسی و چه در سئو به همین صورت است. اگر آن را به روز رسانی نکنیم، بالاخره روزی به مشکل خواهیم خورد.

شاید تازه وارد دنیای سئو و محتوا شده باشید. اما اگر جزو قدیمی های این عرصه باشید، احتمالاً یادتان است که قبل ترها برای رتبه گیری از گوگل، محتواهایمان را پر از کلمات کلیدی می کردیم. گاهی حتی در یک محتوای 600 کلمه ای، حدود 40 تا 60 بار از کلمه کلیدی استفاده می کردیم!

خب این روش آن روزها جواب می داد. اما گوگل امروز دیگر گوگل آن روزها نیست. حالا دیگر این موتور جست و جو الگوریتم های هوشمندی دارد که محتواها را با سختگیری آنالیز می کنند و اگر تراکم کلمه کلیدی بیش از یک سقفی باشد، کل محتوا را هرزنامه در نظر می گیرند (همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم).

استفاده نکردن بیش از حد از کلمات کلیدی، فقط یکی از آپدیت های سئو محسوب می شود. گوگل دائماً الگوریتم هایش را به روز می کند. بنابراین اگر خودتان را با این تغییرات به روز نگه ندارید، زحماتتان به ثمر نخواهند نشست.

13- خاص بنویسید

یادتان باشد که شما به عنوان یک محتوا نویس باید محتوایی را تولید کنید که نسبت به محتواهای موجود در سایت های دیگر متفاوت باشد. اگر سایت آشپزی دارید و در آن دستور پخت غذاهای مختلف را منتشر می کنید، باید بدانید که صدها سایت مثل شما هستند که آنها هم دستور عمل طبخ همین غذاها را گذاشته اند!

پس متفاوت عمل کنید و محتوایی را تولید کنید که مشابه آن در سایت های دیگر نباشد. برای این کار اول از همه باید رقبای اصلی خود را رصد کنید. ببینید آنها چه می کنند و سعی کنید تا جای ممکن از آنها متفاوت و بهتر باشید. در این میان از فیلم و ویدئو و عکس غافل نشوید و تنها به محتوای متنی اکتفا نکنید.

14- ویدئوها را در تولید محتوای سئو شده از دست ندهید

اگر بپرسید محبوب ترین نوع محتوا برای گوگل کدام است، باید گوییم محتوای متنی! محتواهای متنی از همان ابتدا بسیار مهم بوده اند و هنوز هم میخ اصلی وب سایت ها محسوب می شوند. اما حالت ایدئال محتواها چیست؟ این که در کنار محتواهای متنی (که بخش اعظم محتواهایتان را تشکیل می دهند)، محتواهای ویدئویی هم داشته باشید.
محتواهای ویدئویی می توانند آموزش یک کار خاص (مثل تعمیرات)، آموزش استفاده از محصولات خودتان، مصاحبه با مشتریان قبلی و … باشد. حتی می توانید با یک موشن گرافیست همکاری کنید و ویدئوهای انیمیشنی مختص خود را بسازید.
برای سئو کردن این ویدئوها نیز مهم ترین نکته این است که نام فایل آنها را مرتبط با موضوع محتوا و کلمه کلیدی انتخاب کنید (و نه نام هایی عمومی مثل Video یا …). به علاوه یادتان باشد که حجم آنها را هم تا جای ممکن بهینه و کم کنید. ویدئوهای سنگین سرعت صفحه را پایین می آورند و این برای سئو مثل یک آفت است!

دانش سئو و فوت و فن های نویسندگی، ترکیب طلایی عصر دیجیتال

ترکیب مهارت های نویسندگی و دانشی که در سئو دارید، می تواند شما را به یک محتوانویس فوق العاده و زبردست تبدیل کند. محتوانویسی که همیشه بازار کار دارد و این خودش است که می تواند کارش را مطابق با سلیقه و دستمزدش انتخاب کند.

پس بهتر است این واقعیت را قبول کنیم که توانایی نویسندگی و سئو مکمل یکدیگرند و غافل شدن از یکی از آنها سایت را به زمین خواهد زد.

کلام آخر برای نویسندگان وب سایت ها

هویت سایت شما با تولید محتوای سئو شده تعریف می شود.  خوانندگانی که وارد سایت شما می شوند، پر مشغله تر از آن هستند که بخواهند مطالب نامرتبط یا هجو و تکراری را بخوانند. پس محتوایی با کیفیت، بدون گزافه گویی و جامع تولید کنید، به صورتی که کاربر بعد از خواندن محتوای شما جواب تمامی سؤالات خود را پیدا کند. در کنار آن نیز از سئو غافل نشوید و محتوای خود را با سنگ محک فاکتورهای مهم سئو بسنجید و بعد آن را در وب سایت خود منتشر کنید.

منبع: titangrowth

2 نظر در مورد “راه کار مفید برای نویسندگان وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *