9 عاملی که باعث می شود سایت توسط گوگل ایندکس نشود

9 عاملی که باعث می شود سایت توسط گوگل ایندکس نشود

 

در ابتدا نیاز است که عواملی که سبب ایندکس نشدن سایت در گوگل می شود را شناسایی کرد و نسبت به حل آن اقدام نمود، اگر فکر می کنید تمام راه های ممکن برای به نمایش داده شدن صفحه ی وب سایت تان در گوگل را انجام داده اید و همچنان به هدف خود نرسیده اید لازم است بدانید عوامل زیادی بر این امر می تواند موثر باشد که ممکن است شما در آنها سهل انگاری کرده باشید و یا از وجود آن بی اطلاع باشید، اما خبر خوب اینجاست که برای تمام این مشکلات راه حل های وجود دارد که در ادامه آنها را برخواهیم شمرد.

فهرست

اثبات وجود یک صفحه به گوگل به منظور رتبه بندی

در اول باید دانست که هنگامی که شما به دنبال صفحه ی وب سایت خود هستید و در موتورهای جستجو عبارتی را سرچ می کنید شما در حقیقت به دنبال صفحه ای از وب سایت خود هستید، اگر گوگل  اطلاعی از وجود این صفحه نداشته باشد چطور می تواند آن را رتبه بندی نماید؟ و این می تواند دلیلی باشد که سایت شما در نتیجه ی جستجو نشان داده نشود در نتیجه لازم است شما اطلاعاتی در خصوص ایندکس نشدن سایت در گوگل داشته باشید.

سه عاملی که برای ایندکس شدن لازم است کدامند؟

سه عاملی که برای ایندکس شدن لازمند کدامند؟
سه عاملی که برای ایندکس شدن لازمند کدامند؟

 

عوامل زیر در نهایت می تواند به افزایش بازدید وب سایت منجر شود.

  1. گوگل باید از وجود سایت شما مطلع باشد و لازم است شما راه های دسترسی به صفحات مهم سایت را برای گوگل ممکن سازید.
  2.  صفحه ی وب سایت شما باید در هنگام سرچ کلمه ی کلیدی شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شود.
  3.  لازم است شما به گوگل ثابت نمایید که صفحه ی شما ارزش رتبه بندی بالایی دارد و به هنگام سرچ کوئری نسبت به سایت های دیگر سوالات کاربران را به صورت کامل تری پاسخ خواهد داد.

9 عامل موثر در عدم ایندکس سازی سایت شما

در ادامه عوامل  ایندکس نشدن سایت در گوگل را برخواهیم شمرد

  1. وب سایت شما نوپا می باشد

وب سایت شما نوپا می باشد
وب سایت شما نوپا می باشد

برای گوگل زمان می برد تا وب سایت نوپای شما را بشناسد، اگر همین امروز صبح وب سایت خود را تاسیس کرده اید پس نباید انتظار داشته باشید که گوگل شما را بشناسد، برای اینکه بدانید گوگل شما را می شناسد یا خیر عبارت زیر را سرچ نمایید :

site:yourwebsite.com

آیا سایت شما توسط گوگل شناخته شده است ؟

بعد از سرچ در site:yourwebsite.com ، اگر حداقل یک نتیجه برای سرچ شما حاصل شد می توانید اطمینان حاصل نمایید که سایت شما شناخته شده است و اگر هیچ نتیجه ای بعد از جستجوی شما حاصل نشد یک سایت مپ از طریق  Google Search Console برای سایت خود  مانند زیر در نظر گیرید ( البته نیاز است اکانتی درکنسول جستجو برای خود در نظر گیرید ) باید دانست که این عمل به بهبود سئو سایت شما کمک فراوان خواهد کرد.

Search Console > Sitemaps > Enter sitemap URL > Submit

وظیفه ی سایت مپ ها چیست؟

وظیفه سایت مپ ها چیست
وظیفه سایت مپ ها چیست

 

سایت مپ ها به گوگل اعلام خواهد کرد که چه صفحاتی از وب سایت شما دارای اهمیت بالایی است و گوگل چگونه به آن دسترسی داشته باشد، این کار می تواند در پروسه ی شناخته شدن سایت توسط گوگل نقش اصلی را ایفا کند و ایندکس نشدن سایت در گوگل را برای سایت شما غیر ممکن سازد.

 2. شما موتور های جستجو را نسبت به ایندکس سازی برخی از صفحات خود بلاک کرده اید

اگر شما از گوگل خواسته باشید که صفحات شما را به نمایش نگذارد پس قطعا این اتفاق نخواهد افتاد، شما این عمل را با متا تگ “noindex” انجام داده اید:

<meta name=”robots” content=”noindex”/>

Noindex  با وب سایت شما چه خواهد کرد؟

نو ایندکس با وبسایت شما چه خواهد کرد
نو ایندکس با وبسایت شما چه خواهد کرد

می دانیم که ایندکس نشدن سایت در گوگل به عوامل زیادی بستگی دارد، یکی از این عوامل noindex ها هستند، درصورت انجام این کار حتی در صورت ساخت سایت مپ ها صفحه ی شما به نمایش داده نخواهد شد، برای مثال در WordPress adds برای تمام صفحات شما چک باکسی وجود دارد که احتمال دارد شما به اشتباه با فعال سازی آن، مانع از ایندکس سازی صفحاتی از سایت خود شده باشید. معمولا افرادی که در حال ساخت سایت هستند از این گزینه استفاده می کنند تا در حال احداث سایت صفحه ی آنها خوانده نشود و متاسفانه بعد از تکمیل سایت فراموش می کنند که این گزینه را غیر فعال سازند. گزینه ی noindex را از تمام صفحات خود حذف نمایید .

 3. بلاک موتور های جستجو نسبت به کرول صفحات

در اکثر وب سایت ها فایلی به نام robots.txt وجود دارد که به گوگل اجازه می دهد که به چه قسمت هایی از وب سایت شما برود و به چه قسمت هایی نمی تواند برود، گوگل نمی تواند  URL های بلاک شده ی شما را در نتایج جستجو به کاربران نشان دهد، اگر شما سایت مپی توسط موتور جستجوی گوگل برای خود داشته باشید برای شما هشداری در این خصوص خواهد آمد. به قسمت Coverage رفته و به دنبال اخطار Submitted URL blocked by robots.txt بگردید.

اگر نیاز دارید که هر چه سریعتر از این موضوع مطلع شوید می توانید به آدرس زیر مراجعه نمایید:

yourdomain.com/robots.txt

بعد از سرچ شما باید یک فایل مشاهده نمایید، نمایش خطای 404 به جای این فایل به این معناست شما فایل robots.txt ندارید در نتیجه لازم است نسبت به آموزش ایجاد این فایل اقدام نمایید.

چه چیزی به معنی بلاک گوگل در کرولینگ است؟

وجود موارد زیر به این معناست که گوگل نسبت به کرول صفحات شما بلاک شده است.

Disallow: /

User-agent: *

User-agent: Googlebot

لازم است توجه داشته باشیم که مشاهده ی گزینه ی  Disallow  بر روی هر پستی در وب سایت و صفحات شما به منظور بلاک شدن گوگل نسبت به آن پست و مقاله به طور کلی می باشد.

هشدار در خصوص فایل Robots.txt

فایل Robots.txt فایلی پیچیده است و تنظیم به اشتباه آن به راحتی می تواند شما را به خطر اندازد و عواقبی را برای  سایت شما داشته باشد، در نتیجه در صورت نیاز برای تنظیمات این فایل بهتر است از متخصص و یا مشاور سئو کمک گرفته و به اهداف خود نزدیک شوید .

 4. عدم وجود بک لینک های با کیفیت و قوی در وب سایت

عدم وجود بک لینک های با کیفیت و قوی در وب سایت
عدم وجود بک لینک های با کیفیت و قوی در وب سایت

حتی اگر هیچ مانعی وجود نداشته باشد که شما توسط گوگل شناسایی شوید بازهم نیاز است که سایت خود را به گوگل ثابت نمایید تا بتوانید رتبه بندی درخوری داشته باشید، می دانیم که هزاران فاکتور بر الگوریتم گوگل تاثیر دارند اما تعداد بک لینک ها از مهمترین این فاکتورها شناخته شده است و عدم وجود آنها می تواند سبب ایندکس نشدن سایت در گوگل شود.

اهمیت بک لینک ها در صفحه ی اصلی

باید در نظر داشت که گوگل به صفحات وب شما امتیاز می دهد نه به وب سایت شما، در نتیجه لازم است که هوم پیج ( صفحه ی اصلی ) شما به تعداد قابل توجهی بک لینک ارجاع داده شود نه کل وب سایت شما .

 5. صفحات شما از اعتبارات کمی برخوردار هستند

وجود بک لینک ها و لینک های داخلی از فاکتور هایی هستند که می توانند به رتبه بندی سایت شما کمک نماید.

 6. وب سایت شما از اعتبار کمی برخوردار است

گوگل همچنان این سوال را باقی گذاشته است که آیا اعتبارات و اختیارات شما در وب سایت می تواند فاکتوری برای رتبه بندی بهتر محسوب شود یا خیر؟

Gary Ilyes در توییتر خود نوشت: ما هیچ وقت چیزی به نام اعتبار دامنه به صورت کلی نداشته ایم و همچنان لینک های متنی و انکر تکست ها برای ما ارزش بیشتری دارد. ولی در همین خصوص  John Mueller بر این باور است که تحقیقات آنها بر این محور است که رابطه ای ما بین رتبه بندی و اعتبار دامنه وجود دارد و این همبستگی و رابطه را امری  مثبت دانست .

 7. هم خوانی صفحات شما با قصد و نیت جستجو گران

هم خوانی صفحات شما با قصد و نیت جستجوگران
هم خوانی صفحات شما با قصد و نیت جستجوگران

هدف گوگل در نظرگیری رتبه بندی بالا و مناسب برای سایت هایی ست که نسبت به کوئری ها مفید واقع شوند. به همین دلیل ضروری ست همخوانی ای ما بین محتوای خود و آنچه کاربران انتظار دارند به عنوان نتیجه ی سرچ خود مشاهده نمایند، ایجاد شود، که به این عمل به اصطلاح قصد و نیت جستجو گران می گویند.

 8. تکرار یک متن مشابه در دو صفحه

تکرار یک متن مشابه در دو صفحه
تکرار یک متن مشابه در دو صفحه

مشکل متن تکراری هنگامی پیش می آید که یک محتوای خاص در دو URLs تکرار می شود، باید گفت که گوگل تمایلی برای ایندکس کردن مطالب تکراری ندارد چرا که این کار را بیهوده می پندارد، درست مانند این است که شما دو نسخه مشابه از یک کتاب در کتابخانه ی خود داشته باشید، در نتیجه گوگل اقدام به ایندکس سازی مطلبی می نماید که از استاندار های بیشتری بهره برده باشد و اگر نتواند تمایزی در خصوص استاندارد این دو مطلب مشابه بیاید، آن مطلبی را که از نظر خودش نسخه ی بهتری می باشد را ایندکس می نماید .

تشخیص گوگل نسبت به دو صفحه ی مشابه در یک وب سایت

متاسفانه گوگل در پیدا کردن نسخه های مشابه در یک وب سایت ضعیف عمل می نماید و خیلی اوقات دو صفحه ی مشابه به هم را ایندکس می سازد که این کار در حقیقت به ضرر شما تمام خواهد  شد و دلیل آن این است که اعتبار  one page شما بین ودو URLs تقسیم خواهد شد.

9. جریمه های گوگل

جریمه های گوگل
جریمه های گوگل

گوگل دو نوع جریمه برای شما در نظر خواهد گرفت

– جریمه به صورت دستی

این اتفاق زمانی رخ می دهد که گوگل برای جریمه ی شما محتوای شما را  حذف می کند و یا از نظر رتبه باعث تنزل آن می شوند و در حقیقت کارکنان گوگل به صورت دستی بازدیدی از وب سایت شما دارند و متوجه می شوند که وب سایت شما تطابقی با دستور العمل های وب مستر ندارد.

– جریمه به صورت الگوریتمی

این جریمه هنگامی اتفاق می افتد که الگوریتم های گوگل باعث می شود وب سایت و یا صفحات وب شما به دلیل کمبود کیفیت و نقص کیفی به کاربران نشان داده نشود، این نوع جریمه بیشتر به این صورت است که کامپیوتر ها به شما نه می گویند بر خلاف مورد قبلی جریمه، که انسان ها به شما نه می گفتند و برای شما جریمه در نظر می گرفتند.

خوشبختانه باید گفت در نظر گرفتن جریمه از نوع دستی توسط گوگل برای سایت ها و وب سایت ها به ندرت اتفاق می افتد. احتمال اینکه گوگل برای شما این نوع مجازات را در نظر گیرد بسیار کم است مگر اینکه شما به شدت خطایی را مرتکب شده باشید.

اخطار گوگل به هنگام جریمه دستی

در صورتی که گوگل در نظر داشته باشد برای شما جریمه ای به صورت دستی در نظر بگیرد، این موضوع توسط تبی در کنسول های جستجو تحت عنوان Manual penalties به شما اخطار داده خواهد شد و شما را نسبت به این جریمه مطلع خواهد ساخت و اگر در این تب موردی ذکر نشده بود، جریمه ای هم برای شما در نظر گرفته نخواهد شد.

جریمه ی گوگل به صورت الگوریتمی

اگر گوگل برای شما جریمه ای الگوریتمی در نظر گیرد این جریمه بدون هیچ اخطاری اتفاق خواهد بود و مانند جریمه ی دستی هشداری به شما داده نخواهد شد.

نتیجه گیری کلی از 9 عاملی که سبب می شود وب سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده نشود

باید دانست که رتبه گرفتن از گوگل مانند یک بازی کامپیوتری می ماند، اگر شما مشکلات فنی داشته باشید مثلا یک دسته ی بازی خراب داشته باشید، هرچه قدر هم که تلاش کنید نمی توانید در این بازی ها برنده شوید، این امر در خصوص وب سایت شما نیز صدق می کند، لازم است مشکلات فنی موجود در وب سایت خود  مانند متا تگ های  noindex را  قبل از شروع بازی رفع نمایید. در این بازی مراحلی وجود دارد که برای شما بسیار سخت است چراکه رقبای شما در این مراحل قوی عمل می نمایند و مراحل دیگری بسیار آسان است چرا که رقبای شما در این مراحل دارای ضعف می باشند، برای بالا رفتن مرحله در این بازی نیاز است از بک لینک ها استفاده شود و اعتبارات شما سنجیده شود .

تشابه مراحل سخت یک بازی با مراحل ایندکس سازی

تشابه مراحل سخت یک بازی با مراحل ایندکس سازی
تشابه مراحل سخت یک بازی با مراحل ایندکس سازی

باید در نظر داشت که دقیقاً مانند بازی های کامپیوتری شما وارد مراحلی از بازی در ایندکس سازی می شوید که پیچیده و مشکل هستند اما باید دانست که عبور از این مراحل می تواند به طور کلی سبک بازی شما را تغییر داده و شما را به آنچه هدفتان است نزدیک نماید. ایندکس نشدن سایت در گوگل می تواند سبب شود که علیرغم تمام تلاش های شما، صفحه ی وب سایت شما مورد بازدید قرار نگیرد در نتیجه توجه به  9 عامل بالا می تواند برای شما مفید واقع شود.

منبع: ahrefs

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *