تفاوت سئو و گوگل ادوردز در چیست؟

تفاوت سئو و گوگل ادوردز

سئو و گوگل ادوردز دو روی یک سکه اند! هر دوی آنها شاخه های بسیار مهمی از دیجیتال مارکتینگ هستند که کاربران را از طریق موتورهای جست و جو جذب می کنند. با این حال این دو روش تفاوت های بزرگی باهم دارند. تا انتهای این راهنما از ریراکو همراه ما باشید تا با تفاوت سئو و گوگل ادوردز آشنا شویم و ببینیم اولویت با کدام روش بازاریابی دیجیتالی است.

مروری بر سئو

برای درک بهتر تفاوت سئو و گوگل ادوردز اول باید با این دو مفهوم بیشتر آشنا شویم. SEO (Search Engine Optimization) به معنی بهینه سازی صفحات سایت است، به طوری که این صفحات به استانداردهای موتورهای جست و جو نزدیک شوند.

هدف از این کار چیست؟ این که وقتی کاربران عبارتی را در موتورهای جست و جو وارد می کنند که به کسب و کارمان مرتبط است، سایت ما در همان صفحه اول گوگل نمایش داده شود. موتورهای جست و جو صفحات وب را بر اساس کیفیت و استاندارد بودن آنها مرتب می کنند و بهترین ها را در صفحه اول نمایش می دهند.

ساز و کار سئو چگونه است؟

گوگل و سایر موتورهای جست و جو، صفحات وب را بر اساس کلمات کلیدی ای که در آنها به کار رفته دسته بندی می کنند. سپس صفحات هر دسته را بر اساس کیفیتشان، از بهترین تا ضعیف ترین مرتب کرده و بهترین ها را در صفحه اول نشان می دهند.

حالا وقتی یک کاربر یک عبارت را در گوگل سرچ می کند، گوگل صفحات مرتبط با همان کلمه کلیدی را به او نشان می دهد. پس صفحات سایت ها فقط جایی نمایش داده می شوند که با جست و جوی کاربر مرتبطند.

برای این که صفحاتمان را طوری سئو کنیم که گوگل موضوع آن را بفهمد و آن را رتبه بندی کند، باید کلمات کلیدی محبوبِ روز را در محتوای آن صفحه بنویسیم. البته این فقط یکی از تکنیک های سئوست (یا بهتر است بگوییم پایه ای ترین و مهم ترین تکنیک سئو).

فایده سئو چیست؟

ما برایمان مهم است در صفحه اول گوگل، بینگ و … باشیم، چون حداقل 71% از کل کلیک های وب مربوط به سایت های صفحه اول است. بنابراین هر چه به صفحه اول و به خصوص 5 سایت اول نزدیک تر باشیم، کلیک های بیشتری را دریافت خواهیم کرد.

در کنار تعداد کلیک بیشتر، افزایش اعتبار و افزایش آگاهی از برند هم از مهم ترین دستاوردهای سئو هستند. وقتی در صفحه اول باشید، کاربرانِ بیشتری شما را می شناسند. آن وقت دیگر چه یک کسب و کار آنلاین باشید و چه کسب و کاری کاملاً حضوری، کاربران برای خرید از شما ترغیب می شوند.

مروری بر گوگل ادوردز

اگر تعریف و ساختار تبلیغات گوگل را هم بدانید، تفاوت سئو و گوگل ادوردز برایتان روشن خواهد شد. Google Adwords نام قدیمیِ Google Ads است که با عنوان تبلیغات PPC (Pay Per Click یا پرداخت به ازای کلیک) نیز شناخته می شود.

گوگل ادز یکی از سرویس های گوگل است که به سایت ها اجازه می دهد صفحات خود را در صفحه نتایج تبلیغ کنند. این روش در محدوده SEM (Serach Engine Marketing یا بازاریابی موتورهای جست و جو) قرار دارد که با سئو متفاوت است.

این تبلیغ در همان صفحه اول گوگل (بالا یا سمت راست صفحه) نمایش داده می شود. ضمناً یک کلمه «ad» کوچک هم کنار آن نشان داده می شود تا مشخص شود که این صفحه به دلیل تبلیغات پولی در صفحه اول گوگل قرار دارد و نه به خاطر سئو.

ساختار گوگل ادز در serp

ساز و کار گوگل ادوردز چگونه است؟

وقتی سایتی می خواهد از سرویس گوگل ادز استفاده کند، اول باید تصمیم بگیرد که می خواهد برای کدام کلمه کلیدی به کاربران نشان داده شود. سپس به ازای هر کلیکی که هر کاربر روی لینک سایت می کند، هزینه ای مشخص را به گوگل می پردازد.

مثلاً اگر قیمت هر یک کلیک 1 دلار باشد، صفحه ای که (بعد از شروع تبلیغات) 100 کلیک می گیرد، باید 100 دلار به گوگل بدهد. یک نکته مهم این که قیمت کلمات کلیدی با هم تفاوت دارند! یعنی شاید برای یک کلمه کلیدیِ بسیار پرطرفدار ناچار باشید برای هر کلیک 15 دلار یا بیشتر پرداخت کنید؛ اما برای کلمه ای که آنچنان محبوب نیست، همان 1 دلار را برای هر کلیک بپردازید.

البته این تعرفه ها ثابت نیستند. این که بین سایر صفحات تبلیغاتی کجا باشید (تبلیغات اول، دوم یا …)، بسته به هزینه ای است که خودتان برای آن کلمه کلیدی پیشنهاد می دهید. این که روزانه هر چند وقت یک بار نشان داده شوید هم بستگی به همین قیمتِ پیشنهادیِ شما دارد.

تبلیغات گوگل ادز کاملاً موقتی است. یعنی فقط تا زمانی که کمپین شما فعال باشد، سایتتان در صفحه اول نشان داده می شود. بعد از دوباره به همان رتبه اصلی خود برمی گردید (رتبه ای که بسته به وضعیت سئوی خود دارید).

فایده گوگل ادوردز چیست؟

فرض کنید می خواهید در یک بازه زمانی خاص، فروش بیشتری داشته باشید یا کلیک بیشتری بگیرید. در این صورت می توانید یک کمپینِ گوگل ادز راه اندازی کنید تا موقتاً در صفحه اول گوگل باشید.

علاوه بر این وقتی سرویس یا خدمات جدیدی را راه اندازی کرده اید هم می توانید از تبلیغات گوگل ادز برای اطلاع رسانی استفاده کنید.

تفاوت سئو و گوگل ادوردز

با تعاریف بالا، احتمالاً متوجه تفاوت سئو و گوگل ادوردز شده اید. اما بیایید کمی تفکیک شده تر به تفاوت این دو شاخه دیجیتال مارکتینگ نگاه کنیم.

تفاوت اول: نوع ترافیک دریافتی

تفاوت ترافیک دریافتی از ادز و سئو

در دنیای دیجیتال مارکتینگ دو نوع ترافیک داریم: 1-پولی، 2- رایگان. ترافیک رایگان ترافیک طبیعی یا ارگانیک محسوب می شود که ارزشش به مراتب از ترافیک پولی بیشتر است.

اولین تفاوت سئو و گوگل ادوردز این است که گوگل ادز باعث جذب ترافیک پولی می شود و سئو باعث جذب ترافیک ارگانیک. هر چند که ترافیک پولی هم گاهی اوقات مشکل گشاست؛ اما ترافیک ارگانیکِ ناشی از سئو، دستاورد ارزشمندتری است.

تفاوت دوم: حداقل زمان بازدهی

وقتی استارت سئوی سایتتان را می زنید، حداقل 4 تا 6 ماه لازم است تا نتایج سئو را به وضوح ببینید. البته طبیعتاً رسیدن به رتبه های برتر، زمان بیشتری را می طلبد. این در حالی است که با تبلیغات گوگل ادز می توانید بسیار سریع تر در صفحه اول نشان داده شوید و به هدف کوتاه مدتی که دارید برسید.

وقتی حساب تبلیغاتی گوگل را برای اولین بار فعال می کنید، حدود 24 تا 48 ساعت طول می کشد تا گوگل حسابتان را بررسی و تأیید کرده و تبلیغاتتان را نشان دهد.

البته دقت کنید که وقتی برای اولین به سراغ تبلیغات گوگل می روید، معمولاً نمی توانید کمپین قدرتمندی طراحی کنید. چون داده و تجربه زیادی در این زمینه ندارید. بنابراین شاید نتایج به اندازه ای که انتظار دارید قوی نباشند (اگر حداقل 200-300 کلیک در ماه بگیرید، می توانید بگویید که تبلیغات موفقی داشته اید).

به عبارت دیگر، تبلیغات گوگل برای اولین بار معمولاً زمان زیادی می برد تا نتیجه بدهد. اما اگر این کار را به یک متخصص بسپارید که می داند دقیقاً چه کلمات کلیدی ای را بخرد و چه قدر هزینه کند، نتیجه بسیار بهتری را در سریع ترین زمان ممکن خواهید گرفت.

تفاوت سوم: مدت زمان باقی ماندن

Goole Ads یک راهکار موقت برای حضور در صفحه اول گوگل است. بنابراین هزینه ای که شما می کنید فقط برای همان مدت زمان محدود است. این در حالی است که وقتی سایتتان را سئو می کنید، تا زمانی که رقبا جایتان را نگیرند، رتبه خوب خود را خواهید داشت. البته نتایج طلایی سئو زمانی حاصل می شوند که پیوسته برای آن تلاش کنید.

تفاوت چهارم: میزان اعتباری که برای سایت به ارمغان می آورند

یک تفاوت سئو و گوگل ادوردز که باید به آن توجه کنید، این است که سئو و رتبه بالا، به سایت و برند شما اعتبار می دهند. اما این اعتبار را در تبلیغات گوگل ادز نخواهید داشت. چرا؟

بسیاری از کاربران اینترنت این روزها با کلمه «ad» که کنار سایت های تبلیغاتی نوشته می شود آشنا هستند (قبل ترها کاربران خیلی با مفهوم تبلیغات گوگل و تفاوت آن با سئو آشنا نبودند). یعنی کاربران امروزه می دانند این سایت هزینه کرده تا به صورت موقتی در صفحه اول باشد. پس سایت شما را به عنوان یک منبع قوی قبول نمی کنند؛ چون می دانند که این رتبه را به واسطه پرداخت پول دارید و نه به خاطر سئو و محتوای باکیفیت.

تفاوت پنجم: دامنه دستاوردها

گوگل ادز فقط یک روش تبلیغاتی موقتی است؛ اما سئو روی ساختار و کیفیت خود سایت کار می کند. درواقع سئو باعث می شود سایتتان به استانداردهای گوگل نزدیک تر شود.

نکته جذاب اینجاست که استانداردهای گوگل همگی باب میل کاربران هستند (مثل سریع بودن سایت، انتشار محتواهای قوی، پاسخگو بودن سایت در موبایل و …). پس با سئو کردن سایتتان، تجربه کاربری آن را تا حد چشمگیری ارتقا می دهید درواقع با سئو با یک تیر دو نشان می زنید و علاوه بر رسیدن به رتبه های برتر، ساختار و کیفیت سایت را هم ارتقا می دهید.

گرانی دلار؛ بزرگ ترین نقطه ضعف گوگل ادز در ایران

تبلیغات گوگل در سال های اخیر در ایران بسیار کمتر شده است. دلیل این امر هم گرانی دلار است. شاید سال های پیش که دلار حدود 5000 تومان بود، تبلیغات گوگل روشی به صرفه برای ایرانیان بود. اما امروزه که حداقل هزینه هر یک کلیک حدود 1 دلار (حدوداً معادل 30 هزار تومان) است، باید بیشتر درباره آن فکر کنیم.

البته این نقطه ضعف در صورتی مهم است که شما محدودیت بودجه داشته باشید. وگرنه می توانید به راحتی روی نمایش مقطعی صفحاتتان در گوگل سرمایه گذاری کنید.

نکته آخر

با وجود تفاوت سئو و گوگل ادوردز و نقاط ضعف تبلیغات گوگل، باز هم ما هرگز نمی گوییم که به سراغ تبلیغات گوگل نروید. اتفاقاً این روش در بسیاری از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ می تواند شما را به بعضی اهداف خاص برساند (مثل فروش بیشتر در یک جشنواره فصلی).

اما مسئله اینجاست که ارزش سرمایه گذاری روی سئو بسیار بیشتر است. بنابراین اولویت را بر سئو قرار دهید. سپس اگر محدودیت چندانی در بودجه نداشتید، روی Google Ads هم حساب کنید.

لازم به ذکر است که اگر در زمینه استراتژی های SEM یا SEO به راهنمایی یا تدوین استراتژی نیاز دارید، می توانید از خدمات مشاوره سئو یا تدوین استراتژی سئو در مجموعه ریراکو بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *