هر آنچه که باید از تاثیر علائم نگارشی در سئو بدانید!

هر آنچه که باید از تاثیر علائم نگارشی در سئو بدانید!

تاثیر علائم نگارشی در سئو یکی از ابهامات متخصصین سئو و حتی متخصصین بازاریابی محتوایی است. این که آیا برای گوگل فرقی می کند که از علائم در جای درستی در طول متن استفاده کنیم؟ آیا اصلاً گوگل وجود این علائم را متوجه می شود؟ اگر شما هم کنجکاوید که پاسخ این سؤالات را بدانید، تا انتهای این راهنما همراه ما باشید.

گوگل درباره تاثیر علائم نگارشی بر سئو چه می‌ گوید؟

بگذارید خیالتان را راحت کنیم؛ گوگل هیچ نظریه قطعی ای درباره تاثیر علائم نگارشی بر سئو ارائه نداده! نه فقط در مورد این علائم، بلکه گوگل درباره خیلی از مسائل دنیای سئو نظر محکم و قطعی نمی دهد. بنابراین برای فهمیدن تاثیر علائم نگارشی در سئو نمی توانیم روی خود گوگل حساب کنیم.

اما صبر کنید! درباره علائم نگارشی هم مثل ابهامات دیگر سئو می توانیم به سراغ نظر و تجربه متخصصین سئو برویم. چیزی که تجربه نشان می دهد این است که گوگل از بعضی از علائم نگارشی کمک می گیرد تا منظور جمله ها را بهتر درک کند.

گوگل همیشه می خواهد بفهمد که محتوای سایت ها دقیقاً درباره چیست تا آنها را در جای درستی به کاربران نشان دهد. علائم نگارشی هم می توانند در این مسیر به ربات های گوگل کمک کنند تا معنا و مفهوم جملات را بهتر بفهمند. بنابراین بهتر است ما هم این علائم را در جای درستشان استفاده کنیم تا تمام تلاش خود را برای آگاه سازی گوگل انجام دهیم.

نکته: گوگل علائم نگارشی را در متن های فارسی کمتر از متن های انگلیسی تشخیص می دهد. اما حتی اگر تمام متن های سایتتان فارسی است، باز هم استفاده از آنها می تواند به اندازه خودش مفید باشد.

مثالی از اهمیت استفاده از علائم نگارشی در جملات

برای درک بهتر تاثیر علائم نگارشی در سئو و درکی که گوگل از این نشانه ها دارد، می توانید وارد گوگل ترنسلیت شوید. بعد یک جمله را یک بار با علامت نگارشی و یک بار بدون آن وارد کنید. مثلاً ما یک بار جمله «سامسونگ یکی از بهترین برندهای گوشی است» را بدون هیچ علامتی نوشته ایم. بار بعدی یک علامت سؤال به انتهای این جمله اضافه کرده ایم.

اهمیت استفاده از علائم نگارشی در جملات

همانطور که می بینید، گوگل می فهمد که جمله اولی خبری و جمله دومی سؤالی است. بنابراین معادل انگلیسی آنها را هم به صورت متفاوتی می سازد.

حالا یک مثال از تاثیر ویرگول در معنای جمله! جمله اول « آن بچه، گربه را دید» است که فاعلش «بچه» است؛ اما در جمله دوم، یعنی «آن بچه گربه را دید»، کلمات «بچه گربه» یک کلمه ترکیبی تلقی می شوند و فاعل این جمله نامشخص است (فاعل این جمله «او» است که معادل انگلیسی آن «He» یا «she» می شود).

تاثیر استفاده از علائم نگارشی در جملات در گوگل ترنسلیت

پس می توان نتیجه گرفت که ربات های گوگل معنی بعضی از علائم نگارشی را متوجه می شوند. پس بهتر است محض اطمینان ما هم در جملاتمان از علائم استفاده کنید.

از گوگل بگذریم؛ کاربران چه نظری درباره علائم نگارشی دارند؟

در دنیای سئو یک قانون مهم داریم و آن این که سایت را اول برای کاربران بهینه کنیم و بعد برای موتورهای جست و جو. از آنجایی که هدف اصلی موتورهای جست و جو جلب رضایت کاربران است، این دو مسیر هم درواقع همسو هستند. البته معمولاً وقتی به فکر کاربران باشیم سئوی خوبی هم خواهیم داشت؛ اما اگر سئو را اولویت قرار دهیم، همه چیز را ماشینی می بینیم و یادمان می رود که مخاطبان وب سایت ما انسان هستند!

همه اینها را گفتیم که به این برسیم که به جای فکر کردن به تاثیر علائم نگارشی در سئو، بهتر است به این فکر کنید که کاربران چطور راضی ترند؟ خب طبق تجربه، کاربران محتواهایی را که در آنها از علائم نگارشی به شکل درست استفاده شده باشد را راحت تر می خوانند که این اصلاً دور از انتظار نیست!

وظیفه کلی علائم نگارشی این است که ارتباط جملات و کلمات را به خواننده بگوید و به روان خوانی کمک کند. بنابراین چرا از قدرت آنها برای ارتقای محتواهای متنی خود استفاده نکنیم؟

استفاده از علائم نگارشی در محتواها یکی از راه هایی است که می تواند کاربر را راضی نگه دارد. حالا اگر در کنار این اصل، نکات دیگر را هم رعایت کرده باشید، چند اتفاق میفتد:

  • کاربر محتوای شما را دنبال می کند و زمان بیشتری در صفحه می ماند.
  • کاربر از صفحات دیگر سایت هم بازدید می کند.
  • اگر فرم، نظرسنجی یا … در صفحاتتان داشته باشید، کاربر میل بیشتری برای تعامل با آنها دارد که این امر نرخ تعامل (Engagement rate) سایت را بالا می برد.
  • وقتی کاربر نام سایتتان را دفعه بعدی در صفحه نتایج گوگل می بیند، با اشتیاق روی آن کلیک می کند.

تک تک این دستاوردها از مهم ترین فاکتورهای سئو هستند که می توانند رتبه وب سایتتان را ارتقا دهند. بنابراین می توانیم بگوییم که وقتی علائم نگارشی را رعایت می کنید، درواقع یک قدم کوچک و غیر مستقیم برای ارتقای سئوی سایت برداشته اید.

“بیشتری تاثیر علائم نگارشی در سئو به صورت غیر مستقیم است؛ وقتی رضایت کاربران را داشته باشید، گوگل هم از شما راضی خواهد بود!”

آیا علائم نگارشی در کلمات کلیدی تاثیری دارند؟

فرض کنید کاربری می خواهد در موتورهای جست و جو عباراتی را سرچ کند و در طول این کوئری یک ویرگول، علامت تعجب یا کاراکتر خاصی (مثل @#$%^&*()=+[]\) را هم تایپ می کند. آیا گوگل به این علائم توجه می کند؟ به طور کلی خیر! گوگل تقریباً همیشه این علائم را نادیده می گیرد.

اما یک نکته وجود دارد! اگر این کاراکتر خاص، بخش مهمی از خودِ کلمه کلیدی باشد، گوگل آن را می فهمد و به حساب می آورد. مثلاً وقتی سرچ می کنیم «C++»  یا «C#»  گوگل می فهمد که این کاراکترها بخش مهمی از خود کلمه کلیدی هستند و آنها را نادیده نمی گیرد.

علاوه بر این بعضی کاراکترها معنی جست و جو را به طور کل تغییر می دهند. مثلاً وقتی سرچ می کنیم «Nikon 400»، داریم به دنبال یک مدل دوربین نیکون می گردیم و گوگل هم همان مدل دوربین را نشانمان می دهد. اما وقتی سرچ می کنیم «$Nikon 400  »، داریم به دنبال دوربین 400 دلاری نیکون می گردیم. در این صورت گوگل دوربین های 400 دلاری نیکون را نشان می دهد.

بنا به قوانین بالا، وقتی می خواهیم صفحاتمان را با کلمات کلیدی سئو کنیم، باید تا جای ممکن از کاراکترها و علائم نگارشی استفاده نکنیم. مگر این که مثل «C++»، این کاراکتر بخشی از خود کلمه کلیدی باشد.

چند نکته مهم درباره تاثیر علائم نگارشی در سئو

حالا که می دانیم که تاثیر علائم نگارشی در سئو بیشتر به صورت غیرمستقیم است تا مستقیم، بیایید چند تکنیک را درباره این علائم ببینیم که طبق تجربه، صفحات شما را ارتقا می دهند:

  1. استفاده از کاراکتر جداکننده «|» در تگ های عنوان سئو ایده خوبی است؛ به شرطی که بیش از حد نباشند! مثلاً فقط دو عبارت مختلف را برای عنوان سئو بنویسید و یک خط جداکننده بین آنها قرار دهید. مثل: نکات بازاریابی برای سئو | بهینه سازی داخلی.
  2. بهتر است در عنوان اصلی صفحه یا محتوا از ویرگول، دونقطه و خط تیره (یعنی –) استفاده کنید. مثل: نکات سئو: بهینه سازی داخلی.
  3. از نشانه گذاری بیش از حد عناوین و توضیحات مِتا دوری کنید. این کار برای کاربران خیلی جذاب نخواهد بود.
  4. کاراکترهایی مانند علامت تعجب، علامت سؤال و @ در عناوین یا توضیح متا توسط گوگل نادیده گرفته می شوند. اما چون علامت تعجب و سؤال مشخص می کنند که جمله شما خبری است یا سؤالی، بهتر است از آنها به خصوص در عنوان ها استفاده کنید.

کلام آخر

از آنجایی که گوگل درباره تاثیر علائم نگارشی در سئو نظر صریحی نداده، سردرگمی ها و ابهامات زیادی درباره جزئیات این مسئله وجود دارد. اما در هر صورت در نظر گرفتن نکات بالا می تواند در مسیر سئوی سایت کمک کننده باشد. در آخر یادتان باشد که هرگز عناوین یا محتواهایتان را با علائم نگارشی شلوغ نکنید و همیشه آنها را در حد اعتدال نگه دارید. اگر سؤالی در این باره دارید می توانید در بخش نظرات با ما در تماس باشید.

توجه اگر بدنبال یک محتوای با کیفیت با رعایت تمامی پارامتر های نوشتاری هستید توصیه می کنیم تولید محتوا خود را به تیم مجرب ریراکو سئو بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *