الگوریتم دزد دریایی

الگوریتم دزد دریایی

تغییر و تحولات اخیر موتورهای جستجو تمرکز زیادی بر روی عناصر بصری و داده های مدیا محور داشته است. از اواخر سال 2021 بود که گوگل فناوری visually browsable را معرفی کرد و باعث شد رویکردی متفاوتی برای استفاده از داده های دیجیتالی شکل بگیرد. عناصر بصری مانند فیلم، پادکست، موسیقی و تصاویر یونیک در کنار سایر اسناد و محصولات از جمله بازی های ویدئویی با سرعت بسیار زیادی در حال گسترش هستند. هرچند در دسترس بودن داده های دیجیتالی و بهره مندی از آنها بسیار مفید به نظر می رسد، اما وقتیکه برای همه قابل مشاهده باشد طبیعتا باید حریم خصوص و امنیت داده ها را نیز در نظر گرفت.

ابتدا بسیاری از شرکت ها تلاش کردند تا با شیوه های مختلف قدمی در جهت مبارزه با منافذ امنیتی بردارند اما این وضعیت به دلیل پیچیدگی های بسیاری که داشت، هم زمان بر میشد و هم تمرکز لازم را بر روی اجرای صحیح آن باقی نمی گذاشت. از آنجاییکه گوگل بستری برای عرضه این اطلاعات بود، الگوریتم دزدان دریایی را برای مبارزه با اقدامات خرابکارانه منتشر کرد. با ما همراه باشید تا ببینیم گوگل چونه توانسته با کمک این الگوریتم با تهدیدات امنیتی مبارزه کند.

الگوریتم دزد دریایی – pirate algorithm

بروزرسانی pirate اشاره به روش دزدهای دریایی برای سرقت سایر کشتی ها و سرقت منابع شان دارد. در پهنه اینترنت، کابوسی به نام سرقت رسانه ای برای اکثر سایت های خبری و سرگرمی تمامی نداشت زیرا همه چیز بر بستر تبادلات آنلاین در دسترس عموم بود. در همین اوصاف موتور جستجوی گوگل بروزرسانی دزد دریایی را در آگوست 2012 برای مجازات علیه عوامل خطرآفرین و وب سایت هایی که حق نشر و کپی رایت را نقض می کردند انجام داد.

الگوریتم دزد دریایی هر نوع محتوا و داده ای که بدون ذکر منبع و مجوز منتشر شده باشد را هدف قرار داده و از نتایج حذف می کند. رویکردی که حق انتشار عکس، فیلم، مقالات و نوشته ها و همچنین محتوای یونیک متعلق به ناشر و سایت اصلی را در نظر می گرفت. این اقدام گوگل یک مزیت بشمار می رفت زیرا ویژگی های زیادی را در اختیار مولفین قرار می دهد، بدین ترتیب به عنوان نویسنده یک محتوا اگر قصد داشته باشید از سرقت اثر خود جلوگیری کنید، pirate راه را برای تان هموار کرده است.

گوگل قادر است انواع محتوای دارای حق کپی رایت را تشخیص و سایت های متخلف را جریمه و از نتایج حذف کند. الگوریتم دزدان دریایی DMCA را که یکی از خصوصیات کاربردی برای حق کپی رایت بشمار می رود عرضه کرد. داده های دارای حق تالیف که از DMCA پیروی می کنند، در صورت جستجو، اطلاعاتی از قبیل امکان خرید و یا تهیه از سایت اصلی را نیز ارایه می کنند.

قانون کپی و حق مالکیت آثار دیجیتالی – DMCA

قانون کپی و حق مالکیت آثار دیجیتالی که به اختصار DMCA نام دارد، مخفف عبارت Digital Millennium Copyright Act  است. DMCA آمد تا حق نشر و تالیف یک اثر را برای مالک خود که می تواند صاحب اثر یا نویسنده باشد به رسمیت بشناسد. این سازوکار با سایت ها و افرادی که از آثار منحصر بفرد سواستفاده می کنند، برخورد کرده و جرایم سنگینی را برای شان در نظر میگیرد.

قانون DMCA بسیار سودمند است زیرا با جدیت هرچه تمام تر از سرقت آثار جلوگیری کرده و خدمات آن بسیار وسیع بشمار می رود. به عنوان مثال شرکت هایی که نرم افزارهای رایانه ای و اپلیکیشن های اختصاصی تولید می کنند، می توانند از DMCA استفاده کنند.

تاثیر DMCA بر روی سایت های متخلف

محدود کردن دسترسی به سایت هایی که نرم افزارها و محتوای رایگان کپی را ارایه می کنند به وسیله دزد دریایی جریمه می شوند. بدین ترتیب اگر کسی دست به ارایه و نشر اطلاعات و داده هایی بزند که متعلق به منبع دیگری است، با ارایه مستندات DMCA، وبسایت اش از تمام نتایج حذف می شود. این موضوع به شما کمک میک ند تا اگر نویسنده یا توسعه دهنده هستید، از دارایی های خود مراقبت و حفاظت کنید.

الگوریتم دزد دریایی می گوید وظیفه هر وب سایتی است که قبل از انتشار یا استفاده از دارای های دیجیتالی دیگران، از مالک اثر اجازه گرفته و منبع آن را ذکر کنند. لازم به ذکر است این بینش به رشد اقتصادی و فناورانه محصولات داخلی و ارزش آفرینی هرچه بیشتر توسط توسعه دهندگان می انجامد.

گوگل و جلوگیری از سرقت داده های دیجیتالی

سواستفاده از آثار و تولیدات دیجیتالی دیگران همواره جزو جدایی ناپذیر سواستفاده گران بوده است. این موضوع از گذشته بر بستر اینترنت رواج داشته و حتی به سوشال مدیا هم کشیده شده است. چیزی که باعث شده شرکت های زیادی با چالش های حاصل از دست رفتن امتیازهای مورد انتظار مواجه شوند. هرچند روش های دیگری هم برای جلوگیری از سرقت آثار دیجیتالی وجود دارد، اما نقش موتور جستجوی گوگل را نمی توان نادیده گرفت.

نشر کلیپ هایی که پروسه سختی را برای تولید طی کرده اند، نرم افزاری هایی که برای توسعه آنها وقت و هزینه زیادی انجام شده همگی در نهایت هدفی را پیش روی خود متصور هستند که ضمن شکوفایی، باعث سودآوری نیز می شوند. اما حساب اش را بکنید در برابر با افراد سودجو وجود یک عامل بازدارنده بسیار احساس می شود. بروز رسانی دزد دریایی با شناسایی موارد فوق، فعالیت های خرابکارانه را محدود و از نتایج جستجو حذف می کند.

موتور جستجوی گوگل با الگوریتم دزد دریایی با سارقان محتوا مبارزه می کند. حق تالیف عمداتا شامل عکس ها، کلیپ ها، مقالات و نوشته ها، نرم افزار ها و اپلیکیشن ها و در کل هر چیزی که می تواند حق مالکیت داشته باشد است. وقتی مالک یک اثر دیجیتالی درباره نقض حق مالکیت و سرقت آثار اش به گوگل گزارش دهد، سایت سودجو بررسی و اگر تعداد گزارش های دریافتی حتی بیشتر باشد، کلا از نتایج حذف می گردد. لازم به ذکر است جریمه الگوریتم دزد دریایی، ابتدا برای صفحات منتشر کننده اثر سرقت شده اعمال می شود و در صورت تکرار کل سایت و دامنه تحت تاثیر قرار میگیرند.

هرچقدر گوگل بتواند با محدود کردن و حذف سایت های سودجو از نتایج جستجو، از ناشرین و حقوق آثار حمایت کند، امنیت بالاتری بر بستر وجود خواهد داشت. سرقت اثر جرم محسوب می شود و این جرم صرفا به معنی تصرف اموال نیست. بینش بزرگی که میان افراد شکل گرفته بر این باور است که باید توسعه دهنده یا صاحبان اثر را توانمندی سازی کرد، دیدگاهی که می خواهد کاری کند حتی افراد سودجو ضمن آسیب شناسی، بتوانند خودشان عرضه کننده باشند و این همان فرهنگی است که باعث می شود از دستبرد به آثار جلوگیری شود.

الگوریتم Pirate و نتایج جستجو

یکی از ویژگی های بسیار خوب دزددریایی حذف سایت های سارق و سودجو در برابر جایگزین شدن منابع درست و منحصر بفرد در نتایح است. این موضوع باعث می شود ضمن ارایه محتوای یونیک و مورد نیاز کاربران، داده های با کیفیت و ارزشمند در سطح وب گسترش یابد. گوگل بیش از 4 میلیارد صفحه اسپم را از نتایج جستجو حذف می کند. بدین ترتیب کاربران می توانند به نتایج غنی و اثر بخش رسیده و ارزش های بدست آمده توسط منابع حقیقی دریافت شود. بدین ترتیب سایت هایی که از عملکرد مناسب و بهینه برخوردار هستند، سیر صعودی بالایی را طی خواهند کرد. هرچقدر به کیفیت و تولید محتوای با ارزش و منحصر بفرد توجه بیشتری داشته باشید، رتبه های بهتری را بدست خواهید آورد و از گزند افراد سودجو نیز در امان خواهید بود.

گزارش سرقت محتوا – DMCA

برای حذف آثار دیجیتالی دارای حق تالیف و یا محتوای سرقت شده می توان در این باره به گوگل گزارش داد. برای این موضوع باید از طریق فرم Removing Content From Google و تکمیل اطلاعات مورد نیاز، گزارش خود را در خصوص مشکلات پیش آمده از جمله محتوای دارای حق تالیف و تصرف داده های دیجیتالی اقدام کرد.

بدین ترتیب گوگل می تواند ادعای صورت گرفته را بررسی و در نهایت صفحه یا وب سایت سودجو حاوی محتوای سرقت شده را از نتایج حذف کند. این امر به منزله پاک شدن محتوا از داخل سایت نیست و صفحه فوق وجود دارد ولی گوگل آن را در لیست سیاه خود گذاشته و دیگر کراول هم نمی کند. در نتیجه دسترسی بی نهایت جستجو گر حذف شده و عدالت اجرا می شود.

بروزرسانی دزد دریایی از شیوه های متفاوتی برای شناسایی محتوا و محصولات دیجیتالی سرقتی استفاده می کند. به هنگام ارسال DMCA، گزارش های فوق باید با مستندات و مدارک کافی همراه باشد. در نهایت وقتی گزارش ها به حد نصاب برای شکل گیری قضاوت برسد، ارزیابی شروع می شود. باید در نظر داشته باشید که اجرای عدالت به معنی در نظر گرفتن ادعای هر دو طرف است. در واقع همانقدر که شما ادعای حقوق دارید، افراد دیگری هم هستند که بنا به مقاصد خرابکارانه گزارش های DMCA فیک ثبت می کنند.

جلوگیری از جریمه توسط الگوریتم دزد دریایی

سایت های زیادی هستند که در آنها کاربران در نشر محتوا نقش دارند. به این نوع مطالب که توسط کاربران در سایت قرار میگیرد، UGC گفته می شود. وقتی افرادی بجز شما در سایت به نشر محتوا مشغول باشند، احتمال اینکه کاربران چیزهایی منتشر کنند که موجب نقص کپی رایت شود بسیار زیاد است.

در این شرایط بهترین راهکار نظارت بر نحوه تولید و نشر محتوای شخص ثالث است. باید مطمئن شوید نویسندگان مهمان در سایت قوانین را نقض نمی کنند و همین امر از هر راه دیگری بهتر است. شیوه فنی دیگر این است که در بخش محتوای مهمان حتما تگ UGC را استفاده کنید تا گوگل متوجه شود این مطالب توسط شما منتشر نشده و نتیجه فعالیت کاربران است. اگر رفتار کاربران برای شما قابل کنترل نیست می توانید بخشی به نام انجمن راه اندازی و آن را در یک دامنه دیگر قرار دهید.

جلوگیری از سرقت آثار دیجیتالی

برای مواجهه با محتوا و آثار به سرقت رفته راه های زیادی وجود دارد اما شیوه های فوق در تمام ریجن ها از جمله ایران زیاد کاربرد ندارد. با اینحال می توانید از نکاتی که در ادامه مطالعه می فرمایید برای این مهم استفاده کنید.

پیگیری های قانونی

اولین روش برای برخورد با سارق آثار ادبی، اقدام قانونی است. هرچند از قدیم می گویند کلاه ات را صفت بچسب و دیگران را دزد نکن، اما با اینجال در دنیایی که اطلاعات آزادانه در اختیار همه است، باید فرهنگ استفاده از منابع نشر محتوا را توسعه داد و در نظر گرفت.

جلوگیری از کپی محتوا

با مسدود کردن راست کلیک بر روی صفحه، محتواهای متنی قابل کپی کردن نیست. این عمل به کمک یک قطعه کد امکان پذیر است اما راه حل نهایی نیست زیرا در نهایت امکان کپی محتوا فقط سخت تر می شود.

راه حل های نرم افزاری

یکی از مشکلات پرتکرار کپی شدن دوره های آموزشی است. برای این منظور می توانید از نرم افزارهایی کمک بگیرید که دانلود و کپی محتوای ویدئویی را تقریبا غیر ممکن می کند. یکی از این نرم افزارها برنامه اسپات پلیر است که به کاربران ثبت نام کرده و یا آنهایی که لایسنس خریداری می کنند امکان مشاهده محتوا را می دهد.

در وردپرس افزونه Prevent Direct Access Gold نیز از دانلود و کپی کردن هرنوع فایل و سند دیجیتالی جلوگیری می کند. پلاگین یاد شده امکانات بسیار زیادی برای محافظت از دارایی های شما در اختیارتان می گذارد که در نوع خود بی نظیر است.

لایسنس های نرم افزاری

راه حل دیگری که برای جلوگیری از سرقت اسناد دیجیتالی مانند نرم افزار و اپلیکیشن استفاده می شود، استفاده از لایسنس است. هرچند این شیوه راه هایی برای دور زدن دارد اما تا ححد زیادی از محصولات شما محافظت می کند.

رمزنگاری سورس گاردین یا یون کیوب

راهکار بسیار خوب دیگر که دسترسی به کدهای برنامه های نوشته شده را غیرممکن می سازد، کدکردن سورس برنامه به کمک source guardian و یا ion cube است. این دو نرم افزار برای encrypt کردن سورس برنامه هایی مانند php است و سواستفاده از آن را کاملا محال ممکن می کند. سایت هایی که قصد استفاده از ابزارهای کد شده با سورس گاردین و یا یون کیوب را دارند باید ماژول فوق را نیز فعال کنند که در 99 درصد میزبان ها بصورت خودکار فعال است.

شکایت و ارسال DMCA

راه حل موثر دیگر که البته در ریجن ایران سخت به نتیجه می رسد، ارسال گزارش DMCA است. با مراجعه به صفحه ارسال گزارش، همانطور که توضیح دادیم، مستندات و مدارک لازم را با دلایل کافی برای گوگل ارسال کنید.

دزد دریایی یا پانداست

پاندا جزو بزرگ ترین و مهم ترین الگوریتم های گوگل بشمار می رود که محبوبیت زیادی هم در هسته این موتور جستجو پیدا کرده است!. با اینحال گاها ممکن است تاثیر پاندا را با دزد دریایی اشتباه بگیرید که خوب عملا امکان پذیر هم نیست.

دیرزمانی بود که بازار لینکدونی ها، کیورد استافینگ و کپی محتوا بسیار داغ بود و با کمک ابزارهای بازدید غیر واقعی رتبه یک دور از انتظار نبود. برای این منظور گوگل الگوریتم پاندا را معرفی کرد تا ایده های اسپم را بر روی سر سایت های بیکیفیت خراب کند.

الگوریتم پاندا محتوای کپی را شناسایی و بصورت خودکار از رتبه بندی صفحات وب اینگونه جلوگیری می کند و اینجاست که قبل از هر کاری، حتی کل سایت را نیز تاثیر قرار می دهد. الگوریتم دزد دریایی تفاوت هایی با پاندا دارد که یک نمونه آن، توجه به مستندات دیجیتالی و عناصر بصری نیز است. جدای از این دزد دریایی وابستگی به گزارش های مولفین و مالکین دارد و بصورت خودکار سایت ها را برای نشر محصولات کپی یا بدون مجوز جریمه نمی کند.

تفاوت عمده میان الگوریتم پاندا و دزد دریایی، در نحوه برخورد با سایت ها است، بدین صورت که پاندا خود اش بصورت خودکار محتوای متنی کپی را تشخیص و جریمه می کند اما دزد دریایی مانند یک واحد قضایی می ماند و بر اساس گزارش ها و مستندات واقعیت ها را در نظر میگیرد.

جمع بندی (الگوریتم دزد دریایی)

راه حال های پیشگیرانه را جدی بگیرید زیرا نوش دارو بعد از مرگ سهراب بی فایده است. هرچند راهکارهای زیادی برای مقابله با افراد سودجو وجود دارد اما هنگامیکه آثار شما در جای دیگر استفاده شود و محتوای تان برای یک سایت متفاوت رتبه خوبی بگیرد، این شما هستید که بازی را باخته اید. در وب سایت تان حتما نام نویسنده را مشخص کنید و از لینک سازی های با کیفیت بهره ببرید. اگر تصویر یا کلیپی را تولید کرده اید برای آن لایسنس گذاشته و لوگوی تان را در صورت امکان تعبیه کنید.

پلایرهایی هستند که کلیپ های شما را بصورت کد شده نمایش داده و تا حد زیادی جلوی سواستفاده را میگیرند. برای نرم افزارهای خود از راهکارهای امنیت که اشاره کردیم بهره ببرید، به عنوان مثال اگر افزونه وردپرس توسعه می دهید، سورس گاردین یا یون کیوب دسترسی دیگران را به کدها غیر ممکن می سازند. هرچند ارایه گزارش DMCA راه را برای پیگیری حقوق شما باز می گذارد، با اینحال هیچ چیز بهتر از تمهیدات قبل از واقعه نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *