آشنایی با فرمت تصاویر و ارتباط آن‌ها با سئو سایت

آشنایی با فرمت تصاویر و ارتباط آن‌ها با سئو سایت

بزرگ ترین تحولات صورت گرفته در موتورهای جستجو، برگرفته از توجه به عناصر بصری است که نقش بسزایی در نحوه تعامل کاربران در نتایج جستجو دارند. از ابتدای سال 2022 تا کنون با الگوریتم ها و بروزرسانی هایی روبرو شدیم که همگی چه در کل ساختار و جه در بخشی از فاکتورهای داخلی شان، تاکید زیادی به استفاده از محتوای بصری مانند تصاویر داشتند.

در این میان، حضور الگوریتم MUM از همه پررنگ تر است زیرا اکنون بطور رسمی حضور دارد و این یعنی نتایج جستجو به سمت جلوه های بصری و تعاملی بیشتر سوق پیدا می کند. از طرفی بروزرسانی helpful content نیز که تحولی بزرگ در صنعت محتوا ایجاد می کند، از الگوریتم Product review به عنوان یک شاخص پررنگ یاد می کند و آن را جزو فاکتورهای مهم محتوا نویسی می داند. این مقاله قصد دارد تا شما را با انواع فرمت های تصاویر آشنا کرده و دید مناسبی را برای سئوی محتوای بصری در اختیارتان بگذارد.

نقش فرمت تصاویر در سئوی سایت

شاید در ابتدای امر با خودتان بگویید، فرمت تصویر مگر تاثیری هم در بهبود سئوی سایت دارد؟ یا شاید ابهام بزرگی در ذهن تان نقش بسته و وجود ارتباط میان یک تصویر با تصویر دیگر را نمی توانید بدرستی متوجه شوید. اگر این موضوع جالب به نظر می رسد، باید بدانید جدای از اینکه اصلا فرمت تصاویر مطرح باشد، ساختار آنها از هر چیز دیگری حائز اهمیت تر است.

تمام عکس هایی که میبیند همگی با فرمت های متنوعی برای استفاده های مختلف وجود دارند اما از این جهت که چگونه شکل میگیرند، تصاویر به دوست دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • تصاویر با ساختار شطرنجی Raster یا پیکسل ها
  • تصاویر برداری Vector که در طرح های گرافیکی زیاد دیده اید

تمام فرمت هایتصویری که می شناسید در این دو گروه طبقه بندی می شوند و بسته به نوع هریک، سایز و حجم متنوعی هم دارند. تصاویر با ساختار شطرنجی – raster مجموعه‌ ای متراکم از پیکسل‌ها هستند که در کنار هم تشکیل شده‌ و کیفیت آنها با شاخص dpi و ppi سنجیده می شود. در واقع هرچقدر میزان تراکم – dpi پیکسل‌ های یک تصویر raster بیشتر باشد، به همان میزان هم کیفیت و حجم افزایش می یابد. اینجاست که وقتی ابعاد تصاویر raster را افزایش می دهید، به این دلیل که تراکم پیکسل ها کاهش پیدا می کند، کیفیت نیز کم تر می شود.

گاهی اوقات با افزایش dpi در تصاویر وب سایت، نتیجه خاصی نخواهید گرفت زیرا اغلب سایت ها عکس ها را با دقت 72dpi نمایش می‌دهند. حتما در فتوشاپ دیده اید که پیشفرض طراحی عکس بر روی 72 است، زیرا این یک تراکم مناسب برای اسناد دیجیتالی است. اما تصاویر وکتور با بهره گیری از فناوری برداری، می توانند انعطاف پذیری بسیار بیشتری داشته باشند که مناسب طراحی‌ های بسیار بزرگ و چاپ در سایزهای وسیع است.

از جمله فرمت های تصویر برداری، عکس های SVG هستند که برای طراحی لوگو و حتی تصاویر مورد نیاز سایت از آنها بهره برده می شود. فرمت های مانند SVG از محبوبیت زیادی برخوردار نیستند اما در UI کاربردی و انعطاف پذیری بالایی را به طراح می دهند.

عکس های برداری یا پیکسلی، کدام یک برای سئو مناسب است؟

پاسخ به این سوال کمی ساده است اما بهبود آنها چیزی است که به راحتی بدست نمی آید. اعلب عکس هایی که در سایت از آنها استفاده می کنید فرمت JPG و یا PNG هستند که خوب در گروه ساختاری RASTER قرار میگیرند اما بهتر است انتخاب های بیشتری را نیز مدنظر قرار داده و لزوم استفاده از آنها را امکان سنجی کنید.

عکس های با فرمت jpg – محبوب و بسیار کاربردی

تغریبا تمام عکس های موجود در دنیا با فرمت jpg ذخیره می شوند و از این نظر یکی از بزرگ ترین و رایج‌ ترین عکس های موجود در دنیا است. اگر فرمت jpg را یک برند در نظر بگیرید، برندینگ این پسوند در دنیا نظر ندارد زیرا توانسته اعتماد، کارایی و لیاقت خود را بارها اثبات کند.

این فرمت با دو پسوند jpg و jpeg شناخته می شود که عینا شبیه هم هستند و فقط در گذشته به دلیل محدودیت نمایش کاراکترها در پسوند، از jpg استفاده می شد. تصاویر jpeg یکی از انتخاب‌ های بسیار خوب برای محتوانویسی و طراحی بشمار می رود اما بر خلاف فرمت های وکتور، اگر حجم عکس های jpg کاهش پیدا کند، کیفیت نیز کمتر می شود، چیزی که به آن lossy گفته می شود.

نکته ای که اینجا باید بدانید این است که تصاویر jpg کاهش حجم پیدا می کنند اما کیفیت آنها نیز عمداتا مانند اول حفظ نمی شود. اکثر طراحان سایت و گرافیست ها، میزان dpi را بر روی 72 و یا 150 نگاه داشته و سایز عکس را نیز با 100 کیلوبایت کار می کنند. برای بهینه سازی تصاویر سایت، می توانید با کاهش اصولی حجم تصاویر، گزینه های بیشتری برای انتخاب سایز مناسب عکس در سایت داشته باشید.

عکس های با فرمت png – ویژگی های transparency

فرمت png که خلاصه شده Portable Network Graphics است، کارایی های فراوانی در دنیای طراحی دارد. حتما با شنیدن این فرمت، در ذهن تان عکس هایی را تصور می کنید که پشت زمینه سفید ندارند و طراحی ها با شکل واقعی در هر جایی بدون دوربری قابل استفاده است. عکس های png نیز lossless هستند ولی در عوض تنوع رنگی این عکس ها بسیار زیاد بوده و از همه مهم تر قابلیت ذخیره شدن بصورت transparency را دارد.

تصاویر با فرمت png در عین عدم کاهش کیفیت، قابل ویرایش هستند. ویژگی ذخیره سازی بصورت شیشه‌ای یا با transparency امکان استفاده برای UI سایت را فراهم می کند زیرا فضای اطراف آیتم خالی است اما جایگزین بهتر آن فرمت SVG است که در ادامه بدان خواهیم پردداخت. با توجه به شیوه‌ پردازش رنگ ها در فرمت png، استفاده از آن برای عکس‌هایی که طیف وسیعی از رنگ‌ها را در بر دارند تصمیم درستی نیست، چرا که باعث افزایش حجم تصویر می شود.

عکس های با فرمت gif – انیمیشن در قاب

وقتی می گویید یک gif فرستادم، متقابلا این انتظار می رود که یک عکس متحرک در حال ارسال است. تصاویر gif فرمت بسیار کاربردی و با پرفورمنس بالا هستند اما آنطور که باید مورد توجه واقع نشده است. شما می توانید از گیف برای استفاده در بنرهای تبلیغاتی، کال تو اکشن‌ و نمایش یک پرزنت کوتاه استفاده کنید .

تصاویر گیف به دلیل اینکه هر فریم را در یک عکس مجزا اجرا می کند، محدودیت‌ هایی از جمله حجم بالا، تنوع رنگ پایین حداکثر تا 256 کیلوبایت و کم تر به نسبت فرمت های رایج دارد. اما خوب نمی توان این را به عنوان یک مشکل در نظر گرفت و بهتر است با گیف ها روراست باشیم، زیرا صحبت از یک تصویر ثابت نیست بلکه سخن از چندین عکس برای شکل گیری یک کلیپ تصویری در میان است. تصاویر گیف کار شمارا راه می اندازند و نیاز نیست برای نشان دادن لحظه برخورد صاعقه با زمین، فایل mp4 را برای پخش در یک پلایر ارسال کنید، فرمت گیف بلافاصله چیزی که می خواهید را نشان می دهد زیرا بسیار سخاوتمند، مهربان و بی ادعا است.

عکس های با فرمت webP – کارایی خوب اما در سایه ابهام

اگر بخواهیم به فرمت webP یک نقش بدهیم، می توان آن را مرد عنکبوتی دنیای مارول بنامیم که قابلیت های بالایی دارد اما باز هم مرد آهنی و دکتر استرنج کارها را به پایان می رسانند. این فرمت یکی از انواع عکس هایی است که بسیار رایج شده و علاوه بر مرورگر های مختلف، موتور جستجوی گول نیز آن را توصیه کرده است. با اینحال همیشه با این سوال مواجه می شوید که آیا استفاده از webP خوب است یا نه.

سایت‌ های زیادی هستند که زمینه کاری شان بیشتر بر پایه انواع عکس بوده است، مانند Pinterest که فرمت فوق را با فرمت jpg جایگزین کرده اند زیرا علاوه بر شفافیت png، تا 30 درصد از jpg در شرایط برابر کم حجم تر است. آیا بر سر دوراهی هستید که ازwebP استفاده کنید یا jpg باید بدانید که فرمت webP می تواند انتخاب مناسبی باشد ولی پروسه آماده سازی آن و تبدیل فرمت ها نیاز به نرم افزار یا سرویس های آنلاین دارد.

عکس های با فرمت svg – زبان مشترک میان ربات و انسان

فرمت svg جزو تصاویر vector است و می تواند در طراحی سایت کاربردهای بسیار خوبی داشته باشد. آیا دارید به این فکر می کنید که به یک ترکیب تصویری متشکل از svg و webP برسید؟ خوب باید بگوییم این ایده خوبی نیست زیرا هر چیزی کاربرد خود را دارد و کیفیت بالا و بهینه بودن، صرفا با svg بدست نمی آید.

فرمت svg به شما یک کیفیت بسیار بالا و دور از انتظار را می دهد ولی در مقابل حجم بسیار پایینی دارد. توصیه می کنیم بجز مسایل گرافیکی و تصویر سازی سراغ آن نروید زیرا زمینه عملیاتی بالایی دارد. اگر بخواهیم به جنبه های مثبت svg بنگیریم، به دلیل text-based بودن آن، گوگل براحتی می تواند آن را کراول و ایندکس کند که بخوبی هم قابل درک است.

برای تصاویر سایت از چه فرمتی استفاده کنیم؟

چه به این سوال پاسخ بدهیم یا نه، در هر صورت انتخاب فرمت jpg یک تصمیم ثابت و همیشگی است. می خواهیم بگوییم اگر تصمیم دارید فرمت بخصوصی را گزینش کنید، حتما این کار را تا آخر ادامه دهید و در استراتژی تان قرار دهید زیرا مساله تغییر فرمت تصاویر در سایت مثل از شنبه شروع می کنم است.

تا اینجا با فرمت‌ های محبوب عکس در اینترنت آشنا شدید و کاربرد فرمت های تصویری را نیز شناختید، حال وقت آن رسیده بتوانید تصمیم نهایی را بگیرید. فرمت JPG مناسب تصاویر واقعی و اسلایدر، فرمت PNG مناسب تصاویر گرافیکی با تنوع رنگ پایین، فرمت WEBP مناسب تمام بخش های سایت، فرمت GIF مناسب بنرهای تبلیغاتی و فرمت SVG برای لوگو و آیکون‌ های تک رنگ است.

یک نکته مهم دیگر این است که بدانید هر عکس برای چه جایی از سایت کاربرد دارد. به عنوان مثال برای طراحی های گرافیکی یک فرمت و برای بلاگ و استفاده های روتین، فرمت دیگری انتخاب می شود. بعد از اینکه فرمت تصویر مناسبی را برای استفاده در سایت انتخاب کردید، باید بتوانید فرمت ها را تغییر دهید. اکثر تصاویری که در سایت استفاده می شوند نیاز به بهینه سازی و کاهش حجم دارند که باید قبل از آپلود انجام بشود. برای ویرایش و بهینه سازی عکس می توانید از ابزارهایی مانند فوتوشاپ و یا پلتفرم های آنلاین بهره ببرید.

تغییر فرمت تصویر – ابزارهای آنلاین

با استفاده از ابزارهای آنلاین براحتی قادر هستید بسیاری از کارها را انجام دهید. در عین حال اگر بتوانید روی فتوشاپ تمرکز کنید، بسیار بهتر خواهد بود. در ادامه شما را با بهترین سایت های بهینه سازی تصویر آشنا می کنیم تا براحتی کارتان را انجام دهید.

سایت www.img2go.com

سایت img2go قادر است تصاویر را به 12 فرمت مختلف از جمله WEBP، SVG و JPG تبدیل کند. این وب سایت امکان آپلود تصویر از درایو گوگل، دراپ باکس و URL را در اختیارتان می گذارد تا بتوانید حجم تصاویر را کاهش و بهینه سازی کنید.

سایت image.online-convert.com

این وبسایت قابلیت‌ های مختلفی از جمله ویرایش تصاویر، کاهش حجم و تغییر فرمت آنها را در اختیار تان قرار می‌دهد. سایت image.online-convert یک ابزار رایگان است و اجازه می دهد چندین عکس را همزمان آپلود کنید.

استفاده از فرمت webP در وردپرس

وردپرس به تنهایی امکان استفاده از تصاویر با فرمت Webp را نمی‌دهد اما مشکلی هم با پشتیبانی از آن ندارد. برای نمایش webP در وردپرس می توانید فانکشن زیرا را در functions.php قرار دهید.

//** *Enable upload for webp image files.*/ function webp_upload_mimes($existing_mimes) { $existing_mimes[‘webp’] = ‘image/webp’; return $existing_mimes; } add_filter(‘mime_types’, ‘webp_upload_mimes’); //** * Enable preview / thumbnail for webp image files.*/ function webp_is_displayable($result, $path) { if ($result === false) { $displayable_image_types = array( IMAGETYPE_WEBP ); $info = @getimagesize( $path ); if (empty($info)) { $result = false; } elseif (!in_array($info[2], $displayable_image_types)) { $result = false; } else { $result = true; } } return $result; } add_filter(‘file_is_displayable_image’, ‘webp_is_displayable’, 10, 2);

سخن پایانی

کاربران جدید اینترنتی بیشتر از متن و تیتر، با عکس و جلوه های بصری ارتباط برقرار می کنند. آنها همیشه تمام محتوا را نمی خوانند، بلکه تصاویر گرافیکی مانند اینفوگرافیک و کلیپ های منحصر بفرد را دوست دارند. امتحان کنید، یک دستورالعمل چند خطی را در کنار یک اینفوگرافیک بگذارید. براحتی خواهید دید افرادی که در صفحه تصویر حضور دارند وقت بیشتری را سپری می کنند.

نتایج جستجو بسیار متحول شده است و وجود عناصر گرافیکی و بهینه سازی های آن نقش بسزایی در نرخ تبدیل دارند. کاربران شما انتظار دارند عکس ببینند و کلیپ تماشا کنند و حتی حاضر هستند بجای مطالعه یک متن طولانی، همان رابشنوند. این جادوی المان های بصری است که باعث ماندگاری مخاطبین و ایجاد حس اعتماد می گردد و باعث می شود افراد برای تجربه نابی که داشته اند باز هم برکردند.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *