گوگل ترندز چیست ؟ تاثیر گوگل ترندز در تدوین استراتژی

گوگل ترندز

روزانه میلیاردها جستجو در اینترنت انجام می شود که سهم بزرگی از این جستجوها در موتور جستجوی گوگل انجام می شود. آگاهی از اطلاعات و داده های مربوط به عبارت های جستجو شده، کمک می کند تا استراتژی های محتوا نویسی و مارکتینگ را با دقت بیشتری تدوین کرد. وقتی شما بتوانید نیاز جامعه مخاطبین تان را بدانید و به جوانب مختلف آن پی ببرید، صفحات با کیفیت تر و نرخ تبدیل بالاتری را بهمراه خواهید داشت.

یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد و ارزشمند موتورجستجوی گوگل، Trends است که مجموعه بی نظیری از داده های جستجو را در خود جای می دهد. به عنوان یک کارشناس سئو و استراتژیست کسب و کار آنلاین، لازم است بتوانید کلمات کلیدی مرتبط را یافته و میزان موفققیت شان را بسنجید. هرچند با توجه به تغییرات پیش رو در سیگنال helpful content این امر وارد فاز سخت تری می شود، اما لازم است آنچه مخاطبین تان می خواهند را بهتر بشناسید. این مقاله قصد دارد تا شما را با گوگل ترندز و روش استفاده از آن آشنا کرده و تلاش می کند دید بهتری در این خصوص به شما بدهد.

گوگل ترندز – Google Trends

گوگل ترندز یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که اطلاعات زیادی را برای جستجوی کلمات کلیدی به شما می دهد. بدین ترتیب قادر هستید کلمه کلیدی مورد نظرتان را با فاکتورهای مختلف مانند کشوری بخصوص جستجو و میزان درخواست برای آن را نیز بدست آورید. گوگل ترندز کمک می کند تا ببینید کدام موضوعات طی یک بازه زمانی در سراسر دنیا مورد توجه مردم بوده است. این ابزار برای اندازه گیری میزان علاقه کاربران به موضوعات مختلف و همچنین تجزیه و تحلیل داده های جستجو بصورت نمودار ارایه می دهد.

اهدافی که با گوگل ترندز قابل اندازه گیری است:

  • بررسی عملی شدن ایده ها طی بازه های زمانی با فاکتورهای مختلف
  • میزان تقاضا برای عرضه در بازار و پایش رقبا در عبارات منحصر بفرد
  • تمرکز بر روی عناوین خبری و محتوایی پرطرفدار
  • پیش بینی های ضروری برای استراتژی های مارکتینگ

گوگل ترندز چیست و چه امکاناتی در اختیار ما می گذارد؟

برای دانستن اینکه کدام کلیدواژه ها را انتخاب و برای محتوا استفاده کنید، باید کارکردن با گوگل ترندز را بخوبی یاد داشته باشید. اگر یک وب سایت را مدیریت می کنید، لازم است قبل از انتشار و تولید هر گونه محتوایی، در مورد کلمات کلیدی هدف تان تحقیق کنید. به کمک گوگل ترندز به راحتی قادر خواهید بود، تجزیه و تحلیل و بررسی میزان جستجوی یک کلمه کلیدی را بر روی موضوعات مشخص انجام دهید.

در واقع به کمک ترندز و با تحقیق بر روی کلمات کلیدی می توانید موضوعات و کلماتی را شناسایی کنید که توسط مخاطبین مورد توجه قرار می گیرند که باعث افزایش نرخ تبدیل و کلیک می شود. عملکرد ترندزبه این ترتیب است که داده های مربوط به جستجوها را جمع آوری و به کاربران اجازه می دهد تا واژه های جستجو شده را در مقایسه با سایر کلیدواژه های مشابه و بر اساس مناطق جغرافیایی بر روی زبان های متنوع مقایسه کنند.

داده های گوگل ترندز را می توان طی بازه های زمانی مختلف طبقه بندی کرد. این ابزار قادر است نوع علاقه مندی کاربران را بر روی موضوعات مختلف جمع آوری کند که در نهایت باعث می شود واکنش های عمومی را مورد سنجش قرار دهید.

زمانی که هیچ کلمه کلیدی وجود نداشته باشد، گوگل ترندز موضوعات ترند را در سرتاسر دنیا نمایش می دهد و به شما می گوید این موضوعات در کدام قاره ها و کشورها محبوبیت بیشتری دارند. به عنوان مثال وقتی بیماری کرونا شیوع پیدا کرده بود، این عبارت جزو ترندهای روز بشمار می رود. ویژگی های نمایش داده شده شامل توضیحات بیشتری درباره یک کلیدواژ و سوالاتی است که اخیرا درباره آن مطرح شده است.

همچنین نمودارهایی در گوگل ترندز وجود دارد که تعداد جستجوهای مرتبط با یک کلمه کلیدی را نیز نمایش می دهد. این کلمات می توانند برای کسب و کارهای آنلاین بسیار مفید باشند.

گوگل ترندز چه کمکی به کسب و کار شما می کند؟

از گوگل ترندز می توان برای اهداف تحقیقاتی استفاده کرد زیرا دانستن اینکه در یک بازه زمانی چه محصولاتی بیشتر از هر وقت دیگری محبوب بوده است یا کدام واژه ها از تقاضای بیشتری برخوردار بوده اند و حتی چه چیزهایی توسط مردم یک کشور یا حتی شهر بیشتر جستجو شده تنها بخشی از قابلیت هایی است که می توان با این ابزار بدست آورد.

تبلیغات موثر نیز به استفاده از ترندز نیاز دارند زیرا با مطالعه آمار حوزه فعالیت تان قادر هستید از تاثیر پذیری اهدافی که دنبال می کنید آگاه شده و بر روی بهترین اهداف تمرکز کنید. به عنوان مثال وقتی یک خواننده در کنسرتی ترانه ای را اجرا می کند، به وسیله ابزار ترندز می توان به میزان محبوبیت پیش مردم پی ببرد. هنرمندان زیادی هستند که با ترندز گوگل شهرت شان را ارزیابی و دنبال می کنند. در گوگل ترندز می توانید داده ها را بر اساس دسته بندی، منطقه جغرافیایی و بازه های زمانی مرتب کرد.

با تجزیه و تحلیل حجم جستجو در یک بازه زمانی برای واژه هایی که قصد دارید بر روی شان کار کنید، ترندز اجازه می دهد موضوعات فوق را بصورت فصلی تجزیه و تحلیل کنید. این یعنی برنامه ریزی از پیش تعریف شده برای دوره های مختلف و تنظیم یک تقویم محتوایی کارآمد.

محصولات بهتری رابرای سرمایه گذاری پیدا کنید

برای تحقیق پیرامون کلمات کلیدی کافیست عبارت مورد نظر خود را در ترندز وارد کنید. به عنوان مثال وقتی یک کلمه کلیدی را در ترندز وارد می کنید، صفحه جدیدی نشان داده می شود که بطور اختصاصی به آنالیز کلمه کلیدی فوق می پردازد. این یعنی آیا سرمایه گذاری و یا صرف وقت برای این حوزه می تواند سودارو باشد یا ضرر آفرین. نمایش تعداد جستجوهای انجام شده، همان دیدگاهی است که برای تصمیم گیری های مفید حیاتی بنظر می رسد.

یکی از تحلیل های خوبی که می تواند رویکرد مناسبی هم باشد، بررسی میزان جستجو یک کلمه کلیدی طی چند ماه یا سال گذشته است. با بررسی اینکه یک موضوع در مسیر صعود قرار دارد یا در سراشیبی قرار گرفته، می تواند بهترین تصمیم گیری ممکن را بهمراه داشته باشد.

بررسی موضوعات ترند در بازه های فصلی

برای تدوین تقویم محتوایی، باید برنامه ریزی هایی را از قبل انجام دهید که لازمه آن قرار گرفتن در جریان محبوبیت واژه ها و عبارات پرطرفدار است. ترندز می تواند در مورد زمان و میزان جستجوی یک کلمه کلیدی در مقایسه با تعداد دفعاتی که معمولا در بازه های زمانی دیگر سال جستجو می شود، اطلاعات غنی را ارایع دهد. اینکه بتوانید تاریخ های دارای بیشترین ترافیک طبیعی را یافته و در اولویت قرار دهید، باعث می شود اشتتباهات کمتری داشته باشید.

از کلمات پرطرفدار لحظه ای پرهیز کنید، زیرا گوگل ترندز می تواند به شما کمک کند بتوانید واژه هایی که محبوبیت دارند را از موضوعاتی که به یکباره داغ می شوند تشخیص دهید. بسیار مهم است که بدانیم بر روی چه چیزی می خواهیم تکیه کنیم زیرا برنامه ریزی بر روی یک عبارت که ناگهان در صدر جستجوها قرار گرفته نمی تواند عامل قابل اعتمادی باشد.

بهترین زمان فروش را بیابید

با تکیه بر روی استراتژی فروش فصلی که قبل تر بدست آوردیم، محصولاتی که در ماه های بخصوصی از سال طرفداران زیادی دارند را پیدا و بررسی کنید. برخی از محصولات در ماه های خاص سال خواهان زیادی دارند که با استفاده از گوگل ترندز قادرخواهید بود آنها را پیدا کنید. این داده ها به شما اجازه می دهند تا به نتایج اثر بخشی برسید که به برنامه ریزی های از پیش تدوین شده کمک زیادی می کند.

پیش بینی فصلی چه مزیت هایی دارد

  • برنامه ریزی دقیق در ماه های بخصوص
  • برآورد میزان خرید مواد و تجهیزات اولیه
  • تبلیغ بموقع در شبکه های اجتماعی و استراتژی سوشال مارکتینگ
  • صرفه جویی در منابع طی ماه هایی که فروش و تقاضا افت می کند

مدیریت و اجرای استراتژی ها

بعضی از کسب و کارها مشتریان خاصی خودشان را دارند و با بررسی اینکه آنها به چه محصولات دیگری علاقه مند هستند می توانید سبد کالای کامل تری را بر مبنای نیاز های مرتبط توسعه دهید. به عنوان مثال اگر برای رستوران ها مواد اولیه تهیه می کنید قادر هستید با استفاده از گوگل ترندز، استفاده از مواد خوراکی را بررسی و بر اساس جنسی که نزدیک به زمینه توزیع شماست تصمیم گیری کنید.

حجم جستجو بر روی کیوردهای اصلی را بررسی کنید

حجم جستجوی کلمات کلیدی، به تعداد دفعات جستجوی یک عبارت در یک بازه زمانی مشخص اشاره دارد. این برای فروشگاه های آنلاین و کارشناسان سئو، امری حیاتی است زیرا تحلیل میزان آن باعث تدوین استراتژی می شود که به ایجاد ترافیک در هر سایتی کمک می کند. ترندز به شما این امکان را می دهد تا با وارد کردن هر عبارت کلیدی، تصویر واضحی از نحوه افزایش یا کاهش علاقه مردم را در طول هر بازه زمانی مشاهده کنید.

گوگل ترندز به شما این امکان را می دهد تا بتوانید مکان هایی را که در آنها بیشترین یا کمترین احتمال جستجو وجود دارد را بشناسید. برای تحقیق کلمه کلیدی یافته هایی مانند منطقه بسیار اهمیت دارد.

بهبود برنامه ریزی و استراتژی کسب و کارهای اینترنتی

فیلترهای گوگل ترندز را مزیت بسیار ویژه آن بدانید. بخشی از این ابزار بی نظیر که شما را به نتایج ثمربخش هدایت می کند. بهترین فیلترهای گوگل ترندز:

  • فیلتر کشورها: نتایج جست و جو را محدود به یک کشور خاص کنید.
  • فیلتر زمان: بازه زمانی آمار بدست آمده بین 1 ساعت تا 5 سال، از سال 2004 نمایش می دهد.
  • فیلتر دسته بندی: مشخص کنید نتایج کدام یک از دسته بندی ها به شما نشان داده شود.
  • فیلتر نوع جستجو: این فیلتر نتایج را بر اساس فیلدهای مختلفی نشان می دهد.

اولویت بندی ها را برای عرضه مشخص کنید

هنگام بررسی یک عبارت، خواهید توانست سایر عبارات مشابه که افراد جست و جو کرده اند را مشاهده و از آن ها استفاده کنید. یکی از شاخص های برجسته ترندز این است که می تواند کلمات کلیدی مرتبط با واژه ها را معرفی و شما را در پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط یک موضوع خاص یاری رساند.

تکنیک های استفاده از گوگل ترندز

به کمک امکانات ترندز می توانید برای تدوین استراتژی های فصل و مارکتینگ و همینطور تقویم های محتوای و غیره کارهای بسیار خوبی انجام دهید که بعضا ضروری نیز هستند. اما علاوه بر آنها، ویژگی های دیگری هستند که می توانند تاثیر زیادی در تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی داشته باشند.

مقایسه کلمات کلیدی

آنالیز و مقایسه کلمات کلیدی، یکی دیگر از قابلیت‌ های ترندز است. کافی است بر روی Compare کلیک کنید و با وارد کردن کلمه کلیدی دیگر بجز کلمه اصلی، اطلاعات مقایسه ای را مشاهده کنید. این کلمات با رنگ قرمز و آبی متمایز می شوند و نشان می دهند کدام وازه ها محبوب تر بوده اند. بدین ترتیب قادر خواهید بود اولویت های تان ر مشخص کنید.

استفاده از فیلترها

بسیاری از کاربران ترندز از اهمیت فیلترها آگاهی ندارند و بسادگی نادیده میگیرند. فیلترها اطلاعات را بر اساس جست و جوی کاربر نمایش می دهند که شامل 5 گزینه است:

  • Web search
  • Image Search
  • News Search
  • Google Shopping
  • YouTube Search

بهتر است هر یک از این فیلترها را بر روی پایش اطلاعات اعمال کنید تا از وضعیت کلمه کلیدی در سایر بخش های جستجو مطلع شوید. به عنوان مثالی دگیر با فیلتر یوتیوب می توانید محبوبیت موضوعی که برای ویدئوهای تان انتخاب کرده اید آنالیز کنید. با انتخاب هر یک از فیلترها، در قسمت “Related topics” و “Related queries”  موضوعات جدید را شاهد هستید که در آن فضای جست و جو محبوب تر بوده اند.

استفاده از لانگ تیل – Long tail

همه جستجوگران عمداتا از کلمات طولانی تر و راحت بهره می برند. با استفاده از Long tail ها قادر هستید از رقبای کمتری پیشه بگیرید اما این به معنی ارزش کم نیست. جستجوگران اکنون فقط یک کلیدواژه ساده را جستجو نمی کنند بلکه آنها علام با سرچ انجین حرف میزنند.

سخن آخر

گوگل ترندز یک ابزار بی نظیر و تمام عیار است، با اینحال نباید فراموش کنید که با همه ویژگی هایی که دارد توسط رقبا هم استفاده می شود. جامعه آماری در این قضیه بسیار اهمیت دارد و شما را در تدوین استراتژی های سرنوشت ساز یاری می رساند، اما باید بداید که در نهایت این شما هستید که باید از ابزار بهترین بهره وری را داشته باشید.

رقبای شما با سرعت زیادی در حال پیشرفت هستند و هرگز دست از تلاش بر نمی دارند. آنها درست در همان لحظه ای که فکر می کنید بازار را از آن خود کرده اید، حضور دارند و مارکتینگ خودشان را پیش می برند. تنها چیزی که می تواند ضامن بقای شما باشد، تصمیمات هوشمندانه و بهبود مستمر است.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *