12 راز افزایش مهارت تولید محتوا

رازهای افزایش مهارت تولید محتوا

افزایش مهارت تولید محتوا می تواند نتایج استراتژی های بازاریابی دیجیتال کسب و کارها را متحول کند. چراکه تمام خلاقیت ها و ابتکارهای دیجیتال مارکتینگ به محتوا وابسته است. به علاوه سه هدف مهم بازاریابی آنلاین نیز با محتوا محقق می شود؛ اهدافِ تعامل با مخاطبان، جذب سرنخ های جدید و وفادار نگه داشتن مشتریان قبلی. پس اگر به عنوان یک کارشناس محتوا روی مهارت های خود کار کنید، به یک نیروی کار ارزشمند و حیاتی برای کسب و کارهای دیجیتال تبدیل خواهید شد. اما چطور مهارت های تولید محتوایمان را ارتقا دهیم؟ اینجا باهم می بینیم.

1- بهینه سازی محتواها برای موتورهای جست و جو

سئو کردن محتوا همیشه جزو وظایف کارشناس سئو نیست و همه چیز به توافُقِتان با کارفرما بستگی دارد. اما اگر بهینه سازی محتواها برای موتورهای جست و جو را یاد بگیرید، سطح مهارتتان چند پله بالاتر خواهد رفت. قطعاً وقتی در رزومه خود می نویسید که سئوی محتوا را هم می دانید، کارفرما اشتیاق بسیار بیشتری برای همکاری با شما خواهد داشت.

بهینه سازی محتواها بیشتر در مورد وب سایت ها مطرح است؛ اما محتواهای یوتیوب، اینستاگرام و … هم قابل سئو شدن هستند. برای مثال در سئوی Youtube می توانیم کلمات کلیدی محبوبِ همین پلتفرم را با ابزارهای Keyword REsearch  پیدا کنیم و آنها را در عنوان یا Description ویدئوها به کار ببریم. با این کار یوتیوب (که یک موتور جست و جوی ویدئویی است) ویدئوی ما را بالاتر از سایر ویدئوها نشان می دهد.

بنابراین بسته به این که برای کدام پلتفرم ها محتوا تولید می کنید، می توانید یادگیری سئوی همان پلتفرم را در لیست راه های افزایش مهارت تولید محتوا خود قرار دهید.

2- تنوع لحن محتوا

هر محتوا بنا به نوع کسب و کار و مخاطب هدف آن، باید لحن متفاوتی داشته باشد. حتی اگر پروژه هایی که به سمتتان می آیند همگی لحن یکسانی دارند، سعی کنید خودتان لحن های متفاوت را تمرین کنید.

برای مثال برای خودتان پروژه های متنوع تعریف کنید. سپس لحن آنها را مشخص کنید. بعد محتواهایی را درست با همان لحن تولید کنید. این که بعضی محتواهایتان جدی و رسمی باشند، بعضی خودمانی و عامیانه، بعضی پر از شوخی و بعضی پر از اصطلاحات علمی، ذهنتان را باز می کند و از شما یک متخصص حرفه ای تولید محتوا می سازد.

3- شناخت هر چه بیشترِ کسب و کار

وقتی می خواهید کار تولید محتوا را برای یک کسب و کار (یا شاید کسب و کار خودتان) شروع کنید، قطعاً یک سری اطلاعات کلی درباره آن برند دارید. اما اگر به سطح متوسط قانع نیستید و به دنبال راهی برای افزایش مهارت تولید محتوا هستید، به همین اطلاعات بسنده نکنید.

ساده ترین کار این است که پرسونای مخاطب را از مدیر محتوا یا گروه دیجیتال مارکتینگ آن کسب و کار بگیرید. به علاوه خودتان هم قبل از شروع کار، کمی رقبا را بررسی کنید و ببینید آنها چه نوع محتواهایی را با چه لحنی تولید می کنند.

وقتی رقبا را شناختید، سعی کنید یک پله از آنها قوی تر باشید. همینطور شکاف هایی که در این حوزه وجود دارد را پوشش دهید. فراموش نکنید که می توانید از کامنت کاربران زیر پست های دیگران هم استفاده کنید تا نظر و نیاز آنها را پیدا کنید.

مثلاً فرض کنید می خواهید برای یک صفحه اینستاگرامِ پوشاک نوزاد تولید محتوا کنید. پس سایر صفحات فروش این نوع پوشاک را پیدا کرده و محتواهایشان را به همراه کامنت های کاربران بررسی کنید.

4- به بازخوردها اهمیت بدهید

اهمیت بازخودها در تولید محتوا

به بازخوردهایی که می گیرید توجه کنید. این بازخوردها داده های بسیار ارزشمندی را برایتان به ارمغان می آورند. حالا این بازخورد هم می تواند از سمت همکارانتان باشد و هم از سمت مخاطبان.

اگر بازخوردهایی که می گیرید کافی نیستند، می توانید خودتان پیش دستی کنید و از همکارانتان درباره محتواهایتان بپرسید. همینطور پیشنهاد می دهیم که حتماً از کاربرانتان نظرسنجی کنید و از آنها بخواهید برای بهتر شدن محتواها در این نظرسنجی ها شرکت کنند.

5- قواعد نگارشی را یاد بگیرید

کافی است کمی در وب سایت های مختلف بگردید تا محتواهای بی شماری را ببینید که اشتباهات نگارشی دارند. این در حالی است که رعایت قواعد نگارشی تأثیر بسیار زیادی در نظر مخاطب دارد.

وقتی یک مخاطب می بیند که جمله بندی های شما درست است، از ویرگول و نقطه ویرگول و … درست استفاده کرده اید، کلمات غلط را در محتواهایتان ننوشته اید و … روی شما به عنوان یک منبع معتبر حساب می کند. بنابراین یکی از ساده ترین رازهای افزایش مهارت تولید محتوا، یادگیری قواعد نگارشی و رعایت کردن آنهاست.

6- بیشتر کتاب بخوانید و فیلم ببینید

شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید که فیلم ها و کتاب ها چه منابع فوق العاده ای برای تولید محتوا هستند. البته اولین فایده فیلم دیدن و کتاب خواندن این است که ذهنتان را باز می کند؛ اما این گزینه را هم دارید که از جمله های آنها مستقیماً در محتوای خود استفاده کنید.

مثلاً می توانید در جایی از محتوا به یک دیالوگ ارجاع دهید یا بخشی از گفت و گوی یک کاراکتر داستانی را بیاورید. همینطور مثلاً در طراحی پست های تصویری اینستاگرام می توانید از کاراکترهای معروف برای فضاسازی بهتر استفاده کنید.

وقتی داستان ها و فیلم ها را با محتوای خود ترکیب می کنید، انگار دارید با یک زبان مشترک و مثل یک دوست با مخاطبان صحبت می کنید.

10/ تولید تصاویر جذاب؛ راز طلایی افزایش مهارت تولید محتوا

تولید تصاویر جذاب برای افزایش مهارت های تولید محتوا

محتواهای بصری بیشتر از هر چیزی دیگری توجه مخاطبان را جلب می کنند. وقتی کاربران بین این حجم از محتواهای انباشته شده، ناگهان یک گرافیک یا تصویر جذاب می بینند، همانجا می ایستند و وقت بیشتری برای آن می گذارند.

اگر در محتواهایتان فقط از تصاویر تکراریِ دانلودی استفاده می کنید، وقت آن است که پایتان را فراتر بگذارید و محتواهای بصری ویژه خود را خلق کنید. البته منظورمان این نیست که یک اثر گرافیکی پیچیده طراحی کنید. کافی است یک اینفوگرافیک بسازید یا حتی روی گرافیک های تکراری، یک سری اِلِمان با رنگ های سازمانی خود اضافه کنید.

در مورد تصاویر پیکسلی هم اگر شرایط عکاسی ندارید، می توانید روی همان تصاویر اینترنتی کار کنید. مثلاً رنگ و نور آنها را در فتوشاپ تغییر دهید تا به حال و هوای برندتان نزدیک تر شود. با همین کارهای ساده، یک متخصص حرفه ای تولید محتوا خواهید بود که کاربران را از خود راضی نگه می دارید.

8- Keyword Research را جدی بگیرید

حتماً نباید متخصص سئو باشید تا با ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی کار کنید. کلمات کلیدی به شما می گویند که کاربران در این ماه یا همین امروز بیشتر به دنبال چه محتواهایی هستند و چه نیازهایی دارند.

البته فقط به کلمات کلیدی برتر بسنده نکنید؛ بلکه به آن کلماتی که به نسبت کمتر محبوب هستند هم بپردازید. درست است که با این کار کاربران کمتری را پوشش می دهید؛ اما در عوض شما جزو منابع محدودی هستید که برای این موضوع محتوا تولید کرده اید.

محبوب ترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی Google Trends، KWFinder و Keywordtool هستند که می توانید روی آنها برای افزایش مهارت تولید محتوا حساب باز کنید.

9- به ایده های تکراری قانع نباشید

این که به سراغ ایده ای برویم که همه همکاران ما انتخاب کرده اند، معمولاً یک انتخاب امن و بدون ریسک محسوب می شود. اما اگر می خواهید یک قدم از رقبایتان جلوتر باشید و خودتان را از آنها متمایز کنید، باید به سراغ ایده های بکرتری بروید.

اما این ایده ها از کجا می آیند؟ خواندن نظرات کاربران ساده ترین روش ایده یابی است. همینطور بررسی محتواهای همکاران خارجی هم تصمیم بسیار هوشمندانه ای است. اما باید بدانید که ابزارهایی هم برای ایده یابی وجود دارند. برای مثال در ابزار « AnswerThePublic» کافی است یک کلمه یا عبارت را وارد کنید و تعداد زیادی ایده برای تولید محتوا تحویل بگیرید.

AnswerThePublic

10- دقیق تر ببینید

به عنوان یک کارشناس محتوا باید محتواهای اطرافتان را دقیق تر ببینید و نگاهتان مثل یک کاربر عادی نباشد. برای مثال به ایده ای که پشت محتواها هست نگاه کنید. ببینید کسب و کار ها از چه شگردی برای جذب مخاطبان استفاده می کنند.

علاوه بر این سعی کنید نگاه نقادانه ای به محتواها داشته باشید. سپس اشتباهاتی را که در محتواهای دیگر می بینید لیست کنید تا خودتان مرتکب آنها نشوید. از فونت و رنگ اشتباه گرفته، تا لحن نامناسب، زمان انتشار اشتباه و … .

11- همیشه به دنبال یادگیری باشید

ساعاتی از روز را در شبکه های اجتماعی صرف می کنید؟ پس صفحات متخصصین تولید محتوا را دنبال کنید. با این کار پست ها و استوری های آنها را به صورت روزانه می بینید و خُرد خُرد نکات جدیدی یاد می گیرید.

علاوه بر این سعی کنید در دوره های آموزشی بازاریابی محتوایی شرکت کنید. در این دوره ها علاوه بر مباحث اصلی کلاس، با سایر کارشناسان محتوا هم در ارتباط خواهید بود. بنابراین می توانید با آنها تعامل داشته باشید و از آنها بازخورد بگیرید.

12- تمرین معجزه می کند

برای افزایش مهارت تولید محتوا با خودتان رقابت کنید و دست از تمرین کردن برندارید. اگر وقت آزادی بین کارهایتان دارید، خودتان را به چالش بکشید؛ حتی اگر ارتباطی با پروژه فعلیتان ندارد. سعی کنید در محتوایی که تولید می کنید حتی در حد یک نکته یا یک تغییرِ کوچک از محتوای قبلیتان بهتر باشید.

جمع بندی

تولید محتوا جزو آن مهارت هایی که جای پیشرفت فوق العاده ای دارد. به علاوه با وجود نیروی کارِ نسبتاً زیادی که در این حوزه وجود دارد، بازار کار آن به هیچ عنوان اشباع نشده و احتمالاً هیچ وقت هم نخواهد شد! چون در کنار افزایش تعداد علاقه مندان به تولید محتوا، تعداد کسب و کارهایی که به محتوا نیاز دارند هم بیشتر و بیشتر می شود.

هر چه بازار تولید محتوا داغ تر می شود، ارزش کار متخصصین حرفه ای محتوا هم بیشتر می شود. بنابراین پیشنهاد می دهیم که نکات بالا را برای افزایش مهارت تولید محتوا به کار بگیرید تا در حوزه خود به یک متخصص تبدیل شوید.

اگر سن پایینی دارید با افزایش مهارت های تولید محتوا می توانید به راحتی دارای شغل شوید همانطور که در مقاله کار برای نوجوانان گفته شد تولید محتوا می تواند به یک کار پولساز برایتان مبدل شود.

یک نظر در مورد “12 راز افزایش مهارت تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *