محتوای ضعیف یا thin content چیست؟ و چه تاثیری بر سئو دارد

محتوای ضعیف یا thin content چیست؟ و چه تاثیری بر سئو دارد

محتوا بن مایه بازاریابی دیجیتالی است. در سئو هم محتوا به اندازه ای اهمیت دارد که اگر از آن غفلت شود، بهینه سازی وب سایت را غیرممکن می کند. اما آیا همه محتواها می تواند به رسالت خود عمل کنند؟  قطعاً خیر.

یکی از انواع محتواهایی که فرآیند رتبه بندی وب سایت را دچار اختلال می کند، محتوای ضعیف یا Thin است. در این راهنما باهم می بینیم که محتوای ضعیف چیست، چگونه سئو را تحت تأثیر قرار می دهد و چه روش هایی برای اصلاح آن وجود دارد؟

فهرست

منظور از محتوای ضعیف چیست؟

محتوای ضعیف یا  Thin contentبه محتوایی گفته می شود که ارزش زیادی برای خوانندگان خود ایجاد نمی کند. چنین محتوایی می تواند کوتاه، کم عمق، تکراری یا بی کیفیت باشد.

اساساً هر محتوایی که برای جست و جوگر ارزش افزوده نداشته باشد، می ‌تواند Thin content  در نظر گرفته شود. از طرف دیگر، محتوای ضعیف به این معنی است که صفحات شما محتوایی با کیفیت کافی برای پاسخگویی به نیازهای جست و جوگر ندارند.

به عنوان یک قاعده کلی، محتوای کم ارزش در جست و جوی گوگل رتبه خوبی ندارد. چون این رضایت کاربران است که برای گوگل اولویت دارد. این در حالی است که محتواهای ضعیف به شدن کاربران را دلسرد می کنند. هیچ کاربری دوست ندارد در نتیجه جست و جوی خود یک محتوای تکراری ببیند یا محتوایی که فقط یک سری توضیحات عمومی درباره موضوع مد نظر داده است.

بنابراین اگر محتوایی نتواند کاربران را راضی کند، در رتبه های برتر گوگل هم جایی نخواهد داشت. محتواهای ضعیف هم از جمله محتواهایی هستند که گوگل اشتیاقی برای نمایش آنها در رتبه های برتر ندارد.

مسئله محتوای ضعیف چه زمانی جدی شد؟

در گذشته، رتبه بندی در گوگل بسیار متفاوت بود. آن روزها صرفاً کپی برداری از محتواهای مرتبط از سایر وب سایت ها می توانست سایت ها را به رتبه های برتر برساند.

اما گوگل هیچ وقت از این روش راضی نبود! چون باعث می شد کاربران از مشاهده این همه محتوای تکراری خسته شوند و از گوگل هم رضایت کافی را نداشته باشند. به علاوه این محتواهای بازیافتی اغلب با کیفیت پایین بودند و هیچ چیز جدید یا مفیدی را به کاربرانی که به دنبال پاسخ به یک سؤال یا حل مشکل بودند ارائه نمی دادند.

البته که خیلی از سئوکاران از این ویژگی به نفع خود استفاده کردند و در طول سال ها به همین راحتی کاربران را وارد سایتشان می کردند. اما در نهایت به‌ روزرسانی الگوریتم پاندای گوگل در سال ۲۰۱۱، باعث شد که سایت های بی کیفیت و با محتوای تکراری شناسایی شوند و رتبه کمتری بگیرند.

به طور دقیق تر الگوریتم پاندا تمام صفحات با محتوای کم یا بدون محتوا و همچنین محتواهای تکراری و سرقت شده ای را که با پر کردن کلمات کلیدی و محتوای هرزنامه تولید شده بودند شناسایی می کرد.

چرا Thin content برای سئو مضر است؟

یکی از کلی ترین قواعد سئو این است که اگر تجربه کاربری ضعیفی ارائه دهید، رتبه خوبی نخواهید گرفت. محتواهای ضعیف هم یکی از نقش های اصلی را در این معادله ایفا می کنند. چراکه این محتواهای بی کیفیت خوانندگان را دلسرد کرده و در اکثر مواقع آنها را مجبور می کنند که به سراغ منابع دیگر بروند.

حالا ارتباط سئو و محتوای ضعیف چیست؟ محتوای ضعیف به صورت بالقوه می تواند قدرت کلی وب سایت شما را در چشم مصرف کنندگان کاهش دهد. این امر برند شما را در کوتاه مدت و بلند مدت تأثیر منفی قرار می دهد و احتمال بازگشت کاربران به وب سایت شما کمتر خواهد بود. همینطور کاربران را از مرحله خرید از سایت نیز دور خواهد کرد.

“به طور کلی Thin Content بی ارزش تلقی می شود و عملکرد سئو را زیر سؤال می برد. صفحاتی که محتوای ضعیف دارند قدرت کلی وب سایت را پایین می آورند و فقط با حذف، بهبود یا ادغام صفحات است که می توان این آسیب را برطرف کرد.”

در کنار این موارد، محتوای ضعیف در صفحات بی ارزش می ‌تواند باعث مشکل کنیبال شدن کلمات کلیدی نیز بشود. جایی که صفحات مهم با یکدیگر هم پوشانی دارند و نتوانسته اند هر یک به تنهایی برای یک کلمه کلیدی منحصر به فرد سئو شوند. در این صورت امتیاز بالایی که یک صفحه می تواند به تنهایی بگیرد، بین چند صفحه بی کیفیت تقسیم می شود و در نهایت هیچ صفحه ای رتبه بالایی نخواهد داشت.

البته که بحث کنیبالیزیشن ممکن است در مورد محتواهای ضعیف خیلی خودش را نشان ندهد. چرا؟ جون صفحاتی با محتوای Thin معمولاً اصلاً به مرحله رتبه بندی خوبی نمی رسند که حالا این رتبه بخواهد بین چند صفحه تقسیم شود. با این حال، به طور بالقوه می تواند گوگل را گیج کرده و باعث نوسانات موقتی در رتبه بندی شود.

۶ نوع رایج محتوای ضعیف و کم ارزش

حالا که شما هم می دانید محتوای ضعیف چیست، احتمالاً با ما هم نظرید که این نوع محتوا ارزشی برای کاربران ایجاد نمی کند. به عبارت دیگر، این بدان معنی است که کمیت و کیفیت محتوای صفحه شما رضایت بخش نیست.

طبق تجربه معمولاً بعضی از صفحات وب سایت ها به طور مشترک با مشکل محتوای ضعیف همراه هستند. بنابراین اگر ایده ای ندارید که دقیقاً کدام صفحات سایتتان با این مشکل رو به رو هستند، می توانید کار را با بررسی همین صفحات شروع کنید.

در ادامه انواع رایج محتوای Thin را باهم مرور می کنیم تا پیدا کردن این محتواها در وب سایتتان برایتان راحت تر باشد.

محتوای وب سایت که فاقد عمق است و برای کاربر مفید نیست

زیاد بودن محتوای یک صفحه صرفاً به دلیل خوب بودن آن نیست! به عبارت دیگر، فقط به این دلیل که یک صفحه اطلاعات زیادی دارد، به این معنی نیست که شایسته رتبه بالا است.

محتوای باکیفیت که شایستگی رتبه ‌بندی بالا را داشته باشد، به همه سؤالات و تردیدهایی که کاربر ممکن است داشته باشد، پاسخ می ‌دهد. در واقع محتوا زمانی ارزشمند است که کامل و جامع و مطابق با نیاز کاربران باشد.

2- محتوای تکراری در صفحات وب سایت

محتوای تکراری یا Duplicate یک پرچم قرمز بزرگ برای گوگل است که هشدار می دهد این سایت از نظر محتوایی قوی نیست و شامل Thin Content است. با این وجود، هنوز هم بسیاری از وب سایت ها برای صرفه جویی در وقت یا هزینه محتواهای خود ر در چند صفحه وب سایت کپی می کنند.

دقت کنید که محتوای تکراری در هر صورت بی ارزش است؛ حتی اگر یک محتوای غنی و باکیفیت باشد. برای مثال شاید یک مقاله طولانی 2000 کلمه ای دارد که به طور اختصاصی برای خودتان تولید کرده اید. اما اگر این محتوا را دو یا چند بار در صفحات وب سایتتان تکرار کنید، ارزشش را از دست می دهد و محتوای ضعیف محسوب می شود. چراکه در هر صورت این محتوا تکراری است و ارزشی برای کاربران ایجاد نمی کند.

به طور کلی وقتی دو یا چند تا از صفحات شما حاوی اطلاعات یکسان یا بسیار مشابه هستند، هم گوگل و هم کاربران نهایی در مورد این که کدام صفحه منبع اصلی اطلاعات است سردرگم می شوند. این امر می تواند کاربران را زده کند و رتبه بندی صفحات را هم با اختلال مواجه کند.

3- سرقت محتوا

یکی از بزرگ ترین اشتباهات دنیای سئو سرقت محتواست. شاید در سال های گذشته گوگل خیلی نمی توانست محتواهای تکراری را تشخیص دهد و ردیابی کند؛ اما امروز گوگل به لطف الگوریتم های دقیق خود محتواهای تکراری را در سایت های مختلف تشخیص می دهد و هیچ دلیلی برای نمایش دوباره آنها نمی بیند.

بنابراین محتواهایی که از منابع دیگر کپی برداری می شوند هم ضعیف محسوب می شوند. حتی اگر فقط بخشی از یک محتوا را کپی کنید، گوگل از این محتواها درصد شباهت می گیرد و بر اساس درصد به دست آمده ارزش سایت شما را زیر سؤال می برد.

علاوه بر این، کپی کردن مکرر از منابع و سایت های دیگر می ‌تواند اعتبار وب سایت شما را کاهش دهد و به نوبه خود، در دراز مدت مشکلات عدیده ای از نظر سئو برای سایت شما ایجاد کند.

4- صفحات Doorway

Pages Doorway صفحاتی هستند که محتوای ضعیف و بی کیفیتی دارند که مملوء از کلمات کلیدی است. این صفحات با تکرار بیشمار کلمه کلیدی سئو می شوند تا در نتایج گوگل به کاربران نمایش داده شوند (البته اگر گوگل قبل از رتبه بندی متوجه هرزنامه بودن محتوای آنها نشود). اما وقتی کاربران وارد آن می شوند، فوراً به صفحه دیگری منتقل می شوند که معمولاً شامل تبلیغات است.

این صفحات سعی دارند که رفتار کاربران را دستکاری کرده و آنها را با فریب دادن، در مسیری پیش ببرند که خودشان می خواهند. اما همانطور که می توان پیشبینی کرد، حتی اگر گوگل متوجه این فریب نشود و سایت را جریمه نکند، کاربران از سایت زده شده و فوراً آن را ترک می کنند.

البته امروزه با توجه به پیشرفت هایی که الگوریتم های گوگل داشته اند، مشاهده این جنس صفحات بسیار کمتر از گذشته است. برای مثال در سال‌ های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ چند وب سایت جعلی دانمارکی بودند که از صفحات Doorway برای تبلیغ بیت کوین استفاده می کردند. اما گوگل همه آنها را شناسایی کرد.

5- محتوای ضعیف در صفحات دسته، برچسب یا نویسنده

صفحات دسته بندی، برچسب یا صفحه مربوط به هر نویسنده، از رایج ترین نمونه های محتوای کم ارزش هستند. این به این دلیل است که اگر مدت نسبتاً زیادی از فعالیت این سایت می گذرد، احتمالاً یک سری محتوا از قبل در این صفحات باقی مانده و حالا کسی حواسش به آنها نیست.

به عنوان مثال، وب ‌سایت ‌هایی که وبلاگ‌ های فعال دارند و به کاربران مهمان اجازه می دهند که محتوای خود را در آن سایت ها منتشر کنند، اغلب صفحات نویسنده بسیار کم ارزشی دارند.

به علاوه شاید تعداد زیادی صفحه تگ یا همان برچسب منحصر به فرد ایجاد کرده اید که باعث شده ساختار وب سایتتان به معمایی برای موتورهای جست و جو تبدیل شود. به خصوص در مورد سایت های فروشگاهی که اغلب با ده ها (یا حتی صدها) صفحه خالی دسته بندی یا محصول همراه هستند.

برای مدیریت صفحاتی مانند این، همیشه بهتر است صفحات وب سایت خود را به صورت دوره ای چک کنید. سپس صفحاتی را که این مشکل را دارند، آپدیت یا حذف کنید. یا می توانید آنها را به صفحات دیگر ریدایرکت کنید یا قابلیت Noindex را برای آنها تعریف کنید تا موتورهای جست و جو آنها را ایندکس نکنند.

6- صفحات بسیار زیاد با تبلیغات پاپ آپی یا پنجره های بازشو

احتمالاً شما هم با صفحاتی رو به رو شده اید که پر از تبلیغات پاپ آپی هستند که بستنشان هم کار راحتی نیست! صفحاتی با تبلیغات زیاد و پنجره‌ های بازشو، اغلب توسط گوگل به عنوان محتوای ضعیف در نظر گرفته می شوند. این محتواها برای کاربر نهایی رضایت بخش نیستند و تبلیغاتشان مزاحم کاربر شده و تجربه کاربر را به یک فاجعه تبدیل می کنند.

بعضی مواقع (بسته به فناوری مورد استفاده) ممکن است ربات های گوگل نیز توسط پنجره‌ های بازشو مسدود شوند. یعنی این ربات ها محتوای اصلی صفحه را نمی بینند و فقط پنجره بازشو را به عنوان محتوای اصلی صفحه در نظر می گیرند. بدیهی است که چنین اتفاقی به رتبه بندی آن صفحه صدمه زیادی می زند.

راه تشخیص محتوای ضعیف چیست؟

شناسایی محتوای ضعیف وب سایت های کوچک یا متوسط را می توان به صورت دستی انجام داد. اما طبیعتاً اگر پروژه بزرگ تر باشد یا پای چند پروژه در میان باشد، کار سخت تر است.

اما نگران نباشید! راه های سریع تری هم برای بررسی و شناسایی محتوای ضعیف وجود دارد. در ادامه 5 روش تشخیص محتواهای ضعیف یا Thin را باهم می بینیم.

1- صفحات ضعیف را در Google Search Console آنالیز کنید

گوگل سرچ کنسول یکی از بهترین ابزارهایی است که با آن می توانید محتوای ضعیف را شناسایی کنید. مهم ترین قابلیت این ابزار، نمایش بصری داده های کاربردی است. اما قابلیت جذاب دیگر آن هم این است که به شما نشان می دهد که گوگل دقیقاً سایت شما را چگونه می بیند. یعنی دیدگاه این ابزار، درست مثل دیدگاه خود موتور جست و جوی گوگل است.

حالا چطور محتوای ضعیف را در گوگل سرچ کنسول پیدا کنیم؟ یک روش عالی، بررسی صفحاتی است که از موتور جست و جو ترافیکی نمی گیرند. یعنی باید به دنبال پست ها و صفحاتی بگردید که قبلاً به آنها زمان کافی برای رتبه بندی داده اید؛ اما نتوانسته اند ترافیک خوبی را برایتان بیاورند. این امر می تواند نشان دهد که آن صفحه شامل محتوای ضعیف (یا نسبتاً ضعیف) است.

علاوه بر این، بهتر است سری به هم به بخش «Manual Actions» بزنید که در بخش «Security & Manual Actions»  قرار دارد. در این صفحه می توانید ببینید که آیا قبلاً به نوعی جریمه شده اید یا نه؟

در نهایت، قسمت «Coverage» هم اطلاعات بسیار خوبی را در مورد نحوه مشاهده صفحات شما توسط گوگل می دهد. پس از ورود به این بخش، برگه «Excluded» را بگردید تا همه صفحاتی را که گوگل تصمیم گرفته در فهرست ایندکس خود قرار ندهد ببینید.

بعضی از مشکلاتی که در این بخش به آنها اشاره می شود عبارتند از:

  • توسط ربات ها خزیده شده، اما در حال حاضر نمایه نشده است.
  • تکراری است، بدون استاندارد انتخاب شده توسط کاربر.
  • تکراری است،URL ارسالی به عنوان لینک متعارف (Canonical) انتخاب نشده است.
  • تکراری است، لینک متعارفی که گوگل انتخاب می کند از لینک متعارفی که کاربر انتخاب می کند متفاوت است.

2- پارامترهای URL صفحات را بررسی کنید

این مشکل را هم در همان ابزار گوگل سرچ کنسول پیدا می کنیم. در منوی اصلی این ابزار روی «Settings» کلیک کنید. سپس در بخش «Crawl Stats» گزینه «Open Report» را انتخاب کنید.

در این صفحه و در بخش «Crawl requests breakdown» روی«OK (200)» در زیر برگه  «By Response»  کلیک کنید.

با این کار فهرستی از تمامURL های معتبری که توسط Google خزیده شده اند، همراه با تاریخ ارائه می شود. اینجا باید به دنبالURL هایی باشید که حاوی پارامترهای مشابهی باشید که معمولاً محتوای صفحه را تغییر نمی دهند. در اینجا نمونه ‌ای از پارامتری را می بینید که حتی از آن در سایت استفاده هم نمی شود؛ اما هنوز به نوعی توسط گوگل خزیده می‌ شود (معمولاً ربات ‌ها و وب ‌سایت‌ های هرزنامه باعث آن می شوند).

۳- کلمات کلیدی اصلی خود را در یک Rank Tracker رصد کنید

یکی از ساده ترین روش های شناسایی محتوای ضعیف چیست؟ راه اندازی یک Rank Tracker یا ردیاب رتبه که می تواند شما را به سرعت از مشکلات محتوایی سایتتان آگاه کند. انجام این کار می تواند به پیدا کردن هر دو مشکل محتوای ضعیف و کنیبال شدن کلمات کلیدی کمک کند. با چنین هشدارهایی، می توانید دائماً گوش به زنگ باشید که آیا یک صفحه در رتبه بندی افت می کند یا به طور کامل از فهرست خارج می شود؟

برای مثال یکی از سایت های مطرح دنیا مدتی پیش به کمک یکRank Tracker توانست به سرعت یک مشکل مهم را در یکی از مقالات خود پیدا کرده و برطرف کند. مشکل این بود که گوگل تصمیم گرفته بود که یکی از پست های آنها را به زبان آلمانی برای کلمات کلیدی انگلیسی فهرست کند. از آنجایی که این سایت قبلاً یک نسخه انگلیسی از همان محتوا داشت، آن پست اصلی از رتبه ۳ به صفحه آخر برای کلمه کلیدی اصلی خود افت رتبه پیدا کرد!

بنابراین حتی اگر الگوریتم های گوگل اشتباه کنند، نظارت و رفع سریع چنین مسائلی می تواند سایت را نجات دهد.

4- عناوین و توضیحات مِتای تکراری را پیدا کنید

نوشتن عناوین اصلی صفحه و توضیحات مِتا اهمیت بسیار دارد. چون در غیر این صورت، گوگل و کاربران در مورد محتوای مورد نظر گیج خواهند شد. حالا داشتن دو صفحه که عنوان و توضیح مِتای یکسانی دارند، احتمالاً نشان دهنده وجود محتوای تکراری است که زیرمجموعه محتواهای ضعیف محسوب می شود.

با استفاده از یک ابزار خزنده وب سایت مثل «Screaming Frog» می توانید به سرعت بررسی کنید که آیا هر یک از تگ های عنوان صفحه یا توضیحات متا تکراری هستند یا خیر؟

نرم افزار اسکریمینگ فراگ را می توانید از سایت های معتبر ایرانی دانلود کرده و روی دسکتاپ نصب کنید. بعد فقط باید آدرس وب سایتتان را در نوار بالای برنامه بنویسید. چند دقیقه طول می کشد تا این ابزار کل سایتتان را رصد کند.

سپس می توانید از منوی سمت راست بخش های زیر را پیدا کنید و گزینه «Duplicate» را برایشان انتخاب کنید. اگر صفحاتی با مشخصات تکراری باشند، لینکشان سمت چپ برنامه نشان داده می شود.

  • Page titles
  • Meta description
  • H1
  • H2

5- از خزنده وب سایت برای یافتن محتوای تکراری استفاده کنید

آخرین روش کاربردی برای شناسایی محتوای تکراری و ضعیف چیست؟ این که باز هم به سراغ ابزاری مثل Screaming Frog بروید و این بار محتواهای تکراری را پیدا کنید.

برای این کار مراحلی که در روش قبلی گفتیم را طی کنید و این بار گزینه «Content» را پیدا کرده و روی زیرتیتر «Duplicate»  کلیک کنید.

البته اگر روی داپلیکیت بودن محتوای خاصی مشکوک هستید، ابزارهای ساده تری هم وجود دارند. برای مثال می توانید از ابزارهای رایگانی مانند «DupliChecker» و «Siteliner» استفاده کنید. در این ابزارها کافی است لینک محتوای مد نظرتان را وارد کنید. سپس این ابزارها کل فضای وب را جست و جو می کنند و اگر محتوایی تکراری در سایت شما یا سایت های دیگر پیدا کنند نمایش می دهند.

18 روش برای رفع و اجتناب از محتوای ضعیف

حالا که کاملاً می دانیم که محتوای ضعیف چیست و چطور شناسایی می شود، باید ببینیم چطور می توانیم از پیدایش چنین صفحاتی جلوگیری کنیم یا این صفحات را ارتقا دهیم.

با ارتقای صفحات ضعیف خود به گوگل می گوییم که وب سایت ما به خوبی نگهداری می شود و حواسمان دائماً به آن هست. در مقابل، اگر به این صفحات رسیدگی نکنیم، فقط بودجه خزش را هدر می دهیم و رتبه خود را به خطر می اندازیم.

اصلاح صفحات بی کیفیتی که محتوای ضعیف دارند، گاهی می تواند به این راحتی باشد که محتوای ضعیف آنها را آپدیت کرده و حجم و کیفیتش را افزایش دهید. اما پیشنهاد می دهیم کمی فراتر بروید و سعی کنید خود صفحه را هم به یک صفحه با کیفیت و استاندارد تبدیل کنید.

همانطور که حالا می دانیم، محتوای ضعیف به معنای محتوای کم ارزش است. به همین دلیل، وقتی برایمان مهم است که از هر نوع جریمه محتوای بی ارزش دوری کنیم، باید صفحات خود را هم در نظر کاربر و هم در نظر گوگل به روشی مثبت برجسته کنیم.

در ادامه 18راه برای حل مشکل محتوای ضعیف، ارتقای محتوا و همینطور اجتناب از ایجاد چنین مشکلی را با هم می بینیم.

1- آپدیت کردن محتوا

بدیهی ترین روش حل مشکل محتوای ضعیف چیست؟ بله، آپدیت کردن محتوا. آپدیت کردن محتوا بسته به محتوای قبلی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • اضافه کردن محتوای عمیق ‌تری باشد که کاربر آن را مفید می داند.
  • اضافه کردن تصاویر جذاب ‌تر و باکیفیت تر.
  • اضافه کردن نظرات کارشناسی که ادعاهای شما را تأیید می کند.
  • اضافه کردن بخش سؤالات متداول.

2- ریدایرکت کردن صفحه به یک صفحه دیگر

اگر صفحه ای که محتوای ضعیفی دارد قدیمی است یا به هر دلیلی نیازی ندارید که کاربران آن را ببینند، می توانید آن را به یک صفحه دیگر که مثلاً نسخه بهتر همان صفحه است ریدایرکت کنید.

3- ادغام صفحات

فرض کنید برخی از صفحات کم ارزش شما از نظر موضوعی با هم همپوشانی دارند. برای مثال یک صفحه درباره موضوع X توضیح داده و صفحه دیگری هم داریم که همان موضوع را کامل تر توضیح داده است. یا حتی شاید محتوای دو صفحه به ظاهر یکی نباشند، اما هر کدامشان به گوشه ای از یک مبحث اصلی پرداخته اند.

در این صورت می توانید آنها را در یک منبع واحد ترکیب کنید و یک راهنمای جامع از آنها بسازید. با این کار در نهایت یک صفحه باکیفیت با محتوایی غنی خواهید داشت. صفحه قبلی را هم می توانید به همین صفحه جدید ریدایرکت کنید.

4- حذف کردن صفحه

آیا صفحاتی وجود دارند که در مورد اهمیت آنها مطمئن نیستید؟ ببینید آیا آن صفحه ترافیک دریافت می کند یا خیر و از خود بپرسید که آیا یک سال بعد برایتان کاربردی خواهد بود یا نه؟ اگر پاسخ هر دو منفی است آن صفحه را حذف کنید.

اما این روش پیشنهاد نمی شود! چون گوگل دوست ندارد صفحاتی را که قبلاً ایندکس کرده حذف کنید. چراکه وقتی ربات های گوگل موقع بازرسی مجدد سایت به این صفحات می رسند، یک صفحه شکسته (404) می بینند.

همانطور که تا به حال دیده اید، گوگل وب سایت هایی را دوست دارد که به خوبی نگهداری شوند. داشتن صفحات ۴۰۴ زیاد می تواند دلیل دیگری باشد برای اینکه رتبه خوبی در نتایج موتورهای جست و جو نگیرید. پس روش های قبلی در اولویت هستند.

5- نشان دهید که یک شرکت یا برند واقعی هستید

و اما برای این که صفحه مان را بهتر از یک صفحه معمولی کنیم باید چه کنیم؟ راه های ظریف تر اصلاح محتوای ضعیف چیست؟ از این مورد به بعد با هم می بینیم.

بسیاری از مشکلات ریز و درشت سئوی وب سایت ها مربوط به مطمئن نبودن آنهاست. گوگل می ‌داند که بسیاری از افراد بی‌ صلاحیت یا کلاهبردار، وب ‌سایت ‌هایی را برای جمع ‌آوری پول از مردم ایجاد می‌ کنند. البته خوشبختانه گوگل الگوریتم هایش را دائماً به روز می کند تا بتواند از این فعالیت های هرزنامه ای و فریبکارانه جلوگیری کند.

به طور مشابه، این در مورد رفتار و خواست کاربران هم صدق می کند. هیچکس نمی‌ خواهد مورد کلاهبرداری قرار بگیرد. بنابراین وقتی کاربران وقتی می خواهند به یک سایتی اعتماد کنند، اول به دنبال سیگنال‌ های اعتماد در آن سایت می ‌گردند. این سیگنال ها به آنها می ‌گوید که آیا از یک شرکت واقعی خرید می ‌کنند یا کسی سعی می ‌کند راهی یواشکی به کارت اعتباری آنها پیدا کند؟

هدف شما نیز نشان دادن این است که شما یک شخص واقعی پشت یک شرکت واقعی هستید که برای رضایت مشتری ارزش قائل است. شما می توانید این کار را با نمایش اطلاعات شرکت خود در وب سایت، داشتن یک صفحه «درباره» با محتوایی غنی و بهینه سازی شده و نمایش بخشی از کارهای خود انجام دهید.

علاوه بر این می توانید فعالیت خود را به شبکه های اجتماعی هم گسترش دهید. چراکه گوگل نظرات این پلتفرم ها را واقعی تر می داند. البته یادتان باشد که به سراغ خریدن فالوورهای فیک یا روش های مشابه نروید. چون ممکن است گوگل متوجه شود و زحماتتان نتیجه عکس دهد.

6- از یک طراحی وب سایت تمیز، مدرن و انعطاف پذیر استفاده کنید

طراحی و رنگ های وب سایت شما تأثیر مستقیمی بر ذهنیت خریدارانتان دارد. رنگ‌ ها می توانند واکنش‌ ها و انتظارات خاصی را در کاربران ایجاد کنند. حتی بعضی رنگ ها می تواند حس اعتماد را در مخاطب برانگیخته کنند.

در مقابل، رنگ های بد یا همینطور قالب های قدیمی که شبیه به وب ‌سایت ‌های اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی هستند، حس هرزنامه بودن سایت را به مخاطب القا می کنند. در چنین حالتی (در بهترین حالت) نرخ تبدیل شما کمتر از آنچه باید باشد خواهد بود و (در بدترین حالت) این امر می تواند تمام اعتماد مشتریان بالقوه را از بین ببرد.

7- تعداد تبلیغات را محدود کنید

یکی دیگر از عواملی که بر اعتماد بازدیدکنندگان شما تأثیر می گذارد، نمایش بیش از حد تبلیغات یا پیوندهای وابسته است. این یک واقعیت است که اگر تمام تلاش شما فروش باشد، مردم شما را دوست نخواهند داشت.

علاوه بر این، گوگل به صراحت گفته که محتوای تبلیغاتی بیش از حد تحت عنوان «محتوای فاقد ارزش» قرار می گیرد. بنابراین تبلیغات زیاد یا بارگذاری بیش از حد اسکریپت های خارجی از شبکه های تبلیغاتی، می تواند محتوای شما را به یک محتوای ضعیف تبدیل کند که نمی تواند رتبه خوبی بگیرد.

8- از روش های مثل پنهان کردن پیوندها خودداری کنید

هدف شما ایجاد اعتماد و ارتباط با مشتریان بالقوه است. پس باید از شیوه های مبهمی که شما را به سایت های کلاهبرداری شبیه می کنند دوری کنید. برای مثال یکی از این روش ها این است که لینک هایی را در صفحه قرار دهید که رنگ آنها مثل رنگ بک گراند است و دیده نمی شوند. اما کاربر سهواً روی آنها کلیک می کند و وارد صفحه دیگری می شود.

9- همیشه محتوایی بنویسید که ارزش افزوده داشته باشد

مقابل محتوای ضعیف چیست؟ محتوایی که برای کاربران ارزش افزوده دارد و فقط در سایت شما پیدا می شود. چه محتواهایی را می توان در این دسته دانست؟ اول محتواهایی که کامل و جامع هستند. یعنی به جای پرداختن به چند موضوع، یک موضوع جزئی تر را به طور کامل توضیح می دهند (طبق تجربه، این محتواها سریع تر ایندکس می شوند). دوم محتواهایی هم حتی بخشی از آنها هم از منابع دیگر کپی نشده است و کاملاً منحصر به فرد هستند.

موقع تولید محتوا از خود بپرسید که آیا محتوای شما چیز جدیدی به دنیای وب اضافه می کند یا خیر؟ لازم نیست همیشه اطلاعات کاملاً جدیدی در مورد یک موضوع ارائه دهید. صرفاً ارائه بهتر آن و مفیدتر کردن آن می تواند کافی باشد.

علاوه بر این، برخی از موضوعات در دنیای وب محبوب تر هستند و مقالات زیادی را می توان برایشان پیدا کرد. اما در مقابل، موضوعات دیگری هم هستند که کمتر محتوایی برایشان نوشته شده است. این موضوعات معدنی از طلا برای سئو کردن سایت هستند. چراکه رسیدن آنها به رتبه های برتر بسیار راحت تر است.

10- با نوشتن مقالات عمیق از محتوای ضعیف خودداری کنید

در فرآیند بازاریابی محتوایی همیشه باید سعی کنید که یک موضوع خاص را عمیقاً توضیح دهید. برای انجام این کار، سعی کنید پیش ‌بینی کنید که کاربر پس از جست و جوی آنچه نوشته ‌اید، چه سؤالاتی دارد.

به عنوان مثال موضوع «چرا رقبای من در رتبه بالاتری قرار دارند» را در نظر بگیرید. در اینجا هدف ما این است که سریع پاسخ دهیم تا سریعاً رضایت کاربر را جلب کنیم. با این حال، انجام این کار به این معنی است که صفحه محتوای ضعیف و کمی خواهد داشت که در گوگل رتبه ای نمی گیرد. بنابراین اول دلایل رتبه بالاتر رقبا را فهرست وار نام می بریم و بعد در ادامه محتوا، هر یک از آنها را می شکافیم.

11- هدف کاربر را در اولویت قرار دهید

یکی از بهترین روش های تولید محتواهای عمیق تر و جلوگیری از ایجاد محتوای ضعیف چیست؟ یادداشت کردن هدف جست و جوی کاربران از جست و جوی آن موضوع. اگر کاربر در جست و جوی عبارت «طول بدن دلفین ها چه قدر است» باشد، احتمالاً روی محتوایی درباره «مدت زمانی که دلفین‌ ها می‌ توانند شنا کنند» کلیک نمی ‌کند.

بنابراین مطمئن شوید که محتوای خود را مطابق با هدف کاربر نگه می دارید. به عنوان مثال، در مثال بالا اینها می توانند موضوعات فرعی باشند:

  • طول دلفین متوسط ​​در سنین مختلف
  • طول دلفین بر اساس نژاد

این امر در مورد صفحات فرود هم صدق می کند. البته در موارد بعدی درباره لندینگ پیج ها بیشتر صحبت می کنیم.

12- ترجمه، آری؛ سرقت ادبی، نه!

در فرآیند تولید محتوا بسیاری از مواقع باید از مطالب موجود در منابع دیگری استفاده کنیم. در این صورت مطمئن شوید که هر جا که از منابع دیگر است را بازنویسی کنید. یعنی تمام ساختار متن و جمله بندی ها را تغییر دهید و همان متن را با قلم خود بنویسید. همینطور می توانید آن متن را کامل تر یا ساده تر توضیح دهید.

باید بدانید که گوگل می تواند محتوای سرقت شده را شناسایی کند و وقتی آن را پیدا می کند از آن خوشحال نمی شود! اگر متن موردنظرتان نقل قولی از وب سایت های دیگر است که می خواهید آن را عیناً بیاورید، حتماً اشاره کنید که این یک نقل قول است.

ضمناً مقدار این نقل قول ها را در محتواهایتان محدود کنید. چون به هر حال می توانند باعث داپلیکیت شدن محتوای شما با سایت های دیگر شوند. اگرچه هیچ عدد واحدی وجود ندارد؛ اما توصیه می کنیم که به عنوان یک قاعده کلی، حجم نقل قول ها را زیر ۱۰٪ نگه دارید.

علاوه بر این اگر واقعاً نیاز به استفاده از محتوای زیادی از سایر وب ‌سایت ‌ها دارید، می توانید آن متن ها را به عکس نوشته تبدیل کنید. بعد در زیر هر تصویر، آن محتوا را با کلمات خود بازنویسی کنید و منظور نویسنده اصلی را توضیح دهید.

13- به منبع اصلی محتوا لینک بدهید

یکی از راه‌ های اطمینان از اینکه هنگام استفاده از محتوای دیگران، سیگنال ‌های درستی را به گوگل می ‌دهید، ایجاد پیوندهایی به منبع اصلی است. به خصوص اگر قرار است حجم زیادی محتوا را از سایت های دیگر بردارید.

می ‌توانید از لینک های متنی استفاده کنید (مثل «این وب‌ سایت گزارش می ‌دهد که…»). یا بسته به سبک محتوا، از استانداردهای استناد پیروی کنید(مثل لینک دادن از کلمه «منبع»).

این لینک های خارجی یک سیگنال عالی برای گوگل هستند. چون اغلب ثابت می کنند که محتوای شما دارای سند معتبر است. در واقع شما نشان می ‌دهید که آنچه که می ‌نویسید ثابت شده است (این امر در صنایعی مانند بهداشت و امور مالی بسیار مهم است).

برای مثال تصور کنید که در حال نوشتن مقاله ای در مورد «۱۰ میوه برتر» هستید. شما فرصت های زیادی برای لینک دادن به منابع دیگر برای هر مورد (به عنوان مثال، میوه ها) در لیست خود دارید. به عنوان مثال، فرض کنید که یکی از آن اقلام “موز” است. در آن شما ذکر می کنید که آنها حاوی مقدار زیادی پتاسیم، آنتی اکسیدان و فیبر هستند. اکنون به سادگی هر یک از این ادعاها را به مقالاتی که از آن کلمات خاص حمایت می کنند (یا رد می کنند) لینک دهید.

14- حداقل ۱۰۰۰ کلمه برای مقالات بنویسید

اول باید بگوییم که طول محتوا به خودی خود لزوماً چیزی نیست که شما را در رتبه بالاتر قرار دهد. طبق بیانیه رسمی گوگل، یک عدد ثابت و جادویی برای تعداد کلمات محتواها وجود ندارد. با این حال، تجربه ثابت کرده که طول محتوا و رتبه ‌بندی صفحه با هم ارتباط دارند. چراکه معمولاً محتوای طولانی ‌تر، بهتر و عمیق ‌تر است.

همانطور که در اولین مورد هم اشاره کردیم، بهترین راه برای حل مشکل محتوای ضعیفی که کلمات کمی دارد، افزودن محتوای عمیق تر در مورد همان موضوع خاص است.

هیچ قانون دقیقی توسط گوگل در مورد طول صفحات ارائه نشده است. با این حال، قاعده کلی این است که هرچه صفحات شما دقیق تر و عمیق تر باشند، محتوای بیشتری خواهید داشت. بنابراین در درازمدت برای رقبا سخت تر خواهد بود که از شما بالاتر باشد. پس هر چه محتوای مفیدتر و عمیق ‌تری ارائه دهید، شانس شما برای ماندن در صدر جدول بیشتر است.

بنابراین توصیه می کنیم هنگام نوشتن مقالات، حدود ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ کلمه را هدف قرار دهید. البته برخی از موضوعات رقابتی تر به کلمات بیشتری نیاز دارند. با این حال، این عدد می تواند به عنوان معیاری باشد که شما را به سمت جزئیاتی که باید بنویسید راهنمایی کند.

دقت کنید که همان 1000 کلمه هم باید با دقت نوشته شود. یک پست وبلاگ منظم و با رتبه خوب که کاملاً با هدف جست و جوی کاربر مطابقت دارد، معمولاً دارای ۲ تا ۵ عنوان فرعی است. اگر هر عنوان را به پست ‌های وبلاگ کوچک ‌تر تقسیم کنید، می‌ بینید که هر یک از آنها تقریباً شامل ۲۰۰-۴۰۰ کلمه است که معمولاً برای پوشش آن زیرتیتر کافی است.

15- حداقل ۷۰۰ کلمه در صفحات فرود بنویسید

اما در لندینگ پیج ها یا همان صفحات فرود راه جلوگیری از ایجاد محتوای ضعیف چیست؟ موقع ایجاد صفحات فرود، ابتدا برنامه ریزی کنید که چه محتوای مفیدی را می توانید به آنها اضافه کنید که به فرآیند تصمیم گیری کاربران کمک می کند. پس از آن، بررسی کنید که چگونه می توانید آن محتوا را به صفحات خود اضافه کنید. مثلاً:

  • ویژگی های فرعی محصولات را کنار محتوای اصلی فهرست کنید.
  • یک جدول مقایسه اضافه کنید.
  • سوالات متداول مرتبط با محصول یا خدمات مورد نظر را اضافه کنید (به طور مثال صفحه خدمات سئو یکی از صفحاتی است که می توانید از ان ساختار برای ایجاد لندینگ تبعیت کنید).
  • ویدئوی معرفی محصول به صفحه اضافه کنید.
  • ابعاد و مشخصات دقیق تر محصول یا خدمات را مشخص کنید.

به عنوان یک قانون کلی، شما باید حداقل ۷۰۰ کلمه را در لندینگ پیج های مهم خود بنویسید. حالا هر چه محصول مورد نظر رقابتی تر باشد، به محتوای بیشتر و بهتری نیاز دارد.

حتی اگر رقبای کمتری دارید هم به یاد داشته باشید که همیشه وب سایت های جدیدی ظاهر می شوند که در آینده رقیبتان خواهند بود. بنابراین شاید در کوتاه مدت رتبه خوبی کسب کنید؛ اما این رقیب ممکن است در بلند مدت از شما بالاتر باشد.

16- محتواهای کم عمقِ بدون ترافیک را ریدایرکت کنید

برای جلوگیری از ایجاد صفحاتی با محتوای ضعیف، باید وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید. سپس صفحاتی را که دارای محتوای ضعیف هستند لیست کنید. وقتی که فهرستی از صفحاتی که باید ارتقا داده شوند تهیه کردید، می توانید آنها را اولویت بندی کنید. چگونه؟

با ابزاری مثل Google Search Console بررسی کنید که آیا این صفحه برای سایت ترافیک زیادی می آورد؟ اگر نه، آن را ریدایرکت کنید (بالاتر هم درباره ریدایرکت کردن این صفحات صحبت کردیم). اما اگر صفحه مد نظر ترافیک خوبی می گیرد یا شامل کلمات کلیدی مهمی است، به جای ریدایرکت سعی کنید روی همان محتوا کار کنید.

17- به صفحات با محتوای تکراری رسیدگی کنید

یکی دیگر از صفحاتی که باید ریدایرکت شوند، صفحاتی با محتواهای تکراری یا نسبتاً تکراری هستند. بالاتر گفتیم که محتواهای داپلیکیت هم ضعیف محسوب می شوند و درباره شناسایی آنها با ابزار Screaming Frog نیز صحبت کردیم. باید یادآوری کنیم که حتی اگر گوگل محتوای تکراری شما را جریمه نکند، به هر حال این محتواها ممکن است از رتبه بندی صفحات جلوگیری کنند.

این به این دلیل است که گوگل از محتوای هر صفحه برای استخراج معنایی برای آن صفحه استفاده می کند. داشتن چندین صفحه با محتوای تکراری، اساساً گوگل را در مورد اینکه کدام صفحه مرتبط ‌تر و مهم تر است سردرگم می کند.

محتواهای تکراری را می توانید ریدایرکت کرده یا با صفحات دیگر ادغام کنید. همینطور می توانید یک تگ کنونیکال برای آن تعریف کنید. به این معنی که به گوگل می گویید که این دو صفحه شبیه هم هستند، اما هدف خاصی از انجام این کار دارید و بهتر است گوگل آن صفحه ترجیحی را در اولویت قرار دهد.

اما اگر نمی خواهید از این روش ها استفاده کنید و از آن صفحه هدف خاصی دارید، می توانید آن را noindex کنید. با این کار گوگل آن را از فهرست ایندکس های خود حذف می کند.

18- آن پارامترهای URL که باعث تکرار می شوند را حذف کنید

در اکثر مواقع گوگل در درک ساختار وب سایت ها بسیار باهوش است. با این حال، گاهی اوقات همه چیز پیچیده می‌ شود و باعث می ‌شود که گوگل در درک ارتباط صفحات دچار مشکل شود. این امر اغلب به دلیل وجود پارامترهای    URL  مورد استفاده برای ردیابی و عدم تغییر محتوای صفحه رخ می دهد (مثل “fbclid=”).

این پارامترهای URL معمولاً با یک علامت سؤال «؟» که قبل از پارامترهاست همراه هستند. همینطور علامت تساوی «=» (نشان می دهد که این رشته زیر مقدار آن پارامتر است.

در این صورت گوگل ممکن است این صفحات را صفحاتی جدا و مستقل ببیند که محتوای تکراری دارند. برای جلوگیری از رخ دادن این مشکل، می توانید از ابزاری مثل Google Search Console استفاده کنید.

در این ابزار می توانید یک سری پارامتر را تعریف کنید و به گوگل بگویید که تمامURL های حاوی آن رشته را نادیده بگیرد. انجام این کار می تواند از مشکلات محتوای ضعیف جلوگیری کرده و تضمین کند که گوگل بودجه خزش را به درستی در صفحات مهم خرج می کند. با این حال، طبق توصیه گوگل در طول انجام این کار مراقب باشید که به اشتباه پارامترهای مربوط به صفحات ضروری را در این لیست قرار ندهید آنها را از فهرست ایندکس حذف نکنید.

محتواهای ضعیف خود را شناسایی و برطرف کنید

حالا که می دانید محتوای ضعیف چیست، احتمالاً مشتاقید که هر چه زودتر آنها را در سایت خود شناسایی و اصلاح کنید. البته که محتوای ضعیف این روزها به نسبت سال های گذشته بسیار کمتر شده اند. این به این دلیل است که بازاریابی دیجیتالی، نویسندگان محتوا و متخصصان سئو، همگی ارزش محتوای یونیک و باکیفیت را درک کرده اند.

توجه داشته باشید که تولید محتوا توسط افراد متخصص می تواند در ارائه محتوای باکیفیت به شما کمک کند. لازم به ذکر است که می توانید با مراجعه به صفحه سفارش تولید محتوا، محتوای خود را به متخصصان ریراکو سئو بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *